Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Sidste chance for at stemme i morgen

Sidste chance for at stemme i morgen

18. december 2007 20:510

Brugerne har kommet med deres bud på, hvilke ryttere og hold, som skulle nomineres i Feltet.dk Awards 2007 i hele 11 kategorier. Feltet.dk har modtaget rigtig mange gode forslag, men vi har naturligvis ikke haft plads til alle forslagene.

Artiklen fortsætter efter videoen.
I hver af de 11 kategorier har Feltet.dks skribenter udvalgt 5 hold/ryttere og herunder finder du normeringerne. Du kan stemme en gang i hver afstemning. Det er kun muligt at stemme en gang pr. IP-adresse.

Afstemningsperioden kører fra den 5. december og frem til og med den 19. december.

Onsdag den 2. januar 2008 kl. 20.00 afholdes Feltet.dk Awards 2007. Traditionen vil resultater lidt efter lidt blive offentliggjort på vores debatforum.

Feltet.dk håber rigtig mange vil deltage i afstemningerne også i år og vores Awards aften, så vi kan få en livlig debat omkring resultaterne.


STEM TIL HØJRE PÅ SIDEN - DER VISES ALLE AFSTEMNINGERNE


Årets danske herrerytter – nomineret af Mikael Bay

Matti Breschel
Den nu 23-årige Matti Breschel fik endeligt det ventede gennembrud i denne sæson, hvor det blev til en etapesejr både i Post Danmark Rundt og Tour of Ireland. Herudover viste han styrke i flere af forårets brostensløb, hvor det kulminerede med en 14. plads i Paris-Roubaix efter en lang dag i offensiven. Sæsonen indeholdt ligeledes en 3. plads på en etape i Giro d’Italia, en 3. plads i GP GLS og en plads på podiets nederste trin i det samlede klassement i Post Danmark Rundt.

Alex Rasmussen
2007 blev året, hvor Alex Rasmussen fik manifesteret sit talent på de danske landeveje efter tidligere at have satset på banen. Takket være sin hurtighed fra banen kunne Alex Rasmussen i juni lade sig fejre som dansk landevejsmester efter at have slået til i massespurten i Roskilde. Han er Danmarks suverænt største sprintertalent i mange år og blev også nummer to i Colliers Classic i Århus, men oplevede også en nedtur, da han i Post Danmark Rundt styrtede på 1. etape og måtte udgå.

Jonas Aaen Jørgensen
Danmarks mest vindende rytter i 2007 var Jonas Aaen Jørgensen, der i august vandt det belgiske endagsløb GP Zottegem. Herudover havde den spurtstærke U23-rytter to andre internationale sejre og var i Post Danmark Rundt langt fremme i de fleste af spurterne. Jonas Aaen kunne også i juni fejre sin bronzemedalje fra DM i Roskilde og var ved U23-VM i Stuttgart meget tæt på at tage en medalje i linieløbet, hvor han sluttede som nummer seks.

Chris Anker Sørensen
På trods af Chris Anker først kom ind på holdet i starten af marts skulle danskeren ikke bruge mange måneder på at sætte sig igennem. I Tour de Romandie sluttede han som nummer to i bjergkonkurrencen og i det efterfølgende Dauphiné Libéré sad han med fremme helt til det sidste på Mont Ventoux. Det store gennembrud kom dog først i efteråret, hvor han først blev nummer seks i Deutschland Tour efter at have hjulpet Jens Voigt til den samlede sejr for derefter at slutte som nummer 19 i Vuelta a España, hvor han var en vigtig brik for Carlos Sastre, der sluttede som nummer to.

Jakob Fuglsang
På trods af at have satset mere på landevejene end tidligere, fik Jakob Fuglsang alligevel sin helt store triumf i mountainbike, da han i september kunne lade sig fejre som en meget suveræn U23-verdensmester. På landevejen gik det også fint og i Post Danmark Rundt endte Fuglsang på en glimrende 7. plads og efterfølgende sluttede han som nummer tre i det bjergrige etapeløb GP Tell, hvor han gav flere prøver på sit store talent på stigningerne.



