Asgreen vinder sin fjerde DM-titel i enkeltstart

Kasper Asgreen er igen dansk mester i enkeltstart.

Kasper Asgreen er DM-vinder i enkeltstart for fjerde gang.

Quick-Step-stjernen genvandt her til aften sin titel med en forrygende præstation i Aalborg, hvor han førte fra start til slut.

Mattias Skjelmose sluttede trods en defekt som toer, mens Mikkel Bjerg tog bronze.

Ved første mellemtid var det tæt mellem Asgreen og Bjerg, men derefter trak Asgreen fra. Ved anden mellemtid var Skjelmose oppe som toer, men så punkterede den 22-årige, hvilket reelt afgjorde løbet.

Asgreen fortsatte nemlig med at øge til Bjerg, som til sidst blev overhalet af en vanligt stærkt afsluttende Skjelmose. Niklas Larsen blev nummer fire, mens Frederik Muff blev bedste kontinental-rytter som femmer.

Løbsreferat

39,6 kilometer rundt i det vestlige Aalborg udgjorde for andet år i træk DM i enkeltstart.

Første seriøse vinderbud kom fra Uno-X og Niklas Larsen. Den 26-årige lagde ikke stærkest fra land, men fra første mellemtid og frem var han flyvende.

Efter den første af to startgrupper førte Larsen med 26 sekunder til nummer to, sin egen holdkammerat Lasse Norman Leth.

Derefter var det tid til favoritterne. Den første af disse til at sætte sit aftryk ved første mellemtid var unge Adam Holm (BHS - PL Beton Bornholm). Han blev senere slået af Johan Price-Pejtersen (Bahrain Victorious) og Frederik Muff (coloQuick), førstnævnte røg senere ud af topstriden qua en defekt.

Kampen om guldet så dog ud til at blive et opgør mellem Kasper Asgreen (Quick-Step), Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) og Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo). Efter 7,3 kilometer førte Asgreen med henholdsvis ét og fem sekunder.

Den forsvarende vinder, Mathias Norsgaard (Movistar), som var startet sidst, lå otter, hvilket skubbede Larsen helt ned som nummer 11, 24 sekunder efter Asgreen her.

Asgreen trækker fra

Larsens tid på andet check overlevede både Holm og en velkørende Julius Johansen, men da Asgreen kom forbi, var det slut. Hele 52 sekunder hurtigere var den tidligere mester efter de 20 kilometer.

Det var for hurtigt for også Bjerg. UAE-rytteren manglede 17 sekunder ved anden mellemtid. Muff var yderligere 12 sekunder langsommere, men imponerede.

Derefter klemte Skjelmose sig ind på andenpladsen, 14 sekunder efter Asgreen. Desværre for Trek-profilen måtte han få minutter senere skifte cykel. Dårlige nyheder var der også for Norsgaard, som var hele 47 sekunder langsommere end Asgreen.

Koldingenseren fortsatte mod sin fjerde DM-guldmedalje i disciplinen. 26 sekunder var han hurtigere end Bjerg efter 32,6 kilometer. Muff var 44 sekunder efter, men havde stadig ni sekunder til Larsen. Martin Toft (BHS - PL Beton Bornholm) havde kørt sig op bare to sekunder efter Larsen.

Asgreen sejrer, og Skjelmose tager andenpladsen

Asgreen tabte lidt mod mål. Ikke desto mindre var han stadig i 46 sekunders overskud til Larsen over målstregen. Kort efter skubbede Bjerg Uno-X-rytteren ned på tredjepladsen, 30 sekunder langsommere end Asgreen.

Derfra var det spørgsmålet, om Larsen, Muff, Skjelmose eller Toft skulle have medalje. Først stod det klart, at det ikke blev Muff. ColoQuick-rytteren manglede syv sekunder til Larsen. Også Toft havde tabt for meget mod mål.

Til gengæld havde Skjelmose sluttet stærkt. Han nåede mål i en tid to sekunder bedre end Bjerg. Sølv til Trek-rytteren efter bronze i fjor. Dermed blev det ikke til medalje for Larsen, og det samme gjaldt Norsgaard. Den forsvarende vinder sluttede som nummer syv.