Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk kort - 30. maj 2006

Feltet.dk kort - 30. maj 2006

30. maj 2006 00:020
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Gilberto Simoni: Sejrede da Basso ikke var der
- Frank Vandenbroucke: Endnu ikke i form
- Henrik Elmgreen: Hatten af for Thomsen!
- Tom Danielson: Tilfreds med indsats i Giroen
- Doping: Ringene breder sig i Spanien
- Brian Holm: Simoni klynker
- Shoppen: Køb DVD'en "Den Ultimative udfordring"
- Grand Montréal: Amerikanerne startede bedst
- Cup Danmark: Datoerne for løbsdagene
- Thomas Riber-Sellebjerg: Tilbageblik på Paris-Roubaix
- Liberty Seguros: Würth forbliver i første omgang
- Jan Ullrich: Måske til Tour de Suisse
- Phonak: Andy Rijs overrasket over Gutierrez
- Phonak: Trætte, men lykkelige

De korte nyheder opdateres løbendeGilberto Simoni: Sejrede da Basso ikke var der


I går aftes blev gadeløbet, Circuito di Carate Brianza, kørt. Efter at have fået bank af Ivan Basso de forudgående tre uger, var der tid til revanche for nogle af rytterne. Gilberto Simoni vandt løbet foran Damiano Cunego og Danilo Di Luca.

Dermed fik de tre ryttere mere succes, end de fik i Giro d’Italia.

Tilbage til toppenFrank Vandenbroucke: Endnu ikke i form


I morgen starter Tour de Luxembourg, men det bliver ikke med Unibet.com rytteren, Frank Vandenbroucke, på startlisten. Den belgiske rytter har nemlig fortalt holdets manager, Hilaire Van Der Schueren, at han endnu ikke er i god nok form, til at kunne deltage i løbet.

I stedet for Vandenbroucke, har svenskeren, Jonas Ljungblad, fået chancen

Tilbage til toppenHenrik Elmgreen: Hatten af for Thomsen!


I går blev det officielt, at 29-årige Lars H. Thomsen stopper karrieren.

”Det er lidt over en uge siden, at han kom forbi mit kontor i Arenaen og fortalte mig om sin beslutning”, forklarer Henrik Elmgreen til Feltet.dk.

”Jeg har altid godt kunnet li’ Lars, der var en dejlig entusiasme i alt, hvad han foretog sig. På en stille men dog beslutsom måde. Han ville prøve sine muligheder fuldt ud. Havde som så mange andre en drøm om at gøre cykelsporten til sin levevej. Viljen havde han, og også langt hen ad vejen talentet, men den sidste lille smule manglede måske. Det indså han selv - og valgte derfor at sige stop, mens han stadig kunne gøre det med stor respekt. Han har kørt mange gode løb på landevejen, og selv om han måske ikke var den fødte banerytter, så har han præsteret, hvad ikke så mange har gjort bedre: Været dansk mester i pointsløb, repræsenteret Danmark ved et VM på dansk grund, kørt 6-dagesløb fra Moskva til Ballerup etc. Hatten af for Thomsen, vi kommer til at savne ham i felterne. Men forhåbentlig ser vi ham fortsat i cykelmiljøet”, tilføjer Henrik Elmgreen.

Tilbage til toppenTom Danielson: Tilfreds med indsats i Giroen


”Det var et hårdt løb allerede fra start af, og jeg er tilfreds med løbet. Allerede fra start, var mit job at passe på Savo (Savoldelli, red.) og det gjorde jeg dag ind og dag ud. Jeg kom til løbet i god form, og via min samlede femteplads midtvejs i løbet beviste jeg dette, samtidigt med at jeg arbejdede for min kaptajn,” således skriver Danielson på sin hjemmeside.

Selvom Danielson sidste år kørte en 8. plads hjem i Vueltaen, mener han, at han har lært en masse omkring det at køre et Grand Tour løb.

”Jeg har lært en del fra dette løb, såsom at min udholdenhed og min gebærden i feltet har forbedret sig meget. Ved at køre ved siden af Savo, har jeg lært at forstå løbet mere som en helhed.”