Årets udenlandske herrerytter – nomineret af Jørgen Nielsen

Fabian Cancellara
Den 26-årige schweizer har været alle pengene værd for Bjarne Riis. Han vil i det hele taget være en stor gevinst for ethvert hold, da han både er en eminent holdspiller, der gerne kører med dunke selv om han er iført den gule tourtrøje – og samtidig kan han selv sætte feltet på plads i klassikkerne og vinde enkeltstarter. Den gule førertrøje i Tour de France i flere dage, to etapesejre, et schweizisk mesterskab i enkeltstart samt verdensmesterskabet i samme disciplin inden for samme sæson, må kvalificere ham til en nominering.

Paolo Bettini
Han er måske ikke særlig stor. Men han er sej. Og han giver ikke op i modvind. 2007-sæsonen har ikke været én af fårekyllingens bedste, og når man kan sige det – samtidig med at Bettini genvandt sit verdensmesterskab på landevej – så vidner det om en helt usædvanlig klasse. Året bød på en enkelt sejr i Tour of California, én i Vueltaen – og så VM i Stuttgart. Vel og mærke et VM, der blev vundet under de sværeste omstændigheder og forhold, der ville have sat de fleste andre stjernerytteres nervesystem på en hård og næsten umulig opgave.

Tom Boonen
Tornado-Tom er kun 27 år, men har alligevel 76 sejre bag sig. Og der kommer helt sikkert mange flere. I år tog han den grønne pointtrøje i Tour de France og vandt to etaper. Han vandt også fire etaper i den sandblæste Tour of Qatar. Og han kom først over målstregen i tre fine mindre belgiske klassikere i marts måned.

Alberto Contador
Det er vel umuligt at undlade at nominere vinderen af årets Tour de France til denne Award. Vi har alle længe vidst, at der lå et stort talent i Contador, men han voksede med opgaverne i denne sæson. Sejre i Vuelta a Castilla y Leon og Paris-Nice i marts – og så den endelige sejr i Tour de France. Man kan begræde omstændighederne – og nogle mener også, at den unge spanier måske ikke har helt rent mel i posen – men talentet, det er der unægtelig. Og præstationerne i 2007 lever mere end op til forventningerne.

Stuart O’Grady
Der er iflg. gamle Paris-Robaix-stjerner tre grundlæggende regler, man skal følge, hvis man vil vinde verdens hårdeste brostensklassiker. De første to er af teknisk karakter. Den sidste er: Go hard – or go home. Og ingen forstod det bedre end australieren Stuart O’Grady i april måned. Til trods for kæmpe talent, uomtvisteligt engagement og 100 % indsats, så havde O’Grady ikke stået øverst på skammelen, siden han den 4. august 2004 vandt 1. etape af Post Danmark Rundt. Nu blev han den første australier på podiet i Roubaix nogensinde siden løbets start i 1896



Årets Hold - nomineret af Henriette Brandt

Team CSC
Team CSC er ikke alene det eneste danskbaserede hold i cykelsportens bedste række, de har også for tredje år i træk vundet Pro Tourens holdkonkurrence, har været stærkt repræsenteret i stort set alle sæsonens løb og har en markant anti-doping profil med et banebrydende samarbejde med anti-doping eksperten Rasmus Damsgaard, som nu danner skole for flere af de øvrige hold.

Øverst på årets resultatliste kan ses samlede andenpladser i både Giro d'Italia og Vuelta a España, forsvar af sejrene i Paris-Roubaix og Deutschland Tour samt en uges forsvar af den gule trøje i Tour de France. Fem af Team CSC’s ryttere kan findes i top-25 på den individuelle ProTour rangliste, og resultatlisten for 2007 tæller i alt 35 sejre, heraf 13 i ProTour løb.

Det dansk baserede hold må derfor igen i år være selvskreven til en plads blandt de nominerede i kategorien Årets Hold i Feltet Awards 2007.

Lampre-Fondital
Lampre-Fondital sluttede ikke i toppen af Pro Touren, men det italienske hold var alligevel det hold, der i løbet af 2007-sæsonen vandt flest sejre i Pro Tour løb. Hele 12 etapesejre blev det til samt tre sejre i endagsløb.

Daniele Bennati er den af holdets ryttere, der har flest Pro Tour sejre på resultatlisten for 2007. Fem styk er det blevet til for hans vedkommende, men han er ikke den eneste, der kan på det italienske hold – fire af hans holdkammerater står for hver to sejre og yderligere to ryttere for hver en. I det hele taget er det italienske hold bredt repræsenteret, når det gælder resultater – man lægger ikke nødvendigvis sine æg i en kurv.

Lampre-Fondital har også undgået implicering i mange af de skandaler, der har præget året og som for manges vedkommende trækker tråde tilbage til den stadig uafklarede Operacion Puerto. Denne detalje er i år et vigtigt parameter i kriterierne for nominering til kategorien Årets Hold ved Feltet.dk Awards 2007.

Team Barloworld
2007-sæsonen betød et gennembrud for UCI Professional Continental holdet Team Barloworld, ikke mindst i Tour de France sammenhæng, hvor Mauricio Soler formåede at vinde den prikkede bjergtrøje udover sin sejr på 9. etape, og Robert Hunter kompletterede med en sejr to dage senere på 11. etape.

Team Barloworld kan skrive i alt 16 sejre på resultatlisten for 2007 udover en række top ti-placeringer i større og mindre løb og er et godt eksempel på, at man ikke behøver at være stor for at lave store resultater. Holdet har gennemgået en fantastisk udvikling siden starten. De sluttede 2007-sæsonen på en andenplads i Pro Continental holdenes holdkonkurrence og skal derfor også have en nominering i kategorien Årets Hold.

Team Designa Køkken
I en sæson, hvor flere af de store hold har været ramt af doping-skandaler og uheldige beslutninger, er det måske relevant, at medtage et par af de danske kontinentalhold, når valget skal træffes om, hvem der skal kåres som Årets Hold ved Feltet Awards 2007.

Danske Team Designa Køkken, vandt i 2007 DM i holdløb, Martin Mortensen vandt den samlede Post Cup, hvor holdet med Michael Reihs på andenpladsen og Jens-Erik Madsen på tredjepladsen, Daniel Foder på en femteplads og Thomas Guldhammer på en syvendeplads, og havde dermed hele fem ryttere placeret blandt de første ti samlet.

Team Designa Køkken er måske ikke særlig kendt udenfor landets grænser, men i Danmark er der ikke mange cykelinteresserede, der ikke kender rytterne i de sorte trøjer med de røde og hvide aftegninger. Årets Post Danmark Rundt gav da også en flot samlet syvendeplads til Jakob Fuglsang og pæne placeringer i Fighterkonkurrencen, hvor i alt fire Designa ryttere var med i top 10. Internationalt er det også blevet til nogle pæne placeringer med bl.a. sejre til Frederik Johansson og Martin Mortensen samt et par andenpladser til Rene Jørgensen.

Team GLS
Team GLS havde i 2007 en sæson, der gav pæne resultater både hjemme og internationalt med både sejre og top-ti placeringer. Jonas Aaen blev 6’er ved U23 VM i Stuttgart og tog bronze i linjeløbet ved DM i Roskilde efter holdkammeraten Jacob Moe Rasmussen, som vandt sølv. GLS vandt også DM-sølv i holdløbet og havde tre ryttere i top 10 i årets Post Cup. Netop Jonas Aaen kørte syv sejre ind til Team GLS i 2007, og heraf var de tre sejre i UCI løb.

Det danske hold satte også deres aftryk på årets udgave af Post Danmark Rundt, hvor Jacob Moe vandt bakketrøjen.

Ligesom Designa Køkken hører Team GLS måske ikke til de bedst rangerede, og det vil være let at finde udenlandske hold, der har kørt både flere sejre og point hjem, og som har større stjerner blandt profilerne. Men set med danske briller, er Team GLS en værdig deltager i kategorien Årets Hold ved Feltet.dk Awards 2007



Årets Gennembrud - nomineret af Mikael Bay

Andy Schleck
Andy Schleck har længe været betragtet som et af sportens absolut største talenter, men alligevel var det en mindre overraskelse, da Schleck sluttede som nummer otte i Tour de Romandie. Det var dog intet imod hvad der senere skulle overgå Schleck i Giro d’Italia, hvor han imponerede alt og alle og sluttede på en sensationel 2. plads efter Danilo di Luca. Og som om det ikke var nok, så viste Andy Schleck mod slutningen af sæsonen, at resultatet i Giroen bestemt ikke var nogen enlig svale, da han sluttede som nummer fire i Giro de Lombardie.

