Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Casper P i topform: En del løb at sparke røv i

Casper P i topform: En del løb at sparke røv i

09. august 2021 13:00Foto: Sirotti

Tour-formen er blevet passet og finpudset yderligere. Casper Pedersen går stærkt ind i et efterår, hvor den danske WorldTour-rytter har ambitioner om at være i sin skarpeste udgave, og den periode starter i morgen med PostNord Danmark Rundt i Struer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Han har en særlig historie med det løb, der venter rundt om hjørnet. Team DSMs dansker kommer fra de franske landeveje og Tour-følelsen over et træningspas sydpå til en hjemkomst og et gensyn med danske landeveje, hvor han gerne vil gøre god figur.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk op til det danske etapeløb.

 

HUSK AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL POSTNORD DANMARK RUNDT

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

”Jeg er kommet rimelig godt over Touren. Jeg havde lige fire dage, hvor jeg ikke sad på cyklen, og så begyndte jeg at køre nogle nemme ture,” fortæller han.

 

”Jeg tog sydpå, var i Girona nogle dage og så op til Andorra, hvor jeg har haft en del hårde træningspas, hvor jeg har følt mig super godt kørende. Jeg kan godt mærke, at formen ovenpå Touren er god,” fortæller den 25-årige dansker.

 

Tour-formen er ikke kun bevaret, men også finpudset yderligere. Sæsonen er nemlig langtfra tæt på at være slut for danskeren.

 

”Der er stadig en del gode løb, som jeg gerne vil sparke røv i. Jeg har kørt en del rigtig højintense dage med nogle meget, meget intense intervaller for at prøve at spidse formen endnu mere af,” fortæller han.

 

’Et af favoritløbene’
Nu venter således det fjerde PostNord Danmark Rundt for Casper Pedersen, der blandt andet kørte løbet i den, for ham, stærke 2017-sæson hos Giant-Castelli. Foruden at blive U23-europamester det år, drev han også gæk med feltet og tog en etapesejr.

 

”Jeg glæder mig helt vildt meget. Det er et af mine favoritløb, så jeg var sindssyg glad, da holdet sagde, at jeg skulle køre.Jeg havde ytret til holdet, at jeg gerne vil køre det, men det skal passe med deres planer om, hvor de vil have mig hen,” fortæller han.

 

”Da jeg fik at vide, at jeg skulle køre, var jeg virkelig glad, og jeg glæder mig sindssygt meget,” siger han.

 

Casper Pedersen på femte etape i årets Tour de France | Foto: Sirotti

 

Det er dog ikke kun den gode forhistorie i løbet, der gør det specielt for ham. Faktisk vejer noget andet mindst lige så tungt.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

”Det er også noget af det, der gør, at det betyder meget for mig at køre, men mest af alt på grund af, at det er Danmarks største etapeløb,” fortæller han.

 

”Det er et løb, hvor man kan vise til danskerne på vores egne veje i Danmark, hvad landevejscykling kan byde på. Det er på en måde at komme hjem og vise venner og familie, hvad man laver ude på landevejen i Europa. Det føles som at komme hjem,” siger han.

 

Tour-nedtur skal vendes til succes
Mens formen er på toppen, så er sidste års følelse af stor succes hos Team DSM afløst af evaluering og samtale om, hvorfor årets Tour de France ikke blev en tilsvarende succes, og den følelse skal nu vendes til succes igen på holdet.

 

”Det gik jo ikke så godt som sidste år, og heller ikke som vi havde håbet. Vi kom med store ambitioner med Cees, og primært var det Cees, som jeg var med for at skulle støtte,” siger Pedersen om den hollandske sprinter Cees Bol.

 

Foruden Bol var der også andre profiler på holdet, der fik chancen, men det spillede ganske enkelt ikke. Løbet gik ikke holdets vej, og det tages der nu bestik af.

 

”Vi havde også håbet på at kunne gøre os gældende på nogle af de andre udbrudsetaper med Søren [Kragh red.] og Tiesj [Benoot red.]. Det spillede bare ikke for os i år på samme måde som sidste år, så det var selvfølgelig en streg i regningen for os,” siger han.

 

”Vi er stadig i gang med at evaluere stille og roligt med hinanden. Hvad gik galt, og hvad kan vi gøre bedre til næste år? Det er lagt bag os, men vi har stadig fokus på at vende takterne til succes igen,” siger han.

