Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Afstemningen igang til Feltet.dk Awards 2008

Afstemningen igang til Feltet.dk Awards 2008

03. november 2008 09:020

Brugerne har kommet med deres bud på, hvilke ryttere og hold, som skulle nomineres i Feltet.dk Awards 2008 i hele 11 kategorier. Feltet.dk har modtaget rigtig mange gode forslag, men vi har naturligvis ikke haft plads til alle forslagene.

Artiklen fortsætter efter videoen.
I hver af de 11 kategorier har Feltet.dks skribenter udvalgt 5 hold/ryttere og herunder finder du normeringerne. Du kan stemme en gang i hver afstemning. Det er kun muligt at stemme en gang pr. IP-adresse.

Afstemningsperioden kører fra den 3. november og frem til og med den 18. november.

Søndag den 23. november kl. 20.00 afholdes Feltet.dk Awards 2008. Traditionen vil resultater lidt efter lidt blive offentliggjort på vores debatforum.

Feltet.dk håber rigtig mange vil deltage i afstemningerne også i år.




Årets danske herrerytter – nomineret af Kenneth Meyer

Matti Breschel
Efter at have fået sit gennembrud sidste år løftede den 24-årige dansker endnu engang sit niveau i denne sæson. Efter at have taget to sejre, Commerce Bank International Championship i USA og en etape i Ster Elektrotoer, kom den hurtige dansker i topform til Post Danmark Rundt. Her blev det til to etapesejre, blandt andet kongeetapen i Vejle. Derefter vandt han en fantastisk etapesejr i Vueltaen, da han tog sidste etape indtil Madrid. Ugen efter understregede han sin klasse, ved at vinde en bronzemedalje ved VM i Varese.

Chris Anker Sørensen
Den 24-årige bjergrytter har haft en fremragende sæson, hvor han har ydet et kæmpe stykke arbejde for sine holdkammerater samtidigt med at have opnået store personlige resultater. I juni måned vandt han kongeetapen af Dauphiné Libéré efter et imponerende solotogt. En lille måned senere gentog han en lignende bedrift, da han vandt kongeetapen i Tour of Austria. Derudover kørte han flotte linieløb både ved OL i Beijing samt VM i Varese, hvor han havde en stor andel i den bronzemedalje Matti Breschel vandt.

Jakob Fuglsang
Den danske mountainbikerytter havde OL i Beijing som sit helt store mål. Men et par uger inden han skulle i ilden i Beijing, viste han flot kørsel, da han vandt Post Danmark Rundt efter en imponerende indsats. Designa Køkken rytteren startede det danske løb med sygdom i kroppen, men kørte sig i form de to første dage, inden han første gang satte sig igennem på kongeetapen til Vejle. Dagen efter afgjorde han løbet, da han overtog førertrøjen med en flot enkeltstart i Kerteminde. Ved OL i Beijing ramte han ikke storformen og måtte nøjes med en sekundær placering, Bjarne Riis havde dog allerede set nok, så han skrev kontrakt med det unge talent.

Nicki Sørensen
CSC Saxo Banks erfarne dansker fik en skidt start på sæsonen, da han styrtede på holdets træningslejr i Californien. Efter en længere pause kom han dog flot tilbage og gennemførte Giroen. I slutningen af juni var han fuldstændig suveræn ved DM i Faaborg, hvilket gav han en dannebrogstrøje og endnu en udtagelse til Tour de France. Her ydede han en flot indsats til holdet på trods af flere grimme styrt. Ved OL i Beijing var han fremme med et angreb på de sidste omgange og kørte i mål på en 25. plads.

