Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Asgreen gør status inden comeback og kommenterer Lefevere-udtalelser

Asgreen gør status inden comeback og kommenterer Lefevere-udtalelser

26. januar 2023 18:51Foto: Sirotti

For første gang i mere end et halvt år skulle Kasper Asgreen have haft nummer på ryggen, da han efter planen skulle køre Trofeo Port D’Alcudia. Comebacket blev imidlertid udskudt, men Feltet.dk har snakket med stjernen forud for løbene på Mallorca.

Et utilfredsstillende forår i 2022 skulle gøres op med ved at komme sprudlende til Tour-starten i Danmark.

 

I Schweiz Rundt inden Touren viste Kasper Asgreen (Soudal - Quick-Step) glimrende takter på særligt 1. etape.

 

Men på 3. etape slog lynet ned, da han styrtede slemt i den forreste ende af feltet, hvilket kostede ham deltagelsen i resten af WorldTour-etapeløbet, imens Tour-deltagelsen hang i en tynd tråd, eftersom særligt knæet forvoldte ham store problemer.

 

Det lykkedes dog koldingenseren at komme til start i København, men han var langt fra klar. Otte etaper senere sagde kroppen stop, og Asgreen var færdig i ikke blot Touren, men også resten af sæsonen.

 

Derfor var det første gang i mere end seks måneder, at den danske superstjerne var udset til at skulle i løbsaktion igen, da han i første omgang skulle iklæde sig Soudal - Quick-Steps nye trikot inden starten på Trofeo Port D’Alcudia, som er andet løb i rækken af fem endagsløb på Mallorca.

 

I går aftes meddelte holdet dog til Feltet.dk, at Asgreen alligevel ikke skulle køre endagsløbet på den baleariske ø, men at han fortsat er en del af belgierholdets trup til Challenge Mallorca.

 

”Det er klart, at når jeg har haft så lang en pause, inden jeg begyndte at træne igen, så har jeg selvfølgelig et større hul at arbejde mig op fra. Så selvfølgelig er der stadig noget arbejde, der skal gøres frem imod, at jeg rammer topformen,” lyder Asgreens umiddelbare vurdering af, hvor han står inden den planlagte sæsonstart.

 

”Men det er, som vi havde regnet med. Hverken mig selv eller min træner eller nogle andre på holdet er overrasket over, hvor jeg står lige nu,” tilføjer han og bekræfter, at det går efter planen med klassikerne i horisonten.

 

Og bekymrede fans af ’Watt-monsteret fra Kolding’ kan ånde lettede op, hvis de går og frygter, at han ikke bliver klar til aprils store klassikere.

 

”Man kan jo altid blive syg eller alt muligt andet, det er man ikke nødvendigvis selv herre over, men altså hvis alt går, som det skal, så skal vi nok nå det,” forsikrer han opløftende.

 

Det kunne også tænkes, at selvsamme fans har en frygt for, at knæet stadig driller. Det har Quick-Step-stjernen også et klart svar til.

 

”Siden oktober da jeg startede med at træne, der har jeg ikke haft nogen gener eller lignende. Men man kan sige, at jeg har haft offseason siden Tour de France,” forklarer den 27-årige grinende og glæder sig over, at han er knæskaden helt kvit.

 

Artiklen fortsætter under videoen.

Styrtet på 3. etape af Schweiz Rundt der endte med at koste Asgreen resten af sæsonen.

 

Men med sæsonåbneren for døren allerede i denne uge kan danskeren ikke nødvendigvis love, at han kommer til at spille en fremtrædende rolle på Mallorca.

 

”Det er nok lidt for tidligt i forhold til at være helt fremme i den skarpe ende. Der er altid nogen, der er rigtig, rigtig godt kørende i januar og februar. Og der er jeg nok ikke helt endnu, så jeg tager det som en god måde at komme i gang med sæsonen på,” forklarer Asgreen, der er en del af en særdeles slagkraftig Quick-Step-trup til Challenge Mallorca.

 

Blandt Asgreens holdkammerater kan den dobbelte verdensmester Julian Alaphilippe, danske Casper Pedersen og en række andre af holdets profiler findes.

 

Pedersen gjorde endda debut for holdet ved onsdagens Trofeo Calvia, hvor han kvitterede med en meget flot fjerdeplads.

 

”Altså det jeg tænker, det er, hvis man har benene, så skal man bare køre efter det. Sådan plejer det gerne at være,” vurderer Asgreen om rollefordelingen på holdet til de baleariske endagsløb, inden han fortsætter:

 

”Nu har vi ikke haft taktikmøder og sådan noget endnu jo. Jeg ved ikke lige, hvilke af løbene, Julian er sat til at køre, men jeg tænker, hvis man befinder sig i den skarpe ende af finalen, så er det bare at gribe chancen. Om det er mig, eller om det er Julian, eller om det er en hvilken som helst anden.”

 

Efter Quick-Step har meldt ud, at Asgreen alligevel ikke skulle køre Trofeo Port D’Alcudia, er det ikke fast besluttet, hvilke andre af løbene på Mallorca han skal køre. Det bliver bestemt dag for dag, afslører holdets kommunikationsmedarbejder Pauline Farazijn.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Højdepunktet i Asgreens 2022-sæson var tredjepladsen i Strade Bianche. Foto: Sirotti.

