Emma Norsgaard firer på stormfuld enkeltstart – nu suverænt i ungdomstrøjen

11. marts 2021 20:40Foto: Photo Gomez Sport

Emma Norsgaard fortsætter sin stime af topplaceringer i 2021, denne gang på en enkeltstart præget af voldsom vind i Healthy Ageing Tour. Hjemmebanefavoritten Ellen van Dijk vandt i sikker stil og overtager løbets førertrøje.

Den 21-årige Emma Norsgaard (Movistar Team) kørte sig igennem strid blæst og frem til en fjerdeplads på dagens enkeltstart i Healthy Ageing Tour, som blev vundet af Ellen van Dijk (Trek-Segafredo).

Dermed fortsætter Norsgaard sine imponerende takter her i 2021, som hun har startet som lyn og torden med først en andenplads i Omloop Het Nieuwsblad og derefter samme placering i Le Samyn.

På første etape af det hollandske Healthy Ageing Tour måtte hun så ”nøjes” med en 11. plads i den afsluttende massespurt, men undervejs på etapen havde hun kørt tre bonussekunder ind. Det var nok til at bringe hende op på den samlede sjetteplads og i løbets ungdomstrøje.

Med den placering i klassementet skulle hun derfor ud på ruten som sjettesidst af de 94 startende på dagens 14,4 kilometers enkeltstart i pandekagefladt terræn ud til den hollandske kyst ud mod Nordsøen.

Men Norsgaard skulle vente ekstra længe på at sætte sig i sadlen, da det blæste op til storm i kystområdet, hvor enkeltstarten skulle køres.

Derfor blev starten udskudt med intet mindre end fem timer, før vejrforholdene var mere gunstige, og første rytter kunne sendes afsted klokken 16.00.

For alle rytteres vedkommende blev det dog på deres almindelige landevejscykler, da de stadigt blæsende forhold skabte bred enighed om at droppe enkeltstartscyklerne.

Blandt de første til at starte var Pernille Mathiesen (Team Jumbo-Visma), der med en tid på 23.06 akkurat nåede ét minut i hot seat som dagens hurtigste.

Hendes tid kunne dog ikke matche den fart, som den tredobbelte vinder af Healthy Ageing Tour, Ellen van Dijk, lidt senere skød på vej mod en tid på under 21 minutter.

Blandt de nærmeste til at slå van Dijk var Emma Norsgaard med en flot tid på 21.29, hvilket rakte til en fjerdeplads på etapen.

Norsgaard indtager samme placering i klassementet og udbyggede sin føring i ungdomskonkurrencen, hvor hun nu har 32 sekunder ned til nærmeste forfølger.

Ellen van Dijk fører nu løbet samlet med 23 sekunders forspring ned til Amy Pieters (SD Worx), der også blev nummer to på enkeltstarten.

I morgen venter tredje og sidste etape af løbet, hvor 115 kilometer skal tilbagelægges på omgange ved den lille by Wijster. Målstregen er placeret på en 400 meter lang stigning med en stigningsprocent på 6,0, og dermed er etapen den terrænmæssigt hårdeste i årets Healthy Ageing Tour.