Lars Bak
Efter en forholdsvis skuffende 2007 sæson kom Lars Bak flot tilbage i denne sæson og viste flere gange, at han er klar til at kæmpe med de bedste. Årets største resultat kom i Tour de Pologne, da han i det stærkt besatte felt kørte ind på en andenplads efter holdkammeraten Jens Voigt. Med dette resultat sluttede Bak som bedste dansker på ProTour ranglisten som nummer 30. Også i Herald Sun Tour, Bayern Rundfart, Sachsen-Tour International, Franco-Belge kørte Bak flotte klassementer og sluttede i Top 10 i alle sammen.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS DANSKE HERRERYTTER


Årets udenlandske herrerytter – nomineret af Mikael Bay

Mark Cavendish
Den unge britiske sprinter fik sit helt store gennembrud i 2008. Allerede sidste år viste han store evner i massespurterne, men i år tog han den et ekstra niveau op og vandt i 17 sejre. Det var særlig de fire etapesejre i Tour de France, der står i øjnene, men ellers vandt Cavendish også Grote Scheldeprijs og etaper i Giro d’Italia, Tour of Missouri, Tour of Ireland, Ster Elektrotoer, Driedaagse de Panne. Nå ja så vandt han også prologen i Tour de Romandie og viste at han også kan andet end at vinde massespurter.

Carlos Sastre
Den sympatiske spanier trådte endelig det sidste skridt på sejrsskamlen, da han i sommers vandt Tour de France. Sejren blev grundlagt på etapen til Alpe d’Huez, hvor Sastre var helt suverænt og vandt med over to minutter til den nærmeste. Som en sidegevinst vandt Sastre også bjergtrøjen efter at Bernard Kohl blev taget for doping. En måned efter Touren stod Sastre klar på startstregen i Vuelta a España og selvom det ikke blev til hverken den samlede sejr eller etaper undervejs, så viste Sastre endnu engang sin høje klasse ved at slutte på podiet efter Contador og Leipheimer.

Alberto Contador
Siden Marco Pantani vandt Giroen og Touren i 1998 er det ikke lykkedes for en rytter at vinde to af de store etapeløb det samme år. Altså før 2008, hvor Contador først vandt Giroen og derefter tog sig af Vueltaen. Sæsonen lignede ellers længe en nitte for Contador, hvis Astana-mandskab blev holdt ude af det gode selskab, men en uge før starten af Giroen fik de lov at komme til start og det kvitterede Contador for med en samlet sejr. I Giroen var han ikke spektakulær og vandt således ingen etaper i løbet, men det gjorde han til gengæld i Vueltaen, hvor han var helt suveræn på toppen af Alto d’Angliru, hvor han med sikker margin distancerede sine konkurrenter. Det blev til endnu en etapesejr på vej til den samlede triumf. Læg dertil også sejre i Vuelta al Pais Vasco og Vuelta a Castilla y Leon.

Alejandro Valverde
Selvom Valverde ikke kom på podiet i hverken Touren eller Vueltaen var alt andet Valverde foretog sig i sæsonen til gengæld nærmest perfekt. Etapesejre og førertrøje i både Touren og Vueltaen, klassikersejre i Liege-Bastogne-Liege og Clasica San Sebastian samt den samlede triumf i Dauphiné Libéré understreger hvilken fantastisk sæson Valverde har haft. Det mest imponerede er måske, at han præsterede resultater over hele sæsonen og vandt sine tolv sejre på ganske forskellige måder og viste derved sig som en af feltets måske mest alsidige rytter.

Fabian Cancellara
Den kraftbetonede schweizer har længe været kendt som verdens bedste enkeltstartsrytter, men i 2008 brød Cancellara for alvor ud af denne skal og viste, at talentet rummer meget andet. I en helt fantastisk marts måned blev det til sejre i Tirreno-Adriatico, Milano-San Remo og Monte Paschi Eroica og han fulgte op på disse resultater med en 2. plads i Paris-Roubaix. I Tour de France ofrede han sig for sin kaptajn Carlos Sastre, men kan ved skrivebordet alligevel notere sig for en sejr på den afsluttende enkeltstart og så viste han sig ved OL, at han er verdens klart bedste enkeltstartsrytter, da han vandt guld i kampen mod uret få dage efter at have vundet bronze i linieløbet. Det blev ligeledes til etapesejre i Tour de Suisse, Tour de Luxembourg og Tour of California.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS UDENLANDSKE HERRERYTTER


Årets Hold - nomineret af Henriette Brandt

Team Columbia
Bob Stapletons tropper på Team Columbia lagde ud med en samlet sejr i Tour Down Under i januar måned, og siden er det kun gået en vej, og det er fremad. Med hele 76 sæsonsejre er holdet årets mest vindende, og selvom der er en række sejre i mindre løb, viste Team Columbia med Mark Cavendishs fire etapesejre i årets Tour de France, at de også kan være med, når verdens hurtigste kører om sejren. Derfor nomineres Team Columbia i kategorien Årets Hold i Feltet Awards 2008.

Team CSC Saxo Bank
Team CSC Saxo Bank er ikke alene det eneste danskbaserede hold i cykelsportens bedste række, de har også endnu en gang vist, at de er blandt de bedste hold i verden. Med Carlos Sastres sejr i årets Tour de France og tredjeplads i Vuelta a España, Fabian Cancellaras førstepladser i Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo og holdets i alt 47 sæsonsejre samt en tredjeplads i årets ProTour konkurrence for hold må Team CSC Saxo Bank være selvskrevet til en plads blandt de nominerede i kategorien Årets Hold i Feltet Awards 2008.

Team Caisse d’Epargne
Det er svært at komme udenom Caisse d’Epargne, når man skal nominere årets bedste hold. Det spanske hold har i denne sæson ikke bare vundet en sikker sejr i den individuelle ProTour konkurrence i skikkelse af Alejandro Valverde, men har også med 229 point sikret sig sejren i holdkonkurrencen. Selvom UCI´s Pro Tour kun udgør 15 af sæsonens løb, har Caisse d’Epargne med en række topresultater gennem hele sæsonen vist, at man aldrig skal undervurdere deres styrke.

Team Astana
På trods af, at de som følge af sidste sæsons skandaler måtte se en del af de allerbedste løb fra sidelinjen, så formåede Team Astana alligevel at sætte sit præg på 2008-sæsonen, og denne gang ikke i kedelige dopingoverskrifter. Holdets absolutte stjerne, Alberto Contador, vandt både Giro d’Italia og Vuelta a España, og holdkammeraten Levi Leipheimer sikrede sig andenpladsen i sæsonens sidste GT. Team Astana nomineres derfor som det fjerde hold i kategorien Årets Hold i Feltet Awards 2008.

4 km holdet i banecykling
Selvom de danske baneryttere ikke danner et traditionelt firmahold, så har de i år vist, at man ved ihærdig og dedikeret indsats og målrettet fokus kan arbejde sig op til at være blandt verdens allerbedste i banecyklingens paradedisciplin. Efter en række magre år for banecyklingen viste Alex Rasmussen, Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen, Michael Færk Christensen og Michael Mørkøv, med rekordtiden 3.56,831 minutter og et sæt OL sølvmedaljer at Danmark er tilbage blandt de bedste. De får derfor den sidste nominering i kategorien Årets Hold.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS HOLD


Årets Overraskelse - nomineret af Mikael Bay

Jürgen Roelandts
”Jürgen hvem?” ville nok have været svaret hos selv personer med stor indsigt i sporten for 23-årige Jürgen Roelandts fra Silence-Lotto kom i den grad ud af ingenting og markerede sig som et af de største talenter i Belgien. Som U23-rytter havde han lavet pæne resultater, men intet at sammenligne med sejren i det belgiske mesterskab foran Tom Boonen. Hertil kom sejre i Tour de Pologne og Circuit Franco-Belge samt top 10-placeringer i en lang række etapeløb,der viste at Roelandts udover at være en dygtig sprinter også sidder fint med på mindre stigninger.

David Moncoutie
Mere end tre år skulle der gå fra David Moncoutie vandt en etape i Tour de France til han igen kunne stå som vinder af et cykelløb. En lang periode med skader havde ellers taget modet fra den spændende franske rytter, men da han endelig vandt, var det på den store scene i Vuelta a España, hvor han tog sig af den store bjergetape til Pla de Beret. Derefter fik Moncoutie fornyet energi, vandt løbets bjergtrøje og sluttede som nummer otte. Andre fine placeringer som nummer to i de franske etapeløb Tour de l’Ain og Tour Méditerranéen viser blot at Moncoutie er tilbage på toppen.