 

Lefevere skuffet, men ikke over Asgreen

Da Asgreen inden 9. etape af Tour de France i fjor valgte at trække stikket, var det ikke med hensigten, at han allerede dér skulle stoppe sin sæson, idet han håbede at gøre comeback inden 2022 var forbi.

 

Ikke desto mindre besluttede han og holdet kort inden Danmark Rundt, at det ikke var muligt at komme tilbage inden 2023.

 

Dermed stod Quick-Step uden en vital stjerne i den resterende del af sæsonen, hvilket holdchefen Patrick Lefevere ikke just var begejstret for.

 

”Hvad sagde jeg så? Jeg var meget skuffet. Fordi man ikke vidste, hvornår han ville vende tilbage. Det ene ben var ødelagt, muskelmassen var væk,” fortæller Lefevere til Sporza. Du kan læse resten af belgierens kommentarer på Asgreens vanskelige 2022 lige her.

 

Feltet.dk har også forholdt Asgreen til chefens udtalelser.

 

”Jeg ved det ikke. Jeg synes ikke, han kritiserer mig,” er Quick-Step-stjernens reaktion.

 

Lefevere lægger ikke skjul på, at han var skuffet over at miste sin klassikerstjerne resten af året, og den tanke ser stjernen sig selv enig i.

 

”Det var jeg også selv. Det ville jeg da også være, hvis jeg havde et cykelhold, og en mine topryttere ikke kunne køre resten af året, så ville jeg da også være skuffet,” nikker Asgreen genkendende til sin chefs reflektioner og fortsætter:

 

”Jeg tænker, det er meget naturligt, at han er skuffet over det, men jeg tænker ikke, at han er skuffet over mig. Det synes jeg også, han sagde meget fint, at det ikke er mig, han er skuffet over. Han er skuffet over omstændighederne.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Alaphilippe og Asgreen er to af de ryttere, Patrick Lefevere. Foto: Bora-Hansgrohe/BettiniPhoto

 

I sin udtalelse nævner holdchefen også en regel, UCI har om, at det er tilladt at halvere en skadet rytters løn efter tre måneder og helt fratage den efter seks. Men den har han aldrig benyttet sig af.

 

Og det afviser danskeren også blankt, at Lefevere har overvejet som en mulighed i hans situation.

 

”Jeg tænker lige så meget, det bare er for at sige, at han behandler rytterne fair, og det synes jeg også, han har gjort med mig hele vejen igennem det her. Han og hele holdet har støttet rigtig fint op omkring mig, så han har ikke på noget tidspunkt nævnt, at han vil fratage mig min løn,” uddyber den 27-årige.

 

”Jeg tænker også, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at komme så hurtigt som muligt tilbage, og det er ikke, fordi jeg bare har ligget hjemme på sofaen og lavet ingenting,” føjer koldingenseren til.

 

En anden af holdets ryttere, der heller ikke havde den håbede succes i 2022, er Alaphilippe, som Quick-Step-bossen har udtrykt sin skuffelse over.

 

Asgreen kan igen godt forstå, hvorfor hans chef siger, som han gør om sin superstjerne og dobbelte verdensmester, men han forsikrer, at der ikke er en intern splid mellem de to parter.

 

”Jeg tænker ikke, at der er noget overraskende i det, Patrick han siger. Jeg tænker, forskellen fra ham og som så mange andre er, at han siger det bare, hvor andre de ikke rigtig siger det højt. Men jeg tænker, at de tanker og følelser, han har rendt rundt med, de er fuldstændig reelle,” er danskerens holdning til sin chefs kommentarer om franskmanden.

 

Dertil tilføjer den tidligere Flandern Rundt-vinder, at Alaphilippe arbejder benhårdt for at komme tilbage til fordums succes.

 

”Jeg tænker, det er de færreste cykelryttere, der har nået det niveau, Julian har nået de sidste mange år, er tilfredse med at have en sæson, som han havde sidste år. Så jeg tænker også, at Julian gerne selv vil tilbage på det niveau, han plejer at være på,” runder han anerkendende af om sin holdkammerat.

 

Feltet.dk's interview med den danske stjerne består af to dele. Følg med på sitet for at læse anden del, der har fokus på Asgreens klassikeraspirationer i denne sæson.

DEL
INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Challenge Mallorca
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Gent-Wevelgem(1.WWT) 26/03

E3 Saxo Bank Classic(1.UWT) 24/03

Gent-Wevelgem(1.UWT) 26/03

La Roue Tourangelle Centr...(1.1) 26/03

Gent-Wevelgem(1.WWT) 26/03

Gent-Wevelgem(1.UWT) 26/03

La Roue Tourangelle Centr...(1.1) 26/03

Dwars door Vlaanderen(1.UWT) 29/03

La Route Adélie de VItré(1.1) 31/03

Volta Limburg Classic(1.1) 01/04

Tour of Thailand(2.1) 01/04-06/04

Ronde van Vlaanderen(1.WWT) 02/04

Ronde van Vlaanderen(1.UWT) 02/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 03/04-08/04

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger