Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 14. maj 2006

Feltet.dk korte - 14. maj 2006

14. maj 2006 00:540
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Youth Tour: Flot finale i Roskilde
- MTB World Cup: Jakob Bering på podiet
- Friedensfahrt: Danilo Hondo vandt 2. etape
- Morten Christiansen: Jeg var bange for at få gummiben
- Tour de Picardie: Jimmy Casper vandt løbet samlet
- Olympia's Tour: To GLS-ryttere på podiet
- Tour de l'Aude: Ny sejr til Buitenpoort-Flexpoint
- Tour de Picardie: Jimmy Casper vandt 3. etape
- Volta a Catalunya: Celestino vender tilbage

De korte nyheder opdateres løbendeYouth Tour: Flot finale i Roskilde


Youth Tour havde i år rykket finalen til Roskilde, hvor rytterne fra ældste klasse og opefter prøvekørte DM ruten for 2007. Det blev en hårdt kørt finale hvor en kraftig sidevind på den 6 km lange Ledreborg Allé, efterfulgt af Kornerupbakken, virkelig mærkede rytterne. Alligevel blev felterne holdt nogenlunde samlet i de fleste klasser. ”Der blev simpelthen bare kørt stærkt”, som Christian Poulsen, formand for DCU’s børne- og ungdomsudvalg udtrykte det efter at have fulgt ungdomsklassen.

Damejuniorklassen fik den forventede vinder, da verdensmester Mie Bekker Lacota overspurtede temakammeraten Trine Schmidt i en finale, hvor Emile Fahlin fra det svenske landshold for en sjælden gangs skyld fik lov at klemme sig ind mellem de to ”havfruepiger”.

Herrejuniorklassen blev som forudset en jagt, hvor team GLS og norske Nymark forsøgte at isolere Vejle CK’s førende Morten Reckweg. Morten Reckweg valgte klogelig at holde sig nær Niki Østergaard fra Team GLS. Så tæt at de to kombattanter endte i gruset sammen på den sidste omgang og begge måtte køre sig frem igen. Etapen endte taktisk med at Sten Stenersen fra Stavanger kørte alene i mål foran Michael Mørkøv fra Fix-Rødovre. Status quo mellem de førende, Morten Reckweg og Niki Østergaard blev opretholdt.

Morten Reckweg kunne således iføre sig både løbets gule førertrøje og førertrøjen i Bell-Cup. Bell-Cuppens ungdomstrøje sidder lige så solidt på Mikkel Lund fra team GLS.

Søndagen sluttede i flot solskinsvejr med præmieoverrækkelser af Roskildes borgmester Bjørn Dahl samt DCU’s formand Tom Lund.

Etaperesultat, samlede resultater og fotos kan ses på www.youthtour.dk

Tilbage til toppenMTB World Cup: Jakob Bering på podiet


Den talentfulde juniorrytter Jakob Bering, Randers Cykleklub, blev i weekenden nummer tre i juniorernes MTB World Cup afdeling i Madrid.

Tilbage til toppenFriedensfahrt: Danilo Hondo vandt 2. etape


Den dopingdømte tysker og tidligere førstesprinter hos Team Gerolsteiner, Danilo Hondo, vandt i dag 2. etape af etapeløbet Friedensfahrt.

Også i dag faldt afgørelsen i en massespurt efter de 177 km fra Schrems til Ceske Budejovice, hvor Hondo besejrede Wiesenhof-Akuds Stefan Radochla og holdkammeraten André Schulze. Danilo Hondo overtog med dagens etapesejr førertrøjen i det genopstandne etapeløb, der engang var kendt som Østeuropas Tour de France.

Det var Danilo Hondos første sejr efter dopingdommen, der fulgte efter at han testede positiv for carphedon i Murcia Rundt sidste år, og han var naturligvis meget glad efter dagens etape.


"Det var en ligeså dejlig følelse at vinde, som det var før min karantænr," sagde Hondo umiddelbart efter etapem. "Knuden er nu lost. Vi havde aftalt, at André skulle køre spurten for mig, og det lykkedes fuldkommen," tilføjede han.

