Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Twitter Nyhedsbrev VELOMIO

Van der Poel vinder Amstel Gold Race - Fuglsang treer
21. april 2019 17:04 af Mathias BlohmFoto: Sirotti

Taktisk spil mellem Julian Alaphilippe og danske Jakob Fuglsang betød, at en større gruppe kom op til duoen på opløbsstrækningen i dagens Amstel Gold Race. Her kunne hjemmebanefavoritten, Mathieu van der Poel, stjæle sejren efter en kraftanstrengelse af en anden verden.

Mathieu van der Poel.

 

Det navn kommer vi til at høre rigtig meget de næste mange år.

 

Den blot 24-årige hollandske mester nægtede i dag at opgive håbet i årets Amstel Gold Race, og på løbets absolut sidste meter lykkedes det cross-verdensmesteren at tage den sejr, som ellers så ud til allerede at være tilfaldet franske Julian Alaphilippe.

 

Efter 36 kilometer i front, var det taktisk spil blandt duoen bestående af danske Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe, der til sidst kostede franskmanden sejren.

 

Mens franskmanden desillusioneret måtte se sejren glide sig af hænde på de de sidste hundrede meter, viste danskeren stor viljestyrke, og en af forårets absolutte profiler, kunne derfor tage en yderst velfortjent tredjeplads med sig hjem.

 

Løbsreferat:

En løbsprofil, der med sine små men utallige stigninger mest af alt minder om savtakkerne på en fukssvans, var hvad der ventede de 175 ryttere, der ved 10:30-tiden rullede ud af Maastricht.

 

Sol fra en nærmest skyfri himmel og stort set ingen vind fik den sydlige del af den hollandske Limburg-provins, der er klemt inde imellem Tyskland og Belgien, til at ligne feriedestination i Sydeuropa.

 

Efter 10,5 kilometer skulle et stadig samlet felt over Slingerberg - den første af 35 officielle stigninger. Også stigning to og tre blev forceret i samlet flok, inden tre ryttere fik held med at stikke af. De tre fik hurtigt følgeskab af yderligere fem ryttere.

 

Michael Schär (CCC Team), Nick van der Lijke, (Roompot-Charles), Paolo Simion (Bardiani-CSF), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen Baloise), Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen Baloise), Grega Bole (Bahrain-Merida) og Jimmy Janssens (Corendon-Circus) udgjorde det otte mand store udbrud.

 

I feltet så man ud til at acceptere udbruddet, og i løbet af blot ti minutter, havde udbruddet skabt et forspring på tre minutter, mens Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy) fik kørt sig op til udbruddet.

 

Wanty Groupe-Gobert missede udbruddet i første omgang, og derfor sendte de både Jérôme Baugnies and Marco Minaard efter udbruddet. På imponerende vis lykkedes det med godt 200 kilometer tilbage for den belgisk/hollandske-duo at køre op til udbruddet, der på det tidspunkt havde næsten otte minutter til feltet.

 

Stilstand

Herefter var det forholdsvis begivenhedsfattigt i dette det første af tre klassikere i Ardenner-ugen. 50 kilometer senere og lige godt 115 kilometer inde i løbet var forspringet således stadig på lige under otte minutter.

 

Derefter begyndte de så småt at røre på sig i feltet, og efter 132 af de i alt 265,7 løbskilometer var forspringet svundet til seks minutter og 30 sekunder.

 

Det var dog ingenlunde et voldsomt jagtende felt, der med Astana og Lotto i front kom over Eyserweg-stigningen med 110 kilometer til mål og stadig havde fem minutter og 45 sekunder til udbruddet.

 

Kort efter måtte Bardiani-CSF-rytteren Paolo Simion med en krampe opgive at hænge på i udbruddet, der således blev reduceret fra 11 til ti mand, men stadig holdt forspringet til feltet.

 

På vej op over den ikoniske Cauberg-stigning for næstsidste gang på dagen, var det Deceuninck-QuickStep og Sunweb der tog taktstokken i feltet. Det resulterede i, at feltet få kilometer efter Cauberg passerede målstregen for tredjesidste gang - fire minutter og 30 sekunder efter udbruddet.

 

Astana sætter sig frem

Passagen af målstregen med 87 kilometer igen blev startskuddet til en Astana-offensiv. De lyseblå fra Kasakhstan satte sig frem i feltet med stort set hele den lyseblå styrke.

 

Med både Jakob Fuglsang, Alexey Lutsenko, Gorka Izagirre og Luis León Sánchez som reelle vinderkandidater, så de ud til at ville gøre løbet så hårdt som overhovedet muligt, og af den grund var udbruddets forspring med 56 kilometer tilbage på under to minutter.

 

På dagens niendesidste stigning, Loorberg, med top 52 kilometer til mål, måtte Aaron Verwilst slippe udbruddet, som i kraft af en hård føring fra Omar Fraile i feltet, så ud til kunne indstille arbejdet hvornår det skulle være.

 

Team Sunweb satte sig med 45 kilometer til mål op ved siden af Astana i fronten af feltet med både Michael Matthews, Marc Hirschi og danske Søren Kragh Andersen.

 

Van der Poel angriber

Op ad Gulperberg-stigningen med 43 kilometer til mål så Gorka Izagirre ud til at få et lille hul til resten af feltet, men nærmest simultant kom angrebet fra løbets måske største forhåndsfavorit, Matieu van der Poel, som sammen Izagirre lavede hullet.

 

Dermed var det også slut med Astana-føringen i fronten af feltet, som i stedet blev overtaget af Van der Poels evige cross-konkurrent, Wout van Aerts, Jumo-Visma-hold, mens også Peter Sagans Bora-hansgrohe-hold begyndte at røre på sig.

 

Med knap 40 kilometer til mål kom dagens første styrt i et skarpt venstresving, hvor Mathias de Witte (Roompot-Charles) og Alexey Lutsenko (Astana) begge måtte en tur i asfalten. Værst gik det ud over førstnævnte, mens Lutsenko hurtigt kom på cyklen igen.

 

Alaphilippe og Fuglsang angriber

Mathieu van der Poel og Gorka Izagirres angreb blev dog ret hutigt neutraliseret, og mens Dries Devenyns (Deceuninck-QuickStep) ledte an, da udbruddet blev hentet, blev der pludselig skabt en syvmandsgruppe i front.

 

Op ad Eyserbosweg-stigningen med 36 kilometer til mål sagde Alaphilippe dog farvel til sin holdkammerat Devenyns og smuttede fra de seks øvrige ryttere.

 

I første omgang så franskmanden ud til at skabe hullet, men lidt forsinket reagerede Jakob Fuglsang og Matteo Trentrin (Mitchelton-Scott). Ikke længe efter måtte Trentin opgive at følge danskeren, der til gengæld fik kontakt med Alaphilippe i front.

 

Den dansk/franske duo, der kom først til mål i Strade Bianche, fik med godt samarbejde skabt sig et fint forspring, mens tre ryttere lå små 20 sekunder efter. Trentin havde fået følgeskab af Michael Woods (EF Education First) og Michal Kwiatkowski (Team Sky), og efter dem lå et stadig samlet felt med massere favoritter yderligere 40 sekunder efter.

 

Cauberg for sidste gang

I feltet havde Peter Sagan allerede sluppet, og derfor havde Maximilian Schachmann frie hænder. Det udnyttede han til at angribe op ad Keutenberg-stigningen, men adskillige ryttere gik efter ham, og med 26 kilometer til mål var et felt på cirka 20 ryttere fra absolut højeste favorit-skuffe samlet.

 

Michael Woods, der måtte slippe de to øvrige forfølgere, blev hentet af den store gruppe, hvor kun Peter Sagan og verdensmesteren Alejandro Valverde glimrede ved deres fravær.

 

For sidste gang op ad Cauberg-stigningen satte Fuglsang sig frem, og selvom Trentin og Kwiatkowski ved bunden så ud til næsten at have fået kontakt, øgede danskeren tydeligt forspringet op ad den ikoniske stigning.

 

Umiddelbart lignede det hele lidt en gentagelse af Strade-Bianche først i marts, og man kunne undre sig over, hvorfor den tydeligt velkørende dansker fortsatte med at trække.

 

Med 15 kilometer igen krydsede Fuglsang og Alaphilippe målstregen for næstsidste gang med et forspring på 20 sekunder til de to forfølgere bag dem.

 

Ikke længe efter satte Michal Kwiatkowski ganske simpelt Trentin fra hjul, mens Maximilian Schachmann skabte sig et hul fra det store felt. Kwiatkowskis anstrengelser på egen hånd viste sig dog at være skønne spildte kræfter, og snart var Trentin tilbage ved polakken.

 

Finalen

I takt med at de resterende kilometer sneg sig under ti, blev indtrykket af, at de to førende ryttere simpelthen var løbets stærkeste ryttere, endeligt bekræftet. Forspringet til de to forfølgere blev bare større og større.

 

På dagens 35. og sidste stigning, Bemelerberg, forsøgte Jakob Fuglsang at angribe Julian Alaphilippe, men franskmanden sad i silkeborgenserens hjul og gav sig ikke en milimeter.

 

Det samme var tilfældet, da Astana-rytteren på flad vej og med lige godt fire kilometer igen forsøgte sig, og det var derfor svært at forestille sig, hvordan det hele skulle munde ud i en dansk sejr.

 

Med én kilometer igen var der for længst gået taktik i den for Alaphilippe og Fuglsang, og det resulterede i, at Michael Kwiatkowski kom op. Da polakken åbnede spurten med få hundrede meter tilbage gik Alaphilippe straks med.

 

Bagfra kom dog også en større gruppe, som de sidste 15 kilometer var blevet trukket af hollandske Mathieu van der Poel. Ikke desto mindre havde den 24-årige crossverdensmester kræfter nok til at gå forbi alle de øvrige ryttere.

 

På nærmest sensationel vis kunne hjemmebanefavoritten, der var iklædt sit lands mesterskabstrøje, derfor række armene i vejret. Bag ham kunne EF Education Firsts Simon Clarke sprinte sig til andenpladsen, mens Jakob Fuglsang meget imponerende tog sig af tredjepladsen efter at have siddet i front af løbet i 36 kilometer.

DEL
INFO
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta a España(2.UWT) 24/08-15/09

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 28/08

Deutschland Tour(2.HC) 29/08-01/09

Great War Remembrance Race(1.1) 30/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 30/08-03/09

GP de Plouay - Lorient Ag...(1.WWT) 31/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 31/08

Tour of Almaty(2.1) 31/08-01/09

Bretagne Classic - Ouest-...(1.UWT) 01/09

Grote Prijs Jef Scherens ...(1.1) 01/09

Boels Ladies Tour(2.WWT) 03/09-08/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger