Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
CSC sponsorchef: Bjarne Riis burde have kredit

CSC sponsorchef: Bjarne Riis burde have kredit

08. december 2006 11:370
Artiklen fortsætter efter videoen.
Dagen før Tour de France startede – startede balladen. ”Operación Puerto” foldede sig ud, og et hav af rytterne blev anklaget for at være indblandet i den spanske dopingsag. Det danske hold, Team CSC, stod midt i mediekaoset, hvor holdets store profil, Ivan Basso, blev anklaget for at være dopet samt for at have et samarbejde med sagens hovedmistænkte, den spanske læge Eufamiano Fuentes.

Den 25. oktober valgte Team CSC at ophæve kontrakten med Ivan Basso, også selv om han ikke var dømt for dopingmisbrug. Blot to dage senere blev sagen mod den italienske toprytter henlagt. Kort tid efter skrev Ivan Basso kontrakt med amerikanske Discovery Channel. De seneste dage har Ivan Basso hævdet, at han var klar til at tage en DNA, da han var ansat hos Team CSC, men det afviser Team CSC.Skjult dagsorden hos Discovery og Basso?
Feltet.dk har talt med direktøren for de globale sponsoraftaler hos CSC, Ole Egeblad, som påpeger, at CSC hele tiden har været i tæt kontakt med Team CSC omkring sagens udvikling, men afviser dog, at CSC har presset holdejer Bjarne Riis til at træffe nogle beslutninger.

”Vi har været i tæt dialog med holdet hele tiden. De beslutninger, som holdet har taget, og de argumenter, som de har frembragt, har vi været 100% enige i. Jeg tror mere, de argumenter, som Discovery og Ivan Basso kommer med i øjeblikket, er for at sikre, han kan køre Tour de France næste år,” forklarer Ole Egeblad til Feltet.dk og smiler:

”Vi må bare køre fra Basso til sommer – længere er den egentligt ikke. Basso er ikke en del af vores projekt mere, og vi vil da ønske ham alt muligt held og lykke.”


Team CSC og CSC ser frem imod 2007
Ole Egeblad fastslår, at nu må holdet se at komme videre, samt at der stadig er stort potentiale i holdet.

”Nu må vi bare se at komme videre. Vi har et fantastisk projekt, et fremragende hold. Det er da klart, at den helt oplagte Tour de France vinder ikke er der lige nu. Men omvendt kan man også sige, at det bliver et spændende forår. Man ved jo reelt ikke, hvem der kommer til at køre Tour de France, og hvem der ikke gør. Sastre kan jo gå fra at være en podiekandidat til at blive storfavorit – afhængig af, hvordan det hele udvikler sig. Jeg vil hellere have en Sastre, som bliver nummer tre, end en nummer 1, der er beskyldt for at være dopet,” påpeger Ole Egeblad.


Uklarhed om ”Operacion Puerto”
Ole Egeblad lufter desuden tydelige frustrationer over hele den spanske dopingsag ”Operacion Puerto”, hvilket den brede skare af cykelfans også gør i øjeblikket. Hvad var det egentligt, der skete?

”Det jeg synes, det mest frustrerende er, at der ikke er nogen klarhed over sagen, og det tror jeg egentligt, at alle vi, der interesser sig for cykelsport, er enige om. Først bliver en rytter suspenderet, så regner man naturligvis med, at sagen vil ’rulle’, men det gjorde den ikke. Der skete faktisk tværtimod ingenting i lang tid. Senere begyndte de enkelte lande langt om længe at forberede sagerne imod rytterne, som procedurerne siger ud fra et klart veldefineret regelsæt. Men så kommer der en udmelding fra Spanien om, at alle de ting, der gjorde, at rytterne blev udelukket, dem må man pludselig ikke bruge i undersøgelserne af rytterne. Så det er ikke mærkeligt, at folk ikke kan finde ud af, hvad det er, der sker. Jeg skulle også lige hilse og sige, at også vi har svært været ved at finde ud af, hvad det var, der skete. Men det er klart, det er sportens sværeste opgave netop nu,” sukker Ole Egeblad.


Løsningen: Hårdere straffe til rytterne?
Tidligere har Ole Egeblad sagt, han ikke synes, at vejen frem var hårdere straffe, da det trods alt var rytternes erhverv, som man gik ind og straffede hårdt med 2 års udelukkelse.

”Jeg har nok revideret mit synspunkt. Jeg synes, at rytterne skal have hårdere straffe. Tidligere synes jeg ikke, hårdere straffe var midlet til at nå målet. Men nu mener jeg, at straffene skal være så hårde, at rytterne afholder sig fra at tage doping. Hvad straffene så skal være? Det ved jeg ikke. Omvendt kan man jo sige: Hvis rytterne er så forhippede på, at de vil snyde sig til resultaterne. Så er spørgsmålet, om der er nogen straf, som er hård nok til at få dem til at stoppe med at tage doping?”


