Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Asbjørn Kragh – Hvad kan vi forvente i 2022?

Asbjørn Kragh – Hvad kan vi forvente i 2022?

23. januar 2022 12:00Foto: Tdh.hu

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Asbjørn Kragh Andersen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Også i 2022 vil Team DSM være udstyret med et dansk søskendepar. I kampen for genrejsning efter en sværere 2021-sæson har Asbjørn Kragh Andersen endnu engang fået en plads på mandskabet.

 

Den 29-årige dansker har været på sit nuværende hold siden 2019, og selvom han ikke er en resultatmaskine som sin lillebror, har han tilkæmpet sig en vigtig plads på holdet, og rollen er klart defineret.

 

Det mener Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

”Asbjørn Kragh er ikke cykelhistoriens første storebror, der har stået lidt i skyggen af sin lillebror. Faktisk er der et hav af eksempler på ældre brødre, der mest af alt har agerede hjælperyttere, mens lillebror har jagtet resultaterne,” fortæller eksperten.

 

”Bare i det nuværende felt er det eksempelvis tilfældet for Juraj Sagan og David van der Poel, der begge har meget få personlige resultater, men som har en lillebror, der henter det ene topresultat ind efter det andet.”

 

Det virker dog ikke til at være det helt store problem for den erfarne dansker, der ikke blæser ud med behovet for at jagte personlige resultater i tide og utide.

 

”Den arbejdsfordeling synes Kragh imidlertid at have det fint med. Han har fundet sin plads på DSM-holdet, hvor han nu i flere sæsoner har haft en ret ensartet rolle.”

 

”Det har mest været som del i toget for en af holdets unge sprintere, ligesom han har brugt sin efterhånden pæne rutine til at agere vejkaptajn for en trup, der tæller mange uerfarne ryttere,” fortæller eksperten.

 

Foto: Team DSM | Vincent Riemersma | Keep Challenging

 

Netop den rolle på holdet har således også formet den løbskalender, han har haft gennem tiden.

 

”Netop fordi han ofte har kørt med holdets unge sprintere, har han mest af alt været brugt i WorldTour-etapeløb, der ikke har været de allerstørste eller de allermest bjergrige, ligesom han har kørt en del løb uden for WorldTouren,” siger Axelgaard.

 

”Og så var han i 2019 en del af brostenstruppen, hvor han skulle hjælpe lillebror, Søren.”

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

2021 står dog ikke tilbage som et nemt år for Asbjørn Kragh, der måtte slås med en skade. Den satte en stopper for det meste af det, han havde at se frem til i sæsonen.

 

”Intet af det blev der dog meget af i 2021. Grundet en meget genstridig skade kørte Kragh nærmest ingen cykelløb i den forgangne sæson, og da det også var småt med aktiviteten i coronaåret 2020, har han ikke kørt alt for mange løb i de seneste to år,” fortæller Axelgaard, inden han dog konstaterer:

 

”Heldigvis er tilliden til ham intakt, og han har netop fået forlænget sin kontrakt.”

 

Skal i fuld gang i 2022
De indledende mål for danskeren må således også være at finde tilbage til den løbsform, han tidligere har haft, når skaden ikke har taget kontrollen.

 

”Det første mål for 2022 vil derfor være at komme fuldt i gang igen og sikre sig en mere normal sæson end de foregående.”

 

”Heldigvis er hans seneste meldinger ret optimistiske, og derfor er der grund til at tro på, at det vil kunne lade sig gøre. Hans rolle vil være den samme, som vi kender, nemlig som lead-out man og vejkaptajn,” siger Axelgaard.

 

Til gengæld er det ikke umiddelbart klart, hvilken konstellation danskeren skal være en del af. Der kan man dog læne sig op ad de tidligere sæsoner.

 

”Hvor det skal ske, er endnu ikke afsløret, men mon ikke de igen skal ske sammen med nogle af holdets yngre sprintere?”

 

”Dem har de nemlig ganske mange af som led i et stadig større fokus på massespurterne. Han er ikke en del af Cees Bols ret faste tog, men han har før kørt med Alberto Dainese, der efter en stærk sæsonafslutning meget vel kunne stå foran sit helt store gennembrud i 2022,” fortæller Axelgaard.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

Foto: Tdh.hu

 

Skulle det ende med et større gennembrud til den unge italiener, vil det være lidt af en skalp for danskeren, der har spillet en stor rolle i at få det tog til at fungere.

 

”Kan Kragh blive en del af et sådant gennembrud, vil det være en ganske flot fjer i hatten.”

 

Det er dog ikke de eneste to kort. En masse unge og hurtige folk, herunder en anden dansker, er at finde på holdet og kan blive bragt i spil i løbet af sæsonen.

 

”Der er dog også endnu mindre rutinerede sprintere. Gennem sæsonen er det tænkeligt, at Nils Eekhoff, Sam Welsford, Frederik Rodenberg, Marius Mayrhofer og måske også Niklas Märkl alle skal have chancen for at spurte, og det vil i hvert fald for de fire sidstnævnte nok være i nogle lidt mindre løb,” siger eksperten.

 

”Det er nok tvivlsomt, om Kragh bliver en del af et helt fast tog, men man kunne sagtens se ham arbejde for flere af de unge sprintere ved forskellige lejligheder,” mener han.

 

I forlængelse af dette peger Axelgaard på nogle oplagte muligheder, hvor Asbjørn Kraghs styrker kan komme i spil for enkelte af de hurtige folk.

 

”Det kan ske i mindre løb og sammen med Eekhoff og Dainese sikkert også på WorldTouren, måske særligt i løb som UAE Tour, Tour de Pologne og Benelux Tour.”

 

Større løb kan lure i horisonten
Selvom han har kørt flere af de mindre løb, er det dog ikke ensbetydende med, at han er udelukket fra at kunne køre de helt store løb i 2022.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Det kunne måske også lede til en Grand Tour-debut. Det er næppe noget, man skal sætte sparepengene på, men han bør have en chance for at blive en del af Vuelta-truppen,” mener Axelgaard.

 

”I Giroen vil de formentlig satse på klassementet og i Touren jagte etaper med A-kæden, men i Vueltaen peger alt på, at de vil møde med en ung trup, der skal samle erfaring,” siger eksperten.

 

Skulle de helt unge ryttere ende med at komme afsted, er det netop gavnligt med en erfaren vejkaptajn til at holde styr på nerverne hos de unge.

 

”Her kunne Kragh måske få sin plads, særligt hvis de også stiller med en af de unge sprintere. Det virker heller ikke helt umuligt, at han kan være ved Sørens side i brostensløbene, som han senest var det i 2019,” siger Axelgaard.

 

Til gengæld er det ikke så oplagt, at Kragh skal ud at jagte personlig succes. Det er ikke den primære opgave, han er hyret ind til.

 

”Får han også lov at jagte lidt personlig succes? Det bliver i ganske begrænset omfang. Hans primære opgave er at hjælpe sprinterne, og derfor vil han ikke få megen plads til at jagte udbrud på de dage, hvor terrænet kunne passe ham,” fortæller Axelgaard.

 

”Holdet har dog færre profiler end tidligere, og det kan måske give plads til lidt mere offensiv kørsel. Det kunne være i et mindre etapeløb eller et af de 1.1-løb i særligt den nordlige del af Europa, som DSM som regel kører nogle stykker af,” påpeger han dog.

 

Succeskriteriet for Kragh skal dog ikke gøres op i antallet af sejre eller fraværet af selvsamme. Han skal excellere i en anden disciplin.

 

”Det er dog ikke en sejr, der skal sikre ham endnu en kontrakt. Det er det hjælpearbejde, han har gjort til sin metier,” påpeger Axelgaard.

 

”Hvis Kragh er medvirkende til, at DSM får flere sejre, end de gjorde i katastrofeårets 2021 og særligt bidrager til, at de unge sprinter får noget succes, har han gjort lige præcis det, der var årsagen til, at han fik sin kontrakt forlænget sidste sommer,” siger eksperten til slut.

DEL
INFO
Asbjørn Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team DSM
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?