Vladimir Efimkin
Ganske vist havde Vladimir Efimkin vundet Volta a Portugal i 2005, men alligevel havde de færreste forventet, at Efimkin ville slutte som nummer seks i både Vuelta a España og Tour de Suisse og endda have kørt i førertrøjen i begge løb, men det lykkedes for Efimkin, der på den store bjergetape til Lagos de Covadonga i Vueltaen kørte med i et tidligt udbrud og vandt etapen. Derefter var han i lang tid en oplagt kandidat til podiet, før han til sidst gik en smule ned, men på det tidspunkt havde han præsenteret sig selv som en kommende etapeløbsstjerne.

Mauricio Soler
Hvis nogen inden løbet havde forudset at Mauricio Soler ville vinde bjergtrøjen og en etapesejr i Tour de France var vedkommende en rig mand i dag. Selv de konkurrerende ryttere i feltet regnede ikke Soler for nogen seriøs kandidat indtil etapen over Col de Galibier som han vandt ved at køre solo til sidst, men derfra fik Soler intet forærende og stadig præsterede han på topniveau, indtil han til sidst sluttede som nummer elleve. Han fulgte senere de gode resultater op med en samlet sejr i det spanske etapeløb Vuelta a Burgos.

David Lopez Garcia
26-årige David Lopez Garcia havde indtil i år aldrig været tæt på at vinde noget som helst, men det skulle ændre sig i 2007, hvor han allerede i Paris-Nice kørte fremragende og sluttede som nummer seks. Det var alligevel først i Deutschland Tour, han blev kendt i større kredse, da han vandt den store bjergetape til Rettenbachferner og sluttede på en samlet 3. plads. Succesen blev herefter fulgt op med en 14. plads i Vuelta a España, hvor han i flere omgange måtte slide som hjælperytter for Vladimir Efimkin.

Robert Hunter
Sydafrikanske Robert Hunter havde længe været kendt som en af feltets hurtigere ryttere, men havde aldrig fået det til at stemme på højeste plan, indtil han slog til i den kaotiske massespurt den 19. juli i Tour de France. Det var dog blot kulminationen på en fremragende forårssæson, hvor det blev til seks sejre og i Tour de France fortsatte resultaterne med at komme ind i en sådan grad, at han til sidst sluttede som nummer to i pointkonkurrencen.



Årets udenlandske U23-talent – (ryttere under 23 uden Pro Tour-kontrakt) nomineret af Rune Schjerbeck

Bauke Mollema
Bauke Mollema bliver i den kommende sæson et særdeles interessant bekendtskab på Rabobanks ProTour-mandskab. Højdepunktet var den samlede sejr i Tour de l´Avenir, hvor han ligeledes hentede hele seks top-10 etapeplaceringer. Derudover har han vundet det spanske etapeløb Circuito Montanas og hentet yderligere 21 top-10 placeringer i diverse ProTour-løb.

Edvald Boasson Hagen
Ikke mindre end 15 UCI-sejre har norske Edvald Boasson Hagen hentet i denne sæson. Ikke mindst i hjemlandets største etapeløb Ringerike GP imponerede han med hele fire etapesejre og samlet sejr. Derudover er det blevet til 19 top-10 placeringer i diverse UCI-løb, heriblandt en sjetteplads ved U23-verdensmesterskaberne i enkeltstart. Ikke mærkeligt at ProTour mandskaberne stod i kø for at sikre dette stortalents underskrift.

Mikhail Ignatiev
Dette russiske stortalent fortsætter fremmarchen på den internationale cykelscene. I år blev det bl.a. til start i Giro d´Italia, hvor han imponerede ved at være den rytter med flest kilometer i udbrud. Resultatmæssigt står etapesejrene i Tour Mediterranéen, Ster Elektrotour, Vuelta Ciclista a Burgos, Regio-Tour International samt endagsløbet Trofeo Laigueglia som højdepunkterne. Så betyder det nok mindre, at han ved U23-VM måtte "nøjes" med sølv på enkeltstarten.

Lars Boom
Lars Boom har vist et imponerende talent i denne sæson og går uden tvivl en lys fremtid i møde i cykel cross. Den hollandske rytter alsidighed ses ikke mindst af hele otte UCI-sejre i år samt 11 top-10 placeringer på landevejen, foruden fire sejre samt syv top-10 placeringer i cykel cross (og der kan nå at komme flere til). Talentet understreges ikke mindst af VM-guld for U23-ryttere i både cykel cross og enkeltstart.

Peter Velits
Det er egentlig kun blevet til to, men til gengæld meget væsentlige, sejre i denne sæson for Peter Velits. Den første kom i det stærkt besatte GP Fourmies, mens den anden var U23-verdensmesterskabet i Stuttgart. Derudover har den slovenske rytter hentet top-10 placeringer i Giro del Capo, GP Triberg-Schwarzwald, Bayern Rundfarht samt top-20 placeringer i Ster Elektrotour og Criterium International.



Årets udenlandske damerytter – nomineret af Kenneth Meyer

Marta Bastianelli
Det var en kæmpe overraskelse da den kun 20-årige italienske pige, Marta Bastianelli, i slutningen af september måned kunne kåres som ny verdensmester. På den hårde rute i Stuttgarts gader viste den unge rytter kæmpe overblik og råstyrke, da hun satte hele verdenseliten på plads med et imponerende ryk på den sidste omgang. Sejren var den eneste Bastianelli vandt i sæsonen, men hun viste dog sig fremme i flere løb og sluttede samlet som nummer 13 på verdensranglisten.

Marianne Vos
Den kun 20-årige hollandske kvinde havde en fremragende 2007 sæson. Eneste mål hun ikke opnåede, var at vinde verdensmesterskabet, hvor hun måtte tage til takke med en sølvmedalje. Ellers vandt hun både World Cuppen og verdensranglisten suveræn, efter at have vundet hele 14 sejre. To af sejrene kom i World Cup løbene i Fleche Wallonne og Rund um die Nürnberger. Samtidigt vandt hun også etaper i både Hollands Ladies Tour, Tour de l'Aude Cycliste Féminin og Giro d'Italia Femminile.

Judith Arndt
Den 31-årige tyske kvinde Judith Arndt havde en super 2007 sæson. Hele otte sejre blev det med den samlede sejr i International Thüringen Rundtfahrt som det største resultat. Etapesejre i Giro delle Toscana, Hollands Ladies Tour, Tour de l'Aude Cycliste Féminin og Giro d'Italia Femminile. Resulterede i at hun sluttede treer på verdensranglisten. Desværre for Arndt var hun løbet tør for kræfter, da hun skulle skaffe medaljer til Tyskland på hjemmebanen i Stuttgart til VM. Det blev kun en plads som nummer 21 i linieløbet.

Nicole Cooke
Den 24-årige Nicole Cooke fra Storbritannien havde endnu engang en flot sæson med to World Cup sejre i henholdsvis Geelong og Ronde van Vlaanderen som de største sejre. Derudover blev hun toer i både Fleche Wallonne og GP Ouest France-Plouay. Samlet blev hun toer i World Cuppen og toer på verdensranglisten. Samlet blev det til ni sejre på den internationale kalender for den sympatiske rytter.

Edita Pucinskaite
Den 32-årige Litauer Edita Pucinskaite viste med samlede sejre i de to store etapeløb Giro d'Italia Femminile og Giro Del Trentino, at hun på trods af sin alder stadigvæk kan konkurrere med de unge kvinder, som i stadig højere grad dominerer cykelsporten. Også i World Cup løbet Berner Rund viste Pucinskaite stor styrke, da hun satte hele verdenseliten til vægs og kom alene til mål. Samlet blev det til en sjetteplads på verdensranglisten.



Årets danske damerytter – nomineret af Jesper Johannesen

Trine Schmidt
Trine blev i 2007 dansk mester i enkelstart på landevejen. Trine har i denne sæson kørt sin første sæson som professionel. I Tjekkiet hentede Trine karrierens første professionelle sejr, da hun vandt en etapesejr i Gracia – Orlova. Trine vandt også den største løbsserie i Danmark – VDO cuppen samt fik en 4. plads ved EM i enkeltstart. På banen blev det til to DM-titler i Scratch og 3 km forfølgelse samt bronze i Sprint Omnium.

Jette Cathrine Fuglsang
Jette fra Aarhus CK har haft en flot sæson i den bedste danske række, hvor det er blevet til et Jydsk-Fynsk mesterskab i enkeltstart samt 8 øvrige sejre, 5 andenpladser og 4 tredjepladser. Et dansk mesterskab i holdløb. Jette scorede 133 point i A-klassen for damerne, hvilket var over dobbelt så mange point end den næstbedste på den Jydsk-Fynske statistik. Jette blev samlet nummer to i VDO cuppen.

Dorte Lohse
Dorte Lohse havde også en flot sæson, hvor det blev til to etapesejre i La Route de France Féminine samt førertrøjen. Dorte sluttede samlet som nummer 9 i et af verdens hårdeste etapeløb. Ved de danske mesterskaber vandt Dorte både sølv ved DM i enkeltstart og DM i linjeløb. Dorte sluttede som nummer 66 på verdensranglisten.

Mie Bekker Lacota
Blot 19-årige Mie Bekker Lacota fik debut hos seniorerne, og det danske stortalent viste allerede ved sæsonåbningen, at hun var klar til at give seniorerne kamp til stregen. I Het Volk vandt Mie sin første sejr og blev efterfølgende nummer 10 i World Cup løbet Ronde van Drenthe og vandt sølv ved VM i pointløb. Mie valgte desværre at sætte karrieren på standby og efterfølgende er karrieren blevet indstillet. Mie sluttede som nummer 97 på verdensranglisten.

Linda Villumsen
En flot stabil sæson, som desværre blev præget af flere styrt, som også betød, at den nu tidligere dobbelte danske mester ikke stillede til start ved DM og VM. Linda blev Europamester i enkelstart, vandt desuden to etapesejre i Tour de l'Aude, sluttede blev 3 samlet i Holland Ladies Tour samt sluttede som nummer 10 samlet i Giro d’Italia. Linda sluttede som nummer 55 på verdensranglisten.



Årets danske herretalent – (ryttere under 23 år uden Pro Tour-licens) nomineret af Rune Schjerbeck

André Steensen
En tredjeplads i verdens hårdeste talentløb, Tour de L´Avenir, er i sig selv ganske rigeligt til at blive nomineret i denne kategori, men også 10. pladsen i Münsterland Giro - blandt adskillige ProTour mandskaber - 12. pladsen i Post Danmark Rundt og et U23-mesterskab i enkeltstart er absolut værd at nævne. Dertil kommer en taktisk klog og stærk indsats ved verdensmesterskaberne for U23-ryttere. Det er på ingen måde tilfældigt han næste år er at finde på Team CSC.

Jakob Fuglsang
Jakob Fuglsang fik i 2007 bevist han tilhører cremen af cykeltalenter ikke bare i MTB, men også på landevejen. Højdepunktet var uden tvivl U23-verdensmesterskabet i MTB, men en 3. plads i den stærkt besatte Nations Cup, GP Tell, og 7. pladsen i Post Danmark Rundt, må gøre ham særdeles eftertragtet blandt ProTour mandskaberne, når han næste år har deltaget i OL i Beijing i MTB. Foruden verdensmesterskabet er det ligeledes blevet til tre top-10 placeringer i MTB World Cups.

Jonas Aaen Jørgensen
Det er intet mindre end et scoop, at Team GLS har formået at holde på Jonas Aaen i den kommende sæson. Det er blevet til hele tre internationale sejre - Prijs Stad Zottegem mod adskillige professionelle mandskaber - bronze ved DM og en sjetteplads ved U23-verdensmesterskaberne, foruden 10 top-10 placeringer i UCI-løb samt fire top-10 placeringer i Nations Cups. Det er særklasse for en dansk rytter.