Desværre fik Danielson allerede på 12. etape sygdom i kroppen og den blev værre og værre, efterhånden som løbet skred frem, hvilket til sidst resulterede i, at han måtte udgå. Nu er han så ved at restituere sig, for derefter at se frem mod sæsonens næste store mål, Vueltaen.

”Når jeg er restitueret, vil jeg begyndt at fokusere på Spanien. Jeg vil komme til Vueltaen stærkere end nogensinde før, med to Grand Tours i benene, og tre ugers erfaring ved at køre sammen med Savo.”

Tilbage til toppenDoping: Ringene breder sig i Spanien


Ringene breder sig i den sag, der truer med at blive større end Festina-sagen i 1998, og som startede med arrestationen af bl.a. lægen Eufemiano Fuentes, Ignacio Labarta, som er sportsdirektør hos Comunidad Valenciana og Manolo Saiz, team manager for Liberty Seguros-Würt. Arrestationen af sidsnævnte har som bekendt ført til, at hovedsponsoren ikke længere ønsker sit navn på holdets trøjer.

En af Jan Ullrichs løjtnanter, Oscar Sevilla, bliver nu også sat i forbindelse med Fuentes og Labarta. Han er en af de ryttere, som angiveligt er blevet filmet på vej ind i lejlighedskomplekset, hvor Eufemiano Fuentes har sin praksis. T-Mobile-rytteren har indrømmet muligheden af det overfor holdet. Sevilla har ifølge holdets hjemmeside fået foretaget præstationstest hos en læge i samme ejendomskompleks. Han benægter dog at have haft noget samarbejde med den anklagede læge.

Hos den tyske sponsor tager man de nye oplysninger meget alvorligt. Christian Frommert, der er leder af T-Mobiles sponsor og kommunikationsafdeling er meget klar i forhold til en eventuel sammenhæng mellem Sevilla og den verserende sag:

"Vi har i øjeblikket ingen grund til at tvivle. Viser det sig imidlertid, at han har løjet for os og har indtaget forbudte stoffer, ryger han ud omgående."

"Vi tager sagen ekstremt alvorligt. Vi anmoder alle ryttere om at skrive under på, at de ikke har arbejdet sammen med Fuentes," tilføjer han.

Det er ikke kun Oscar Sevilla, der er blandt de ryttere, der sættes i forbindelse med Fuentes og Labarta. Også to af hans tidligere holdkammerater hos Kelme, Santiago Botero og José Enrique Gutierrez, kan nu se deres navne sat i forbindelse med de to hovedanklagede.

Gutierrez, der netop har afsluttet Giro d’Italia på en andenplads, er angiveligt blevet nævnt under en telefonaflytning af Fuentes, hvor denne udtaler, at han skal skaffe noget mad til bøflen. Gutuierrez er netop kendt under øgenavnet ’Bøflen’. Maden, som skal skaffes, er ifølge efterforskernes en portion blod.

Derudover skal Santiago Botero, Angel Vicioso fra Liberty Seguros-Würth og José Antonio Escuredo også være filmet på vej til en konsultation hos gynækologen Fuentes.

Team Phonaks ledelse tager også sagen meget alvorligt og erklærer i en pressemeddelelse, at man har indledt en intern undersøgelse og senere vil komme med yderligere informationer om denne.

Tilbage til toppenBrian Holm: Simoni klynker


Det er bestemt ikke pæne ord - den tidligere Telekom rytter, Brian Holm - har om Gilberto Simoni i dagens Ekstra Bladet.

”Siden den historie for nogle år siden, hvor han forsøgte at bortforklare en kokainanklage med nogle colombianske coca-bolcher, som han havde fået af sin tante, har jeg ikke brudt mig om ham.”

Holm har heller ikke meget tiltro til Simoni, som siden sidste lørdags etape, har beskyldt Ivan Basso for, at han forsøgte at sælge sejren til ham.

”Jeg aner ikke om, det er rigtigt eller ej, når Simoni beskylder Basso for at ville sælge ham en etape. I mine ører lyder det som klynk.”