Dagens etape var præget af talrige angreb, også fra vejrguderne, som sørgede for både regn og stærk vind for ikke at tale om haglbyger. Trods vejrbetingelserne lykkedes det østrigske Harald Starzengruber og italienske Stefano Boggia at komme af sted, og de havde på et tidspunkt et forspring på 4:50 minutter.

"Men, der var ingen, som havde interesse i at lade dem køre. Her er mange gode sprintere, og derfor arbejder mange hold sammen, så feltet kan komme samlet til mål," forklarer Hondo.

Duoen blev da også hentet 25 km før mål. "Jeg var syg, havde intet spist, og derfor måtte jeg slippe til sidst. Jeg fik krampe i benene," erklærede Boggia. Starzengruber forsøgte i nogen tid at holde sit forspring. "Men med den vind kunne jeg i den sidste ende intet udrette. Den overvandt mig," forklarer Starzengruber. Alligevel var der en smule trøst for østrigeren. Hans arbejde i udbruddet bevirkede nemlig, at han nu ligger med samme pointtal i bjergkonkurrencen som Fraser MacMaster fra Team Vorarlberg.

Til gengæld endte dagen mindre heldigt for to andre ryttere i feltet. Australske Andrew Wyper fra Heinz von Heiden holdet og Alberto Tiberio fra Team Health net styrtede og blev med knoglebrud kørt på hospitalet efter at de begge imidlertid havde gennemført etapen.

Tilbage til toppenMorten Christiansen: Jeg var bange for at få gummiben


Det var en lettet Morten Christiansen, der søndag den 14. maj kunne køre over målstregen med armene i vejret for første gang siden september 2003. Og så oven i købet foran hjemmepublikummet i Horsens, der var mødt op for at se Stensballe Trailercenter-løbet.

Efter supersæsonen 2003, hvor Morten Christiansen bl.a. vandt Post Cuppen sammenlagt og sluttede sæsonen med at vinde det sidste løb i Bov, fulgte to miserable sæsoner, og han var begyndt at tvivle på, om han stadig kunne vinde.

"Alt var lagt an til mig i finalen, men jeg er begyndt at få mange nerver på i afslutningerne, fordi jeg er blevet usikker på, om jeg kan vinde igen. Så da sad i finalen i dag var jeg bange for at få gummiben", siger Morten Christiansen, der under sin lange sejrstørke har mistet noget af den hurtighed han havde i sin tid som banerytter, men til gengæld opbygget en større råstyrke.

Morten Christiansen er dog hurtig til også at kalde triumfen en sejr for holdet:

"Med halvanden omgang igen skruede vi bissen på i sidevinden. Vi var bange for at Jens Erik Madsen (Team Designa Køkken) og Alex Rasmussen (Team Odense Energi) ville være for hurtige i spurten, så dem skulle vi have isoleret. Det lykkedes, og da jeg havde tre holdkammerater med i frontgruppen, fik jeg lov til at springe over føringerne", fortæller Morten Christiansen, der efter forløsningen føler sig i stor taknemmelighedsgæld til holdkammeraterne.

"Nu vil jeg med glæde slide for at hjælpe de andre til sejr", siger han, "For eksempel gjorde Troels Vinther et fantastisk stykke arbejde i dag, og hvis han er lige så godt kørende i Post Cuppen i Slagelse på søndag, vil jeg gøre alt for at hjælpe ham til sejr", lover Morten Christiansen.

Tilbage til toppenTour de Picardie: Jimmy Casper vandt løbet samlet


Franskmanden Jimmy Casper vandt søndag eftermiddag Tour de Picardie samlet, men det blev en tæt finale, hvor Cofidis rytteren kun vandt med 1 sekund foran Cédric Hervé.

