Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansk stortalent var "pisseuheldig": Nu har hun fightet sig til større selvtillid

Dansk stortalent var "pisseuheldig": Nu har hun fightet sig til større selvtillid

16. februar 2023 09:32Foto: Uno-X Pro Cycling Team

Rebecca Koerner kører i dag sit andet løb og første etapeløb i 2023, når hun side om side med Amalie Dideriksen stiller op i det spanske ProSeries-ræs Volta Comunitat Valenciana Fèmines. Feltet.dk har talt med den 22-årige Uno-X-rytter, der skal rejse sig fra en svær start som professionel.

Artiklen fortsætter efter videoen.

22-årige Rebecca Koerner har, siden hun begyndte at cykle i 2019, haft lidt af en kometkarriere.

 

Efter en barndom og ungdom som en af landets bedste udspringere tvang en rygskade hende til at bruge sin cykel til genoptræningen, og fra det øjeblik fik de sportslige ambitioner en ny retning.

 

Hun viste sig som et kæmpe talent på den hjemlige danske cykelscene, og blot et år senere blev hun nummer fem til elitens DM i enkeltstart.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Succesen fortsatte ind i et 2021, der bød på seks sejre, og det resulterede i en udtagelse til VM for eliten som kun 21-årig og blot godt et år efter sit første cykelløb. Vigtigst af alt gav det udslag i en WorldTour-kontrakt på Uno-X’ nystartede kvindehold.

 

Kontrakten var lig med et kæmpe niveauspring. Det var Koerner udmærket klar over. En niveauspring, der afkrævede, at alt skulle klappe, hvis hun allerede i sin første professionelle sæson skulle være konkurrencedygtig.

 

Men selvom forventningerne fra både hende selv og holdet ifølge danskeren ”ikke var specielt mange”, var hun ikke i stand til at leve op til dem i 2022. Det fortæller hun ærligt til Feltet.dk.

 

”Jamen altså, det gik jo ikke særlig godt for at være helt klar i spyttet,” siger Koerner, der med en hård gang corona før Ardennerne og en hjernerystelse som følge af et styrt i comeback-løbet næsten to måneder senere ikke havde det nødvendige held.

 

”Det var svært for mig at tage et skridt op fysisk og ligesom have den her kontinuitet i træningen, der gjorde, at jeg kunne udvikle mig. Det var svært at finde den her rytme i løbene, fordi det hele tiden blev afbrudt af skader og sygdom. Så det var lidt mere uheldigt, end jeg havde håbet på, kan man sige.”

 

Koerner (nummer tre fra højre på midterste række) kører igen i år på Uno-X. Foto: Wordup Projects.

 

Efter at have været ”pissehamrende syg” og igennem en ”kæmpe røvtur” i RideLondon stod Koerner i juli bare noteret for tre gennemførte løb.

 

Ovenpå hjernerystelsen blev formen langsomt gennemopbygget ved Kermesse-løb i Belgien. WorldTour-løb var hun ikke klar til, og til sin store ærgrelse nåede hun heller ikke at blive det til Tour of Scandinavia i august.

 

I alt blev det i 2022 blot til 17 løbsdage, herunder var de otte DNF´s. Alligevel oplevede Koerner stor støtte fra Uno-X-mandskabet, hvis mange erfarne ryttere hun suger til sig fra.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

”Der var fuld forståelse for, at det var pisseuheldigt. Det var ikke kun mig på holdet, som havde et uheldigt år. Så der var en stemning over hele holdet om, at vi har været uheldige, men vi bliver ved med at kæmpe for det, og det skal nok lykkes. Så vi var alle sammen gode til at støtte hinanden. Så der er ikke nogen sure miner over, at jeg var styrtet eller noget.”

 

Motivationen er intakt

Koerner havde dog også mindeværdige løbsdage i sin første professionelle sæson. Hun mindes Strade Bianche og Gent-Wevelgem, hvor hun følte at gøre en forskel for holdet, eksempelvis ved i Italien at ramme morgenhugget.

 

Nu skal 2023 bruges på at genfinde de lovende takter fra før corona-sygdommen og hjernerystelsen. Endnu har Koerner kun kørt et enkelt løb, men vintertræningen giver hende grund til at tro på, at det kan lade sig gøre.