Tilbage til toppenShoppen: Køb DVD'en "Den Ultimative udfordring"


Gennem de sidste 3 år har Grace Production fulgt den herboende amerikaner Chris MacDonald under hans forberedelser til verdens hårdeste sportsbegivenhed Race Across America.

Grace Production var med, da starten gik i San Diego og fulgte det dramatiske løb fra kyst til kyst. Det er der kommet en 66 minutters dokumentarfilm ud af.

Det er muligt at købe DVD’en “Den ultimative udfordring”. Prisen er 139,- plus forsendelse 25,-

BESTIL HER

Tilbage til toppenGrand Montréal: Amerikanerne startede bedst


I nat startede etapeløbet Grand Montreal i Canada, som er et etapeløb for kvinderne. 1. etape var en 11 km lang enkeltstart, som blev kørt i Lachine. Enkeltstarten blev domineret af de amerikanske ryttere. Christina Thorburn vandt enkeltstart i tiden 14.49, hvilket var 9 sekunder hurtigere end Kori Seehafer (Lipton) og yderligere to sekunder hurtigere end Kristian Armstrong (Lipton)

Resultat af 1. etape
1 Christine Thorburn (USA) Webcor-Platinum 14.49
2 Kori Seehafer (USA) Lipton 0.09
3 Kristin Armstrong (USA) Lipton 0.11
4 Trixi Worrack (Ger) Nurnberger Versicherung 0.18
5 Rachel Heal (GBr) Victory Brewing 0.24
6 Grace Fleury (USA) Lipton 0.26
7 Judith Arndt (Ger) T-Mobile
8 Alex Wrubleski (Can) Canadian national team 0.28
9 Edwige Pitel (Fra) Pruneaux d'Agen-Bianchi Aliverti Kookai
10 Anne Samplonius (Can) Biovail 0.31

Tilbage til toppenCup Danmark: Datoerne for løbsdagene


Da der har været lidt usikkerhed omkring Cup Danmark løbsdagene for resten af sæsonen, kommer her en liste med de rigtige datoer:

Fredag den 16. juni - 3. meeting Århusbanen
Fredag den 11. august - 4. meeting Odense Cyklebane
Fredag den 18. august - 5 meeting Odense Cyklebane
Torsdag den 28. september - Finalen Ballerup.

Hermed skulle der gerne være skabt klarhed over Cup Danmarks afviklingsplan, og DCUs baneudvalg håber, at rigtig mange finder banerne, når der inviteres til løb.

Tilbage til toppenThomas Riber-Sellebjerg: Tilbageblik på Paris-Roubaix


Den danske U23-rytter Thomas Riber-Sellebjerg kørte søndag eftermidag Paris - Roubaix for U23-rytterne.

Læs mere om det på www.feltet.dk/sellebjerg

Tilbage til toppenLiberty Seguros: Würth forbliver i første omgang


Den tyske værktøjsvirksomhed, Würth, som hidtil har været co-sponsor hos Manolo Saiz’ cykelhold har i første omgang besluttet ikke at opsige sponsoratet, hedder det i en pressemeddelelse med henvisning til, at det hører til virksomhedens ’kultur’ at overholde indgåede aftaler.

Würth gør det imidlertid klart, at man vil stoppe sit engagement med øjeblikkelig virkning, hvis holdet bliver suspenderet af UCI. Man pointerer også, at man ikke har noget at gøre med holdets ledelse., og at man er en strikt modstander af doping.

UCI-præsidenten Pat McQuaid har umidlertid antydet, at Pro Tour licensen for holdet kunne blive inddraget, hvis det viser sig, at holdet er indblandet i den dopingskalndale, der truer med at blive udløst i Spanien. Derudover kan man heller ikke være sikker på Tour-deltagelsen. Løbsdirektør Jean-Marie Leblanc erklærede mangag, at man vil gå hårdt til værks mod hold, som var indblandet i doping.

Så selvom der nu synes at herske en vis form for borgfred efter at Liberty har lovet at overholde sine økonomiske forpligtelser overfor cykelholdet, der ikke længere bærer dets navn og co-sponsoren altså også træder vande, så kan det meget hurtigt tippe den anden vej.

