Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Sidste chance: Stem i Feltet.dk Awards 2013

Sidste chance: Stem i Feltet.dk Awards 2013

15. december 2013 06:00Foto: A.S.O. / Pascal Perreve

Det er nu blevet tid til, at du kan angive din stemme i Feltet.dk Awards, hvor du kan stemme i hele 14 kategorier.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Året går på hæld, og det er tid til at se tilbage. Feltet.dk vil gerne have din hjælp til at afgøre, hvem der var bedst i år. For 11. gang afholder vi Feltet.dk Awards, og i år er det med hele 14 kategorier. Udover de 13 kategorier fra sidste år kan I for første gang kåre ”årets danske kontinentalrytter.”

 

Afstemningerne er åbne fra nu og frem til mandag den 16. december klokken 12.00. Herunder kan du finde de fem nominerede i hver af de 14 kategorier med begrundelser for valget. Afstemningerne finder du www.feltet.dk/awards

 

Når afstemningerne er afsluttet, forsøger vi at indhente reaktioner fra alle vinderne. Vinderne offentliggøres hen over jul og nytår efter et endnu ikke fastsat program.

 

Læs også
Tobias Lund laver fænomenalt hattrick

 

 

Årets danske herrerytter

Nomineret af: Kenneth Meyer
 

Michael Mørkøv
Det har været en fremragende landevejssæson for Michael Mørkøv , hvor han tog endnu et skridt opad i hierarkiet på Team Saxo-Tinkoff. Ved DM vandt han flot Dannebrogstrøjen efter en imponerende spurt. Derfor var det også en stor skuffelse, at han ikke blev udtaget til Tour de France. Han vendte dog skuffelsen til succes, da han tog karrierens største sejr i Vuelta a España, hvor han overraskende vandt 6. etape. Han afsluttede sæsonen med en andenplads i Paris-Tours.

 

Jakob Fuglsang
I år mødte Jakob Fuglsang op til Tour de France som delt kaptajn, men han fik hurtigt hele ansvaret på det kasakhiske mandskab. Det ansvar levede han til fulde op til med en samlet 7.-plads på trods af begrænset støtte fra holdet. På 9. etape var han også meget tæt på en etapesejr, men blev slået på stregen af Daniel Martin efter en flot indsats. Fuglsang fik derudover en samlet fjerdeplads i Criterium du Dauphiné.

 

Michael Valgren
Den kommende Team Tinkoff-Saxo-rytter har haft et fremragende år med hele fire flotte UCI-sejre, deriblandt en gentagelse af sejren i U23-udgaven af Liège-Bastogne-Liège. Senere blev det først til en etapesejr i det luxemnourgske Flèche du Sud, inden han vandt løbet samlet. Sidst sikrede han sig en flot etapesejr i Tour de l’Avenir, som er U23-rytternes Tour de France. Alt dette var med til at overbevise Bjarne Riis om, at den 21-årige rytter skulle have en kontrakt.

 

Magnus Cort

Den 20-årige rytter tog hele Danmark med storm, da han i sommers vandt to imponerende etapesejre i Post Danmark Rundt. I den samlede stilling lykkedes det også Team Cult Energy-rytteren at holde sig langt fremme, da han sluttede på niendepladsen. Et par måneder inden havde han vundet endnu en UCI-sejr, da han kom først over stregen på en etape i Thüringen Rundfart og derudover tog han en tredjeplads i U23-rytternes Flandern Rundt.

 

Mads Pedersen
17-årige Mads Pedersen har haft en fremragende sæson, hvor han har vundet en perlerække af store sejre. Den første store sejr kom i foråret, da han helt suverænt vandt juniorudgaven af Paris-Roubaix. I forlængelse af den sejr vandt han også de to Nations Cup-løb, Fredsløbet og Trofeo Karlsberg. Efter flere sejre var Pedersen også ved at tage guldet ved landevejs-VM i Italien, men efter en flot finale blev han slået af Mathieu Van der Poel. Sølvmedaljen var dog en flot afslutning på en unik sæson.

 

 

Årets danske damerytter
Nomineret af: Jesper Johannesen

 

Malene Degn
17-årige Malene Degn har fået sit helt store internationale gennembrud på MTB-cyklen i år. Danskeren slutter på tredjepladsen på verdensranglisten. Degn blev i juni junioreuropamester i Cross Country-disciplinen, og blot to uger senere hentede hun også det danske mesterskab i disciplinen. I World Cuppen blev det til en sejr og to andenpladser i de tre afdelinger, som hun deltog i.

Amalie Dideriksen
17-årige Amalie Dideriksen har haft en fantastisk sæson med VM-guld på landevejen og VM-bronze på banen. Desuden er det blevet til at hav af danske mesterskaber på banen. Dideriksen har vist taktisk snilde, og trods hun ikke har kørt på nogle af de store danske kvindehold i 2013, så vandt hun også den danske Dame Cup. Hendes flotte resultater gennem året har allerede sikret hende titlen som årets danske cykelrytter.

Annika Langvad
29-årige Annika Langvad genvandt det danske i MTB mesterskab og sikrede sig det danske mesterskab på landevejen i enkeltstart. I SRAM Ligaen blev det til tre sejre ud af tre mulige, og det blev til en fjerdeplads ved VM i MTB Marathonklassen. Langvad fik også muligheden ved VM i landevejscykling, hvor hun kvitterede med en flot sjetteplads på enkeltstarten, blot 11 sekunder fra podiet mod stærke landevejsspecialister.

Kamilla Sofie Vallin
20-årige Kamilla Sofie Vallin trådte i 2013 i karakter på landevejen, hvor hun ved de danske mesterskaber i Vordingborg beviste, at hun er i en god udvikling. Det blev til sølv på enkeltstarten, mens det største landevejsresultat indtil videre blev hentet to dage senere. I linjeløbet kørte hun tidligt i udbrud og blev foran hele løbet kun i selskab med Rikke Lønne, som hun sled op til sidst og derfor kunne iklæde sig DM-trøjen.

Julie Leth
21-årige Julie Leth har sikret, at Danmark igen er repræsenteret på øverste niveau i kvindecyklingen. Leth har kørt det meste af sæsonen for det norske storhold Hitec Products. Hun hentede ved DM-bronze i enkeltstart og var blandt andet i Giro d'Italias ungdomstrøje, hvor hun kom godt igennem det meget hårdt løb. Sidst på sæsonen blev Julie Leth udtaget til VM i Firenze, hvor hun kæmpede bravt på den hårde rute.

 

 

Læs også
Carapaz sniger sig til etapesejr - Ayuso knækker

 

Årets danske talent

Nomineret af: Simon Knudstrup

 

Mads Pedersen

2013 har budt på den ene succes efter den anden for Mads Pedersen. Han vandt junior Paris-Roubaix i april, inden det de kommende måneder blev til samlede sejre i både Fredsløbet og Trofeo Karlsberg (alle Nations Cup-løb). Siden vandt han en etape og blev samlet toer i et belgisk UCI-løb, samt vandt en etape i et andet belgisk UCI-løb. Triumfer i Schweiz, hvor han blev nummer to samlet, og i Italien blev det også til inden VM, hvor han kørte en sølvmedalje i hus. Han viste sig igen som en af de - hvis ikke den - stærkeste juniorryttere.

 

Magnus Cort

2013 var blot Magnus Corts anden sæson som seniorrytter. Trods det formåede han at køre fra rytterne på en række WorldTour-hold to gange i Post Danmark Rundt, hvoraf han den ene gang kørte væk fra dem alle i fuld finale på den hårde Asnæs Indelukke. Præstationer, der sent vil blive glemt. Magnus Cort kommer fra MTB-sporten og besidder en god spurt, ligesom han er teknisk dygtig og stærk på bakker. En komplet rytter, der stadig er U23-rytter i 2014.

 

Amalie Dideriksen

Selvom Dideriksen inden denne sæson havde imponeret, havde ingen troet på, at hun kunne levere så fremragende resultater i sin første juniorsæson. I Danmark dominerede hun igen, selvom hun kørte uden en eneste holdkammerat hos Amager CR. Men det var i udlandet, at hun hentede de største resultater. Ved bane-VM for juniorer blev det til bronze, inden hun på landevejen satte kronen på værket med VM-guld i linjeløbet for juniorer. I en alder af 17 har hun allerede VM og DM-medaljer både på bane og landevej.

 

Lasse Norman Hansen

Klasse-Lasse kom på alles læber sidste sommer, da han hentede olympisk guld i London. Siden er hans udvikling blot fortsat, og specielt på landevejen har han bevist, at han også har en stor fremtid. Med enorm råstyrke, kraft og vilje har han imponeret på landevejen i år og modbevist alle, der ikke mente han også udenfor banen kunne køre stærkt. Han er blot 21 år gammel, men allerede en af verdens utvivlsomt bedste baneryttere og med en WorldTour-kontrakt for de kommende år på hånden.

 

Malene Degn

Indenfor MTB har Danmark et kæmpe talent i Malene Degn, der vandt en World Cup-afdeling i Norge i 2013. I kamp mod eliten i Europa ved U19 EM viste hun sig også som den bedste, da hun satte alle til vægs og derfor nu med rette kan kalde sig den bedste i Europa. To andenpladser ved øvrige World Cups samt masser af øvrige topresultater og sejre blev det også til for den unge pige fra Holte, der desværre på grund af en defekt ikke fik lov at bevise, at hun også i VM-regi kan køre op med de bedste.

 

 

Årets danske resultat

Nomineret af: Philip Tarning-Andersen

 

Magnus Cort (Etapesejre i Post Danmark Rundt)

Det var en stor overraskelse - og måske også lidt heldigt - da Magnus Cort, som den første kontinentalrytter nogensinde, vandt en etape i Post Danmark Rundt og som den yngste i løbets historie kunne iklæde sig førertrøjen. Med den ekstra opmærksom det medførte, var det blot endnu mere imponerende, da Cort kørte alene fra feltet på Asnæs Indelukke og vandt sin anden etapesejr i løbet. Allerede inden løbet havde bornholmeren udset sig den kuperede etape, og missionen blev altså fuldført.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

Michael Mørkøv (Etapesejr i Vuelta a España)

På Vueltaens 6. etape var Tony Martin længe i udbrud og fik slidt sprinterholdene helt tynde. I den hektiske spurt fulgte Mørkøv klogelig Fabian Cancellara og kom forrest til sidst, da Martin blev hentet blot 50 meter fra mål. Tidligere på året vandt Mørkøv det danske mesterskab. Det gjorde kun sejren smukkere, da han således vandt en Grand Tour-etape iført Dannebrogstrøjen som den første siden 1996. Med undtagelse af 2011 er det siden 2005 blevet til en årlig dansk Grand Tour-etapesejr.

 

Amalie Dideriksen (VM-guld i linjeløb for juniorer)

Regnbuer er flotte, og ved årets VM i linjeløb kørte Amalie Dideriksen sig i den eftertragtede regnbuetrøje. I et langt udbrud sad Dideriksen med på de rigtige tidspunkter, og til sidst kunne hun med sin stærke spurt køre guldet hjem. Sejren er ikke blot vigtig for Dideriksen, men også for dansk kvindecykling generelt. I den seneste tid er der kommet mere fokus fra DCU på kvindecykling, og Dideriksen nyvundne titel som årets cykelrytter skubber yderligere til den debat.

