Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Test: AGU Windproof Hivis handske

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

25.01.2017 kl. 15:00 af Morten Andersen.

En lun og gennemført handske med masser af fine detaljer.

Producent: AGU

Farve: Sort/refleks
Størrelser: S-XXXL
Pris: 349,-

 

Introduktion

Hollandske AGU har længe været godt repræsenteret i Danmark med produkter som prismæssigt ligger midt i markedet med rigtig god value-for-money.

 

AGU er repræsenteret i stort set alle varekategorier - fra funktionelt tøj til diverse accessories og kan således levere udstyr til ethvert (cykel)formål.

 

Denne vintersæson har AGU lanceret en komplet kollektion ved navn HIVIS. Navnet dækker over produkter med markante refleksdetaljer, som oplyses kraftigt, når de rammes af lys fra eksempelvis en bil. Herved øges rytterens sikkerhed i mørke og dunkle forhold.

 

Vi har allerede haft fingrene i HIVIS-vinterjakken, og altså her handskerne, mens vi også tester både hjelmhue og skoovertræk for at danne os et indtryk af den trafiksikre pakke.

 

Test

AGU’s bud på en vinterhandske i HIVIS-serien hedder Windproof II HIVIS.

 

Bag det lange navn gemmer der sig, hvad AGU selv benævner som en kort, polstret handske, som er designet til især at være vindtæt. Handsken er således udført i vindskyende materiale i et semikraftigt stof og ditto tykkelse.

 

Oversiden af handsken er påført det reflekterende HIVIS-materiale, mens håndflade og fingre er udstyret med det såkaldte Silicone Grip Print, som skal forbedre greb og øge komforten.

 

Når man første gang har handsken i hånden, så får man indtrykket af et gennemarbejdet produkt, hvor handskens delelementer synes velovervejede gennemtænkte.

 

Selve handsken er udført i et klassisk design, som minder om den måde hvorpå en skihandske er konstrueret med et kort håndled.

 

Handsken består af flere delelementer, som sammen udgør en fortrinlig pakke.

 

 

Det korte håndled er holdt i lycra og giver handsken en åbning som en både fleksibel og tætsiddende. Det elastiske lycra sørger for nem adgang, så handsken er let at få af og på. Samtidig sidder den stramt nok til, at den beskytter mod den kolde vind, som kan ødelægge en vintertræningstur.

 

Indersiden har en oprevet overflade som er lige dele blød og lun. Det er en fornøjelse at trække handsken på og indersiden føles særdeles behagelig og forbliver det under aktivitet.


Pasformen er tæt og tykkelsen på handsken er så tilpas, at det er let at bevæge fingre og betjene bremser, fiske ting op ad baglommen og andre gøremål, som måtte være relevante, når man befinder sig i cockpittet på sin cykel.

 

Tommelfingeren er på overdelen påført blødt fleece, så man kan tørre næsen under kørsel i koldt vejr, uden at man bliver hudløs, hvis turen er lang. En undervurderet, men meget brugbar feature.

 

Håndfladerne har et printet, silikonemønster, som sidder hvor håndroden hviler på styret, og der er mest tryk, og lige under fingrene, hvor hånden lukker sammen om styret.

 

Disse er således velplacerede er giver fin mening. Det er en smagssag, hvor meget polstring man befinder sig bedst med, men AGU’s løsning er fornuftig og giver et fint kompromis mellem megen og ingen beskyttelse.

 

Pege- samt tommelfingre er på det yderste led forsynet med et lille stykke stof, som gør det muligt at betjene en smartphone uden at tage handsken af. Det virker fornuftigt, uden at være perfekt, men gør, at man trods alt kan betjene sin telefon i frostgrader, uden at være tvunget til at tage sin handske af.   

 

Oversiden er forsynet med det karakteristiske HIVIS-materiale, som giver høj synlighed, når det oplyses. Det dækker hele håndryggen og fingrene, så selv om handsken er sort, så er visibiliteten god i trafikken.

 

Handsker har været et godt bekendtskab i løbet af testen. De sidder først og fremmest rigtig godt og er smidige, når det kommer til at betjene cyklen. De har en meget passende tykkelse, som balancerer fint imellem at være varme og give god kørekomfort, så de ikke er klodsede.

 

De isolerer godt og den kolde vind holdes fuldstændig fra døren. De egner sig sublimt til dage, hvor temperaturen sniger sig ned til omkring grader, og klarer også sagtens lidt varmere temperaturer. Altså en fin spændvidde til efterår og vinter på de danske landeveje og skovstier.

 

Skal man køre længe i grader omkring frysepunktet, så vil flere have gavn af en lidt varmere handske, men ellers dækker denne glimrende de kolde årstider. 

 

Konklusion

En gennemført handske, som kan dække langt de fleste forhold for de fleste ryttere. Imponerende detaljegrad fra AGU giver et produkt, hvor kvalitet og pasform er i den høje ende og hvor det reelt er svært at finde kritikpunkter, som kan rykke ved et godt, overordnet indtryk.

 

Sådan har vi testet
Handskerne er testet i den danske vinter under flere forhold.

 

Stillet til rådighed af: AGU

Feltet.dk's vurdering:

 

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk