Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 12. september 2006

Feltet.dk korte - 12. september 2006

12. september 2006 12:410
Artiklen fortsætter efter videoen.


- André Steensen: Tilfreds med VM billet
- VM: Frankrig udtaget med bronzevinder
- København: Byens bedste sportsoplevelse?
- VM: USA til start uden flere store stjerner
- Viasat Sport: ”1. Etape” med talenter, VM og Worre
- Brian Holm: Jakob Piil er fuldstændig klar
- Brian Holm: ”Det er jo, hvad Bjarne skal sige”
- VM: Holland har holdet klar
- Tysk VM trup: Kopp allerede ude
- Team CSC: Damsgaard får ansvar for dopingtests
- Pressens VM i Østrig: Bedre betingelser end de professionelle
- DBC: Åbner banesæsonen
- Lance Armstrong: Holdkammerater indrømmer doping
- Belgisk senator: Belgiske topryttere er dopede

De korte nyheder opdateres løbende


André Steensen: Tilfreds med VM billet


Den tidligere verdensetter i juniorklassen, André Steensen, blev i dag officielt udtaget til U23 VM i linieløb senere på måneden. Steensen var også på tale til enkeltstarten, men der valgte landstræner, Lars Bonde, anderledes hvilket den unge Glud & Marstrand Horsens rytter er tilfreds med.

”Jeg er godt tilfreds med, at jeg kun skal køre et af de to løb. Det betyder, at jeg kan holde fokus på den samlede start. Jeg er først og fremmest med til VM for at lære. Det er mit første år som U-23-rytter. Sidste år oplevede jeg, hvor meget man får ud af at køre et VM-løb,” udtaler Steensen til Horsens Folkeblad

Tilbage til toppenVM: Frankrig udtaget med bronzevinder


Frankrig har også udtaget deres hold til VM i Salzburg. Landstræneren har definitivt valgt Sylvain Calzati (Ag2r), Sylvain Chavanel (Cofidis), Cyril Dessel (Ag2r), Samuel Dumoulin (Ag2r), Anthony Geslin (Bouygues Telecom), Sébastien Hinault (Crédit Agricole), Sébastien Joly (Française des Jeux), Christophe Le Mevel (Crédit Agricole) og Thomas Voeckler (Bouygues Telecom).

Til enkeltstarten stiller Frankrig med Christophe Kern (Bouygues Telecom) og Benoît Vaugrenard (Française des Jeux).

Tilbage til toppenKøbenhavn: Byens bedste sportsoplevelse?


Det er nu, at du som cykelelsker har mulighed for at støtte op omkring banecykelsporten. En af kandidaterne til ”Byens Bedste Sportsoplevelse” i 2006 er nemlig 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Stem på dette arrangement og støt banecykelsporten.

Du kan stemme fra mandag den 11. september kl. 12:00 til og med mandag den 18. september kl. 11:59 på www.byensbedste.aok.dk.

Tilbage til toppenVM: USA til start uden flere store stjerner


USA stiller til start ved verdensmesterskaberne uden flere af landets store stjerner. Således vil hverken George Hincapie, Tom Danielson (Discovery Channel), Bobby Julich (Team CSC) eller Levi Leipheimer (Gerolsteiner) være med, når det i næste uge går løs i Salzburg i Østrig.

Team CSC har dog to ryttere med blandt de udvalgte. Onsdag stiller den nykårede amerikanske mester på enkeltstartsdisciplinen, David Zabriskie, til start i kampen mod uret sammen Chris Baldwin (United Pro Cycling Team). Ved linjeløbet søndag kommer Christian Vande Velde til start sammen med Chris Baldwin (Toyota-United), Christopher Horner (Saunier Duval-Prodir), Tyler Farrar (Cofidis), Patrick McCarty (Phonak), Danny Pate (Tiaa-Cref), Fred Rodriguez (Davitamon-Lotto), Jackson Stewart (Kodakgallery.com-Sierra Nevada) og Guido Trenti (Quick Step-Innergetic).

Tilbage til toppenViasat Sport: ”1. Etape” med talenter, VM og Worre


VM ligger ikke langt ude i fremtiden, og det markerer 1. Etape i denne uges udsendelse. Programmets ekspert, Brian Holm, har i sin egenskab af UK-chef netop udtaget de tre ryttere, der skal repræsentere Danmark i linjeløbet, der køres den 24. september - og sammen med vært Peter Piil og aftenens gæst, DCU-direktør Jesper Worre, ser de på de danske muligheder.

I denne udgave af 1. Etape kigger Viasat Sport også på, hvem der kan betragtes som de største talenter i international cykelsport. Der er som altid tips og tricks for motionister, og seerne kan glæde sig til at komme med Brian Holm ud at køre i servicevognen.

Hvis du har spørgsmål eller forslag til programmet, kan du maile på etape@viasat.dk.

1. Etape - torsdag kl. 20 på Viasat Sport 1

Tilbage til toppenBrian Holm: Jakob Piil er fuldstændig klar


De seneste forlydender om, at Jakob Piil måske kører rundt med et brækket ribben er ifølge UK-chef Brian Holm stærkt overdrevet. Holm mener, at den danske rytter kan slutte blandt de 10 bedste ved verdensmesterskaberne i Salzburg.

”Der har været en del snak om, at Jakob Piil skulle være slemt plaget af et beskadiget ribben efter sit styrt i Storbritannien Rundt, men det er vist en historie, der er accelereret kraftigt, siden den opstod,” siger han til Politiken.

”Jakob har meldt sig fuldstændig klar og er meget opsat på at få rettet op på sin uheldige sæson”, fastslår Brian Holm.

Ifølge Holm går Piil selv med forhåbninger om at hente en medalje.

Tilbage til toppenBrian Holm: ”Det er jo, hvad Bjarne skal sige”


I går beskyldte Bjarne Riis det tyske T-Mobile mandskab for regelbrud, da de kontaktede Team CSCs tyske rytter Jens Voigt med henblik på at hente ham til det tyske mandskab. Den nye ledende sportsdirektør på T-Mobile, Brian Holm, forstår Bjarne Riis reaktion, men vil ikke diskutere det yderligere i pressen.

”Det er jo, hvad Bjarne skal sige. Han siger nøjagtig det samme, som jeg ville sige, hvis jeg var i hans situation,” lyder det fra Brian Holm til B.T.

Brian Holm har tidligere udtalt, at Jens Voigt selv ønskede at skifte til T-Mobile, men det afviste Jens Voigt selv i gårsdagens B.T.

Tilbage til toppenVM: Holland har holdet klar


Det Hollandske Cykelforbund har offentliggjort navnene på de syv ryttere, der skal repræsentere Tulipan-landet ved VM i Salzburg senere i september. Team CSC bliver repræsenteret ved Karsten Kroon, der kommer til at køre på hold med Michael Boogerd, Gerben Löwik, Bram Tankink, Joost Posthuma og Maarten Tjallingii.

Stortalentet Thomas Dekker kommer efter sit styrt i Polen Rundt ikke til start i Østrig, og dermed mangler stadig et navn på holdkortet. Landstræner Van Kessel beslutter i morgen, om det skal være Pieter Weening, Theo Eltink, Bram de Groot, Steven de Jongh eller Servais Knaven, der får den sidste plads på Hollands VM-hold.

Tilbage til toppenTysk VM trup: Kopp allerede ude


Geroldsteiner rytteren David Kopp, der i går blev udtaget til det tyske VM hold, fik ikke mere end et par timer at glæde sig i. Kort tid efter han var blevet bekendt med udtagelsen, styrtede han nemlig under træningen.

Styrtet skete kun 200 meter fra hans hjem. Forhjulet skred under ham, og en efterfølgende undersøgelse på hospitalet i Köln viste, at hans underarm var brækket. Lægerne beordrede tre ugers hvile. Således intet VM til Kopp, og han må sandsynligvis også vinke farvel til resten af sæsonen.

Tilbage til toppenTeam CSC: Damsgaard får ansvar for dopingtests


Team CSC’s dansker ejer, Bjarne Riis, er parat til at overlade dopingtestningen af rytterne til Rasmus Damsgaard og dermed fjerne holdets tre belgiske læger fra den gerning. Det sker efter Damsgaard i lørdags offentligt fremsatte ønske om at få ansvaret for dopingbekæmpelsen på CSC.

”Jeg tror, Bjarne Riis har haft dårlige rådgivere omkring sig. De, der er i sporten, hænger sig hurtigt i nogle faste procedurer, som er fastsat af idrætspolitikere. Man holder sig til hæmatokritværdier og antallet af unge røde blodlegemer. Joost de Maeseneer har intet begreb om det, men han siger de rigtige ting, når han udtaler, at Bassos tal var snorlige. Derfor kan Bjarne godt føle sig taget med bukserne nede, fordi han stoler på sine læger,” sagde Damsgaard til B.T.

Bjarne Riis siger til B.T., at han er meget åben over for idéen, men understeger, at de tre læger ikke skal være syndebukke.
”Det må ikke udlægges som, at de ikke har gjort deres arbejde godt nok, for der er snarere tale om, at de ikke har haft de rette forudsætninger. Rasmus Damsgaard sidder inde med en viden, de tre læger på holdet ikke har. Ellers var der jo heller ingen grund til at starte et samarbejde,” forklarer han.

Tilbage til toppenPressens VM i Østrig: Bedre betingelser end de professionelle


De sportsjournalister, der primært beskæftiger sig med at dække cykelbegivenheder rundt omkring i verden, får én gang om året også muligheden for selv at stige på cyklen og på egen krop gennemleve de lidelser som de folk, hvis levebrød de profiterer af at skrive om, dagligt udsættes for, kan man i dag læse på cyclingnews.com.

Begivenheden er The World Press Cycling Championships, der netop er afholdt i Deutschlandsberg i Østrig for 7. gang. Både mænd og kvinder kan stille op uanset pressemæssigt tilhørsforhold og konkurrencerne - linieløb og enkeltstart - er opdelt i flere alderskategorier. Linieløbene blev afholdt på en 35 kilometer lang rute, hvor mænd i kategorierne Under 35 og Under 50 kørte to omgange mens alle andre kategorier kørte én omgang.

Linieløbet for gruppen af mænd Under 35 - der havde 19 deltagere - viste sig at være et tydeligt eksempel på, at perifere aktører (som fx journalister) i cykelsporten får langt bedre betingelser til at udøve sporten på end de rigtige professionelle. På rutens anden stigning, som var ca. 600 meter lang og holdt et gennemsnit på ca. 8 %, skulle rytterne passere en jernbaneoverskæring. Og der er sikkert mange, der husker årets udgave af Paris-Roubaix, hvor verdensmester Tom Boonen pænt måtte vente, indtil toget var kørt forbi, før han kunne fortsætte sin forgæves jagt på Fabian Cancellara.

Men pressen har det klart bedre i samme situation. Minsandten om ikke arrangørerne sørgede for, at toget blev holdt tilbage, til alle rytterne var passeret. Man må gå ud fra, at Boonen herefter vil klage til UCI over afgørelsen i april måned på de nordfranske landeveje.

Kategorien blev for øvrigt vundet af australieren Jeffrey Jones fra vores kolleger cyclingnews.com og tillykke med det.

Feltet.dk opnåede ikke lige nogen placering, fordi ehh øh vi ikke lige nåede at komme til Østrig. Men vi stiller op næste år naturligvis. Og vinder. Selvfølgelig. Helt sikkert.

Tilbage til toppenDBC: Åbner banesæsonen


Cykelbanen i Ballerup Super Arena genoptager torsdag kl. 19.00 rækken af stævner. Arrangøren DBC afholder denne dag "DM-forprøve" i forskellige discipliner bl.a. 1000 m på tid, sprint, 3 km forfølgelsesløb, scratch, og der sluttes af med et 20 km pointsløb. Rytterne får her lejlighed til at afprøve sig selv í konkurrence med henblik på elite-DM, som afvikles 6.-8. oktober.

Den absolutte super-baneelite er p.t. på højdetræningslejr i Italien, men på startlisten torsdag finder man så gode ryttere som Marc Hester, Michael Smith Larsen, Jakob Dyrgaard, Thomas Kristiansen, Mads Rydicher, Jannik van Dijk, m.fl. Og damerytterne føres an af pointsløbsverdensmesteren Mie Bekker Lacota.

Tilbage til toppenLance Armstrong: Holdkammerater indrømmer doping


To af Lance Armstrongs otte holdkammerater fra 1999-udgaven af Tour de France står nu frem og fortæller om deres dopingmisbrug. Der er første gang, at nogen af den syvdobbelte Tour de France-vinders holdkammerater har fortalt om EPO-misbruget på holdet, hvor Armstrong var den ubestridte stjerne.

En af de to ryttere, der indrømmer dopingmisbruget, er den nu 39-årige Frankie Andreu, der var en del af Armstrongs indercirkel i mere end et årti. Andreu kørte sammen med Armstrong helt fra Motorola-tiden og var altså en del af det hold, der hjalp den hårdføre texaner til Tour-sejren i 1999. Når Andreu nu står frem, er det ikke for at skade Armstrongs efterdømme, men for at hjælpe cykelsporten. Han fortæller til The New York Times, at den fortsatte doping og rytternes benægtelse måske vil skræmme både tilskuerne og sponsorerne væk for altid.

”Der er to slags ryttere. Der er de ryttere, der snyder, og de ryttere, der bare forsøger at overleve,” siger Andreu.

Den anden rytter vil gerne være anonym, da han ikke vil risikere at miste sit job i cykelsporten, men hverken han eller Andreu er nogensinde blevet fanget i en dopingprøve. Begge ryttere for-tæller dog, at de følte, at de måtte tage EPO for at komme med på US Postals Tour-hold i 1999, men ingen af dem har nogensinde set Armstrong bruge forbudte stoffer.

Frankie Andreu, der engang var Armstrongs nære ven og værelseskammerat, forklarer, at han ikke vidste, om Armstrong brugte doping. Han forklarer dog, at han en gang så Armstrong sortere små runde piller på sin seng før et løb. Andreu vidste ikke, hvilke piller der var tale om, men Armstrong påstår, at det var koffeinpiller.

”Der vil altid være den fyr, der bliver ved med at benægte, at han på noget tidspunkt har brugt noget,” siger Andreu. ”Ingen ved med sikkerhed, hvad den fyr laver, når han tager hjem og lukker sin dør.”

Tilbage til toppenBelgisk senator: Belgiske topryttere er dopede


I et sportsaktualitets program på den belgiske kanal Actua-TV i går aftes slog et af landets parlamentsmedlemmer, senator Jean-Marie Dedecker, kraftigt ud efter cykelsporten.

”Jeg ved positivt, at tre belgiske topryttere i februar var i Italien for at gennemgå et dopingprogram til en værdi af 24.000 euro. Jeg vil ikke sige, hvem det er, da jeg ikke har nogen beviser”, sagde senatoren, der repræsenterer partiet VLD (Flamske liberale demokrater) i det belgiske parlament.

Dedecker undrer sig også over, at den spanske læge Efemiano Fuentes, bliver betragtet som en ”ny spiller” i dopingverdenen. ”Allerede i 1976 var han aktiv inden for atletik. Og i 1985 blev han mistænkt for at medvirke til doping for første gang. I 1988 var Pedro Delgado kunde hos Fuentes (Delgado vandt Tour de France i 1988 red.). Og nu lader man pludselig som om, at man aldrig har hørt om manden før. Det er da helt utroligt”.

Den belgiske senator er ikke ukendt med topsport. Han er mangeårig judoka på topplan og var landstræner for det belgiske judolandshold i perioden fra 1981 til 2000.

Tilbage til toppen

Læs også
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Tour of Estonia(2.1) 23/05-25/05

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?