Tilbage til toppenJan Ullrich: Måske til Tour de Suisse


Jan Ullrich vil ifølge de tyske medier gennemgå løbskalenderen indtil Tour de France endnu en gang, og han udelukker ikke, at det også bliver til en start i Tour de Suisse. "Der er absolute åbent endnu, hvilke løb jeg kører," siger han.

Foreløbigt er det Vuelta Ciclista Asturias. Der står på programmet fra den 16. juni. Tour de Suisse begynder den 10. juni og slutter den 18. i Bern. Og netop Tour de Suisse har altid hørt til Jan Ullrichs yndlingsløb og er ofte blevet brugt af ham i forberedelsen til Tour de France.

Tilbage til toppenPhonak: Andy Rijs overrasket over Gutierrez


”Jeg vidste, at José Enriqué Gutierrez er en sej gut, som kan køre på cykel. Jeg har sat pris på ham som enkeltstartsrytter og har tit set ham i bjergene. Men at han har sådan en stærk vilje til at klare bjergene så godt, det havde jeg ikke ventet,” siger team ejer Andy Rihs og erklærer Gutierrez som Giroens store, positive overraskelse.

På forhånd var målet en rytter i top ti, og det må siges at være mere end opfyldt. ”Før Giroen var mine forventninger en rytter fra holdet i top ti og et håb om en etapesejr. Nu blev det til hele to ryttere blandt de forreste i klassementet.” Etapesejren blev det ikke til, selvom Axel Merckx ikke var langt fra, og det er da heller ikke noget, der ærgrer Rihs stort. ”Man kunne tale om en skønhedsfejl med den manglende etapesejr, men den kan vi fint leve med.”

For holdet er der ikke tid til at hvile på laurbærrene. Succesen skal omsættes i en ny sponsorkontrakt. Høreapparatvirksomheden trækker sig nemlig efter denne sæson, og så skal der findes en ny hovedsponsor. Co-sponsoren iShares har imidlertid en option på muligheden for at fortsætte som hovedsponsor, men det er endnu uklart, om de har tænkt sig at gøre brug af denne option. Andy Rihs ser dog fortrøstningsfuldt på fremtiden.

”Medietilstedeværelsen var enorm. De profiterer vi dog ikke alene af som nuværende hovedsponsor. Det understøtter os også i kontraktforhandlingerne med den nye potentielle hovedsponsor iShares. Sæsonen er i det hele taget forløbet godt. Med Tour of California, Tour de Georgia og Paris - Nice har vi vundet tre vigtige etapeløb. Vi har været afgørende bedre end det blev spået,” lyder det fra Rihs, som har brug for en god udgangsposition, når der skal findes en erstatning for den hidtidige hovedsponsor.

Der er også en del rytterkontrakter, der skal genforhandles, og det kræver jo også, at økonomien er på plads. Man kan så frygte, at den seneste tids dopingproblemer i Spanien kan besværliggøre forhandlingerne yderligere.

Tilbage til toppenPhonak: Trætte, men lykkelige


Sportsdirektør Adriano Baffi var kortfattet og præcis, da han efter etapeafslutningen i Milano skulle beskrive holdets præstation gennem tre uger. “Vi er ganske vist helt færdige, men utroligt lykkelige!” erklærede han.

Med en samlet andeplads til José Enriqué Gutierrez og en niendeplads til Victor Hugo Peña samt sejren i holdkonkurrencen er der bestemt også grund til at glæde sig på det schweiziske hold, der jo har haft nogle turbulente perioder i det forgangende år.

“Når jeg kørte frem til ham, så ville han for det meste bare have noget at drikke, orientere sig om løbssituationen, og ellers ikke noget,” fortæller Baffi om José Enriqué Gutierrez’ evner som kaptajn.

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: Strade Bianche
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Strade Bianche(1.WWT) 02/03

Strade Bianche(1.UWT) 02/03

GP Criquielion(1.1) 02/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 04/03-10/03

Miron Ronde van Drenthe(1.WWT) 10/03

Tour de Taiwan(2.1) 10/03-14/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger