Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Udenlandseventyr: To danskere skifter til østrigsk hold

Udenlandseventyr: To danskere skifter til østrigsk hold

12. november 2021 12:00Foto: Jaroslav Svoboda

Fra den kommende sæson drager en mindre danskerkoloni til Østrig. To danske ryttere skifter den hjemlige scene ud med en tilværelse på det østrigske hold, ARBÖ Headstart ON-Fahrrad og udsigten til løb på de østrigske tinder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er set før: Danske ryttere finder eventyrlysten frem og drager ud i Europa for at begive sig på nye eventyr. Hvad, der dog sjældent er set, er denne variant: To danske DCU-ryttere hiver efter denne teltpælene op og rykker til Østrig.

 

Daniel Guld fra Team Give Elementer og Stinus Kæmpe fra IBT-BH Carl Ras flytter fra Danmark og tager nu i stedet kampen op med den østrigske elite.

 

Det fortæller de to ryttere til Feltet.dk.

 

Læs også
Fransk sprinter sagsøger løbsarrangør for tocifret millionbeløb

 

Daniel Guld er til den kommende sæson på sit sidste år som U23-rytter, mens Kæmpe tager sin anden sæson i den klasse, og de to ryttere er på nuværende tidspunkt på udkig efter et sted at etablere en base nord for den østrigske hovedstad, Wien.

 

For Gulds vedkommende er kontrakten med det nye hold et resultat af en østrigsk kontakt, der opstod for et par år siden.

 

”Det hele startede i 2019, som var mit første år som U23-rytter. Jeg ville gerne køre i udlandet, da jeg var god i bjergene dengang. Vi faldt over et løb i Tjekkiet, hvor et østrigsk hold var til start,” fortæller Guld og fortsætter:

 

”Jeg blev gode venner med dem og deres sportsdirektør, og jeg kørte nogle løb i Østrig, hvor de hjalp med service og vand ude på ruterne. Jeg skrev så til ham [der var sportsdirektør red.] i år, om han kendte et godt hold til mig,” fortæller han og afslører, at sportsdirektøren anbefalede det nye hold.

 

Daniel Guld | Foto: Jaroslav Svoboda.

 

Derudover er miljøet ikke helt nyt for Guld, der allerede i år har været i det tysktalende land og køre løb med ARBÖ Headstart-holdet.

 

”Jeg har kørt løb for dem i år, hvor de var i Ungarn, og der kørte jeg et todagesetapeløb med dem. Det var ikke et UCI-løb, men alle eliteryttere kunne stille til start,” fortæller han, inden han siger om oplevelsen:

 

”Vi havde det godt sammen, vi kunne grine sammen, og vi gav den gas ude på cykel sammen. Vi kunne ofre os for hinanden. Vi kørte godt sammen som hold, og det var dejligt at se, at vi kunne arbejde godt sammen,” siger Guld.

 

Løbsperioden i Østrig, som blandt andet foregik i august og september, gav ham chancen for at lære en del mennesker fra scenen at kende, og efterfølgende snakke med holdet bekræftede ham i, at det skulle være den næste destination.

 

Læs også
Lidl-Trek-stjerne mirakuløst Giro-klar: 21. april var en slags D-dag

 

”Vi fik en god snak om mine forventninger, hvad jeg gerne vil næste år, og hvad de gerne vil. Vi matchede perfekt. Jeg vil gerne køre en masse udenlandsløb, en masse UCI-løb rundt omkring i verden og Europa, og det er de samme forventninger, de har,” siger Guld.

 

”Det er i bund og grund derfor, jeg tager til Østrig. Det blev lidt af det samme i Danmark, hvor løbene er meget ensartede. Det er typisk fladt med korte bakker, og dernede er der lidt af det hele med bjerge, bakker og flade løb. Jeg kan godt lide, at der er lidt forskelligt at køre, fortæller han og understreger, at bjergene er at foretrække for ham.

 

Fra Australien over Danmark til Østrig
Med til Østrig kommer Stinus Kæmpe. Han har i denne sæson været at finde på den danske løbsscene hos IBT-BH Carl Ras som følge af en hjemtur efter ti år i Australien, hvor han også kørte cykelløb. Inden 2021-sæsonen vendte Kæmpe og resten af familien dog hjem.

 

I Danmark har han nu, efter en stor omvæltning fra Australien til Danmark, stiftet bekendtskab med den europæiske scene, og han er nu klar til igen at fokusere på det, han ved, han er bedst til.

 

”Det, jeg har været god til i Australien og mest vil fokusere på, er bjergløb. Jeg vejer omkring de 59 kilo. Det er ikke ligefrem fordi, de danske A-løb passer mig super godt.”

 

”Det, jeg gerne vil være god til, er at køre op ad bakke. Det føles som en god mulighed for mig at komme derned og prøve det, og finde ud af, om jeg kan være god til det,” siger Kæmpe.

 

Stinus Kæmpe | Foto: Jan Kæmpe.

 

Nu er han dog atter på farten, og destinationen bliver området omkring Wien med Guld. Kæmpe, der i denne sæson har haft australsk rytterlicens, sætter pris på det år, han har haft hos sit sjællandske hold.

 

”Hvis jeg skulle blive i Danmark, ville jeg helt klart blive hos IBT, men jeg kunne godt tænke mig at se, hvordan jeg kan klare mig i nogle bjergløb.”

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

”Det er derfor, jeg vil videre. Det er ikke fordi, de har et dårligt løbsprogram, men det er ikke det samme, som hvis man kører på et hold, der er baseret i nogle bjerge,” siger Kæmpe.

 

Netop løbsprogrammet, som var det springende punkt for Kæmpe, kommer til at bringe ham vidt omkring i Europa.

 

”Det, som jeg har set, de har kørt i år, viser også bare, at de har mange UCI-løb. Det er primært i Østeuropa. Det er nok ikke helt det samme som i Italien, men det er stadig UCI-løb.”

 

”Holdet har i år haft mange af dem, og de planlægger at have mange næste år. Firedages UCI-etapeløb er også noget, jeg vil prøve mig af i. Jeg føler også, jeg kører en rimelig okay enkeltstart. Flere UCI-løbsdage er klart noget, der er lokkende,” siger Kæmpe.

 

Stinus Kæmpe | Foto: Lachie Grogan.

 

Guld bekræfter ligeledes, at holdet, som i år har kørt løb i blandt andet i Slovenien, Italien, Ungarn, Kosovo og Rumænien, også vil fortsætte den kurs næste år.

 

Det bliver dog ikke det eneste løbsfokus for de to ryttere, der ikke kan tale tysk, men til gengæld kan trøste sig med, at de kommende holdkammerater og folkene bag holdet kan snakke engelsk.

 

Daniel Guld fortæller i samme ombæring om løbsprogrammet, at der i Østrig naturligvis findes en Cup, som det kendes fra Danmark med DEMIN Cuppen.

 

”De har en østrigsk cup, Radliga, som foregår over otte løb, tror jeg. Der er førertrøje og ungdomstrøje, som vi kender det i Danmark, og så er det på point.”

 

Læs også
Emma Norsgaard udgår af Vueltaen

 

”Det kunne være spændende at køre næste år, da det er mit sidste år som U23-rytter. Ruterne ligger for det meste ret godt til mig med bakker på omkring fem til ti minutter. Det er lige min kop the,” siger Guld.

 

Målet er kontinentalscenen
20-årige Daniel Guld og 20-årige Stinus Kæmpe er målene for fremtiden nogenlunde enslydende. Efter en periode på den danske DCU-scene og i den kommende sæson på ÖRV-scenen, håber de i fremtiden at træde yderligere op.

 

”Målet er selvfølgelig at blive kontinentalrytter. Jeg håber selvfølgelig, hvis jeg kører godt, at der måske er plads på et østrigsk kontinentalhold året efter det,” fortæller Guld.

 

”Jeg kunne altid godt tænke mig at blive prokontirytter, men jeg tror, at alle danske cykelryttere har en drøm om at blive professionel på et tidspunkt,” siger han.

 

Kæmpe har lige ét ekstra år som U23-rytter i banken i forhold til Guld, men også han håber, at han kan komme til at køre på et kontinentalhold, også uden for Østrigs grænser.

 

”Nu har jeg to sæsoner tilbage som U23-rytter. Det er helt klart målet at blive kontinentalrytter som sidsteårs-U23-rytter,” siger Kæmpe og fortsætter:

 

”Om det bliver i Østrig eller hvad, er jeg åben for. Jeg vil ikke sige nej, hvis det var et andet sted, jeg fik et tilbud, men det kunne klart være fedt, hvis det var et østrigsk U23-hold,” siger Kæmpe.

 

For begge ryttere er der dog også andet oppe at vende. Kæmpe har endnu ikke besluttet sig for, hvor licensen skal ligge til den kommende sæson. Chancen for at komme på U23-landshold er større i Australien, vurderer han, men han understreger, at han endnu ikke har gjort sig nogle tanker om licens i 2022 endnu.

 

Mens han tænker over det, kører Daniel Guld videre for Movistar Team i Premier Division på Zwift, hvor danskeren blander sig helt oppe i toppen. Hans mål hen over vinteren bliver at jagte en dansk udtagelse til VM i E-cykling, og det vil hans og træner, Troels Vinthers, fokus være på i den kommende tid.

 

Når sæsonkalendere rammer 2022 bliver de dog begge forenet i kampen om resultater på de østrigske landeveje.

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?