Christian Vande Velde
Fra anonym hjælperytter til amerikansk etapeløbsstjerne. Det var historien om Christian Vande Velde i 2008, der skiftede fra Team CSC til Team Slipstream (senere Garmin) og blev årets store amerikanske hit i Tour de France. Han sluttede som nummer fem efter en stabil, men ikke spektakulær indsats, hvor han vandt tid på enkeltstarterne og forsvarede sig i bjergene. Netop enkeltstartsevnerne indbragte også sejre i Tour de Georgia, Circuit de la Sarthe og den samlede sejr i Tour of Missouri og så oplevede han også en enkelt dag i lyserødt i Giro d’Italia.

Bernard Kohl
Bernard Kohl var sensationen i Tour de France, da han kom ud af ingenting og sluttede som nummer tre og samtidig vandt den prestigefyldte prikkede bjergtrøje. I oktober måned viste det sig, at forklaringen på denne succes ikke var naturlig, men derimod skabt ved brug af doping. Bernard Kohls nye kontrakt med Silence-Lotto er revet itu og der venter nu Kohl en disciplinærsag hos det østrigske forbund. Den sympatiske østriger kunne ellers være blevet et billede på den nye, unge generation, men endte i stedet som endnu en kedelig sag i sporten.

Team Columbia
Det amerikanske mandskab blev dannet på resterne af T-Mobile, der lukkede før sæsonen efter en turbulent periode med masser af dopingsager fra tilbage i 90’erne til 2007. T-Mobile var altid kendt som et etapeløbshold, men Columbia sadlede om og satsede i stedet på massespurter og enkeltstarter. Anført af Marc Cavendish gik holdet fra den ene sejr til den anden. De unge tyskere Linus Gerdemann, Andre Greipel og Tony Martin rejste sig lynhurtigt til stjernestatus på den internationale scene, men også veteraner som Kim Kirchen, Marco Pinotti og Bert Grabsch tog et stort spring frem og hjemførte væsentlige resultater til holdet. I alt 76 sejre blev det til fordelt på 17 ryttere, hvilket vidner om et hold, hvor der er plads til alle.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS OVERRASKELSE


Årets udenlandske U23-talent – (ryttere under 23 uden Pro Tour-kontrakt) nomineret af Rune Schjerbeck

Adriano Malori
Den 20-årige italienske rytter er formentlig cykelsportens største talent på enkeltstartsdisciplinen. Trods den unge alder er det blevet til et verdensmesterskab, europamesterskab og italiensk mesterskab i disciplinen i år. Alle selvfølgelig for U23-ryttere. Med sejren i Due Giorni Marchigiana viste det unge talent ligeledes, at han også kan gøre i linjeløb.

Daniel Martin
22-årige Daniel Martin har fået stort gennembrud på Team Garmin-Chipotle mandskabet. Det helt store gennembrud kom med sejren i det franske Tour de France optaktsløb Route du Sud, hvor han bl.a. satte Christophe Moreau fra hjul på den afgørende bjergetape. Derudover er han blevet irsk mester samt hentet en 4. plads i Tour of Britain, 5. plads i GP International CTT Correios de Portugal og en 10. plads i Volta a Portugal.

Dennis van Winden
Den 20-årige hollænder har kørt en rigtig flot sæson. Det er blandt andet blevet til en overlegen sejr i Tour du Haut Anjou, hvor han ligeledes tog to etapesejre. Resultatet kom godt en måned efter en imponerende samlet sjetteplads i det stærkt besatte Settimana Ciclistica Lombarda, hvor han kørte næsten lige op med ryttere som Danilo Di Luca og Paolo Savoldelli. Derudover er det også blevet til etapesejr i Giro delle Regioni, en 9. plads ved U23 VM og andenplads i De Vlaamse Pijl.