Team CSCs vil vise vejen frem, men….
Team CSC og Afdeling Z på Bispebjerg Hospital har indledt et bredtfavnende anti-doping samarbejde. Projektet indebærer det hidtil mest omfattende testsystem i professionel cykelsport og betyder konkret, at der vil blive foretaget og analyseret omkring 800 test på Team CSC rytterne fra projektet indledes i december i år og henover 2007 sæsonen.

Hovedparten af disse tests foretages udenfor konkurrence og vil blive varetaget under ledelse af Rasmus Damsgaard, som har ansvaret for den videnskabelige udarbejdelse af projektet. Anti Doping Danmark har dog afvist, at samarbejde med det danske hold, hvilket undrer Ole Egeblad meget.

”Jeg tror, at sådan et projekt, som CSC har gang i nu, helt klart er vejen frem. Det er bare ærgerligt, at de forskellige instanser så ikke kan finde ud af at samarbejde. Jeg er ikke ekspert i det, men for mig virker det fuldstændig vanvittigt, at man ikke kan samarbejde om sådan nogle ting. Jeg tror, det er det, som får sponsorerne til at vakle. At der ikke er en klarhed omkring disse ting. Det kan godt være, jeg er naiv, men den ene dag, så sprænger man en bombe, og så 5-6 måneder efter, så virker det som om, der ikke er sket noget som helst. Man sidder lidt tilbage og undrer sig over, hvor meget mener de det alvorligt?”


CSCs mål med 2007
Team CSC har et problem i forhold til CSC, da de har leveret en perfekt vare i mange år. Hvordan gør man egentligt en vare bedre, når kunden allerede er tilfreds?

”Vi har ikke nogle veldefinerede sportslige mål. Men det er klart, at Bjarnes (Riis, red) store udfordring er, at vi er så forvænte. Vi har i flere år fået en fantastisk vare. I år er faktisk det eneste år, hvor vi ikke har været på podiet i Tour de France. Næste år ved vi ikke helt, hvor vi står med Tour de France, da vi ikke ved, hvem Carlos Sastre skal køre imod. Men man kan sige, at Basso udviklede sin enkeltstart meget hos Team CSC, og kan Carlos gøre det ligeså godt, så er der bestemt muligheder.”


Ridser i lakken eller fortsætter sponsoratet?
Man taler hele tiden om, at det giver ridser i lakken, når en hovedsponsors hold bliver beskyldt for at været indblandet i en dopingsag. Ole Egeblad afviser ikke, at CSC også har kunnet mærke det, men han mener, de har handlet korrekt, og derfor har den negative effekt ikke været så stor.

”Som sponsor er vi kommet relativt godt igennem det her forløb uden nævneværdige ridser i lakken, og vi har aldrig på noget tidspunkt overvejet at ophæve kontrakten med Team CSC. Det tror jeg skyldes, at allerede fra dag 1 – altså i 2001 - har vi været konsekvente med hensyn til doping på holdet. Vi har også slået ned på sager, som bare har været ’grumsede’. I princippet kunne Bo Hamburger, og for den sags skyld Ivan Basso, godt have fortsat på holdet,” forklarer Ole Egeblad.

Ole Egeblad mener dog, at medierne har været meget hårde imod Bjarne Riis, og det mener han ikke er retfærdigt. Derimod mener han, Bjarne Riis skulle have ros for det mod, som han har udvist i Basso sagen.

”Basso kunne rent juridisk være fortsat på holdet, men der må man tage hatten af for Bjarne. Det ved jeg godt, at det er der ikke mange medier, der gør. Men Bjarne har altså ikke valgt de nemmeste løsninger, og det fortjener, han altså noget kredit for. Han kunne sagtens have valgt den nemme løsning. Men nu har han valgt at tage afskeden med Basso, og nu kan Basso så køre og vinde Tour de France i 2007. Jeg ved også godt, at mange beskylder Bjarne Riis for, at han selv var dopet, da han kørte. Jeg synes, det vigtigste er at give ham noget kredit for det, som han gør nu. Hvis jeg skal være helt ærligt, så synes jeg, det han gør nu, det er enestående! Det her synes jeg er et utroligt godt initiativ. Det kan jo vise sig at være et initiativ, hvor han har ofret en Tour de France vinder for at holde den linje, som han har på holdet,” slutter Ole Egeblad tankevækkende.

Ole Egeblad fastslår, at CSC endnu ikke ved om kontrakten med Team CSC skal forlænges, når den skal genforhandles i 2008. Desuden er det naturligt at tingene skal evalueres og analyseres før der tages en så stor beslutning.
Læs også
Optakt: Strade Bianche
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Strade Bianche(1.WWT) 02/03

Strade Bianche(1.UWT) 02/03

GP Criquielion(1.1) 02/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 04/03-10/03

Miron Ronde van Drenthe(1.WWT) 10/03

Tour de Taiwan(2.1) 10/03-14/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger