Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Trentin vinder i Gap – Asgreen toer

24. juli 2019 17:07Foto: A.S.O. / Alex Broadway / Pauline Ballet / Thomas Maheux

Ganske som forventet skulle dagens etape i Tour de France afgøres i et stort udbrud, og her viste Matteo Trentin sig i særklasse, mens også Kasper Asgreen med en andenplads imponerede.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det bedste danske resultat i årets Tour de France.

 

Kasper Asgreen kom med i dagens 33 mand store udbrud, og selvom også danskeren måtte se sig slået af en uhyre stærk europamester i form af Matteo Trentin, kørte han i sikker stil en flot andenplads hjem.

 

Resten af det store udbrud kom spredt i mål, og 20 minutter senere fulgte feltet, som uden nogen form for drama trillede over målstregen, og nu kan de se frem mod de næste tre dages alpeetaper.  

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Etapereferat:

Endnu en sydende varm dag ventede de nu 160 tilbageværende ryttere i årets Tour de France, der tog den fiktive start under den 2000 år gamle romerske akvædukt Pont du Gard i den østlige del af departementet Gard.

 

20 kilometer vest for den tidligere pave by, Avignon, gik den reelle start, og straks satte Thomas De Gendt (Lotto Soudal) pres på. Som klistret til belgierens baghjul sad Magnus Cort, som efter Jakob Fuglsangs exit havde fået frit lejde. Forceringen fra De Gendt strakte feltet ud, og en gruppe på hele 34 mand rev sig løs.

 

Foruden Magnus Cort og Thomas De Gendt havde også Kasper Asgreen og Christopher Juul-Jensen fået sneget sig med, mens også stærke ryttere som Dylan Teuns, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet, Bauke Mollema, Nils Politt og Edvald Boasson-Hagen var at finde i den store gruppe, der efter 20 kilometers kørsel havde skabt sig et hul på knap et minut.

 

Cort punkterer

Kort efter de første 20 kilometer var rundet, blev førergruppen reduceret fra 34 til 33 ryttere, og med danske briller var det en særdeles dårlig nyhed. Det var nemlig Magnus Cort, der havde en punktering, og med udbruddets stadig relativt korte forspring, havde bornholmeren ingen chance for at komme tilbage, og han blev derfor opslugt af feltet.

 

Her sad de to franske prokontinentalhold, Arkéa-Samsic og Total Direct Energie, og da ingen af dem havde fået en rytter med i det store udbrud, var det op til dem at forsøge at hente udbruddet.

 

Trods det ihærdige arbejde fra franskmændene blev udbruddet ved med at øge, og det så ud til at få Arkéa-Samsic til at opgive jagten. En fjerdedel inde i den 200 kilometer lange etape rundede hullet imellem de to grupper tre minutter, men de tilbageværende otte Total Direct Energie-ryttere holdt stædigt fast i føringsarbejdet.

 

Kort efter blev det dog også nok for det tidligere Europcar-hold, der endelig slap fronten. Efter en times kørsel havde rytterne tilbagelagt 52,5 kilometer, og da det franske prokontinentalhold slap, øgede udbruddet på under ti kilometer forspringet til fem minutter.

 

Stilstand

Da først Total Direct Energie opgav, sejlede det store udbrud længere og længere væk. Deceuninck-Quick Step overtog kontrollen i feltet, men det passede tydeligvis belgierne ganske udmærket med en stressfri etape, hvor udbryderne kunne fordel rovet imellem sig.

 

Med lidt over halvdelen af etapen overstået begyndte det pludselig at regne ganske markant, og både i feltet og i udbruddet kunne man se smil, der viste, at den kølende regn kom ganske belejligt. Forspringet havde på dette tidspunkt rundet de ti minutter, og det så ikke umiddelbart ud til skrumpe.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Men 50 kilometer til mål rundede forspringet 14 minutter og 19 sekunder, og dermed er dagens udbrud det, der har fået størst forspring i årets Tour de France indtil videre.

 

I det samlede klassement var Wanty-Goberts Xandro Meurisse med sin 19. plads den bedst placerede rytter blandt de 33 udbrydere, men med 28.25 til Julian Alaphilippe på førstepladsen, kunne han ikke starte panik i feltet.