Jan Bakelants
Jan Bakelants har kørt en rigtig flot sæson. Det absolutte højdepunkt var sejren i Tour de l´Avenir, hvor den 22-årige belgier tiltvang sig førertrøjen efter flot solokørsel. Sidst på sæsonen bevidste han ligeledes, at han kan gøre sig blandt de bedste Pro Tour ryttere med en samlet ottendeplads i Circuit Franco-Belge, lige foran Lars Bak og Maxime Monfort. Derudover er det også blevet til sejr i Circuit des Ardennes og U23 udgaven af Liege-Bastogne-Liege.

Rui Costa
Den 22-årige portugisiske rytter har markeret sig igennem hele sæsonen. Det er blevet til samlede andenpladser i U23-klassens formentlig største etapeløb Tour de l´Avenir og Giro delle Regioni. Det blev ligeledes til en femteplads i linjeløbet og en ottendeplads på enkeltstarten ved U23 VM. Samtidig har han ved et par lejligheder markeret sig med topplaceringer blandt de professionelle. Det er blandt andet blevet til en samlet femteplads i Clasica de Alcobendas.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS UDENLANDSKE U23-TALENT


Årets udenlandske damerytter – nomineret af Mie Bekker Lacota

Judith Arndt
Vinder af World Cuppen og ligger nr. 2 på verdensranglisten. Hun scorede bronze ved VM i både linieløb og enkeltstart samt blev samlet vinder af bl.a. Giro della Toscana og andre etapeløb. Judith Arndt er en fuldkommen rytter. Hun kan køre det hele, og hun har lavet topresultater igennem hele året.

Kristin Armstrong
Olympisk mester i enkeltstart. Selv om hun er 35 år, hvilket for mange er på vej mod enden af karrieren, så er Kristin Armstrong nærmere på toppen af sin karriere. Cyklingen har ikke altid været førsteprioritet hos denne stærke tempospecialist. Hun startede faktisk som svømmer, gik videre til triatlon, for så at ende med at fokusere på cykling, da hun ikke længere måtte løbe. Hendes cykelkarriere har hidtil været kort, men succesfuld.

Marianne Vos
Olympisk mester i pointløb. Grunden til at Marianne Vos begyndte at køre på bane for omkring 2 år siden, var at hun gerne ville have mere end én disciplin at stille op i til OL. Allerede ved sit første bane VM blev hun verdensmester i pointløb. Og efterfølgende tog hun sig også af titlen som olympisk mester i samme disciplin. Derudover ligger hun nr. 1 på verdensranglisten og er generelt bare altid med fremme hvor der sker noget.

Nicole Cooke
Både Olympisk mester og Verdensmester i linieløb. Når man kigger Nicole Cookes resultatliste for i år igennem, er det tydeligt at se, at hun har valgt at fokusere hundrede procent på OL, hvilket bl.a. også betyder, at hun i år hverken ligger i toppen af verdensranglisten eller i World Cuppen, men det gør jo overhovedet ikke noget, når hun så bare vinder både OL og VM i linieløb. Det må siges at være en satsning, som har båret frugt.

Emma Johansson
Sølv ved OL i linieløb, vinder af etapeløbet, Trophée d’Or Féminin samt nr. 7 på verdensranglisten. Og så er hun fra Norden, nærmere bestemt Sverige. Man må så sandelig sige, at hun har fået sig noget af et gennembrud i år, og det bliver rigtig spændende at følge hende i de næste par år.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS UDENLANDSKE DAMERYTTER


Årets danske damerytter – nomineret af Jesper Johannesen

Linda Villumsen
Den bedst placerede dansker på UCIs verdensranglisten. Den 26-årige dansker sluttede som nummer 26 på verdensranglisten. Allerede tidligt lavede Linda Villumsen gode resultater og Team High Road/Columbia havde hele sæsonen stor succes. Teamet sluttede suverænt på 1. pladsen på UCIs rangliste over Teams. Linda Villumsen blev dansk mester i linieløb og enkeltstart og årets højdepunkt OL i Beijing endte med en fornem 5. plads.

Trine Schmidt
En god sæson både på landevejen og banen. Ved de danske mesterskaber i enkeltstart blev den unge dansker nummer to. Trine Schmidt viste også store kvaliteter på banen med en andenplads både i World Cuppen og ved VM. Desværre var hun uheldig ved OL. Undervejs i sæsonen skiftede Trine Schmidt fra Team Menikini - Selle Italia til Team Flexpoint. Trine var næstbedste dansker på UCIs verdensrangliste.