 

HUSK AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL POSTNORD DANMARK RUNDT

 

En lille drøm om egen chance
Med sig til Danmark tager DSM og Casper Pedersen igen Cees Bol, der skal dyste mod blandt andre Dylan Groenewegen, Giacomo Nizzolo og Mark Cavendish i kampene om de massespurter, det måtte ende med.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Nu er det imidlertid ikke givet, at det ender med massespurter på alle af løbets første fire etaper.

 

”I og med Cees er med, så tænker jeg, at når etaperne ender i en sprint, så skal jeg støtte ham. Jeg håber da også lidt, at der bliver kørt cykelløb allerede på første etape ude ved Vestkysten med noget vind,” fortæller han.

 

”Så kan jeg ligesom lege med. Jeg har også selv en lille drøm om at køre cykelløb og klassement,” siger han.

 

På interviewtidspunktet var den nøjagtige strategi på holdet endnu ikke anlagt, men hvis der åbnes en lille dør på det mindste klem, skal Pedersen nok holde sig klar.

 

”Det er svært at sige, før vi nærmer os, og før vi har fået et sportsligt oplæg fra sportsdirektørerne om, hvad deres plan er, men jeg har helt klart ambitioner om, hvis jeg får lov, og det passer, at gå efter egen succes også,” siger han.

 

Foto: BORA-hansgrohe/BettiniPhoto

 

Og kan succesen komme til at ligne 2017? De skarpe cykelhjerner vil genkalde sig en snu Pedersen på etapen fra Frederiksberg til Kalundborg, hvor han på sidste omgang udnytter et taktisk klogt øjeblik på Møllebakken til med et stærkt angreb at snyde Nacer Bouhanni, Phil Bauhaus og Christophe Laporte på målstregen.

 

”Det kunne være super fedt jo, men hvis Cees sidder i frontgruppen, og han siger, at han vil tage sin spurt, så er jeg nødt til at støtte ham,” fortæller Pedersen.

 

”Jeg håber da også, at der kommer dage med hårdt cykelløb, så der ikke sidder et felt og skal spurte om det, og der skal jeg være i det. Som sagt kunne det allerede ske første dag, og så bliver klassementet jo også sat, hvis det allerede sker der,” siger han.

 

Læs også
Hollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

 

”Det er med for mig at holde mig inde i løbet, men stadig at skulle holde mig til holdets taktik selvfølgelig.”

 

Det største løb i efterårssæsonen
2021-udgaven byder dog på en lidt anden ruten gennem Danmark. Med starten i Struer og afslutningen på Frederiksberg er retningen vendt.

 

Direkte adspurgt om, hvad der på rutekortet falder i øjnene hos Casper Pedersen, peger han på især tre etaper.

 

”Jeg har kigget på første etape, og der kommer sidevind. Det ligner meget den første etape, jeg kørte i Danmark Rundt, da jeg lige var blevet rytter hos Riwal,” fortæller han om sit første Danmark Rundt tilbage i 2015.

 

”Der ramte jeg udbruddet den dag, kan jeg huske. Det glæder jeg mig til, men jeg tror også, at det kan blive vildt, hvis der kommer meget vind,” siger han.

 

Dernæst følger yderligere to nedslagspunkter. Begge har en personlig betydning for Pedersen på den ene eller anden vis.

 

”Fjerde etape slutter i Kalundborg, hvor det også var der, at jeg vandt min etape i 2017. Jeg glæder mig også bare til at køre på Frederiksberg, for det er der, at mange af mine venner fra gymnasietiden kan komme ud at heppe, så det er ligesom de tre dage, jeg ser mest frem til,” fortæller han og siger så også:

 

”Selvfølgelig er Vejle-etapen en kongeetape, men det vil være at nævne, ikke?” siger han med et smil i stemmen.

 

Sikkert er det altså, at en topmotiveret og klar Casper Pedersen kommer med håb om egne chancer til et PostNord Danmark Rundt, der kan blive starten på et stærkt efterår, men som han siger:

 

”Jeg føler mig godt kørende, super motiveret for at køre Danmark Rundt og for mig er løbet det største for mig personligt her på efterårssæsonen, føler jeg,” siger han og fortsætter:

 

”Selvfølgelig vil jeg også gerne vinde Paris-Tours senere på året igen, men én ting ad gangen,” siger han til slut.

 

HUSK AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL POSTNORD DANMARK RUNDT

DEL
INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
Team DSM
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?