Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Christian Moberg bliver ny ledende sportsdirektør hos ColoQuick

Christian Moberg bliver ny ledende sportsdirektør hos ColoQuick

09. oktober 2020 08:55Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

Chrstian Moberg træder et skridt op og bliver ansat på fuldtid som ColoQuicks ledende sportsdirektør fra den 1. december 2020. Moberg erstatter Brian 'Hellerup' Petersen, som dog forbliver på holdet i rollen som assisterende sportsdirektør. Feltet.dk har snakket med de to danskere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Christian Moberg overtager jobbet som ColoQuicks ledende sportsdirektør fra den 1. december.

 

Moberg afløser Brian ´Hellerup´ Petersen, der grundet en forfremmelse i sit civile job har valgt at gå ned i timer på cykelholdet. Hellerup fortsætter i stedet som Mobergs mentor i positionen som assisterende sportsdirektør. 

 

Det fortæller de to tidligere ryttere til Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Giro d’Italia

 

”Jeg fremlagde for Brian, om der lå en mulighed (for at han selv kunne overtage positionen som ledende sportsdirektør, red.). Det syntes han, at der gjorde. Det blev jeg megaglad for. Der kommer en helt masse nye ting, som jeg skal lære, men det glæder jeg mig helt vildt til”, siger Moberg.

 

Dermed vil Moberg fra vintermånederne sætte sig på holdets kontor i Skive, hvorfra beslutninger om blandt andet holdets løbsprogram, træningssamlinger, udstyr og tøj samt kontakten til ryttere, massører, mekanikere, soigneurs og sponsorer skal håndteres.

 

Hellerup understreger, at Moberg med sine utallige nye arbejdsopgaver har meget at skulle lære, men afslører samtidig, at den 32-årige dansker trods først officielt at tiltræde den 1. december allerede er godt i gang med sit nye job.

 

Allerede i starten af august blev parterne i fællesskab med holdets ledelse nemlig enige om rokaden, hvorfor Hellerup i de seneste måneder langsomt har introduceret Moberg til udfordringerne som ledende sportsdirektør.

 

”Moberg er en dygtig fyr og kender holdet, men han har aldrig prøvet at stå med et hold alene og alle de ting, som er omkring det. Vi har så hele efteråret til at få sat ham ind i tingene og guidet ham. Det bliver en rigtig spændende tid, som vi går i møde”, fortæller Hellerup, som høster roser fra den kommende chef.

 

”Jeg og Brian har vidst det her i et stykke tid. Han har taget mig rigtig meget med indover tingene. Han er sindssyg god til at lære fra sig og fortælle mig, hvad der er godt og skidt, og hvilke ting jeg skal være opmærksom på. Stille og roligt kommer jeg ind i de ting, som jeg ikke har været inde i endnu”.

 

Ifølge Hellerup får Moberg da også ”rigeligt at se til” i et job, der med sine mange forskellige opgaver strækker langt over 40 timer om ugen, hvilket sidstnævnte oplever i disse dage.

 

”Lige nu sidder jeg faktisk med hele UCI-kalenderen for at finde ud af, hvad for nogle løb som vi har start i, og hvilke som vi skal have. Derudover arbejder jeg med, hvornår vi skal have den første og anden samling, og hvem der skal med der. Så er der en masse med udstyr og tøj, som jeg også går meget op i”, udtaler Moberg og tilføjer:

 

”Der er rigtig mange ting at få styr på, inden vi skal på samling og træningslejre. Vi har en masse gode sponsorer, som også skal med til Calpe. Jeg er jo ikke startet på mit job endnu, men det er jeg så alligevel, fordi vi allerede er langt inde i 2021 i forhold til løbsansøgninger. Det er sådan nogle opgaver, som man skal sidde med til dagligt”.

Artiklen fortsætter under billedet


Potentiale, lederstil og samarbejde

Moberg har været assisterende sportsdirektør på ColoQuick siden sit karrierestop som rytter for snart halvandet år siden, og i den tid har den røde baron overbevist Hellerup om sit potentiale som leder.