 

Mads Pedersen (Vinder af Paris-Roubaix junior)

Med tre Nations Cup-sejre i år og flere andre flotte resultater har Mads Pedersen igen vist, at han besidder et stort talent. Derfor kan det være svært at vælge et resultat ud som det største. Sejren i juniorudgaven i Paris-Roubaix blev sikret på nogle af de mest ikoniske steder i cykelsporten: På brostenene ind mod Roubaix skabte han og det danske landshold udskilningen, og på den åbne cykelbane i Roubaix spurtede han selv sejren hjem, få timer før Fabian Cancellara vandt elitens udgave på nøjagtig samme målstreg.

 

Jakob Fuglsang (Samlet 7.-plads i Tour de France)

Tour de France er verdens største løb, og som den blot fjerde danske rytter nogensinde sluttede Jakob Fuglsang i år i løbets samlede top 10. Allerede tidligt i løbet udgik flere af Fuglsangs hjælpere på Astana, men til trods for det sad den danske rytter med fremme på alle de afgørende etaper. En enkelt dag forsøgte han at køre efter etapesejren, og ellers var det disciplineret kørsel - uden at over- eller undervurdere egne evner - der sikrede Fuglsang den samlede 7.-plads.

 

 

Årets danske kontinentalrytter

Nomineret af: Simon Knudstrup

 

Magnus Cort

Bornholmeren skrev sig ind i historien, da han som den første danske kontinentalrytter vandt en etape i Post Danmark Rundt og kørte sig i gult. Mest imponerende var det dog, da han med et angreb kort før mål på den hårde fjerde etape, satte alle til vægs og vandt igen. Sæsonen bød også på en etapesejr i UCI-løbet Thüringen Rundfahrt, en Post Cup-sejr, en tredjeplads i Himmerland Rundt og en tredjeplads i U23-Flandern Rundt. Corts præstationer gav ham et tilbud fra Garmin-Sharp, som CULT-rytteren dog takkede nej til.

 

Lasse Norman Hansen

Efter at have vundet OL-guld sidste år skulle fokus rettes mod landevejen for Lasse Norman i år. Han vandt i år UCI-endagsløbene GP Herning og Rund um den Finanzplatz U23, mens han også endte på podiet samlet i både Thüringen Rundfahrt og Tour de Berlin. I sidstnævnte løb efter også at have vundet en etape. Ved U23-DM satte han alle på plads ved både at vinde enkeltstarten og linjeløbet. Ikke mindst blev det også til bronze ved U23-VM i enkeltstart for den kommende Garmin-Sharp rytter.

 

Martin Mortensen

Den 29-årige rytter vendte efter fire år i udlandet hjem til Danmark inden denne sæson, og her har han i den grad bevist sit værd. Sæsonens første triumf kom på anden etape af Tour de Normandie, inden fokus blev rettet mod Danmark, hvor det blev til en andenplads i både GP Herning og Concordia Forsikring Grand Prix samt i et hollandsk UCI-løb. Mortensen virkede trods manglende sejre i foråret som den stærkeste danske rytter, og siden blev det også til en UCI-sejr i Slovakiet og en bakketrøje i Post Danmark Rundt.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Michael Valgren

Det helt store mål i foråret for Michael Valgren var at genvinde Liege-Bastogne-Liege for U23 ryttere. Med en stærk præstation lykkedes det ham at gøre netop det, da han kom alene til mål. En måned senere vandt han både en etape og samlet i UCI-løbet Fléche du Sud, inden han i august tog endnu en stor skalp ved at vinde en etape i U23-rytternes Tour de France, Tour de l'Avenir. Sæsonen bød også på en andenplads i Rund um den Finanzplatz U23. Næste år står den på WorldTour med Team Tinkoff-Saxo.

 

Kristian Haugaard

Med sit luxembourgske hold, Leopard Trek, har Kristian Haugaard fortsat sin imponerende udvikling i 2013. Han vandt en UCI-sejr med en etapetriumf i Fléche du Sud, og herudover blev det til et hav af topplaceringer i udenlandske løb. Han blev samlet toer i Czech Cycling Tour, firer i La Cote Picarde og femmer i Flandern Rundt U23. På hjemlig front slog han også sit navn fast, for selvom han kørte alene ved alle danske løb, blev han flot nummer fem til elite DM. Ved U23 DM viste han også sit værd ved at hente bronze.

 

 

Årets danske banerytter
Nomineret af: Kenneth Meyer

 

Lasse Norman Hansen
I 2013 fortsatte Lasse Norman Hansen med at vise sine evner på banen. I starten af året vandt han det københavnske 6-dagesløb i den legendariske par nummer 7 -trøje sammen med Michael Mørkøv. Efterfølgende vandt han sølv i omnium ved bane-VM i Minsk, inden han også var med til at vinde en bronzemedalje med 4000 meter holdet. I november måned tog han så endnu en sølvmedalje i Omnium, denne gang i forbindelse med World Cuppen i Manchester.

 

4000 meter holdet

I forbindelse med Bane VM i Minsk i februar måned fik 4000 meter holdet bestående af Mathias Møller Nielsen, Casper Folsach, Rasmus Quaade og Lasse Norman Hansen deres gennembrud, da de vandt en flot bronzemedalje. Holdet var kun et sekund fra at kvalificere sig til guldfinalen, men rejste sig i bronzefinalen, hvor de var hele seks sekunder foran de spanske konkurrenter. I december vandt de sølv ved World Cuppen i Aguascalientes.


Mathias Krigbaum & Jonas Poulsen
Det talentfulde par fik deres største resultat i augustmåned, da de i den skotske by, Glasgow, sikrede sig guldmedaljen ved juniorrytternes VM i parløb. Parret var ude i en dramatisk kamp med et newzealandsk par. Det var først efter en sejr i løbets sidste spurt, at de to ryttere kunne sikre sig sejren og bryde ud i jubel. Ved DM i parløb viste parret også deres store klasse, da de var de eneste, som for alvor kunne udfordre Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, men de måtte nøjes med sølv.

 

Amalie Dideriksen
Det er ikke kun på landevejen, at Amalie Dideriksen har leveret store resultater i 2013, det har hun så sandelig også gjort på banen. Ved DM blev hun den helt store personlighed med hele fire titler. Sæsonens største resultat på den ovale bane kom dog ved bane-VM for juniorryttere i august, hvor hun sikrede sig en bronzemedalje i scratch.

 

Casper P. Pedersen
Af mange bliver Casper P. Pedersen regnet som Danmarks næste store medaljesluger ved de største mesterskaber. Det understregede han ved junior-bane-VM i Glasgow i august. Her tog han en bronzemedalje i OL-disciplinen omniumm efter flere flotte indsatser undervejs. I oktober tog han endnu en bronzemedalje, denne gang ved DM i Omnium hos eliten. Senere vandt han junior-DM i scratch i overbevisende stil.

 


Årets danske crossrytter
Nomineret af: Adam Aisen

 

Kenneth Hansen
Kenneth Hansen er fortsat Danmarks bedste cykelcrossrytter. I januar blev han dansk mester for tredje år i træk, og i udenlandske løb kan han begå sig, omend han ikke kan køre op med branchens bedste som Sven Nys og Niels Albert. At være på omgangshøjde med dem i selv de hårdeste løb kan han dog, hvilket han beviste for blot få uger siden: en præstation i sig selv med tanke på forskellene i setup.

Sebastian Fini
Sebastian Fini nomineres, selvom det kan virke lidt paradoksalt taget i betragtning, at han fastholder at være mountainbiker, der kører cykelcross som vintertræning og -adspredelse. Ikke desto mindre er den bare 19-årige en af landets tre-fire bedste i disciplinen, hvilket han i år har vist ved at blive dansk juniormester samt vinde Post Cuppen; ganske vist i fraværet af Kenneth Hansen, Jonas Pedersens og Magnus Skjødt.

Tommy Moberg
Tommy Moberg har været med i gamet længe, og selvom han har droslet gevaldigt ned og ikke længere kører løb i udlandet, kører han stadig stærkt. Den 32-årige cykel cross-specialist har i denne sæson vist stor stabilitet ved at tage bronze ved danmaksmesterskaberne i januar og vinde adskillige løb. I den forstand udviser han en forbilledlig seriøsitet og kampgejst - også på de dage, hvor han ikke er fysisk stærkest.

 

Simon Andreassen
Simon Andreassen er som Sebastian Fini et lysende talent og en del af det ’unge kuld’ fra Team Webike. De har i år har tilført dansk cykel cross adskillige opvisninger i kørelyst, styrke og ikke mindst blændende teknik. Trods sin meget unge alder - blot 16 år - kører han lige op med både de lidt og meget ældre danske ryttere og slutter denne sæsons Post Cup på en tredjeplads. Som førsteårsjunior og U17-danmarksmester er det noget af en bedrift.

 

Jonas Pedersen
Jonas Pedersen har ligesom Sebastian Fini og Simon Andreassen identificeret sig som mountainbiker, men har ligesom disse også vist stor talent som cykelcrosser. Han må betragtes som en af landets to vel nok bedste i disciplinen, og at talentet kan række langt har adskillige flotte resultater i både U23- og elite-kategorien i udlandet vist. Det har ført til en større satsning på disciplinen og et længerevarende ophold i Belgien.



Årets danske MTB-rytter
Nomineret af: Jesper Johannesen

Jonas Pedersen
Sidste års danske mester brækkede kravebenet i juni og missede dermed DM-titelforsvaret. Danskeren viste dog i foråret, at han er en af Danmarks bedste MTB-ryttere. Han vandt nemlig både første og anden afdeling af SRAM Ligaen og hentede en syvendeplads i U23-løbet Heubacher. Det brækkede kraveben kostede dog dyrt, og han var ude flere måneder af sæsonen.

Louis Bendixen
Blot 18-årige Louis Bendixen har været stærkt kørende i denne sæson på mountainbiken. Louis blev dansk mester for juniorer i juli og blev femmer ved EM. Talentet slutter som nummer 17 på verdensranglisten. Ved verdensmesterskaberne blev det til 20. plads, mens det i World Cuppen blev til en fjerdeplads som det bedste resultat i en afdeling.

Annika Langvad
29-årige Annika Langvad genvandt det danske mesterskab. I SRAM Ligaen blev det til tre sejre ud af tre mulige. Desværre blev det ikke til et VM-titelforsvar i Marathon-klassen, da danskeren blev nummer fire. Danskeren satsede dog hårdt på VM i Cross Country-disciplinen, men hun var uheldig at slå hånden få dage før VM i Sydafrika. Året sluttede med en samlet sejr i MTB-etapeløbet Cape Pioneer.

Malene Degn
17-årige Malene Degn har fået sit helt store internationale gennembrud på MTB-cyklen i år. Danskeren slutter på tredjepladsen på verdensranglisten. Degn blev i juni junioreuropamester i Cross Country-disciplinen, og blot to uger senere hentede hun også det danske mesterskab i disciplinen. I World Cuppen blev det til en sejr og to andenpladser i de tre afdelinger, som hun deltog i.

Simon Andreassen
Måske Danmarks største MTB-talent nogensinde. U17-rytteren Simon Andreassen har vist stor klasse i denne sæson. Han blev både dansk mester og europamester for U17-ryttere. Allerede i foråret viste Simon Andreassen sit talent, da han vandt første afdeling af den tyske MTB Bundesliga. Trods sin unge alder, som U17-rytter vandt talentet DCU U19 statistik for MTB-ryttere.
 

 

Årets hold

Nomineret af: Lasse Wedege Penning

 

RadioShack-Leopard

RadioShack-Leopard er nomineret af to årsager. De hedder Fabian Cancellara og Chris Horner. Den schweiziske bjørn sjorde rent bord i de brostensklassikere, han gerne ville have, med sejre i E3 Harelbreke, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Den aldrende Chris Horner viste sig som feltets suverænt bedste bjergrytter, da han i en alder af 41 vandt Vuelta a España samlet. Udover det tog Jan Bakelandts en etapesejr og to dage i gult i Tour de France, og Tony Gallopin overraskede med sejren i Clasica San Sebastian.

 

Movistar Team

En førsteplads på World Tour-ranglisten fornægter sig ikke, og med top 10-placeringer i alle tre Grand Tours kan holdet ikke andet end at være tilfredse med sæsonen. Alejandro Valverde viste for alvor, at han er tilbage på sit topniveau med top 3-resultater i både Amstel Gold Race, Lombardiet Rundt, San Sebastian og Vuelta a España. Nairo Quintana gav hele Colombia håb om en ny storhedstid med sin andenplads i Touren. Rui Costa fik både etapesejre og den samlede sejr i Schweiz Rundt, to etapesejre i Touren og VM-guld.

 

Sky Procycling

Vinderen af Tour de France skal for andet år i træk findes på det britiske storhold, og resultaterne hen over sæsonen viser, at det ikke er en tilfældighed. Med hele otte etapeløbssejre i 2013 har Sky vist, at de er verdens bedste etapeløbshold. Chris Froome stod for fire af disse og formåede blandt andet at vinde tre etaper på sin sikre vej mod Tour de France-sejren. Richie Porte viste endelig sit potentiale med sejren i Paris-Nice og andre flotte præstationer. Endelig tog Rigoberto Uran en samlet andenplads i Giro d'Italia.

 

Omega Pharma-Quick Step

På trods af den altoverskyggende stjerne fra sidste sæson, Tom Boonen, aldrig nåede sit 2012-niveau, viste holdet alligevel sig som et af de stærkeste gennem sæsonen. Etapesejre i alle tre Grand Tours og næsten alle World Tour-etapeløb er med til at give dem førstepladsen på sejrsranglisten med 55 sejre. Selvom stjernerne Sylvain Chavanel og Mark Cavendish trak de fleste overskrifter i klassikere og spurter, viste stjernefrøet Michal Kwiatkowski, at holdet også kan i etapeløb. Holdet genvandt også VM i holdtidskørsel.

 

Team CULT Energy

Det blev den hidtil mest succesrige sæson for det danske kontinentalhold, hvilket førte til deltagelse i VM i holdløb, hvor holdet blev nummer 27. Forinden havde sæsonen budt på sejre i U23 Liège-Bastogne-Liège, Fleche du Sud og en etape i Tour de l'Avenir samt flere andre flotte resultater i en række UCI-løb. På den hjemlige front vandt holdet blandt andet Post Cuppen og fire DM-medaljer. Desuden må det ikke glemmes, at Magnus Cort satte en tyk streg under sit talent med to etapesejre og to dage i gult i Post Danmark Rundt.

 

 

Årets overraskelse

Nomineret af : Frederik Palle

 

Læs også
Van Aert melder positivt nyt

 

Nairo Quintana

Hvor kom han lige fra? Han leverede ganske vist flere flotte resultater i 2012, men det var nok de færreste, der havde forudset, at colombianeren skulle ende som samlet toer i Tour de France plus vinde bjergtrøjen, ungdomstrøjen og en enkelt etapesejr. Han var den stærkeste rytter i feltet i den tredje uge af løbet. Desuden vandt han også Baskerlandet Rundt samlet. Ganske enkelt et fantastisk år for colombianeren, der må regnes som en af forhåndsfavoritterne til Tour de France 2014.

 

Magnus Cort

To etapesejre og en førertrøje i Post Danmark Rundt. Det lyder som en præstation supersprinteren Mark Cavendish kunne levere. Her drejer det sig dog om Team CULT Energy-rytteren, Magnus Cort. Det unge stortalent overraskede alt og alle, da han vandt første etape af det danske etapeløb, og da han også vandt løbets fjerde etape, så røg alles kæber til jorden. Det medførte også tilbud fra WorldTour-holdet Garmin-Sharp, men danskeren er dog også at finde på Team CULT Energy i 2014.

 

Chris Horner

Efter at have gennemført sølle to cykelløb i løbet af 2013 tog veteranen Chris Horner til Vuelta a España uden nogen opmærksomhed overhovedet. Det ændrede sig dog hurtigt. Horner endte nemlig med to etapesejre og den samlede sejr i det store spanske etapeløb. Mange har efterfølgende beskyldt ham for at have dopet sig, men man kan nu engang kun forholde sig til, at den nu 42-årige amerikaner leverede en af de største sensationer set længe i cykelsporten med sin samlede sejr i Vuelta a España.

 

Gerald Ciolek

Navnet er altid blevet nævnt, når man har skulle snakke om outsidere til massespurterne. Den store sejr er det dog aldrig blevet til: lige indtil i foråret 2013. Her lykkedes det nemlig for Ciolek at vinde en af de mest krævende udgaver af Milano-Sanremo nogensinde. Vejret var det værste set længe med kraftigt snevejr og en temperatur omkring frysepunktet. Det bremsede dog ikke tyskeren, der hentede en stor sejr hjem til det nyoprykkede Team MTN-Qhubeka.

