Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Stortest af vinterhandsker - del 2

Test: Stortest af vinterhandsker - del 2

Hvilke vinterhandsker har de egenskaber, man vægter højest, når man skal ud i det danske vintervejr.  Vinterhandsker fås i mange forskellige udgaver - både hvad angår pris, design og egenskaber. Feltet.dk har testet otte vinterhandsker, så her kan du finde inspiration til dit næste vinterhandske køb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Frostvejret ser ud til at fortsætte lang tid endnu, og for at få den bedste cykeloplevelse kræver det, at man er klædt ordentlig på. Hænderne er et udsat sted, og mange oplever, at de fryser fingere - især på de længere ture. Det er ganske ubehageligt, så en varm vinterhandske vil være en god investering.

 

I dag kan del 2 af stortesten af vinterhandsker læses. Det er de sidste fire handsker i denne omgang. På lørdag kommer del 3, der er en opsamling på stortesten, og her kåres 'bedst i test' og 'bedst til prisen'. På Feltet.dk har vi skrevet en introduktion til stortesten, hvor man kan læse, hvordan vi har testet vinterhandskerne samt forklaring til nogle af punkterne.

 

Introduktion til stortest af vinterhandsker

Stortest af vinterhandsker del 1

Stortest af vinterhandsker - del 2

Stortest af vinterhandsker - del 3

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

 

GripGrab Nordic

 

Produktet er stillet til rådighed af:

GripGrab

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Mellem

Næsevenlig: Ja

Lukning: Elastik med låsesystem

Vindafvisende: 5

Vandtest: 4

Vask: Maskinvask ved 30 grader - tåler ikke tørretumbler

Vejl. pris: Kr. 399

 

Bedømmelse: 

 

Test:

GripGrabs Nordic handske er en af de såkaldte Lobstermodeller. Det er en betegnelse for en handske, der har tre rum til fingre: et til tommel, et til pege- og langefinger og et sidste til ring- og lillefinger. Det er en behagelig måde at bruge handsker på, da de er markant varmere end fingerhandsker, dog uden at man helt mister bevægeligheden som i en luffe.

 

Handsken er altså dejligt varm og er relativ bevægelig i brug. Selvfølgelig er man begrænset af ikke at have fingrene fri, men man kan stadig godt skifte gear på både racer og mtb uden det skaber større problemer eller farlige situationer.

 

Skal man have fat i noget i sine lommer, er man ikke så godt stillet. Det er en kombination af en tyk handske, og den nedsatte bevægelighed, men denne tester er nødt til at have handsken af for ordentligt at kunne rode rundt i lommerne på trøjen. Flasken håndteres dog uden noget som helst besvær.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ God varme, dejligt næsestykke, pris

-  Nedsætter (fin)motorikken ret markant

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Køb hvis:

Du vil have noget varmere end fingerhandsker, men ikke er til luffer.

 

 

AGU Tec-2

 

Produktet er stillet til rådighed af:

AGU

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Normal (-)

Næsevenlig: Ja

Lukning: Velcro

Vindafvisende: 5

Vandtest: 5

Vask: Maskinvask ved 30 grader - tåler ikke tørretumbler

Vejl. pris: Kr. 449

 

Bedømmelse: 

 

Test:

Handsken fra AGU fås både i helt sort og en sort/hvid udgave. Sidstnævnte udgave skiller sig ud fra mængden, da de fleste vinterhandsker er sorte. Det er en lobstermodel, som beskrevet under GripGrab handsken, og det har både sine fordele og ulemper.

 

Først og fremmest giver Tec-2 en god varme, hvilket er kendetegnende lobstermodeller. Temperaturer et godt stykke under frysepunktet gav ikke kolde fingre. Indvendig er handsken lavet af åndbart og fugtregulerende Hipora, der ofte bruges i vinterhandsker. Det gør, at man også kan bruge handsken, når temperaturen bevæger sig over på plus-siden. Mellem tommel- og pegefinger er handsken lavet i slidstærkt materiale, da det ofte er et ekstra udsat område.

 

Tec-2 udmærker sig ved at være både vind- og vandtæt. Uanset hvor meget regn og blæst vi udsatte den for, stod den stand hele vejen igennem. Det er en dejlig følelse at komme hjem med tørre og varme fingre efter en cykeltur i koldt vejr.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

AGU handsken yder en fin komfort, også selvom der kun er en forholdsvis tynd pude på den yderste del af håndfladen.. Den er behagelig at have på, og så er tommelfingeren beklædt med et blødt stykke stof, der er behageligt for eksempel at tørre næse i. Anti-slip funktionen med mange små skridsikre dutter giver et godt sikkert greb om styret.

 

Det eneste minus er bevægeligheden, der er nedsat på grund af lobster funktionen. Det er et gængs problem for lobstermodeller, der til gengæld har andre gode funktioner.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Varm, vind- og vandtæt, forskellige farvekombinationer

-  Bevægelighed

 

Køb hvis:

Du vil have en varm, vind- og vandtæt handske i lobster-udgave

 

 

SealSkinz Handle Bar Mitten

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Erki

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Normal

Næsevenlig: Ja

Lukning: Velcro

Vindafvisende: 5

Vandtest: 5

Vask: Maskinvask ved 30 grader - tåler ikke tørretumbler

Vejl. pris: Kr. 529

 

Bedømmelse: 

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

Test:

Så har vi endnu en lobstermodel på programmet. Denne er fra SealSkinz, hvis produkter er kendt for deres vandtæthed. Og det lever de til fulde op til. I både vandtesten og på landevejen fik hænderne ikke så meget som en dråbe vand på sig. Vinden måtte også give op, da den forsøgte at kommer igennem handsken. Det er med til at gøre cykeloplevelsen endnu bedre.

 

Ifølge SealSkinz er Handle Bar Mitten den varmeste model, de har. Primaloft ® isolering er med til at gøre handsken ekstra varm, og på trods af meget frost og frisk vind forblev hænderne varme i handsken. Og det må siges at være vinterhandskens primære funktion.

 

Komforten er helt i top. Materialet på indvendig side af handsken er blødt og meget behageligt. De tre gel-puder på håndfladen giver fin støtte uden at være for store. Dernæst er tommelfingerens yderside af fleece, og det gør den meget behagelig blandt andet at tørre næse i. For at give et godt og skridsikkert greb på styret, har man valgt tekstureret syntetisk materiale på hele håndfladen. Det fungerer super godt, og giver et meget stabilt greb på styret.

 

Alt i alt får man en lækker handske med mange gode kvaliteter. Prisen ligger dog også i den høje ende af de testede vinterhandsker. Igen kan vi nævne problematikken med lobstermodellernes nedsatte bevægelighed, men hvor de basale ting, som at skifte gear og håndtere vandflasken, klares uden problemer.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Varm, vind- og vandtæt, komfort, anti-slip

-  Pris, bevægelighed

 

Køb hvis:

Du vil have en gennemført handske, der vil sikre varme hænder på selv de koldeste dage.

 

 

BBB UltraZone

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Søndergaard og Sønner A/S

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Normal

Næsevenlig: Ja

Lukning: Velcro

Vindafvisende: 5

Vandtest: 5

Vask: Håndvask - tåler ikke tørretumbler

Vejl. pris: Kr. 369

 

Bedømmelse: 

 

Test:

Handsken fra BBB er lavet i et specielt tre-lags termo-system. Det inderste lag er blødt for komfort og gver god isolering. Det midterste lag er i HYTEX åndbart materiale og skal sikre at handsken er vind- og vandtæt. Det yderste lag i TriLite stof er for at give en god pasform.

 

Komforten er fin, og handsken sidder tæt til hånden, uden at det er ubehageligt. Omkring håndleddet er en lidt strammere elastik, der lukker til, så der ikke kan komme vind ind i handsken. En meget godt funktion, der ikke nedsætter komforten - tværdigmod.

 

Der er fire små og en lidt større 3 mm gel-pude på håndfladen af handsken (se billedet). Udover at give en god støtte, er der også små anti-slip ringe på dem, så hånden ikke glider rundt på styret, hvilket vi heller ikke havde problemer med. Også på pege- og langfinger er der anti-slip. På tommelfingeren er der blødt materiale, der gør det behageligt at tørre sved, snot og andet væk fra ansigtet.

 

Bevægeligheden er bedre end lobstermodellerne, men derfor er bevægeligheden stadig nedsat i forhold til en hånd uden handske. Det kan godt lade sig gøre at åbne en bar og med lidt træning, kan det gøres rimelig hurtigt. Mindre finmotoriske ting klares uden problemer.

 

Både hvad angik vand og vind klarede handsken sig meget fornuftigt. Vandet blev holdt ude på fornemmeste vis - selv ved vores hårde vandtest. På landevejen udmærkede BBB handsken sig ved at være vindafvisende på selv meget blæsende dage. Vi oplevede ikke, at vinden trængte gennem handsken på noget tidspunkt.

Tre-lag termo-systemet må siges at fungere. Det var i hvert fald nemt at holde varmen på de frostkolde dage. Den er ikke ligeså varm som lobsterhandskerne, men stadig meget tilfredsstillende.

 

Prisen er blandt de laveste i stortesten af vinterhandsker, og med denne handske får man rigtig meget for pengene.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pris, vind- og vandtæt, elastik omkring håndled

 

Køb hvis:

Du vil have en handske til en god pris, der til fulde opfylder kravene til en vinterhandske. 

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?