Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Suveræne Van Empel vinder for syvende gang i sæsonen

01. november 2022 14:35

Fem van Empel fortsætter sin vilde cross-sæson med en sejr i X2O Trofee Oudenaarde - Koppenbergcross 2022.

Artiklen fortsætter efter videoen.

1. afdeling af X2O-serien blev i dag skudt i gang med det traditionsrige Trofee Oudenaarde.

Hos kvinderne var det nok engang Fem van Empel, der viste sig som den stærkeste rytter, da hun for syvende gang i denne sæson kunne række armene i vejret i jubel.

Den 20-årige hollænder satte det afgørende angreb ind allerede på anden omgang, da hun accelererede og kørte fra sine nærmeste konkurrenter, Denise Betsema og Shirin van Anrooij.

Betsema og Van Anrooij fulgtes ad helt ind på fjerde omgang, men her måtte Van Anrooij slippe hjulet på sin konkurrent.

Solo i front øgede Van Empel blot afstanden og efter 45 minutter og 20 sekunders kørsel, krydsede hun målstregen på Koppenberg i ensom majestæt.

52 sekunder senere kørte Betsema i mål som nummer to, mens Van Anrooij blev treer 1.14 efter dagens vinder.

Van Empel har i denne sæson vundet de to C2-løb i Polderscross og Beringen, mens hun har vundet sæsonens fire første World Cup-afdelinger i henholdsvis Waterloo, Fayetteville, Tabor og Maasmechelen.

Den nye Ineos-profil Pauline Ferrand-Prevot gjorde ligeledes comeback på cyklecross-scenen ved dagens løb.

Det blev dog ikke til et drømmecomeback for den franske rytter, som havde defekt både på anden- og femte omgang. Hun endte med at løbe op til mål på Koppenberg på den afsluttende omgang, hvor hun krydsede stregen 6.14 efter Van Empel.