Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 19. oktober 2006

Feltet.dk korte - 19. oktober 2006

19. oktober 2006 10:170
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Caisse d'Epargne: Forlænger med Acosta
- Koldo Gil: Ikke en del af Operacion Puerto
- Jan Ullrich: Glad på Bassos vegne
- Unibet.com: Forlænger med Matthe Pronk
- Rabobank: 7 nye ryttere på 2007-holdet
- Ivan Basso: Spændende med Barloworld
- Jan Ullrich: Vil skifte forbund
- Bruyneel: Ingen hemmelighed at jeg er interesseret i Basso
- Anti-doping: Koordinator hos UCI stopper
- Team Danmark: Flere penge til de danske eliteudøvere
- Lance Armstrong: Nye grundløse anklager
- Ivan Basso: Barloworld interesseret
- Bobby Julich: Frygteligt at konkurrere mod Basso
- CSC: Tilfredse med Bjarne Riis beslutning
- UCI: Ingen melding fra det italienske forbund
- 6-dagesløb: 4 par på omgangshøjde

De korte nyheder opdateres løbende


Caisse d'Epargne: Forlænger med Acosta


José Vicente Garcia Acosta har forlænget sin kontrakt med Caisse d'Epargne - Illes Balears med endnu en sæson, skriver den spanske avis Navarra. Den 34-årige rytter har kørt hele sin karriere for det samme hold Banesto, som senere skiftede navn til Illes Balears - Banesto og sidste år blev det til Illes Balears.

José Vicente Garcia Acosta blev professionel i 1995 og er noteret for 8 professionelle sejre - senest vandt Acosta i 3. etape i etapeløbet Vuelta a Castilla y Leon, som blev kørt den 22. marts i år.

Tilbage til toppenKoldo Gil: Ikke en del af Operacion Puerto


Den spanske rytter Koldo Gil får nu sit navn renset, da det forlyder, at han ikke er en del af den spanske dopingefterforskning Operacion Puerto, som det først var antaget. Det fastslår Saunier Duval-rytterens advokat over for flere spanske medier. Koldo Gil blev ellers af sit eget hold udelukket fra årets udgave af Vuelta a España umiddelbart før første etape, da det forlød, at Gil havde haft kontakt til den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes.

Gils spanske hold har dog stadig tillid til ham og forventer, at han er klar til køre cykelløb fra starten af den kommende sæson. Den spanske rytter vil uden tvivl forsøge at gøre en god figur i Tour de France, og et andet af hans sæsonmål kan meget vel være det for spaniere så vigtige Baskerlandet Rundt.

Tilbage til toppenJan Ullrich: Glad på Bassos vegne


Selvom Jan Ullrich i øjeblikket har sine egne problemer at tænke på, tager han sig alligevel tid til at ønske Basso tillykke med, at CONI har opgivet af starte en retssag imod ham.

”Basso og jeg har holdt kontakten ved lige, i en periode som ikke har været nem for nogen af os. Jeg er glad for, at denne paradeforestilling er overstået for ham,” skriver Ullrich på sin hjemmeside.

”Jeg håber nu, at han stille og roligt kan starte sine forberedelser, og at han kan finde et godt hold, som kan hjælpe ham med at rette op på det som skete i juni måned.”

Tilbage til toppenUnibet.com: Forlænger med Matthe Pronk


Unibet.com har offentliggjort, at de har forlænget kontrakt med hollænderen Matthe Pronk for yderligere en sæson.

“Pronk er en meget loyal rytter, som kan gøre sig gældende i mange løb, hvilket er en styrke for holdet,” forklarer holdets manager Jacques Hanegraaf.

Matthe Pronk har været professionel siden 1999 og er noteret for 3 professionelle sejre.

Unibet.com meddeler også, at holdet har skrevet kontrakt med Jimmi Casper, det er dog en nyhed, som allerede var fremme i oktober måned, men nu er det altså officielt.