Maja Watt Adamsen
Sølv ved DM i linieløb samt bronze i enkeltstart ved DM i Faaborg. Derudover opnåede Maja Watt Adamsen også at blive udtaget til VM, hvor hun kæmpede rigtig flot i dysten mod de allerbedste. Og det er endda i et år, hvor hun midtvejs i sæsonen måtte ud og finde et nyt team.

Dorte Lohse
En svær sæson, hvor der var meget tumult på Team CMax Dila Monticello, og det endte med at hun blev fritstillet af holdet. Et hurtigt skifte ændrede dog ikke på, at Danmark kun fik en rytter med til OL, og dermed blev Dorte Lohse’s sæsonmål ikke indfriet. Til DM i enkeltstart var Dorte Lohse under et sekund fra at vinde en DM medalje, men måtte se sig slået af Maja Watt Adamsen.

Jette Fuglsang
I denne sæson kørt for Fredericia CC og har hovedsagligt kørt løb på de danske landeveje, og det har hun gjort med stor succes. Jette Fuglsang vandt hele 9 sejre på dansk grund samt fik tre andenpladser. Jette Fuglsang blev samlet vinder af den jysk-fynske rangliste med 98 point, hvilket var 8 point mere end Mette Nørtoft Jensen. Jette Fuglsang sluttede desværre sæsonen skævt af, da hun styrtede i Bov og brækkede hoften.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS DANSKE DAMERYTTER


Årets danske herretalent – (ryttere under 23 år uden Pro Tour-licens) nomineret af Rune Schjerbeck

Daniel Kreutzfeldt
20-årige Daniel Kreutzfeldt ligner mere og mere en rytter, der står på spring til det helt store gennembrud. Årets højdepunkt var sjettepladsen i pointløbet ved OL på banen, men han har i år også vist, at han kan gøre sig på landevejen, blandt andet med femtepladsen i Ringerike GP og GP Nordjylland. Derudover er han en god temporytter, hvilket sikrede ham en sølvmedalje ved U23 DM i enkeltstart og en 16. plads ved U23 VM i tempodisciplinen.

Jonas Aaen
Når man ser, hvilke unge ryttere, der i den kommende sæson er blevet professionelle på Pro Tour mandskaberne, er det lidt overraskende, at ingen har fundet plads til Jonas Aaen. Den 22-årige Team GLS Pakke Shop rytter har hentet intet mindre end 24 top-10 placeringer i internationale UCI-løb i denne sæson, hvor sejren i Vlaamse Havenpijl var højdepunktet. Det har måske ikke været helt så godt som sidste år, men Jonas Aaen er stadig blandt dansk cykelsports største talenter.

Michael Færk Christensen
Glud & Marstrand Horsens rytteren har igen i år bevist sit store tempotalent. Ikke mindst med et dansk U23 mesterskab i enkeltstart, ligesom det blev til en syvendeplads ved det rigtige DM. Årets højdepunkt var dog uden tvivl OL og VM sølvmedaljerne i 4000 meters holdforfølgelsesløb. Et egentlig gennembrud på landevejen er det imidlertid endnu ikke blevet til.

Rasmus Guldhammer
Rasmus Guldhammer har imponeret vidt og bredt i sin første sæson som senior, og har ved flere lejligheder vist, at han allerede nu må regnes med blandt verdenseliten af U23-ryttere. Ikke mindst femtepladsen i Giro delle Regioni kræver respekt, ligesom den flotte 12. plads U23 VM bestemt er værd af bemærke. Dertil kommer en fjerdeplads i GP Nordjylland og en ottendeplads i Albani Classic – begge danske UCI løb.

Sebastian Lander
Den unge juniorrytter Sebastian Lander har leveret en rigtig flot sæson, hvor han har bevist han tilhøre verdenseliten blandt juniorer, hvilket VM-bronzen i Sydafrika ikke mindst var en bevis på. Det ud over er det blevet til internationale sejre i GP Général Patton, Mem.Pietro Merelli og Trofeo Comune di Vertova, samt etapesejre i Giro delle Toscana og Trofeo Karlsberg. Han kan også på hjemlig grund, og har blandt andet taget sejren i Youth Tour.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS DANSKE HERRETALENT


Årets danske kvindetalent – nomineret af Mie Bekker Lacota


Julie Leth
Danmarksmester i scratch på bane samt DM sølvmedalje i hhv. 3 km indiv. forfølgelsesløb og sprint. Julie Leths cykelkarriere startede først i 2006, men alligevel laver hun allerede flotte resultater på både landevej og bane. Hun vandt bl.a. også et stort børne/ungdomsetapeløb i Tidaholm, Sverige, det er etapeløb, som altid er talrigt besat. Julie vandt også damernes gennemgående Cup.

Maria Grandt
Juniorverdensmester i enkeltstart. Maria Grandt er en pige, der allerede blander sig i konkurrencer på verdensplan. Hendes VM medalje taler for sig selv, men derudover vandt hun også i år Youth Tour Assen, som er et stort etapeløb i Holland for alle børneklasser samt juniorer. Løbet er altid stærkt besat med ryttere fra hele verden.

Michelle Lauge
To gange dansk mester på bane i henholdsvis 3 km indiv. forfølgelsesløb og sprint samt DM sølvmedalje i scratch. Michelle Lauge elsker at køre på bane, og det er da også utrolig sjældent, at hun ikke er til at finde der. Foruden sine flotte medaljer ved DM på bane, vandt hun også bronze ved junior DM i enkeltstart og sidst, men ikke mindst, deltog hun ved junior EM på bane i Polen, hvor hun placerede sig midt i feltet i alle discipliner.

Nina Schultz Nielsen
To gange dansk mester i ældste piger i henholdsvis enkeltstart og linieløb. Hun kørte et rigtig flot etapeløb i Tidaholm, Sverige, hvor hun blev en samlet nr. 2 lige efter Julie Leth. Selv efter Nina Schultz Nielsen rykkede op i dame junior-klassen, har hun præsteret at stå på podiet op til flere gange.

Fie Degn Larsen
Sølv i linieløb og bronze i enkeltstart under DM for ældste piger. Ligesom de andre piger præsterede Fie Degn Larsen også at lave et rigtig godt resultat under børne/ungdoms etapeløbet i Tidaholm, Sverige. Derudover har Fie Degn Larsen indhentet en hel masse i førstepladser i både ældste piger og dame junior

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS DANSKE KVINDETALENT


Årets danske banerytter – nomineret af Philip Andersen

Alex Rasmussen
Han er en stærk mand at have på det succesrige 4000 meter-hold, som han både vandt VM-, og OL-sølv med. Derudover har han sammen med Michael Mørkøv sikret sig den samlede World Cup-sejr i parløb, og de tog også bronze ved det efterfølgende VM. Derudover har de to sidst i oktober forsvaret sidste års 6-dagessejr i Grenoble. Individuelt kan han også præstere, og han sikrede sig blandt andet DM-guld i 4000 meter individuelt forfølgelsesløb

Michael Mørkøv
Efter en lidt skidt start på året, hvor han blev sat af 4000 meter-holdet fik Michael Mørkøv kørt sig tilbage på holdet igen til OL og var med til at vinde sølv. De gode takter fortsatte til DM, hvor han sikrede sig hele 3 titler: Holdforfølgelsesløb, scratch race og pointløb. På grund af sin konstante kørsel i 6-dagesløb og til World Cups sluttede han som nummer 1 på UCI’s verdensrangliste i parløb, få point foran Alex Rasmussen, der måtte udgå i Zürich, mens Mørkøv tog 3.-pladsen sammen med Danny Stam. Derudover vandt han to medaljer ved EM i Alkmaar i oktober måned.

