Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 13. december 2006

Feltet.dk korte - 13. december 2006

13. december 2006 00:210
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Tom Lund: Gerne flere UCI løb til Danmark
- Tom Lund: Vi var tæt på at lukke kvindecykling!
- DBC: Banecykling i positiv retning
- Predictor-Lotto: Trøjen for næste sæson offentliggjort
- Feltet.dk Awards: Husk det er i aften kl. 20.00
- Ballerup Super Arena: Igen over 100 ryttere til start
- Cunego: Monte Zoncolan bliver afgørende i Giroen
- Pat McQuiad: Det er os, der bestemmer!
- Cofidis: Rytter dopingdømt for naturmedicin
- Discovery Channel: På vilde champignoner?
- Fuentes: Ikke truet af fodboldklubber
- Team Tinkoff: Vil tale med Jesper Worre
- World Cup: Kvindernes holdstidskørsel aflyst i 2007 i Danmark
- Feltet.dk: Rolling Stones cykeltrøje slutter i dag!
- Shoppen: Køb Cykelsporten 2006

De korte nyheder opdateres løbende


Tom Lund: Gerne flere UCI løb til Danmark


Som man kan læse længere nede i dagens korte, kommer der ikke noget World Cup løb for kvinder på dansk grund i næste sæson, hvilket ærgrer DCU formanden, Tom Lund.

”Det er da ærgerligt, at vi ikke kan få terminen til at hænge sammen. Vi vil jo meget gerne have UCI løb, både for herrer og kvinder, i Danmark, så derfor er det da bestemt ærgerligt, og vi er meget kede af det,” udtaler Tom Lund til Feltet.dk

Flere UCI løb i Danmark ligger DCU meget på sinde. ”Vi har sagt, at vi gerne vil have Danmark mere på landkortet i UCI løb. Vi arbejder selvfølgelig stenhårdt på Post Danmark Rundt, som er flagskibet i dansk cykelsport. For at det kan komme på Pro Touren, kræver det, at det bliver en eller anden form for Skandinavien Rundt, samt at UCI får terminerne til at passe, og fx Vueltaen kommer ned på to uger, før der bliver plads til et dansk etape løb. Jeg tror på det sker, måske ikke i de kommende år, men så i 2009. For der er en vilje til at sprede cykelsporten, mere end til de traditionelle lande i midt- og Sydeuropa.”

Men det er ikke kun på etapeløbssiden, at DCU godt kunne tænke sig en større udvikling. På seneste bestyrelsesmøde tilbage i november måned, blev der diskuteret muligheden for, at nogle af Post Cup løbene kunne blive UCI løb. Dette er et ønske som DCU direktør, Jesper Worre, arbejder videre med. Tom Lund understreger dog, at det ikke er DCU, som skal arrangere flere UCI løb.

Dermed kan man håbe på, at flere af de private arrangører tager handsken op til glæde for dansk cykelsport.

Tilbage til toppenTom Lund: Vi var tæt på at lukke kvindecykling!


”Jeg tror ikke, at det er mere end fem år siden, at der blev sagt, at kvindecykling lukker vi ned i DCU regi. Vi gjorde det ikke helt, men vi var tæt på. For vi oplevede til nogle verdensmesterskaber, at på den første bakke, blev den udtagende sat af. Og nu er vi nået til et tidspunkt, hvor alle kvinder kører i top 25 ved VM. Det er simpelthen helt fantastisk,” således udtalte DCUs formand, Tom Lund, i går til Feltet.dk, da man netop havde kåret Linda Villumsen til årets rytter i Danmark.

”Jeg syntes det er utroligt spændende, og jeg syntes det er flot, at en pige for første gang er blevet årets cykelrytter. Jeg syntes også det er fortjent, hvilket jeg er nødt til at sige, da det også var det, jeg havde udtalt, da jeg skulle nævne en af de største ting der er sket i dansk cykelsport i år. Jeg tror, at dette er det er et stort løft af inspiration for kvinderne. Den anerkendelse som de har søgt efter de sidste mange år, vil give dem en kæmpe inspiration.”

Tom Lund havde dog også stor respekt for Michael Rasmussen resultater, som han beskrev som fantastiske, men forskellen mellem Linda Villumsen og Michael var, at Linda havde lavet store resultater i gennem hele sæsonen.

DCU har i de seneste år puttet en del penge i deres kvindesatsning, men med flere medaljeaspiranter til de store mesterskaber, er det interessant at vide, og DCU vil putte endnu flere penge i de succesrige kvinder.

Det er måske svært at sige lige her og nu, om vi kan løfte økonomisk endnu mere. Vi har haft et fuldt hold til VM. Det er jo ikke sådan at vi har fedtet med udtagelserne til VM og de andre store arrangementer. Lige så snart resultaterne er der, så er vi nødt til at følge op, og det gør vi med glæde. Når folk gør så meget ud af det, og skaber resultater, så vil vi gerne bruge penge på det.”

Derudover understreger Tom Lund også, at Team Danmark, som DCU har et rigtig godt samarbejde med, har beskrevet DCU som et medaljesikkert forbund. Derfor er det også en forpligtigelse, at støtte de ryttere som kan vinde medaljer til Danmark.

Tilbage til toppenDBC: Banecykling i positiv retning


Sportschefen for Dansk Bicycle Club (DBC),Ole Kjeldsen, mener, at dansk banecykling er inde i en positiv udvikling. Succesen er faktisk så stor, at DBC ved deres stævner skal være yderst kreative, for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

”Vi har et kæmpe antal cykelryttere, når vi kører stævner om torsdagen i Ballerup Super Arena. På torsdag har vi endnu engang næsten 115 tilmeldte deltagere, så det er lige før, de ikke kan være der. Det kræver en del hekseri i programmet, at få folk til at køre bare to gange i løbet af sådan et stævne,” udtaler Ole Kjeldsen til Feltet.dk

Med de mange deltagere er bredden i banesporten også ved at være på plads, men ifølge Ole Kjeldsen ser han frem til, at nogen af dem kan tage nogle flere skridt frem, så de kan presse eliten til at blive endnu bedre.

”I banesporten er det meget vigtigt, at man vinder medaljer ved VM og OL, hvis man skal slå igennem, mens man i landevejssporten også kan gøre sig berømt ved at vinde klassikere og etapeløb. Derfor håber jeg, at nogen fra bredden kan tage skridtet op, så de kan presse de bedste.”

Hvis Banecyklingen skal fortsætte sin udvikling, ser Ole Kjeldsen meget gerne, at der kommer endnu en hal i provinsen.

”Det vil styrke det hele endnu mere, og jeg håber meget, at den kommer. Fordi der er et behov for det, da man ikke kan forvente, at rytterne tager over broen, og kører den lange tur bare for at træne. Folk kører gerne 100 kilometer for at træne, men 200 er lige i overkanten. Det vil styrke provinsen ganske betragteligt, og de vil få den samme boom af tilgang, som vi har fået på sjællandssiden.”

Tilbage til toppenPredictor-Lotto: Trøjen for næste sæson offentliggjort


Onsdag kunne stolte repræsentanter fra det nye Predictor-Lotto (tidl. Davitamon) vise cykelverdenen holdets nye trøjer. Björn Leukemans og Dominique Cornu blev de første heldige ryttere, der fik lov at trække i det nye laksefarvede antræk, og det var med stor entusiasme.

Da det for få uger siden blev kendt, at det belgiske hold fra næste sæson skulle køre i pink, fik nyheden en kølig modtagelse, men heldigvis for tøjets designere og holdets sponsorer er stemningen vendt til det positive.

Ud over de to hovedsponsorer, Predictor og Lotto, er holdets andre sponsorer også særdeles synlige på de nye trøjer, og helt ny i den sammenhæng er holdet nye bilsponsor, Skoda.Tilbage til toppenFeltet.dk Awards: Husk det er i aften kl. 20.00


I aften den 13. december afholder vi Feltet.dk Awards 2006, hvor Feltet.dk løbende vil offenliggøre vinderne i de forskellige kategorier her på forummet. Husk at tage galla-tøjet på, og sid klar foran skærmen kl. 20.00, hvor det går løs.

