Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Sandstød klar med flere ændringer af 6-dagesløbet
20. november 2012 08:00 af Philip Tarning-Andersen Foto: K. Meyer

Der bliver lavet flere ting om på 6-dagesløbet i København, når Michael Sandstød for første gang skal arrangere det denne vinter.

Som bekendt får det københavnske 6-dagesløb ny arrangør denne vinter. Michael Sandstøds firma, Sandstød Salg & Event, tager over fra Henrik ”Rico” Elmgreens HE Cycling. Sandstød selv bliver løbsdirektør, og han ændrer på flere ting omkring løbet.

 

Stadig samme vej rundt

Nogle ting bliver dog også ved det gamle. ”Vi kører stadig samme vej rundt på banen,” forsikrer Michael Sandstød, da Feltet.dk taler med ham. Men mange ting omkring setuppet af 6-dagesløbet bliver lavet om, kan løbsdirektøren fortælle, selvom han ikke vil gå detaljer med det hele.

 

”Inderkredsen får en anden opbygning. Musikken får en anden lyd. Der kommer nogle nye tiltag, specielt lørdag aften, med noget andet sport sammen med 6-dagesløbet, som jeg synes fungerer godt. Vi laver afterparty både fredag, lørdag og tirsdag med mulighed for at blive i arenaen, efter løbet er slut. På ryttersiden skifter vi hotel og bespisning. Det er lidt hovedtrækkene,” fortæller Sandstød.

 

Opbygningen af de eksklusive pladser på inderkredsen ændres en del, hvilket delvist sker efter ønske fra sponsorerne, der har de fleste af de pladser. ”Inderkredsen bliver opbygget markant anderledes. De blå loger (modsat mållangsiden, red.) er helt væk. De forhøjede VIP-borde på midten forsvinder. Derimod laver vi det som i Berlin og Bremen. Det vil sige, at de røde loger (på mållangsiden, red.) til parsponsorer og kendisser stadig er tættest på banen. I 2., 3. og 4. række kommer der VIP-borde med mulighed for at have to borde ved siden af hinanden eller at have dem tæt på nogle af parsponsorernes loger, hvis de har flere gæster” siger løbsdirektøren.

 

Økonomien fungerer

Det kommer ikke bag på nogen, at der i øjeblikket er finanskrise, og de seneste år er flere 6-dagesløb rundt omkring i Europa lukket på grund af dårlig økonomi. Det til trods går det godt for at få økonomien på plads for arrangementet i Ballerup Super Arena.

 

”Billetslaget er i gang. Det er noget nyt for mig, men jeg har fået indikationer fra Billetnet, om at det sammenlignet med sidste år, hvor vi startede 14 dage tidligere, er gået godt. VIP-bordene på inderkredsen er allerede ved at være udsolgt for fredag aften. Der mangler på nuværende tidspunkt kun at blive solgt sponsorering af en spurt og to par,” forklarer Michael Sandstød.

 

Udover at arrangere 6-dagesløb har Sandstød også mange andre ting at se til. De forskellige aktiviteter formår han at binde sammen til at sikre god økonomi i arrangementet.

 

”Jeg har selvfølgelig brugt det netværk, jeg har. Men jeg ser også god synergi mellem at være arrangør af 24 timer Le Mans (i banecykling, red.), 6-dagesløbet, cykelrejser og ikke mindst have et landevejshold. Så en masse ting med de samarbejdspartnere, der er i Sandstød Salg & Event, bliver også flettet ind i 6-dagesløbet,” lyder det.

 

Det sportslige

På den sportslige del kommer der også nye tiltag. Blandt andet vil parrene blive kastet ud i en 2000 meter tidskørsel, der bliver kørt som australsk forfølgelsesløb for par med fire par på banen af gangen.

 

Et kendetegn for København – den 75 kilometer lange handicapjagt – bliver der ikke umiddelbart pillet ved af den nye arrangør. ”Jeg kan ikke sige 100 procent ja. Jeg går ud fra, at vi om mandagen igen kører handicapjagt. Om det lige bliver 75 kilometer, ved jeg ikke helt. Jeg kan ikke se nogen grund til ikke at gøre det, men programmet er endnu ikke fastlagt nok til, at vi bare kan sige ja til det,” siger Sandstød

 

Når feltet skal sammensættes, vil der dog blive tænkt i andre baner. Ved parsammensætningen bliver der også tænkt en del værdien af et ”brand” for at gøre parrene interessante. Her mener Sandstød, at for eksempel Michael Mørkøv og Iljo Keisse har høj værdi. Samtidig vil man også se mod nogle andre ryttere, end man plejer.

 

”Som ny arrangør tænker jeg på at skifte meget ud i de 6-dagesryttere, vi kender, og tage nogle unge og håbefulde talenter ind, som jeg kan vokse sammen med. Dermed ikke sagt, at det ikke bliver et stærkt og spændende felt, men det bliver også med nogle andre navne, som publikum ikke nødvendigvis kender så godt,” forklarer løbsdirektøren.