 

Udbruddet splittet

Panik var der heller ikke i udbruddet, men en del ryttere var klar over, at de ikke ville få meget ud af at komme samlet til mål, og at de derfor skulle forsøge udefra.

 

På de sidste ganske kuperede 40 kilometer begyndte angrebene derfor i fronten, og både Nils Politt, Tom Scully og Bauke Mollema forsøgte sig med angreb på egen hånd, men alle uden held.

 

Christopher Juul-Jensen var særdeles aktiv, og danskeren lukkede stort set alle de huller, der opstod. Først da Juul-Jensens holdkammerat Matteo Trentin kom med i et angreb, bakkede danskeren af, og ti mand fik lov at stikke af fra de øvrige.

 

Ingen af de to danskere kom med i angrebet, og det ville Kasper Asgreen naturligvis ikke have siddende på sig, så den koldingensiske motor blev startet op, og på egen hånd fik han kontakt med timandsgruppen.

 

På en lille bakke slap kræfterne op for franske Alexis Gougeard (AG2R), og franskmanden, der har været så aktiv i løbet indtil nu, måtte slippe frontgruppen, der samtidig øgede forspringet til et lille halvt minut med 20 kilometer til mål.

 

Frontgruppen bestod på dette tidspunkt af Daniel Oss (Bora), Kasper Asgreen (Deceuninck), Gorka Izagirre (Astana), Tom Scully (EF), Matteo Trentin (Micthelton), Greg Van Avermaet (CCC), Vegard Laengen (UAE), Toms Skujins (Trek), Pierre-Luc Périchon (Cofidis) & Ben King (Dimension Data).

 

Asgreen forcerer

Med lidt mere end 16 kilometer til mål begyndte kategori-3-stigingen Col de la Sentinelle, og her lagde Kasper Asgreen sig straks i front. Forceringen fra danskeren kostede øjeblikket for Tom Scully, Vegard Laengen og Ben King, der alle måtte slippe.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Matteo Trentin kørte kontra på Asgreens forcering, og mens Van Avermaet og Asgreen sad og kiggede på hinanden, fik den italienske europamester lov at køre. Pierre-Luc Périchon gik efter Mitchelton-Scott-rytteren, men han kunne ikke lukke hullet.

 

Ved ti kilometer porten og med halvanden kilometer tilbage af stigningen havde Trentin skabt sig et forspring på et halvt minut til Périchon, mens Asgreen-gruppen var yderligere 15 sekunder efter.

 

Da Asgreen-gruppen kom under selvsamme port, angreb danskeren, og han fik øjeblikkeligt hul. Ikke længe efter fik han kontakt til Périchon, og selvom franskmanden forsøgte at hæænge på, måtte han hurtigt opgive den idé, og dermed var Kasper Asgreen alene på jagt efter Trentin.

 

Asgreen jagter og jagtes

På nedkørslen så Kasper Asgreen i første omgang ud til at hente ind på Matteo Trentin, men ret hurtigt stod det klart, at italieneren i stedet udbyggede til danskeren.

 

Bagfra blev danskeren ligeledes jagtet af Greg Van Avermaet, Bauke Mollema, Dylan Teuns og Gorka Izagirre, men den danske wattmaskine lod sig ikke overrumple.

 

Matteo Trentin var dog i en klasse for sig, og han havde derfor god tid til at fejre sejren på målstregen. 37 sekunder efter fulgte den danske enkeltstartsmester, mens de fire øvrige forfølgere kom ind fire sekunder efter danskeren.

 

Ingen drama blandt favoritterne

Da Trentin kørte over målstregen i Gap, havde han opbygget en forspring på cirka 20 minutter til favoritfeltet, som af den årsag først lige var kørt ind på etapens sidste stigning.

 

Stigningen havde egentlig konturer til at kunne skabe en smule drama blandt klassementsfavoritterne, men det eneste drama der kom, var da Tony Martin ikke ville lade Luke Rowe komme forbi sig midt på stigningen.

 

Matteo Trentin kunne efter sin sejr have nået både at komme i bad og nappe sig en lur, inden feltet 20 minutter senere rullede over stregen i fred og fordragelighed.

DEL
INFO
Team Jayco AlUla (Forkert)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?