Programmet ser således ud:
20:00: Feltet.dk byder velkommen
20:05: Årets danske herrerytter
20:15: Årets udenlandske herrerytter
20:25: Årets Hold
20:35: Årets gennembrud
20:45: Årets udenlandske U23-talent
20:55: Årets udenlandske damerytter
21:05: Årets danske damerytter
21:15: Årets danske herretalent
21:25: Årets danske kvindetalent
21:35: Årets danske banerytter
21:45: Årets internationale banerytter


Du finder forummet her

Tilbage til toppenBallerup Super Arena: Igen over 100 ryttere til start


Torsdag aften kører DBC det sidste stævne i Arenaen inden jul. Som de foregående torsdage er interessen blandt rytterne for at deltage meget stor. Igen er der langt over 100 ryttere på startlisten.

Banerytternes understøttelsesforening har skænket dagens præmier, og der konkurreres i mange grupper, lige fra ungdomsrytterne, der kører omnium til de ældre og mere rutinerede, der kører Par-omnium - på ny med indlagt derny-pace . Der sluttes af med parløb over 30 km - og selv om landsholdet er bortrejst til World Cup i Moskva - er der et interessant felt på banen med par som Marc Hester/Jakob Dyrgaard, Daniel Kreutzfeldt/Janif Hecht, Michael Smith Larsen/Mads Bugge Andersen samt Morten Christiansen/Michael Berling m.fl.

Programmet påbegyndes kl. 19,00, dog kører det store ungdomsfelt 500 m på tid fra kl. 18,15.

Tilbage til toppenCunego: Monte Zoncolan bliver afgørende i Giroen


Damiano Cunego og sportsdirektør Beppe Martinelli var i går ude at kigge på den mest frygtede stigning i Giro d’Italia 2007, Monte Zoncolan, og de kunne ikke engang komme over pga. is.

”Vi kom til 4 kilometer før toppen” sagde Cunego til Gazetta dello Sport. ”Men den vanskeligste del er på midten. Og jeg har aldrig oplevet så brutal en stigning. Mortirolo har fx nogle venlige strækninger ind i mellem, men Zoncolan er ubarmhjertig hele vejen”.

Zoncolan er 1730 meter og var sidst med i Giroen i 2003, hvor Gilberto Simoni vandt. Men dengang kørte feltet af en anden opkørsel. Også Simoni trænede på 2007 opkørslen til Zoncalan for ikke så længe siden, og var af samme mening som Cunego.

Sportsdirektør Beppe Martinelli behæftede Cunegos udsagn: ”Hvis du kører for langsomt, bliver du nødt til at støtte med fødderne på et tidspunkt, og så kommer du ikke i gang igen. Her kan det ganske enkelt betyde tab af det samlede løb”.

Monte Zoncolan indgår i Giroen på 17. etape, hvor der kun er fire dage til Milano og løbets afslutning.

Tilbage til toppenPat McQuiad: Det er os, der bestemmer!


Efter de tre store løbsarrangører ASO, RSC og Unipublic i går løftede sløret for fælles planer, der i allerhøjeste grad vil tage pynten af UCIs Protour, er der endnu ikke kommet større reaktioner fra modpartens side. Dog fik den belgiske sportsavis Sportwereld.be en enkelt foreløbig kommentar fra UCI formand Pat McQuaid, der sagde:

”De (ASO, RSC og Unipublic red.) kan ikke gøre noget som helst. Vi er den internationale cykelorganisation, og det er os, der bestemmer reglerne. Løbsarrangørerne kan ikke bare køre deres eget løb”.

Fronterne ser således ud til at være trukket endnu skarpere op end tidligere, og et muligt forlig er svært at få øje på i den umiddelbare fremtid.

Tilbage til toppenCofidis: Rytter dopingdømt for naturmedicin


Den 24årige Cofidis rytter Tristan Valentin er efter en disciplinærhøring i det nationale forbund blevet idømt karantæne frem til den 22. marts 2007 efter at være blevet testet positiv for det forbudte stimulerende middel heptaminol. Tristan Valentin bor til dagligt sammen med danske Maja Watt Adamsen.

Tristan Valentins positive test blev taget efter løbet GP Correios i Portugal den 8. juni, fortæller eurosport.com.


Foto: Tristan Valentin og Maja Watt Adamsen


Cofidisrytteren var selv fuldstændig uvidende om sin forseelse. I forbindelse med behandlingen af nogle mindre medicinske problemer fik Valentin udleveret præparatet Ginkor Fort af sin holdlæge. Ginkor Fort er en naturmedicin baseret på Ginkgo Biloba ekstrakt. Præparatet indeholder imidlertid også heptaminol, der står på WADAs forbudte liste, og så faldt hammeren.

”Disciplinærkommissionen erkender i deres domsfældelse, at præparatet ikke er taget med den hensigt at forbedre præstationsevnen. Fejlen ligger helt klart hos lægen. Normalt er det sådan, at hvis en af vores ryttere bliver dømt for doping, så bliver han omgående fyret. Men i dette tilfælde var Tristan uden skyld”, siger manager Eric Boyer fra Cofidis.

Tristan Valentin var naturligvis glad for managerens opbakning. Men han var mindre glad for karantænen.

”Jeg er blevet straffet, fordi en rytter selv er juridisk ansvarlig for, hvad han indtager. Så nu har jeg lært lektien og vil for fremtiden være meget nøjeregnende med at læse etiketterne på medicinglassene. Også selv om holdlægen har sagt ok for dem”.

Tristan Valentin vandt i april 2005 den franske klassiker Tro Bro Leon.

Tilbage til toppenDiscovery Channel: På vilde champignoner?


Til trods for at det amerikanske hold i øjeblikket nok ikke ville vinde mange popularitetskonkurrencer inden for cykelsporten, så har holdet tilsyneladende ingen problemer med at skaffe nye sponsorer. Virksomheden First Endurance har netop indgået kontrakt med Ivan Bassos nye mandskab.

Holdets ryttere skal eksponere produktet Optygen, der er et legalt stimulerende og præstationsfremmende middel i form af kapsler. De primære ingredienser kommer fra naturen og er blandt andet cordyceps, der er en slags vild champignon. Kliniske undersøgelser har vist, at Optygen forbedrer lungefunktionen, iltoptaget og forhøjer den anaerobe tærskel. Virksomheden er i øjeblikket i gang med at ansøge om patentbeskyttelse af produktet.

Tilbage til toppenFuentes: Ikke truet af fodboldklubber


Den hovedmistænkte i den spanske dopingsag Operation Puerto, lægen Eufemiano Fuentes, der for ikke så længe siden påstod, at han havde modtaget dødstrusler fra det spanske fodboldmiljø, trækker nu sine udtalelser tilbage i et interview med den spanske avis Marca.

”Jeg ønsker ikke at tale om det længere. Men truslerne kom ikke fra fodboldmiljøet”, sagde Fuentes.

Lægen har tidligere udtalt til den franske avis Le Monde, at han ikke ønskede at svare på spørgsmål om Real Madrids og FC Barcelonas mulige involvering i sagen, da han allerede var blevet truet tre gange. Nu siger Fuentes, at de dokumenter, som Le Monde er i besiddelse af, ikke er udfærdiget af ham.

Tilbage til toppenTeam Tinkoff: Vil tale med Jesper Worre


Det italienske kontinentalhold Team Tinkoff Credit Systems er ikke glade for den udmelding som løbsdirektør for Post Danmark Rundt, Jesper Worre, præsenterede forleden, hvor han gjorde klart, at Post Danmark Rundt ikke ønsker at se Discovery Channel med Ivan Basso, Jan Ullrich, Team LPR eller Tinkoff Credit Systems med Tyler Hamilton stille til start i det danske løb.

”Det er ikke fair at udelukke ryttere fra et løb, når de på ingen måde er dømt for nogen overtrædelser”, siger manager Stefano Feltrin til cyclingnews.com i dag.