Den sidste etape endte med sejr til Sébastien Hinault (Credit Agricole) som spurtede sig til sejr foran Samuel Dumoulin (AG2r) og Yuri Metlushenko (Team LPR)


Resultat af 4. etape
1Sébastien Hinault (Fra-C.A)1.49.54
2Samuel Dumoulin (Fra-A2r)s.t.
3Yuri Metlushenko (Ukr-Lpr)s.t.
4Paul Martens (Ger-Sks)s.t.
5Ludovic Auger (Fra-FdJ)s.t.


Samlet stilling efter 4. etape
1Jimmy Casper (Fra-Cof)12.16.41
2Cédric Hervé (Fra-Bjf)0.01
3Jimmy Engoulvent (Fra)0.06
4Jérémy Roy (Fra-FdJ)0.07
5Geert Omloop (Bel-Uni)0.07
6Jeremy Hunt (GBr-Uni)0.08
7Maarten Tjallingii (Ned-Sks)0.10
8Marco Marcato (Ita-Agc)0.11
9Hugo Sabido (Por-Bar)0.11
10Alexandre Pichot (Fra-Btl)0.11

Tilbage til toppenOlympia's Tour: To GLS-ryttere på podiet


I dag blev første etape af det hollandske U26 etapeløb Olympia’s Tour kørt, hvor det lykkedes Borut Bozic at vinde etapen foran de to danske ryttere Michael Mørkøv og Kasper Jebjerg.

Første etape af Olympia Tour blev næsten en total triumf for danske Team GLS. Etapen blev kørt med start og mål i Noordwijkerhout over 158 km. Med Michael Mørkøv på andepladsen, Kasper Jebjerg på 3. pladsen og Jacob Moe Rasmussen på 7. pladsen, manglede kun podiets øverste trin for at gøre etapen perfekt for Team GLS.

Alle 8 mand var godt kørende, fortæller dagens GLS’er, Michael Mørkøv fra Holland. ”Vi sad alle fremme og 5 km før mål satte vi os op og trykkede på i en nogenlunde blid sidevind. Vinden var ikke hård nok til at splitte det for alvor, men vi fik alle holdt os fremme i spids. Jeg selv og Kasper Jebjerg er måske mest vant til at køre andres chance, men i dag var vi de prioriterede ryttere, og holdet ydede en fremragende indsats.”

”Da vi kører ind på de sidste 1000 meter kommer en anden ’raket’ fra et lettisk hold op på siden af os. De er 4 mand. Moe lægger sig ind på deres raket. En rytter fra det lettiske hold åbner mellem 1000 og 500 meter mærket. Vi tøver lige et øjeblik for længe, så kører Kasper spurten for mig, og jeg kan til sidst gå forbi. Vi bliver 2 og 3 på etapen. Man kan måske sige, at det var en lille taktisk brøler at lade letten komme af sted, men det fik vi lært af. Man skal være 100% skarp i sådan et opløb, men med 3 mand i top 10 og 2 mand i top 3, ramte vi heller ikke helt ved siden af,” slutter Michael Mørkøv.

Samlet overtager Niki Terpstra (Ubbink) førertrøjen.

Resultat af 3. etape
1.Borut Bozic (Slo-Per)
2. Michael Mørkøv (Den-Gls)
3. Kasper Jebjerg (Den-Gls)

Tilbage til toppenTour de l'Aude: Ny sejr til Buitenpoort-Flexpoint


Buitenpoort-Flexpoint fik endnu en sejr i dag, da holdet vandt enkeltstarten ved Loës Gunnewijk, som sejrede foran holdkammeraten Susanne Ljungskog. Judith Arndt fra T-Mobile tog sig af 3. pladsen. Enkeltstarten var dog kun 5.5 kilometer lang, så tidsforskellene blev ikke så store.

Bedste dansker blev igen Dorte Lohse Rasmussen, som sluttede 43 sekunder efter Gunnewijk. Lohse er også fortsat bedste dansker samlet på en 21. plads.


