Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Dansker vinder bjergtrøjen i stort U23-løb

19. juli 2022 07:31Foto: WordUp Projects

Robin Juel Skivild fik belønning for to udbrud i weekenden, da FDJ nok en gang styrede et stort U23-løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den 20-årige dansker Robin Juel Skivild vandt bjergtrøjen i det store italienske U23-etapeløb Giro Ciclistico della Valle d'Aosta, som blev afviklet fra onsdag til søndag i sidste uge.

Uno-X-rytteren havde ingen bjergpoint før 4. og næstsidste etape, hvor han så snuppede 30 af slagsen. Det sendte ham op seks point bag klassementsrytteren Reuben Thompson, som han med otte point på finaleetapen akkurat fik overhalet.

I den samlede stilling var det ikke overraskende FDJ´s udviklingshold, som svingede taktstokken.

Nummer tre fra Baby Giroen, førsteårssenioren Lenny Martinez, vandt foran sin holdkammerat Thompson med Simone Raccani fra det italienske landshold på tredjepladsen.

Skivild blev nummer 35, mens Simon Dalby endte på 54. pladsen. En 11. plads til Skivild blev det bedste danske etaperesultat. 86 af de 143 startende ryttere gennemførte de fem etaper.

Den kommende WorldTour-rytter på Israel - Premier Tech Mason Hollyman vandt åbningsetapen solo foran Martinez, men allerede den følgende dag satte den 19-årige franskmand sig på løbet, da Hollyman mistede fem minutter.

Martinez overtog førertrøjen foran Thompson og Raccani, og de skulle også vise sig at være løbets tre stærkeste på fjerdedagens kongeetape. Her kørte FDJ-rytterne fra alt og alle, inden de sammen trillede over stregen med Thompson som etapevinder.

Finaleetapen var også fuld af bjerge, men gav ikke nogen rokeringer i den samlede top fem. Den britiske DSM-rytter Oscar Onley vandt etapen fra et udbrud.

Giro Ciclistico della Valle d'Aosta blev i fjor vundet af Thompson og har store navne som Thibaut Pinot, Fabio Aru, Pavel Sivakov og Mauri Vansevenant på sejrslisten indenfor de seneste 15 år. I 2018 blev danske Jonas Gregaard nummer tre.