Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Skifte op til kontiniveau blev sat i værk af personligt initiativ

Skifte op til kontiniveau blev sat i værk af personligt initiativ

10. november 2022 20:15Foto: Nassos Triantafyllou

Efter tre år på IBT-BH Carl Ras er det tid til at komme videre for Nicholas Thorøe-Hansen. BHS - PL Beton Bornholm er den 21-åriges nye hold, og han afslører over for Feltet.dk, hvordan han selv fik sat skiftet i gang.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Nicholas Thorøe-Hans har de seneste tre sæsoner kørt for IBT-BH Carl Ras.

 

Her har han hentet fornuftige resultater i løbet af de tre år, og særligt det seneste år har hans udvikling taget fart.

 

Intet mindre end ti forskellige udenlandske løb er det blevet til i 2022, hvorfor interessen for den 21-årige dansker naturligt er steget.

 

Læs også
Giro d'Italia: Vinderkandidaterne (***)

 

Et af de hold, der var særligt interesserede i Thorøe-Hansen, var BHS - PL Beton Bornholm, der også bliver hans nye arbejdsgiver i 2023.

 

Men det var faktisk ham selv, der måtte opsøge interessen, da han følte, at det var på tide med et holdskifte.

 

”Hen imod sidst på sæsonen, der skrev jeg egentlig bare til dem (BHS, red.) og hørte, om de kunne bruge mig til næste år. Jeg hørte, om der var interesse, og det var der ganske hurtigt, og der gik ikke lang tid, før de tilbød en kontrakt,” fortæller han til Feltet.dk om, hvordan han i første omgang kom i kontakt med BHS.

 

Dog skal det ikke opfattes som, at skiftet kun kom i stand som følge af Thorøe-Hansens egen initiativtagen.

 

Bornholmerholdet havde nemlig udvist interesse for ham, inden diverse samtaler og kontraktforhandlinger blev en realitet.

 

”Man kan godt fornemme, når man er en, der bliver holdt lidt mere øje med. Når man præsterer lidt bedre, så ved man godt, hvornår man er relevant og aktuel. Så på den måde kunne jeg godt fornemme, at der var en interesse,” beretter den treårige IBT-rytter.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

I år har Nicholas Thorøe-Hansen været særdeles stabil og har haft en masse internationale starter. Foto: Mazovia Team.

 

Og præcis hvad det var, der gjorde det bornholmske kontinentalhold interesserede, har han en ide om, hvad det kunne være:

 

”De lagde en del vægt på, at jeg er blevet meget stabil. Jeg har jo kørt rigtig mange UCI-starter i år, som jeg har gjort på IBT. Selvom man ikke kan være på sit bedste niveau hele sæsonen, så har jeg formået altid at være en del af cykelløbet i alle de UCI-starter, jeg har haft,” understreger han, inden han pointerer:

 

Læs også
Optakt: Eschborn-Frankfurt

 

”Samtidig når jeg har været i Danmark, så har jeg kørt ganske fint der og vist et niveau, der var ganske højt.”

 

Den stabilitet, han henviser til, kan aflæses i hans resultater hen over året. Otte gange på kun 29 løbsdage er rytteren fra Gentofte sluttet i top-35, imens hans resultater stabilt ligger i den øvre halvdel af skalaen.

 

Derudover viste han rigtig flot kørsel i International Tour of Rhodes, hvor han blandt andet blev nummer to i bjergkonkurrencen.

 

IBT har givet mange muligheder, men nu er det videre

Et ønske om at søge imod et højere niveau i dansk cykelsport er dog ikke ens betydende med, at tilværelsen på IBT var ved at blive sur. Tværtimod.

 

For Thorøe-Hansen var blevet rigtig glad for de muligheder, han har fået på sit danske hold indtil nu.

 

”Jeg har jo kørt tre år på IBT nu, altså hele min seniorkarriere. Det har jeg været rigtig glad for. Især de sidste par år, der har det været et rigtig godt udenlandsprogram og egentlig også et rigtig godt cykelhold at køre på,” fortæller han og understreger, at det var et svært valg at forlade holdet.

 

Men som ung aspirerende rytter kan man ikke blive der for evigt, hvorfor han følte, at det var nu, han skulle videre i karrieren.

 

”På baggrund af en god sæson, så følte jeg ligesom, at det var naturligt at søge, hvad der var af muligheder for at tage et skridt op,” konstaterer den 21-årige.