”Vi bliver sat i samme bås som ProTour holdene. Men det er vi jo ikke, og vi er derfor heller ikke forpligtede af den gentlemen aftale, som disse hold har lavet indbyrdes. Desuden har Hamilton udstået sin straf og er ikke involveret i Operation Puerto. Hamilton har intet hørt fra nogen myndigheder eller forbund omkring Operation Puerto, og hele sagen er pt. udelukkende baseret på rygter”.

Stefano Feltrin har gennem længere tid gerne have Tinkoff Credit Systems til start i Danmark og er forbavset over, at arrangørerne kan finde på at udelukke holdet på forhånd på grund af rygter og mistanke alene.

”Jeg vil gerne have et personligt møde med Jesper Worre. Det kan ikke passe, at vi skal straffes for noget, der er sket i fortiden, og som den pågældende rytter allerede har udstået sin straf for”, siger Feltrin.

Tilbage til toppenWorld Cup: Kvindernes holdstidskørsel aflyst i 2007 i Danmark


I år blev en nyt UCI løb indført i Danmark. Det var et nyt kvindeløb, som tilmed var af den højeste kategori indenfor cykelsporten, nemlig et World Cup løb. I år var det arrangeret af Concept Tryk anført af Jesper Tikiøb, men løbet bliver ikke arrangeret i Danmark i 2007, selvom dansk kvindecykelsport i øjeblikket vælter sig i succes. I går blev Linda Villumsen kåret til årets dansker, som den første dansker nogensinde efter hun bl.a. har vundet europamesterskabet i enkeltstart samt kvindernes Tour de France.

”Løbet bliver ikke til noget. Tikøb ikke har ønsket at arrangere det,” forklarer Jesper Worre til Feltet.dk og påpeger: ”Tikøb valgte at tage løbet selv i 2006, som privat arrangør, og det har han fået vores opbakning til. Men han har altså ikke valgt at arrangere løbet til næste år.”

World Cup løbet er en holdtidskørsel, hvor alle de bedste kvindehold i verden er til start. Løbet var planlagt til at blive kørt den 5. august, men det er på samme tidspunkt, hvor der køres Post Danmark Rundt, men Jesper Worre påpeger, at det ikke har noget med datoen at gøre.

”Han er rent faktisk også blevet tilbudt en dato, der hed den 12. august, men jeg tror, han har haft underskud på det, derfor bliver løbet ikke til noget,” tilføjer Jesper Worre.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Jesper Tikiøb tirsdag.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Rolling Stones cykeltrøje slutter i dag!


Feltet.dk har i samarbejde med Juhl Cycling (www.juhlcycling.dk) lavet en julekalender, som startede den 7. november. Hver dag er der blevet udloddet 5 cykeltrøjer på auktion i 5 størrelser (1 Medium, 2 Large og 2 X-large). Hver dag i december vil en påbegyndt auktion altså slutte, 24 dage efter den blev skudt igang. Det vil sige at auktionen der startede den 7. november afluttes 24 dage efter, altså den 1. december. Auktionen der startede den 8. november afsluttes den 2. december og så videre.

Dagens trøje er:


Dagens auktioner slutter kl. 20.00. Dagens cykeltrøje er udformet som en skjorte! En rigtig sjov cykeltrøje, som både kan bruges af voksne og børn.

Hver auktion er startet på 100 kr., men hvis du er helt sikkert på, at du bare må have en af trøjerne, så kan du slå til nu og købe trøjer til 549 kr. via ”Køb nu pris"-funktionen på siden. Hvis en bruger vælger at købe en af trøjerne med det samme, så vil auktionen blive afsluttet før tid, og der vil IKKE blive lavet en ny auktion på det pågældende produkt. Der vil IKKE blive lagt porto oveni auktionprisen eller andre gebyrer.

Du finder auktionerne øverst på: www.feltet.dk/auktion.

Tilbage til toppenShoppen: Køb Cykelsporten 2006


Cykelsporten 2006 er kommet på gaden. Bladet omhandler alt om international og national cykelsport i 2006. Magasinet har protrætter, interviews, resultater og en masse statistik.

BESTIL HER
Tilbage til toppen

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?