Resultat af 3. etape
1 Loës Gunnewijk (Ned) Buitenpoort-Flexpoint Team 6.59
2 Susanne Ljungskog (Swe) Buitenpoort-Flexpoint Team 0.05
3 Judith Arndt (Ger) T-Mobile Professional Cycling
4 Priska Doppmann (Swi) Univega Pro Cycling Team
5 Ina Teutenberg (Ger) T-Mobile Professional Cycling 0.10
6 Amber Neben (USA) Buitenpoort-Flexpoint Team 0.11
7 Edwige Pitel (Fra) Bianchi Aliverti Kookai 0.19
8 Trixi Worrack (Ger) Equipe Nürnberger Versicherung 0.20
9 Katryn Watt (Aus) Lotto-Belisol Ladiesteam 0.21
10 Edita Puncinskaite (Ltu) Nobili Rubinetterie Menikini Cogeas 0.22

53 Dorte Rasmussen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 0.43
60 Trine Hansen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 0.48
68 Mette Andreasen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 0.55
70 Lise Christensen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 0.56
103 Maja Adamsen (Den) Fenixs-Colnago 1.26


Samlet stilling efter 3. etape
1 Loës Gunnewijk (Ned) Buitenpoort-Flexpoint Team 3.45.07
2 Susanne Ljungskog (Swe) Buitenpoort-Flexpoint Team 0.05
3 Amber Neben (USA) Buitenpoort-Flexpoint Team 0.12
4 Judith Arndt (Ger) T-Mobile Professional Cycling 0.23
5 Madeleine Sandig (Ger) Buitenpoort-Flexpoint Team 0.30
6 Priska Doppmann (Swi) Univega Pro Cycling Team 0.37
7 Trixi Worrack (Ger) Equipe Nürnberger Versicherung 0.46
8 Kimberly Anderson (USA) T-Mobile Professional Cycling 1.03
9 Suzanne De Goede (Ned) AA-Drink Cycling Team 1.05
10 Eva Lutz (Ger) Equipe Nürnberger Versicherung 1.07
..
21 Dorte Rasmussen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 3.40
47 Maja Adamsen (Den) Fenixs-Colnago 6.50
64 Lise Christensen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 13.04
74 Trine Hansen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 15.39
105 Mette Andreasen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 22.02

Tilbage til toppenTour de Picardie: Jimmy Casper vandt 3. etape


Jimmy Casper (Cofidis) vandt 3. etape af Tour de Picardie, hvor franskmanden spurtede sig til etapesejren foran de to Unibet-ryttere Geert Omloop og Jeremy Hunt.

Ny mand i førertrøjen er Cédric Hervé. Sidste etape i løbet køres senere i dag.

Resultat af 3. etape
1Jimmy Casper (Fra-Cof)2.04.01
2Geert Omloop (Bel-Uni)s.t.
3Jeremy Hunt (GBr-Uni)s.t.
4Paolo Valoti (Ita-Lpr)s.t.
5Marco Marcato (Ita-Agc)s.t.


Samlet stilling efter 3. etape
1Cédric Hervé (Fra-Bjf)10.26.28
2Jimmy Casper (Fra-Cof)0.01
3Jérémy Roy (Fra-FdJ)0.06
4Geert Omloop (Bel-Uni)0.06
5Jimmy Engoulvent (Fra)0.08


Volta a Catalunya: Celestino vender tilbage


Mirko Celestino (Milram) er klar igen efter, at han brækkede skulderen i årets første ProTour løb Paris-Nice. Celetino vender tilbage i etapeløbet, Volta a Catalunya, som starter i næste uge.

”Jeg er glad for at komme tilbage, men jeg er stadig bitter over, at have misset klassikerne og Giro d’Italia”, forklarer Celestino og håber på at den anden halvdel af sæsonen vil byde på noget bedre end det første gjorde.

Team Milram stiller med følgende ryttere til Volta a Catalunya: Mirko Celestino, Maarten Den Bakker, Michele Gobbi, Andriy Grivko, Maxim Iglinsky, Carlo Scognamiglio, Erik Zabel og Giovanni Visconti.

Sportsdirektør for holdet bliver Oscar Pellicioli.

Tilbage til toppen


Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?