 

Her faldt valget som bekendt på Bornholms kontihold, og han er også klar over, hvad det betyder, at han nu kommer op i en ny liga af cykelhold.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

”Det er jo et kontinentalhold, der har et stort setup og først og fremmest en ledelse, der er lidt bedre end det, jeg er vant til på IBT som DCU-hold,” lyder det rosende om hans nye arbejdsgiver.

 

IBT-chefen Christian Visby har dog en anden opfattelse af sit eget hold, som han mener sagtens kan måle sig med et som BHS, pointerer Thorøe-Hansen:

 

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at han ser sig selv som et hold, der kan måle sig med de danske konti-hold. Det er jo også derfor, at han helst ville holde på en rytter som mig,” fortæller han og afslører, at interessen bestemt var til stede for en eventuel kontraktforlængelse.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


Thorøe-Hansen i aktion i cykelløb imod flere af de andre danske hold. Foto: Carsten Machholdt.

 

Færre men større løb i sigte

Selvom skiftet til BHS på papiret er et skridt op, vurderer hovedpersonen selv, at det ikke kommer til at ændre det helt store i hans hverdag og tilgang til cykelsporten.

 

”Jeg ved ikke, om det kommer til at ændre det store. Det tænker jeg ikke, det gør. Vi har jo været vant til at køre rigtig mange cykelløb i udlandet med IBT, og det kan endda være, at jeg ikke får helt lige så mange løb i udlandet, som jeg gjorde sidste år,” slår rytteren fra Gentofte fast.

 

Til gengæld åbner det at køre kontinentalniveau nogle andre døre, hvilket Thorøe-Hansen ser større perspektiver i.

 

”Der er jo selvfølgelig nogle lidt større cykelløb, og det er selvfølgelig en af grundene til, at jeg vælger at søge på et højere niveau, hvor der er muligheden for de større cykelløb som Danmark Rundt,” forklarer han og tilføjer, at PostNord Danmark Rundt er et løb, som han håber på og sigter efter at køre i 2023.

 

Til trods for den 21-årige mener, at det store skifte ikke kommer til at forårsage markante ændringer, lægger han ikke skjul på, at spændingen over at træde et trin op, vil give ham en lille fordel.

 

Læs også
Bora svarer utilfreds Buchmann: Kämnas ulykke ændrede alt

 

”Jeg har nok lidt mere motivation for vinteren, fordi man vil stå skarpere,” siger han.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses den nytilkomne BHS-rytter i udbrud i Baltic Chain Tour, hvor han blev nummer 59 samlet. Foto: Baltic Chain Tour.

 

Den store drøm lever stadig

Som så mange andre unge cykelryttere går Thorøe-Hansen med drømmen om en dag at blive professionel.

 

Og det har han tiltro til, at skiftet til BHS kan hjælpe ham med.

 

”Jeg håber da på, at jeg kan rykke mig endnu et niveau, ligesom jeg føler, jeg har gjort i år. Og det er først og fremmest det, jeg håber på. For så tror jeg personligt, at jeg også kan være på et niveau, hvor jeg kan køre med stort set hver gang om de sjove placeringer,” fortæller den kommende BHS-rytter.

 

Dermed håber han at gøre som andre ryttere der er blevet professionelle efter en tid på det bornholmske hold.

 

Et godt eksempel på en rytter, der er lykkedes med det, er Alexander Salby, der i 2017 kørte for BHS og til næste år skifter til Bingoal efter et ophold på Riwal.

 

”Det er i hvert fald drømmen (at blive professionel, red.), og der er det klart, at det er jo også et skridt videre, og der er nogle flere muligheder for at vise sig frem i de større cykelløb, hvor man alt andet lige har mulighed for at blive set af de store cykelhold rundt omkring i verden,” forsikrer han om.

 

Det vil dog kræve, at han leverer resultater og store præstationer, men det er ikke umiddelbart givet, at han får mulighed for det fra start på holdet.

 

”Det er jo klart, at jeg ikke kan forvente at køre min egen chance hver gang, og det er jeg jo også fuldt indforstået med. Og jeg vil også glæde mig til at være på et hold, hvor sejren meget gerne skulle være inden for rækkevidde hver gang, vi stiller op til et cykelløb,” vurderer han.

 

Ikke desto mindre er skiftet op til kontinentalniveau et skridt i den rigtige retning for Thorøe-Hansen, hvis bedste resultat i år var en syvendeplads i International Rhodes Grand Prix.

 

Thorøe-Hansen er den ottende rytter, BHS har offentliggjort kontrakt med til næste år.

DEL
INFO
Nicholas Thorøe-Hansen
Nyheder
Team Vivelo - IBT Isolering
Nyheder
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?