Michael Mørkøv
Den 22-årige danske rytter regnes allerede nu med blandt Danmarks bedste baneryttere, hvad han ikke mindst beviste med VM-bronzemedaljen i 4000 meters holdforfølgelsesløb. Michael Mørkøv beviste imidlertid i 2007, at han ligeledes har lovende evner på landevejen. Ikke mindst 2. pladsen ved U23-udgaven af Ronde van Vlaanderen samt flotte etapeplaceringer i Olympia Tour, Post Danmark Rundt og GP Tell gør ham fortjent til en nominering.

Niki Østergaard
Modsat de fleste andre gode talenter har Niki Østergaard bevist, at han både som junior og i år som senior har kunnet levere resultater i international topklasse fra år ét. I år er det blevet til en 4. plads i Liege-Bastogne-Liege for U23-ryttere samt flere dage i førertrøjen i Giro delle Regioni og en flot samlet 8. plads - suverænt bedste førsteårs senior. Året blev afsluttet med en pause fra cykelsporten, men han skulle være klar til at genoptage cykelkarrieren igen i 2008.



Årets danske kvindetalent – nomineret af Jesper Johannesen

Maria Grandt Petersen
Maria viste i 2007 sine gode tempoegenskaber, hvor det både blev til et Jydsk-Fynsk mesterskab i enkeltstart samt et dansk mesterskab hos juniorerne. Esbjerg-pigen var også med til at vinde sølv ved DM i holdløb. Alt i alt blev det til 6 sejre i 2007. Maria blev den mest scorende rytter i 2007 i det Jydsk-Fynske Distrikt sammen med Heidi Christiansen.

Karina Hegelund
Karina overraskede alt og alle ved at vinde det danske mesterskab hos seniorer efter en fantastisk spurt, hvor hun slog profferne Dorte Lohse og Trine Schmidt. Esbjerg-rytteren vandt desuden sølv ved DM i enkeltstart hos juniorerne. Udover DM-titlen blev det fire sejre i A-klassen. Esbjerg-pigen var også med til at vinde sølv ved DM i holdløb.

Louise Bering
Louise har gjort det godt både nationalt og internationalt, hvor det bl.a. blev til samlet sejr i U6 Cycle Tour med over 6 minutter ned til nærmeste forfølger. I Danmark blev det til en 5. plads ved DM i enkeltstart for juniorer og en 12. plads ved DM i linjeløbet blandt seniorerne.

Heidi Christiansen
Heidi har haft en flot sæson sammen de øvrige Esbjerg-piger. 5 sejre og 4 andenpladser er det blevet til i sæsonen. Sammen med Karina Hegelund og Maria Grandt Petersen vandt hun sølv ved DM i holdløb. Heidi blev den mest scorende rytter i 2007 i det Jydsk-Fynske Distrikt sammen med Maria Grandt Petersen.

Michelle Lauge Jensen
Michelle har kørt en flot sæson som junior. Det er blevet til bronze ved DM i enkeltstart samt to sølvmedaljer på banen i disciplinerne Sprint omnium og 3 kilometer individuel forfølgelsesløb. Det er blevet til 6 sejre i løbet af sæsonen. Michelle vandt den sjællandske statistik i juniorklassen.



Årets danske banerytter – nomineret af Kenneth Meyer

Michael Mørkøv
Michael Mørkøv er kaptajnen på det danske 4.000 meter hold som i marts måned vandt bronzemedalje ved VM på Mallorca. Holdet vandt medaljen i ny dansk rekord 4.04,093, og viste dermed, at de er klar til at kæmpe med om Olympiske medalje i Beijing til næste år. Mørkøv har også i 6-dagesløbene vist, at han her af en af fremtidens store ryttere. Sammen med Alex Rasmussen vandt de tidligere i år 6-dagesløbet i Grenoble. Derudover vandt han sølvmedalje ved DM i pointløb i oktober måned.

Jens-Erik Madsen
Team Designa Køkkenrytteren er ikke kun en dygtig landevejsrytter, også på den ovalebane holder han høj klasse. På landsholdet var han en del af 4.000 meter holdet som flot vandt bronzemedalje ved VM. Derudover vandt Madsen den gennemgående Cup Danmark, som er banesportens svar på landevejens Post Cup.

Casper Jørgensen
Team Odense Energi rytteren er en 4.000 meter landsholdets store motorer. Den fynske rytter viste dog ved DM i oktober måned, at han også godt kan lave store resultater på egen hånd. I Scratch satte han alle de andre på plads og kørte suverænt guldmedaljen hjem. I 1.000 meter på tid vandt han en flot sølvmedalje, mens han tog bronzen i pointløbet.

Alex Rasmussen
Alex Rasmussen har indtil videre haft en fremragende sæson på banen. Bronzemedaljen med 4.000 meter landsholdet er dog absolut et af de største resultater. Men Alex viste ved DM, at han på trods af en længere pause, grundet styrtet ved Post Danmark Rundt i starten af august, kunne gå direkte ind og sætte sine landsholdskammerater på plads både i pointløb og 4 kilometer individuel forfølgelsesløb og dermed tage to individuelle guldmedaljer. Derudover vandt han to uger efter DM 6-dagesløbet i Grenoble sammen med Michael Mørkøv.

Trine Schmidt
Trine Schmidt har igennem de seneste år været igennem en meget positiv udvikling. Dette blev understreget med en flot ny dansk rekord i 3 kilometer distancen ved VM på Mallorca. Trine ved godt, at tiden skal endnu længere ned, hvis hun skal køre sig håb om at komme med til OL i Beijing, men hvis fremgangen fortsætter i de kommende World Cup løb, er det slet ikke urealistisk. Ved DM i oktober måned vandt den stærke pige guld i både Scratch og 3 kilometer individuel forfølgelsesløb.



Årets internationale banerytter – nomineret af Philip Andersen

Chris Hoy
Verdens hurtigste mand på 1000 meter har vist, at han er ufattelig hurtig på en cykel. Verdensmester i Keirin og 1000 meter. World Cup-vinder i 1000 meter – med 2 sejre undervejs. World Cup-vinder i Holdsprint, hvor Storbritannien vandt alle 4 afdelinger. Chris Hoy var med i 3 af dem. Og så vandt han også en World Cup-afdeling i Keirin undervejs.

Sarah Hammer
Hammer havde en glimrende World Cup i Los Angeles, hvor hun sikkert vandt både individuelt forfølgelsesløb og scratch og pointsløb. Og det fortsatte godt til VM på Mallorca, hvor Sarah Hammer kunne iklæde sig regnbuetrøjen som verdensmester i individuelt forfølgelsesløb.

Victoria Pendelton
Hun blev verdensmester i sprint, keirin og holdsprint. Hun var også flyvende til World Cuppen i Manchester, hvor hun vandt både sprint, keirin og 500 meter på tid. Det blev også til den samlede sejr i kvindernes Sprint-World Cup.

Franco Marvulli
Sammen med makkeren Bruno Risi har Marvulli fået vist sit store talent for par- og 6-dagesløb. De var det bedste 6-dagespar i år med 7 sejre. Og derudover blev alpeekspressen og verdensmestre i parløb. Oppe mod makkeren Bruno Risi, så må Marvulli betragtes som sprinteren og rytteren med det eksplosive antrit. Begge dele blev flittigt brugt i år på de europæiske 6-dagesbaner.

Bruno Risi
Selvom han er omtrent 1½ gang så gammel som makkeren Franco Marvulli, så er han langt fra færdig. Med 7 6-dagessejre i år sammen med Marvulli og som nævnt VM-titlen i parløb. I alpeekspressen må Risi betragtes som taktikeren og den seje slider. Og parrets succes taget i betragtning, så må det siges at være gået rigtig godt. Derudover skal det tilføjes, at han i januar sammen med Erik Zabel vandt 6-dagesløbet i Bremen, mens Marvulli (og Stam) kun blev 4.


STEM TIL HØJRE PÅ SIDEN - DER VISES ALLE AFSTEMNINGERNE


Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat
DEL
INFO
Feltet.dk Awards
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?