 

”Det er faktisk gået overraskende godt. Jeg har haft god rytme i træningen, og jeg har udviklet mig mere end forventet, kan man sige. Så det er virkelig nice,” siger hun og tilføjer:

 

”For nogen kunne det godt have været lidt svært at holde motivationen oppe, efter det år jeg havde sidste år. Men jeg synes faktisk, at jeg har tacklet det godt og kunne håndtere det. Haft god motivation i træningen og haft vilje til at kæmpe videre. Og troen på, at det nok skulle lykkes på et tidspunkt. Så det synes jeg er mega fedt.”

 

Trods den fine vinter er Koerner fuldt bevidst om, at der fortsat er et stykke vej op til verdens bedste, når ens bedste WorldTour-resultat er en 77. plads.

 

”Jeg kommer stadig til at få nogle slag, og det er også helt forventet. Men jeg kommer ind til sæsonen med en større selvtillid og også viden om, hvad der skal foregå. Sidste år anede jeg jo ikke, hvad jeg gik ind til, kan man sige. Men ja, jeg kommer ind med en større selvtillid og en større tro på, at det nok skal kunne lade sig gøre på et tidspunkt.”

 

Foto: Word-Up Projects.

 

Efter sæsondebuten den 5. februar forventede Koerner at få GP Oetingen (1.1) den 8. marts som sit næste løb. Allerede i dag er hun dog tilbage i aktion ved etapeløbet Volta Comunitat Valenciana Fèmines. I april kan løb som Scheldeprijs, Omloop van Borsele og Leiedal Koerse vente.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

”Jeg kommer til at køre en del af de mindre løb, hvilket jeg også selv har været med ind over til at bestemme, fordi både jeg og holdet mener, at jeg kunne udvikle mig meget mere i de lidt mindre løb og få meget mere ud af dem. Så det er jeg sindssygt glad for, at jeg kan få muligheden for,” siger Koerner, som dog samtidig påpeger, at skader og sygdom meget vel kan komme til at påvirke planerne.  

 

I de små belgiske løb skal den endnu relativt uerfarne Koerner blandt andet træne det, som hun også gjorde i Kermesse-løbene sidste år: Positionskampen.

 

”Jamen, det er jo ikke barnemad. Det er ikke bare sådan lige at komme ind og kunne køre frem i feltet.”

 

Jeg vil sige, at jeg ikke er bange for at sidde i feltet og køre frem. Men jeg kan godt mærke nogle gange, at jeg tøver. Fordi jeg ikke har det samme instinkt som mange af dem, som har kørt, siden de var små. Så på den måde er det vanskeligere for mig lige nu.”

 

”Men det er noget, jeg arbejder rigtig hårdt på at blive bedre til. Og jeg ser også en klar progression i det.  Så det er virkelig fedt. Det skal nok komme til at kunne lykkes på et tidspunkt.”

 

Drømmen om OL og resultater

De mange år som eliteudspringer har ikke mærkeligt påvirket Koerner og hendes cykelkarriere. De har blandt andet givet hende en ekstrem sans for at optimere enhver detalje, nu på cyklen, og så har de gjort én særlig begivenhed mere speciel for hende, end den er det for den gennemsnitlige cykelrytter.

 

”De fleste cykelryttere har jo været cykelrytter, siden de var børn. Men dengang jeg var barn, der var jeg udspringer. Og der er OL det største. Så det sidder stadig fast i mig, at den drøm, jeg havde som barn, det var at komme med til OL.”

 

Koerner fastslår at ville arbejde hårdt for at opfylde sin store drøm om OL-deltagelse, men hvilken rute der vil give hende de største chancer er for tidligt for hende at spå om.

 

”Det er stadig svært at sige, hvilken ryttertype jeg er, for jeg har ikke cyklet i så lang tid. Lige nu er fokus på at blive den bedste version af mig selv, og så må vi se, hvilken type løb der kan blive de bedste for mig.”

 

Læs også
Lefevere om mulig Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet

 

Med sin korte tid i sporten forventer Koerner, at der skal gå yderligere en håndfuld år, før hun indfrier sit fulde potentiale. Men til den tid er det så store ambitioner, som skal opnås.

 

”De næste par år bliver mit fokus helt klart at udvikle mig til at være en kæmpe stor hjælp for holdet og for de holdkammerater, der skal køre efter resultaterne.”

 

”Det har jeg stor fokus på lige nu, og det skal nok også kunne hjælpe mig til at køre nogle finaler eller efter nogle resultater om fire-fem år. Så ja, der er ikke noget stress overhovedet, men jeg har jo stor motivation.”

 

Rebecca Koerner har kontraktudløb med Uno-X efter indeværende sæson.



Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?