 

”Der er jo også nogle unge mennesker, der satser på VM 20 dage efter. Jeg kan sagtens se en fordel i at tage nogle ind, der udelukkende satser på en god forberedelse til VM ved at køre 6-dagesløbene op til,” siger Sandstød.

 

Opgaven med at sammensætte feltet er dog uddelligeret til Jimmi Madsen, der er løbets sportsdirektør. ”Han har fået en pose penge, som han kan bruge af. Det er ham, der sætter rytterne, og hvis han synes, at et par er en god idé, så synes jeg også det.” Feltet.dk har talt med Jimmi Madsen om dette emne. Det kan du læse mere om i morgen.

 

Kan ikke fylde alle sæder hele tiden

Mens der til tider er godt fyldt i Ballerup Super Arena, så ser man nogle dage også en del tomme sæder på tilskuerpladserne. Det ved Michael Sandstød godt, men han tror ikke, at man kan ændre ret meget på det.

 

”Torsdag og mandag vil der altid være tomme pladser. Det er åbningsaftnen, og det er mandag, hvor det har været weekend, og man enten har valgt familiesøndag, fredag/lørdag eller venter til finalen. Sådan har det været altid, også da Ørsted og Gert Frank kørte i Forum i storhedstiden. Det er også sådan i Europa, og sådan vil det forblive i København. Men jeg har lavet et stort arbejde for, at første aften bliver en fest,” fortæller han og tilføjer, at han blandt andet har solgt mange ekstra billetter til parsponsorerne til torsdag aften.

 

Sidst på aftnerne begynder nogle også at tage hjem, før det sportslige program er slut. Det faktum, mener den nye arrangør heller ikke, er til at ændre.

 

”Det er lang tid for en sportsbegivenhed for nogen mennesker at sidde i 5-6 timer. Går man til fodbold, så er det hele overstået på to timer. Håndbold er det samme. 6-dagesløb er en sportsbegivenhed, der foregår i Danmark en gang om året. Vi åbner dørene klokken 17.30 og lukker mellem midnat og klokken et om natten. Det er op til syv og en halv time, hvor man kan være i arenaen. Så der vil være nogen, der går før andre,” vurderer Sandstød.

 

Se med

Hvis ikke man er i Ballerup Super Arena, har det de seneste år været ganske svært at følge med i 6-dagesløbet. Her overvejer Michael Sandstød at lave live-streaming fra løbet, som man ser til visse udenlandske løb, men han har også sine betænkeligheder.

 

”Jeg har leget med idéen og har et tilbud fra to firmaer på, hvad det koster. Vi prøvede det til 24 timer Le Mans i år og sidste år, og det var en succes. Udfordringen er, at det skal kunne bære til 10.000 mennesker, for hvis man laver det, må nettet ikke gå ned. Det er også noget med, hvad jeg får igen. Skal man sidde derhjemme og få en smagsprøve på at få lyst til at købe en billet; eller skal man kunne sidde i Løgstør og se 6-dagesløb uden at betale for det,” forklarer løbsdirektøren og afviser idéen om at tjene penge på streamingen via reklamesalg i transmissionen,.

 

Sandstød håber på at se mange i Ballerup Super Arena, når 6-dagesløbet køres fra den 31. januar til 5. februar næste år. Han slår på løbets historie og sammenblanding af sport og fest som argument for, at man skal komme.

 

”6-dagesløbet er en kulturel oplevelse sammen med sport. Det er stemning og fest. Det er en oplevelse, som man ikke vil være foruden, når man først har været til det. Det har foregået i København siden 1934 og skal afvikles for 51. gang. Er man til stemning og fest og høj kvalitet af sport, så kan man opleve det ved 6-dagesløbet,” afslutter Michael Sandstød.

 

Feltet.dk er, som altid, med under alle seks dage, og vi vil i tiden op til også have mange artikler om 6-dagesløbet. Kan du ikke vente helt til slutningen af januar med 6-dagesløb, så køres der allerede fra i dag 6-dagesløb i Gent, hvor Marc Hester og Lasse Norman Hansen danner et ganske interessant dansk par.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 26/04-28/04

Tour of Croatia(2.1) 23/04-28/04

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 25/04-28/04

Asian Road Championships(CC) 23/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 26/04-28/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 28/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 28/04

Giro dell'Appennino(1.1) 28/04

Tour de Romandie(2.UWT) 30/04-05/05

Rund um den Finanzplatz E...(1.UWT) 01/05

Campeonato Panamericano d...(CC) 01/05

Tour de Yorkshire(2.HC) 02/05-05/05

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 03/05-05/05

L'Etoile d'Or(1.NCUP) 04/05

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger