Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France: Rutebeskrivelse, 1. - 10. etape

Tour de France: Rutebeskrivelse, 1. - 10. etape

26. juni 2008 10:080

I mange år er arrangørerne af Tour de France blevet kritiseret for at levere en rute, der er for traditionel, for fastlåst og.. ja, for kedelig.

Artiklen fortsætter efter videoen.
Cykelløbet har som sådan aldrig udviklet sig på den måde, for underholdningen er altid blevet leveret af rytterne, men alligevel må man konstatere, at årets Tour de France adskiller sig fra øvrige udgaver på en lang række punkter, både positive og negative.

Tager man det positive først, så er de to første etaper og etaperne i Massif Central (6. + 7. etape) en velkommen nyskabelse. Etaperne til Plumelec og Saint-Brieuc tegner til at blive forrygende cykelløb i et terræn, hvor der ikke er nogle egentlig stigninger, men hvor det alligevel går op og ned hele dagen og så med disse små stigninger op til mål som man kender det fra Giroen og som er en rar afveksling fra de noget monotone sprinteropgør.

Man har i år valgt at inddrage Massif Central i starten af løbet modsat de fleste gange tidligere, hvor det bakkede landskab har været brugt til mellemetaper. For at sætte en tyk streg under dette har man en afslutning oppe på Super-Besse, hvor Rolf Sørensen vandt i 1996. Man kan derfor påstå, at Touren i år indeholder afgørende udfordringer i tre bjergkæder modsat som oftest før kun i Alperne og Pyrenæerne.

Med hensyn til det negative, så er jeg i hvert fald ikke tilhænger af store etapeløb løb, der ikke starter med en prolog. Det gør at feltet vil opføre sig meget nervøst indtil enkeltstarten på 4. etape, fordi den gule trøje vil være i spil hele tiden. Der vil derfor ikke blive givet ved dørene i spurterne og dette vil uundgåeligt medføre massestyrt. Af andre mærkværdige ting, så har man valgt at placere årets tre største bjergetaper på hverdage, mandag den 14. juli (nationaldagen i Frankrig), tirsdag den 22. juli og onsdag den 23. juli. Selvfølgelig foregår løbet på et tidspunkt hvor de fleste har sommerferie, men alligevel...


1. etape: Brest – Plumelec (5. juli), 197 km


Modsat så mange gange før, så starter årets Tour med en samlet start, 197 km fra Brest til Plumelec. Vi er ikke vant til at se sådanne afslutninger ofte i Touren, men dagen slutter på en kort stigning op til Plumelec, hvor det over 1,7 km stiger med 6,2 %. Sidst Plumelec var målby (1997) var det klassementsfavoritterne der kæmpede om sejren med undtagelse af Erik Zabel, der havde kræfter nok til at sidde med hele vejen.

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Caisse d'Epagne) 
Hold øje med: Riccardo Riccò (Saunier Duval)


2. etape: Auray – Saint-Brieuc (6. juli), 164 km


Etapen minder meget om gårsdagens med undtagelse af afslutningen, der virker en smule lettere, idet stigninger her er placeret et par kilometer fra målstregen og i øvrigt er knap så stejl (ca. 4 % over to kilometer). Det store spørgsmål på en dag som i dag er om sprinterholdene vil tage det store ansvar for at køre eventuelle udbrudsforsøg ind eller om man vil overlade hele ansvaret til det hold, der har den gule førertrøje. En kraftig vestenvind vil i øvrigt give sidevind hele dagen og de stærke hold kunne derfor benytte sig af muligheden for et spændende angreb på flad vej.

Bud på vinder: Oscar Freire (Rabobank)
Hold øje med: Fabian Cancellara (Team CSC)


3. etape: Saint-Malo – Nantes (7. juli), 208 km


Mens sprintere har haft det svært de første par dage med bakkede afslutninger, så må dagens etape være en oplagt mulighed for at holde det hele samlet. Der er nemlig ikke hvad der minder om en reel udfordring med mindre atlanterhavsvinden som på gårsdagens etape igen står ind som sidevind på rytterne og forårsager splittelse.

Bud på vinder: Marc Cavendish (Team Columbia)
Hold øje med: Robbie McEwen (Silence-Lotto)


4. etape: Cholet – Cholet (8. juli), 29 km (TT)


Og første og næstsidste enkeltstart er ikke synderlig udfordrende og køres på 29 flade kilometer omkring byen Cholet, der i cykelkredse er mest kendt for det lokale løb, Cholet – Pays de Loire. Det handler basalt set bare om, hvem der kan træde det største gear, men etapen er alligevel interessant at den udgør den hidtil største mulighed for at skabe spredning i feltet og placere en førertrøje solidt på skuldrene af vinderen.

Bud på vinder: Fabian Cancellara (Team CSC)
Hold øje med: Cadel Evans (Silence-Lotto)


5. etape: Cholet – Châteauroux (9. juli), 232 km


Årets længste etape har kun én udfordring og det er længden. Herudover er der fladt hele vejen, men 232 kilometer er ingen let sag og samtidig er det ikke til at vide, hvad for eksempel et hold med den gule førertrøje i sin varetægt har tænkt sig at gøre. Klassementsfavoritterne og deres hold vil ligeledes holde sig tilbage, hvilket kan give den mulighed at et udbrud kører hjem med mange minutter. En massespurt er dog det mest oplagte.

Bud på vinder: Thor Hushovd (Credit Agricole)
Hold øje med: Gert Steegmans (Quick-Step) 


6. etape: Aigurande – Super-Besse (10. juli), 195 km


Årets første etape i bjergene foregår i Massif Central og slutter på stigninger Super-Besse, hvor Rolf Sørensen slog Richard Virenque i 1996. Klassementsrytterne vil ikke tabe minutter i dag, men etapen vil give den første indikation af, hvem der har noget at skyde med og både Super-Besse (11 km, 4,7 %, heraf de sidste 1,5 km, 10 %) og Col de la Croix-Morand vil sætte sig i benene på rytterne.

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Caisse d’Epagne)
Hold øje med: Damiano Cunego (Lampre)


7. etape: Brioude – Aurillac (11. juli), 159 km


Det lugter lidt af at den gule førertrøje vil skifte hænder på dagens etape for profilen lover angreb fra første færd og især de franske hold vil gøre alt for at komme af sted tidligt. Stigningen Pas de Peyrol (7,8 km, 6,2 %) sørger i hvert fald at sprinterne ikke gider at lave noget i dag og blot ni kilometer fra mål ligger Col de Saint-Jean-de-Donne (1,7 km, 9,9 %), der er en perfekt affyringsrampe for et angreb.

Bud på vinder: Pierrick Fedrigo (Bouygues Telecom)
Hold øje med: Sylvain Chavanel (Cofidis)


8. etape: Figeac – Toulouse (12. juli), 172 km


På trods af et pænt kuperet terræn i særlig starten af etapen, så ender dagen nok med en massespurt. Bjerghnee starter nemlig i morgen og med et begrænset antal mulighed hidtil er det svært at forestille sig at sprinterholdene vil lade denne mulighed gå fra dem, hvorfor de vil holde eventuelle udbrudsforsøg i kort snor med god hjælp fra det hold, der har førertrøjen, idet det meget vel kan være sidste mulighed for at forsvare den.

Bud på vinder: Oscar Freire (Rabobank)
Hold øje med: Erik Zabel (Team Milram)


9. etape: Toulouse – Bagnères-de-Bigorre (13. juli), 224 km


I dag begynder bjergene for alvor for rytterne er nu kommet til Pyrenæerne, hvor der venter to vanskelige dage. Etapen indeholder to meget klassiske stigninger i form af Col de Peyresourde (13,2 km, 7,1 %) og Col d’Aspin (12,3 km, 6,5 %) og er årets første kategori 1-stigninger. Det ligger sine begrænsninger at Col d’Aspin når sin top 26 kilometer fra mål, men etapens længde skal nok sørge for at rytterne bliver testet til det yderste.

Bud på vinder: Samuel Sanchez (Euskaltel)
Hold øje med: Sylvain Chavanel (Cofidis)


10. etape: Pau – Hautacam (14. juli), 156 km


En absolut nøgleetape, hvor legendariske Col de Tourmalet (17,7 km, 7,5 %) er årets første stigning uden for kategori og vil tjene som en alvorlig test før Hautacam, der bliver en helt afgørende prøve for klassementsrytterne. Det er her de ryttere med mangler i kampen mod uret skal slå til, hvis de vil gøre sig forventninger om en samlet sejr i Touren og angrebene vil givet komme over hele linien, da der ikke på forhånd er ét hold og én rytter, der kan forventes at tage ansvaret.

Bud på vinder: Denis Menchov (Rabobank)
Hold øje med: Carlos Sastre (Team CSC)
Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie
DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?