 

Amalie Dideriksen

Mulighederne for en dansk verdensmester ved årets verdensmesterskab i landevejscykling var på forhånd gode. Der var dog nok ikke mange, som havde forudset, at Amalie Dideriksen skulle ende med at få regnbuetrøjen på. Det gjorde hun via en enestående indsats, hvor hun lå i udbrud det meste af dagen, og i sidste ende overspurtede hun sine konkurrenter i suveræn stil. Det var helt sikkert en overraskelse, som vi danske cykelhans længe vil huske.

 

 

Årets Udenlandske herrerytter

Nomineret af: Mads De Wolff

 

Fabian Cancellara

Nogle vil sikkert betragte 2013 som en mellemsæson for Fabian Cancellara. Det vil være en fejl, for selvom Cancellara ikke blev verdensmester, så skrev han alligevel historie. Da Tom Boonen i fjor vandt både Flandern Rundt og Paris-Roubaix blev han den første nogensinde til at gentage doublen; i år blev Cancellara den blot anden. Det er cykelsportens eget Messi/Ronaldo-paradoks: Netop fordi vi er velsignede med to så unikke brostenstalenter på samme tid, har vi nok sværere ved virkelig at værdsætte, hvor specielle de reelt er.

 

Rui Costa

Det kan roligt siges, at Rui Costa er en af de mest overraskende verdensmestre i nyere tid. Alligevel havde portugiseren haft en flot sæson, hvor han bl.a. havde vundet Schweiz Rundt samt to etapesejre i Tour de France. Sæsonens store mål havde egentlig været at forsøge sig i Tourens klassement, hvilket et Valverde-styrt kom i vejen for, men frem for at forbande Moviestars taktiske inkompetence ser Costa nok rettere tilbage på episoden som det tidspunkt, der banede vejen for, at han senere kunne iklæde sig regnbuetrøjen.

 

Læs også
Oversigten over en travl cykellørdag

 

Chris Froome

2013 var året, hvor Chris Froome manifesterede sig som verdens suverænt bedste etapeløbsrytter. Som Bradley Wiggins året før havde Froome simpelthen en af de sæsoner, hvor han vandt nærmest alle de etapeløb, hvor han blev tildelt et startnummer. Foruden Tour de France tog Team Skys nye konge sig af Critérium du Dauphiné, Romandiet Rundt, Critérium International og Tour of Oman. Det eneste, Froome kan tænkes at begræde er, at 2013 ikke var et olympisk år, for så var han formentlig allerede blevet slået til ridder.

 

Vincenzo Nibali

En af de mange prisværdige ting ved italienske Vincenzo Nibali er den måde, han hver sæson sætter sig nye mål. Efter at have dystet med Team Sky i 2012 var årets mål endelig at vinde Giro d’Italia. Mens anden halvdel af sæsonen udviklede sig til en serie af sekundære placeringer så formåede Nibali inden juli at sikre sig en fantastisk succesfuld sæson med smukke sejre i Tirreno-Adriatico, Giro del Trentino samt naturligvis den flotte sejr i Giro d’Italia.

 

Peter Sagan

I år gjorde Peter Sagan det, som han gør, hvilket er at vinde tonsvis af cykelløb. Han genvandt også pointtrøjen i Tour de France og viste samtidig forbedring ved at vinde sin første reelle klassiker: Gent-Wevelgem. Fligen af skuffelse ligger således i uforløst potentiale; at Sagan efter sine mange sekundære placeringer allerede burde have vundet et monument. Sagan er simpelthen så urimeligt talentfuld, at man trods slovakkens mere end 20 flotte UCI-sejre sagtens kan se 2013 som værende lettere skuffende.

 


Årets udenlandske damerytter

Nomineret af: Jesper Johannesen

Ellen van Dijk
26-årige Ellen van Dijk vandt sikkert VM-titlen i enkeltstart, da den blev afviklet i Firenze i september. Hollænderen sluttede på tredjepladsen i World Cuppen og vandt en række etapeløb samlet, deriblandt Boels Ladies Tour, Lotto-Decca-Tour, Energiewacht tour og Grcia Orlova. Af endagsløb kan Chrono Champenois og Le Samyn des Dames nævnes. Van Dijk slutter som treer på verdensranglisten.

 

Marianne Vos
26-årige Marianne Vos er bare et fænomen på den tohjulede. Hun genvandt VM-titlerne på landevejen og i cykel cross i år. Desuden blev det på landevejen til fem World Cup sejre og den samlede sejr. I kvindernes største etapeløb, Giro d’Italia, blev det også til tre etapesejre og fire dage i førertrøjen. På verdensranglisten måtte Marianne Vos dog se sig overgået af Emma Johanson.

Emma Johanson
30-årige Emma Johanson har kørt på højt niveau hele sæsonen, hvor højdepunktet kom i slutningen af sæsonen, da hun vandt sølv ved VM i linjeløb i Firenze. Johansson sluttede på andenpladsen i World Cuppen efter suveræne Marianne Vos. De to byttede dog plads på verdensranglisten, hvor det var Emma Johanson, som vandt foran den ellers sejrsvante Marianne Vos. En del af de point kom med den samlede sejr i Thüringen Rundt.

Giorgia Bronzini
30-årige Giorgia Bronzini har været en stærk afslutter, og italieneren vandt hele 15 sejre i 2013. I etapeløbet Route de France vandt hun seks ud af otte etaper. Det blev dog kun til en samlet sejr i et etapeløb, da Bronzini sejrede i Tour of Zhoushan Island. Italieneren havde også forhåbninger om at vinde VM på hjemmebane, men på den hårde rute slap kræfterne op.

Anna van der Breggen
23-årige Anna van der Breggen har fortsat udviklingen i 2013. Hollænderen kørte igen Marianne Vos frem til VM-titlen i Firenze, men det resulterede også i, at hun ”kun” selv blev nummer fire i linjeløbet. Trods Anna van der Breggen ikke vandt nogen sejre i 2013, så var hun stabil og hentede 43 top 10 placeringer. Anna van der Breggen slutter på femtepladsen på verdensranglisten, hvilket også vidner om hendes høje niveau.

 

 

Årets udenlandske U23-talent

Nomineret af: Malte Philbert Jessen

 

Caleb Ewan
Den bare 19-årige Caleb Ewan regnes allerede blandt fremtidens stjerner. I sin første sæson som U23-rytter har han formået at hente hele syv sejre. Heriblandt to etapesejre i U23-rytternes Tour de France, Tour de l’Avenir, to i Thüringen-Rundfahrt og en enkelt i Tour Alsace. Ved junior-VM 2012 vandt australieren sølv, og året efter kunne han igen gøre sig gældende, da han blev nummer fire i U23-rytternes linjeløb ved VM i Firenze. I 2014 er han at finde på hjemlandets største hold, Orica-GreenEDGE.

 

Matej Mohoric
Ligesom Ewan kørte Matej Mohoric i år sin første sæson som U23-rytter. Første halvår forløb forholdsvis anonymt, men efteråret blev en stor succes. Mohoric var tæt på etapesejre flere gange i Tour de l’Avenir, og ved VM i Firenze formåede han at hente karrierens foreløbig største resultat, da han blev verdensmester i U23-rytternes linjeløb. Den titel vandt han i fjor som juniorrytter. I 2014 tørner Mohoric ud for Cannondale, der har haft stor succes med at opfostre talenter. Peter Sagan er et eksempel herpå.

 

Simon Yates
Selvom VM blev en fiasko kan den bedste af de talentfulde Yates-brødrene, Simon, se tilbage på en flot sæson. I Tour de l’Avenir blev det til to etapesejre og en tiendeplads samlet. Men endnu mere imponerende var det, at Simon Yates i det stærkt besatte Tour of Britain formåede at hente både en etapesejr og en plads på podiet i klassementet. Yates har sammen med sin bror, Adam, valgt at skrive kontrakt med Orica-GreenEDGE. Dermed har de unge briter opsigtsvækkende fravalgt hjemlandets store hold, Sky.

 

Sondre Holst Enger
Den 19-årige nordmand Sondre Holst Enger er et eksempel på endnu et succesfuldt produkt, der er blevet fremavlet af den norske talentudviklingsmaskine. Enger imponerede i hjemlandets Tour of Norway, da han i konkurrence med flere professionelle ryttere formåede at hente en tredjeplads hjem sammenlagt. Senere blev det til sejr i Nations Cup-løbet Ville Saguenay i Canada, inden turen gik til Firenze og en VM-bronzemedalje. Nordmanden fortsætter næste år i U23-rækken hos Team Plussbank.

 

Dylan Van Baarle
Hollandske Dylan Van Baarle har haft et meget flot år på U23-niveau. Seks triumfer er det blevet til. De største af disse er uden tvivl de samlede sejre i Olympia’s Tour og Thüringen-Rundfahrt. Udover sejrene har Van Baarle et hav af sekundære placeringer på CV’et. 22 top-10-placeringer har han opnået på 64 løbsdage, deriblandt en tredjeplads i Tour de Normandie, en syvendeplads ved U23-VM i linjeløb og en femteplads i 1.1-løbet Münsterland Giro. I 2014 er Dylan Van Baarle at finde på amerikanske Garmin-Sharp.

 

 

Årets udenlandske banerytter

Nomineret af: Philip Tarning-Andersen

 

Rebecca James

Det tog ikke lang tid for Storbritannien at finde afløseren for Victoria Pendleton som sprinterdronning. 21 år gammel og med til sit første VM for elite vandt Rebecca James medaljer i alle sine fire discipliner. Hun startede med bronze i holdsprint og 500 meter på tid de to første dage, inden hun for alvor foldede sig ud. Med sejr i en meget tæt sprintfinale mod Kristina Vogel vandt hun guld, og dagen efter sluttede hun af med endnu en guldmedalje i keirin. Hun blev dermed VM's medaljetopscorer.

 

Det australske 4000 meter hold for herrer

Australien producerer stærke baneryttere på samlebånd, hvilket de beviste endnu en gang ved årets VM. Her vandt de sikkert finalen over deres britiske ærkerivaler, efter det ellers var tæt mellem dem i kvalifikationen. Selvom det i år også i stor grad handler om at bygge op mod OL 2016, så er holdforfølgelsesløb en prestigedisciplin at vinde. Det er her, at mange lande udvikler de ryttere, der senere bliver gode til de øvrige udholdenhedsdiscipliner.

 

Sarah Hammer

I flere år har Sarah Hammer været helt i top blandt de kvindelige temporyttere. Det viste hun forsat ved for femte gang i karrieren at vinde VM i individuelt forfølgelsesløb. Hun vandt yderligere en VM-guldmedalje, da det i omnium lykkedes hende at få skovlen under den britiske komet og olympiske mester, Laura Trott. Den 30-årige amerikaner bliver ved med at bygge på sit talent, selvom hun hele tiden presses af nye og yngre rivaler. Sandsynligvis kan hun holde topniveauet frem til OL 2016.

 

Det britiske 3000/4000 meter hold for damer

Storbritannien er ved at sætte sig tungt på tronen i holdforfølgelsesløb for kvinder. Selvom andre nationer kan presse dem, så er de ubesejrede siden december 2010. Ved årets VM vandt de således også guld, da man for sidste gang kørte 3000 meter med tre ryttere på holdet. Efter VM ændrede UCI formatet til det samme som herrernes: 4000 meter med fire ryttere på holdet. Det var intet problem for briterne, der har stærke ryttere nok at tage af. Dette efterår vandt de EM og begge World Cups i nye verdensrekorder.

 

Elia Viviani

Italienske Elia Viviani har forenet en succesfuld landevejskarriere med succes på banen. På Cannondale vandt han seks sejre på landevejen. Kort efter at have afsluttet Tour of Beijing tog han til bane-EM i Holland. Der vandt han guld i både parløb og pointløb. Så skulle man tro, at kræfterne var brugt op. Men det var ikke tilfældet. På hjemmebane i Montichiari snuppede han årets tredje EM-guld, denne gang i dernypace efter et 40 km langt løb med 62,6 km/t i gennemsnit.

 

STEM HER
 

 

Vindere af Feltet Awards gennem tiden
 

Årets danske herrerytter*
2012 - Lasse Norman Hansen

2011 - Lars Bak

2008 - Matti Breschel
2007 - Chris Anker Sørensen
2006 - Michael Rasmussen
2005 - Michael Rasmussen
2004 - Michael Rasmussen
2003 - Michael Rasmussen


Årets danske damerytter*
2012 - Annika Langvad

2011 - Annika Langvad

2008 - Linda Villumsen
2007 - Mie Bekker Lacota
2006 - Linda Villumsen
2005 - Dorte Lohse
2004 - Trine Hansen
2003 - Lisbeth Simper

 

Årets danske rytter*
2010 - Matti Breschel

2009 - Jakob Fuglsang


Årets danske talent*
2012 - Lasse Norman Hansen

2011 - Rasmus Quaade

2010 - Lasse Norman Hansen

2009 - Rasmus Guldhammer
 

Årets danske herretalent*
2008 - Rasmus Guldhammer
2007 - Jacob Fuglsang
2006 - Alex Rasmussen
2005 - Martin Pedersen
2004 - Mads Christensen
2003 - Brian Vandborg

Årets danske dametalent*
2008 - Michelle Lauge
2007 - Karina Hegelund
2006 - Mie Bekker Lacota
2005 - Mie Bekker Lacota
2004 - Linda Serup Villumsen


Årets danske resultat
2012 - Lasse Norman Hansen (OL-guld i omnium)

2011 - Mads Würtz Schmidt (Junior-VM guld)

2010 - Matti Breschel (VM-sølv)

2009 - Nicki Sørensen (Etapesejr i Tour de France)

 

Årets danske banerytter
2012 - Lasse Norman Hansen

2011 - 4000 meter holdet

2010 - Alex Rasmussen

2009 - Michael Mørkøv og Alex Rasmussen
2008 - Alex Rasmussen
2007 - Alex Rasmussen
2006 - Alex Rasmussen
2005 - Alex Rasmussen

 

Årets danske crossrytter

2012 - Kenneth Hansen

 

Årets danske MTB rytter

2012 - Annika Langvad

Årets hold
2012 - Sky Procycling

2011 - HTC-Highroad

2010 - Team Saxo Bank

2009 - Team Columbia-HTC
2008 - Team CSC
2007 - Team CSC
2006 - Team CSC
2005 - Team CSC
2004 - Quick Step-Davitamon
2003 - Team CSC

Årets overraskelse**

2012 - Jonathan Tiernan-Locke

2011 - Chris Froome

2010 - Richie Porte

2009 - Bradley Wiggins
2008 - Christian Vande Velde
2007 - Andy Schleck
2006 - Andrei Kashechkin
2005 - Fränk Scleck
2004 - Damiano Cunego
2003 - Alejandro Valverde
 

Årets udenlandske herrerytter
2012 - Joaquim Rodriguez

2011 - Philippe Gilbert

2010 - Fabian Cancellara

2009 - Mark Cavendish
2008 - Fabian Cancellara
2007 - Fabian Cancellara
2006 - Paolo Bettini
2005 - Tom Boonen
2004 - Damiano Cunego
2003 - Paolo Bettini


Årets udenlandske damerytter
2012 - Marianne Vos

2011 - Marianne Vos

2010 - Marianne Vos

2009 - Marianne Vos
2008 - Nicole Cooke
2007 - Marianne Vos
2006 - Marianne Vos
2005 - Oenone Wood
2004 - Judith Arndt
2003 - Susanne Ljungskog

Årets udenlandske U23-talent***
2012 - Bob Jungels

2011 - Luke Durbridge

2010 - Taylor Phinney

2009 - Romain Sicard
2008 - Rui Costa
2007 - Edvald Boasson Hagen
2006 - Janez Brajkovic
2005 - Thomas Dekker
2004 - Thomas Dekker
2003 - Sergey Lagutin

Årets udenlandske banerytter
2012 - Det britiske 4000 meter-hold

2011 - Jack Bobridge

2010 - Cameron Meyer

2009 - Chris Hoy
2008 - Bradley Wiggins
2007 - Bruno Risi
2006 - Bruno Risi
2005 - Bruno Risi

Årets sportsdirektør
2003 - Bjarne Riis

Årets sejr
2003 - Tyler Hamilton (Tour de France etapesejr)

Årets comeback
2003 - Jan Ullrich

Årets hjælperytter
2003 - Nicki Sørensen

Årets debattør
2003 - Rusch

* Kategorien Årets danske rytter erstattede årets danske herrerytter og årets danske damerytter i 2009 og 2010. Årets danske talent erstatter årets danske herretalent og årets danske dametalent. Sammen med Årets danske resultat blev Årets danske rytter og Årets danske talent i 2009 og 2010 fundet via afstemning hos danske eliteryttere, journalister og sportsdirektører.

** Indtil 2006 hed denne kategori Årets Gennembrud
*** Indtil 2010 hed kategorien Årets udenlandske U23 herrerytter

DEL
INFO
Feltet.dk Awards
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?