Casper Jørgensen
Han har været med til at hente både VM- & OL-sølv i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Derudover tog han også en EM-sølvmedalje i parløb sammen med Michael Mørkøv. Til DM hentede han to guldmedaljer hjem, først i holdforfølgelsesløb og senere i 1000 meter på tid. Derudover blev det også til sølv i 4000 meter individuelt forfølgelsesløb.

Jens-Erik Madsen
Når 4000 meter-holdet stillede til start, så har en ting været sikkert. Jens-Erik Madsen sad med baghjulet spændt fast i startmaskinen og trådte tempoet op, når startsignalet. Det har han gjort overbevisende, og den danske start i 4000 meter har kun været overgået af Storbritannien. Derudover har han sammen med Casper Jørgensen kørt en 4.-plads hjem i Grenobles 6-dagesløb, hvilket er hans bedste placering i et 6-dagesløb til dato.

Trine Schmidt
Selvom banen ser ud til at være fortid for Trine Schmidt, så har hendes præstationer i år bestemt været flotte. Hun imponerede meget, da hun halvsyg vandt sølv i pointløb til World Cup-stævnet i Ballerup. Til VM i Manchester var hun blevet rask igen og hentede endnu en gang en sølvmedalje i pointløbet.

AFGIV DIN STEMME TIL HØJRE PÅ ÅRETS DANSKE BANERYTTER


Årets internationale banerytter – nomineret af Philip Andersen

Chris Hoy
Han har uden diskussion været årets bedste til sprint-disciplinerne. I keirin har han været nærmest urørlig og har vundet næsten alle heats, han har kørt. Dermed blev han naturligvis også verdensmester i disciplinen på hjemmebanen i Manchester. Her tog han også titlen i sprint og holdsprint. Fem måneder senere blev dette resultat duplikeret ved OL i Beijing, hvilket alt i alt giver skotten 6 VM- og OL-guld, flere end nogen anden i år.

Bradley Wiggins
Som dansker kan man på en gang være både dybt imponeret over hans præstation og samtidig virkelig irriteret. Bradley Wiggins har nemlig været en af de helt store motorer, når der stod 4000 meter holdforfølgelsesløb på programmet og har gang på gang slået det danske hold. Således sikrede han også Storbritannien VM-, og OL-guld i denne disciplin ledsaget af 3 gange at slå verdensrekorden. Individuelt er han lige så god, da både VM og OL i 4000 meter blev vundet. Og så vandt han også VM i parløb med Mark Cavendish.

Victoria Pendleton
Endnu en britte. Hun har været den bedste kvinde til sprint-diciplinerne i år. Det kneb en del i World Cupsne i vinters, men hun fik fundet frem og til VM, var hun med fremme. Yndlingsdisciplinen sprint blev vundet sikkert, mens det i keirin blev en (efter britiske standarter) skuffende sølvmedalje. Til OL var kun sprint med, og her leverede hun igen en top-præstation og tog guldet hjem efter at have sat olympisk rekord i den indledende tidskørsel.

Marianne Vos
Selvom hun mest er kendt for sine præstationer på landevejen, så er Vos også rigtig god på banen. Til World cuppen sikrede hun sig 2 sejre, de to gange, hun stillede op i scratch race. Til VM viste hun så, at hun også er rigtig god til pointløb, hvor hun vandt guldet foran Trine Schmidt. Senere ankom hun til OL, hvor hun efter ikke at have haft succes på landevejen kom ind på banen og sikrede sig olympisk guld i pointløb.

Bruno Risi
Det er absolut ingen tilfældighed, at han de sidste 3 år har vundet denne pris. Igen i år har han uge efter uge kørt ufatteligt hurtigt på de europæiske vinterbaner. 11 6-dagesløb kørte han i vinters med resultatet: 6 sejre, 3 2.-pladser, 1 3.-plads & 1 4.-plads. Så stabil, at man bare ikke fatter det. En ufattelig dygtig taktiker. Og så kan han grave dybere end nogen anden i feltet, når han skal tage en vigtig omgang.

AFGIV DIN STEMME HØJRE PÅ ÅRETS INTERNATIONALE BANERYTTER
Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
DEL
INFO
Feltet.dk
Nyheder
Feltet.dk Awards
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?