 

Læs også
Giro d'Italia-analyse: Da det spanske talent udstillede forfaldet

 

”Jeg tror, at han med tiden bliver en rigtig god sportsdirektør. Han har vist nogle egenskaber i forhold til rytterne, hvor han er dygtig. Jeg glæder mig til at se, hvad præg han vil sætte på det. Man kan sige, at min forgænger (Christian Andersen, red.) gjorde tingene på en måde, og jeg på min måde. Jeg er sikker på, at Moberg vil tage de gode ting fra mig og samtidig gøre nogle ting på sin egen måde”, forklarer Hellerup.

 

Og den udlægning er Moberg ganske enig i.

 

”Jeg kommer aldrig til at gøre det præcis som Brian. Jeg har været under en helt masse gode sportsdirektører, Gummi (Christian Andersen, red.) og Michael Skelde. Jeg tager det bedste med mig. Jeg er den, som jeg er, og de er, som de er”, siger Moberg og uddyber:

 

”Min ledelsesstil er nok ikke helt den samme som Hellerups, og det tror jeg egentlig er fint for cykelholdet. Ikke at Brians var dårlig, fordi vi har vundet en masse løb, og han er pisse god til det, som han er god til. Jeg skal lave min egen stil. Jeg skal gøre det på min egen måde og ikke kopiere nogen. Jeg glæder mig bare til at lave en helt masse gode cykelryttere for holdet. Det er jo det vigtigste”.

 

Den åbne og kontante Moberg har som assisterende sportsdirektør haft ansvaret for en håndfuld af ColoQuick-rytternes træning, men i positionen som ledende sportsdirektør træder han nu ind i en rolle, der kræver en anderledes form for lederskab og forhold til rytterne.

 

Efter halvandet år som sportsdirektør og træner på holdet forventer Moberg dog at have sat sig i respekt hos rytterne.

 

”Nu er de ryttere, som jeg selv kørte med, efterhånden væk fra holdet. Det gør det lidt nemmere. Nu er jeg jo chef og ikke deres bedste ven. Så nogle gange kommer jeg til at skulle ringe til dem og give dem en skideballe eller fortælle dem, at de ikke skal køre et løb, som de gerne vil køre. Det er altid godt at være gode venner med sine kolleger, men der kommer nok en større distance. Men det er meget naturligt for mig”, fortæller Moberg.

 

Med forfremmelsen til ledende sportsdirektør bliver Moberg nu også manden med det sidste ord, når ColoQuicks sportsdirektørgruppe, som foruden Moberg selv og Hellerup består af Tonny Breiner, skal afgøre rytterkontrakter og løbstaktik.

 

Ikke desto mindre lægger både Moberg og Hellerup vægt på, at trekløveren tager de store beslutninger i fællesskab, og at dette også vil gælde i fremtiden.

 

Læs også
Valgren offentliggør sine Giro-watt

 

”Det er sådan på vores hold, at vi er tre sportsdirektører, som bliver enige om tingene. Der er ikke nogen, der dikterer noget. Det er et meget åbent hierarki. Vi lytter meget til hinanden og hjælper hinanden til at komme frem til den rigtige løsning”, forklarer Moberg.

 

Moberg understreger endvidere, at han aldrig havde takket ja til jobbet uden Hellerups og Breiners samt PR-konsulent Per Baadsgaards tilstedeværelse og assistance i 2021.

 

”Jeg ved udmærket godt, hvad der skal til, og hvor meget tid det tager at være ledende sportsdirektør. Det kræver virkelig, at man har nogle gode folk omkring sig”, fortæller han og uddyber:

 

”Så i teorien har vi stadig den samme trekløver, som styrer gamet, og så kan det være, at jeg kender nogen, som jeg hiver med ind på holdet, eller at vi kører videre med samme hold på staffsiden. Så jeg kommer helt sikkert til at bruge både Per Baadsgaard, Brian Hellerup og Tonny rigtig meget. De har hver deres opgaver på holdet. Dem skal jeg så være med på alle sammen”, slutter Moberg.

 

Udover at have Moberg på plads som den kommende sportslige leder bekræfter Hellerup, at ColoQuick også har ryttertruppen endeligt fastlagt til 2021.

 

Mandskabet har allerede offentliggjort Mads Andersen og Kasper Andersen som nye ryttere til den kommende sæson, og hvem kontinentalholdet ellers har skrevet kontrakt med, kan du læse på Feltet.dk over de kommende uger.

DEL
INFO
Brian 'Hellerup' Petersen
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 16/05-19/05

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?