Tilbage til toppenRabobank: 7 nye ryttere på 2007-holdet


Det hollandske ProTour hold har 2007 holdet på plads. Holdet har skrevet kontrakt med den sidste rytter, som er Dmitriy Kozontchuk. Han rykker op fra Rabobank kontinental hold, og bliver dermed også professionel. Kozontchuk har kontrakt til og med 2008 og er den 28. rytter på det hollandske hold.

I 2007 vil Kozontchuk køre sin 3. sæson hos Rabobank, og siden start på sæsonen har han vundet i alt 6 sejre. I 2005 vandt han det samlede klassement i Cinturon Mallorca og U23 udgave af Paris - Roubaix. I denne sæson har Kozontchuk vundet to etaper i Triptyque des Monts et Chateaux, en etape i Thüringen Rundfahrt samt bjergkonkurrencen i Vuelta a Leon.

I stedet for Kozontchuk har Rabobanks kontinental hold skrevet kontrakt med Thomas Rabou, som dermed bliver den 22. rytter på det hold.

Thomas Rabou har haft et meget eksotisk løbsprogram i 2006, hvor han har vundet Rour of Siam og Spa Ardennen Challenge samt sluttet som nummer to i Triptyque Ardennais. Rabou er kendt som en meget stærk bjergrytter og har en fremragende enkeltstart, så et meget lovende talent, som bliver spændende at følge i 2007.

Rabobank holdet vil i 2007 blive ledet af Erik Breukink, Frans Maassen, Adri van Houwelingen samt Erik Dekker.

Holdet har skrevet kontrakt med 7 nye ryttere til den kommende sæson, og der vil ikke komme yderligere ryttere til påpeger holdet i en pressemeddelelse.


Rabobank 2007:
Tre nye ryttere er kommet til fra Rabobanks kontinental hold, det er Rick Flens, Robert Gesink, Dmitriy Kozontchuk. Desuden er Sebastian Langeveld (Skil - Shimano), Koos Moerenhout (Phonak Hearing Systems), Leon van Bon (Davitamon - Lotto) og Max van Heeswijk (Discovery Channel) kommet til.

Resten er holdet består af: Mauricio Alberto Ardila Cano, Michael Boogerd, Jan Boven, Graeme Brown, Bram de Groot, Marc de Maar, Thomas Dekker, Theo Eltink, Juan Antonio Flecha Giannoni, Oscar Freire Gomez, Mathew Hayman, Pedro Horrillo Muñoz, Gerben Löwik, Denis Menchov, Grischa Niermann, Joost Posthuma, Michael Rasmussen, Kai Reus, Thorwald Veneberg, William Walker og Pieter Weening.

Tilbage til toppenIvan Basso: Spændende med Barloworld


Her til aften skriver Ivan Basso på sin hjemmeside en tak til Bjarne Riis, for den tillid han har givet ham. Samt ønsker han holdet held og lykke i fremtiden.

Ellers koncentrerer den italienske rytter sig mest om at finde et nyt hold. Et par af de ProTour hold som tidligere har udvist interesse for Basso, Milram og Discovery Channel, har i de seneste 24 timer fået kolde fødder, og har trukket deres følehorn tilbage. Derfor kigger Basso sig nu mod alternative løsninger.

”Jeg er klar til at køre for et ikke-ProTour hold, som kan garantere både tekniske og økonomiske gode forhold,” udtaler Basso til La Gazzetta dello Sport.

Som man kan læse længere nede i dagens korte, er et af de alternativer Barloworld holdet. Et hold som Basso syntes er meget spændende. ”Det er interessant, fordi holdet i løbet af tre år vil være lige så stærkt som Team CSC.”

Ivan Basso håber at alt er faldet på plads, inden han starter sin vinterferie.

Tilbage til toppenJan Ullrich: Vil skifte forbund


Som tidligere skrevet på Feltet.dk fremsendte det schweiziske cykel forbund i sidste uge hele Jan Ullrich sagen til Anti Doping komiteen under den schweiziske olympiske komite, som skal stå for eventuelle afhøringer af den tyske rytter.

Om dette er den direkte årsag vides ikke, men Jan Ullrich oplyser i dag på sin hjemmeside, at han trækker sit medlemskab af det schweiziske cykel forbund.

”I de sidste måneder har ledende personer i den schweiziske cykel forbund og den schweiziske olympiske komite kørt en medie kampagne imod mig, og kommet med modstridende oplysninger til pressen. Tilliden imellem os er blevet ødelagt,” skriver Jan Ullrich.

Dette er dog ikke ens betydende med, at Jan Ullrich indstiller sin karriere.

”At jeg trækker mig ud af forbundet, betyder ikke, at jeg indstiller min karriere. Jeg har kontakt med flere cykel forbund angående en licens for 2007.”

Tilbage til toppenBruyneel: Ingen hemmelighed at jeg er interesseret i Basso


Ifølge Ivan Basso har han modtaget et konkret tilbud fra Discovery Channel holdet, hvilket dog ikke kan bekræftes af holdet selv.

"Vi har altid været interesserede i Basso og omvendt. Men vi har ikke præsenteret ham for noget konkret," siger Discovery Channels assisterende manager, Dirk Demol, ifølge sporza.be

Holdets manager, Johan Bruyneel, er dog yderst interesseret i den italienske rytter. ”Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har været interesseret i Basso længe. Jeg har prøvet at få ham, men det er ikke lykkedes,” udtaler han til Associated Press

Dirk Demol vil dog vente med eventuelle forhandlinger indtil Bassos navn er renset.

Tilbage til toppenAnti-doping: Koordinator hos UCI stopper


Den schweiziske advokat, Christian Varin, har efter fem år som Anti-doping koordinator hos UCI valgt at stoppe. Ifølge Enrico Carpani, UCIs pressechef, skyldes Varins afsked ikke utilfredshed med hans indsats. ”Mr. Varin er ikke blevet kritiseret af UCI. Vi har været meget glade for hans arbejde,” udtaler Carpani til Associated Press. Derfor fortsætter Varin også som ekstern konsulent for UCI.

Til at erstatte Varin har UCI fundet den tidligere direktør for den australske anti-doping komite.

Tilbage til toppenTeam Danmark: Flere penge til de danske eliteudøvere


Danmarks største ejendomsmæglerkæde EDC er i dag blevet hovedsponsor for elitesportsorganisationen Team Danmark. Sponsoratet løber frem mod OL i Beijing 2008. Aftalen sikrer flere penge til de danske eliteudøvere og forbedrer desuden atleternes muligheder for at kombinere arbejde og elitesport.

Udover den økonomiske indsprøjtning til dansk elitesport betyder samarbejdet helt konkret, at EDC opretter et antal trainee-stillinger til danske elitesportsudøvere. Atleterne kan dermed få erhvervserfaring, samtidig med at de har den fornødne tid til at træne og deltage i konkurrencer.

”Eliteudøvere er målrettede og har en stærk vindermentalitet. Disse egenskaber kan også være et aktiv for ejendomsmæglere. Vi ser derfor meget gerne nogle af sportsfolkene som kommende medarbejdere i EDC”, siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC. Aftalen indbefatter desuden, at EDC stiller sine faglige kompetencer, viden og erfaring om ejendomsmarkedet til rådighed for sportsudøverne.

”I første omgang er vi ved at gennemgå Team Danmarks lejemål, der omfatter boliger og kollegier til Team Danmark-støttede atleter. Team Danmark lægger vægt på, at elitesportsudøverne har gode boligforhold, og dér har EDC en kompetence, som kan vise sig at få stor betydning”, oplyser Jan Nordmann.

Marketingchef i Team Danmark, Steen Fladberg, ser særdeles positivt på potentialet i det nye samarbejde med landets største ejendomsmæglerkæde.

”Et væsentligt omdrejningspunkt i Team Danmarks arbejde er ’det hele idrætsmenneske’. Internationale topresultater på sportsarenaen skal gå hånd i hånd med en civil karriere. Den nye aftale med EDC tilfører ikke kun flere økonomiske ressourcer, som kan forbedre udøvernes sportslige setup - aftalen støtter også op om vores målsætning om at udvikle hele idrætsmennesker med alsidige fysiske, psykiske og sociale kompetencer”, siger Steen Fladberg.

Tilbage til toppenLance Armstrong: Nye grundløse anklager


Lance Armstrong har i flere omgange været udråbt som dopingsynder, men den syvdobbelte Tour de France-mester har hver gang nægtet alt.

I dag udkommer endnu en bog, som drager den amerikanske cykelrytters evner i tvivl. Bogen hedder »LA Officiel« og er en opfølger til bogen »LA Confidential«, der blev udgivet for 2½ år siden. Forfatterne Pierre Ballester og David Walsh siger, at den nye bog kaster nyt lys over, hvordan Armstrong brugte dopingprodukter til at skabe sine fantastiske resultater.

Som sædvanlig nægter Lance Armstrong at have noget med doping at gøre, og anklager især forfatteren David Walsh for at lyve, manipulere med bevismateriale, og for at have betalt hans kilder for informationer.

”Jeg kørte rent. Jeg vandt rent. Jeg er den oftest testede atlet i sportshistorien. Jeg har forsvaret mig selv, og har vundet alle retssager, for at bevise jeg var ren. Endnu en fransk bog med grundløse, sensationelle og afviste anklager, vil ikke ændre på den sandhed," udtaler Lance Armstrong om den nye bog.

Tilbage til toppenIvan Basso: Barloworld interesseret


Først blev Ivan Basso og Team CSC enige om at ophæve deres kontrakt. Så meldte Milram holdet ud, at de ikke længere var interesseret i Basso, og det samme gjorde Discovery Channel. Dermed ser det ud til, at Ivan Basso ikke kører på et ProTour hold i den kommende sæson.

Ifølge Procycling.com er Barloworld holdet dog klar med en redningsplanke til Ivan Basso. Holdets manager, Claudio Corti bekræfter, at holdet har givet Basso et tilbud. Men derudover ved Corti ikke så meget endnu.

”Pressen siger, at vi er tæt på at skrive kontrakt med ham. Men hvad er tæt? Vi har kontakt, og vi er interesseret, men vi ved ikke, om vi er de eneste. Når Basso snakke om konkrete tilbud, så ved jeg helt ærlig ikke, om vi er et af dem,” udtaler Corti i dag til Procycling.com.

Tilbage til toppenBobby Julich: Frygteligt at konkurrere mod Basso


Bobby Julich er en af de ryttere hos Team CSC, som offentligt har støttet sin nu tidligere kap-tajn igennem de sidste fire svære måneder. Julich var både i denne sæson og i den kommende indstillet på, at ofre alle personlige mål for at hjælpe kaptajnen Basso frem til sejre i Giroen og Touren.

Nu må han i stedet se Ivan Basso forlade holdet, og højst sandsynligt blive en svær konkurrent i den kommende sæson.

”Jeg tror, jeg taler på alle 29 rytteres vegne, når jeg siger, at det er frygteligt, at Ivan nu skal konkurrere mod os. For han er en uhyggelig rytter,” udtaler Bobby Julich i dag til Ekstra Bladet.

Samtidigt erkender den rutinerede amerikaner, at Ivan Basso i dag er i en meget svær situation. ”Det var bedst, hvis Ivan var blevet renset. Sekundært kunne han have taget en toårig straf, hvis han blev kendt skyldig. Nu er han hverken det ene eller andet.”

Tilbage til toppenCSC: Tilfredse med Bjarne Riis beslutning


Da Bjarne Riis i går valgte at opsige samarbejdet med Ivan Basso, var det en beslutning, han selv tog men efter rådgivning hos storsponsoren CSC. Derfor var virksomheden også tilfreds med udfaldet.

”Det her er Riis beslutning, men vi har selvfølgelig været i løbende dialog. Vi tror, det er det rigtige at gøre. Team CSC ved nu, hvad de har at arbejde med, Ivan Basso kan komme videre, og så er det da også vigtigt for os sponsorer, at fokus igen handler om det sportslige i stedet for en langtrukken retssag,” udtaler kommunikationsdirektør Markus Bjørn Kraft til Jyllandsposten.

Derfor ser firmaet CSC også allerede nu fremad. ”Vi har haft seks gode år med Bjarne Riis, og vi skal have mindst to mere, hvilket vi er fuldt ud tilfredse med. Holdet gjorde det også fint under Touren i år selv uden Basso. Vi har mange gode ryttere på holdet, der nok skal løfte den arv,” vurderer Markus Bjørn Kraft ifølge Ritzau.

Bjarne Riis og Team CSC holdet har i perioden med hele Basso sagen været beskyldt for at være indelukket og ikke markante nok i deres udtalelser over for pressen. Dette er Markus Bjørn Kraft dog ikke enige i. ”Vi synes cykelholdet i høj grad har været åbne og imødekommende over for offentligheden. Vi er meget tilfredse med holdets håndtering.” slutter kommunikationsdirektøren af med over for Jyllandsposten.

Tilbage til toppenUCI: Ingen melding fra det italienske forbund


Det danske UCI medlem Peder Pedersen forklarer, at den internationale cykelunion (UCI) fortsat ikke har modtaget noget fra den italienske olympiske komite om, at sagen mod Ivan Basso er droppet. Dette er også årsagen til, at UCI ikke er gået videre i sagen, men UCI overvejer fortsat at sende sagen videre til den internationale sportsdomstol CAS.

"Så vidt jeg er orienteret, har vi stadig ikke modtaget en officiel melding fra det italienske forbund om, at de dropper sagen mod Basso,” forklarer Peder Pedersen til Ritzau, men erkender også, at det trækker den vej: ”Det trækker formentlig den vej efter CONI's anbefaling. Før vi hører noget, kan vi ikke gøre noget i sagen.”

Selvom CONI anbefaler frikendelse af Ivan Basso, så valgte den danske holdejer Bjarne Riis i går omgående at afskedige den italienske stjernerytter Ivan Basso.

Tilbage til toppen6-dagesløb: 4 par på omgangshøjde


Her hvor rytterne er halvvejs igennem 6-dagesløbet I Amsterdam, er stillingen I toppen meget lige. Hele fire par ligger lige nu på omgangshøjde, og det er med europamestrene, Bruno Risi og Franco Marvulli, i spidsen.

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen havde deres bedste dag indtil videre i løbet, og indhentede en omgang på de førende par.

For Marc Hester var det også en god dag, selvom han og makkeren, Jens Mouris, stadigvæk ligger sidst. Det skyldtes at Mouris efter en omgang influenza i går var tilbage på cyklen.

Stillingen efter 3. dag
1 Bruno Risi - Franco Marvulli (SWI), 218 p.
2 Danny Stam - Peter Schep (HOL), 165 p.
3 Iljo Keisse (BEL) - Marco Villa (ITA), 160 p.
4 Robert Bartko - Andreas Beikirch (TYS), 124 p.

1. omgang efter
5 Juan Llaneras - Isaac Galvez (SPA), 95 p.

3. omgange efter
6 Michael Mørkøv - Alex Rasmussen (DAN), 131 p.

5. omgange efter
7 Aart Vierhouten (HOL) - Alexander Aeschbach (SWI), 55 p.
8 Matthé Pronk - Jos Pronk (HOL), 38 p.

8. omgange efter
9 Dimitri Defauw - Wouter van Mechelen (BEL), 129 p

9. omgange efter
10 Wim Stroetinga - Niki Terpstra (HOL), 68 p.

13. omgange efter
11 Bobbie Traksel (HOL) - Gerd Dörich (TYS), 28 p.

14. omgange efter
12 Jens Mouris (HOL) - Marc Hester (DAN), 39 p.

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: Tour de Romandie
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?