Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 25. maj 2006

Feltet.dk korte - 25. maj 2006

25. maj 2006 00:040
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Linda Villumsen: Sejrede i Tyskland
- Jacob Nielsen: "Jeg kørte de andre sønder og sammen"
- Volta ao Alentejo: Møller endnu engang med feltet hjem
- UCI: Reaktioner på Liberty-sagen
- Lars Bak: Tæt på etape sejr
- Tour de Himmelfart: Hollænderne dominerede prologen
- Tour de Himmelfart: I dag starter Danmarks største etapeløb
- Belgien Rundt: Tom Boonen sejrede
- Aflysning: Heino løbet aflyst
- Odense Cuppen: Fortsætter
- Doping: Saiz arresteret under dopinghandel?
- Glenn Bak: Får prof-debut i Post Danmark Rundt
- Bjarne Riis: Så vil jeg hellere lukke holdet
- Ivan Basso: Program frem mod Touren endnu ukendt
- Shoppen: Køb DVD'en "Den Ultimative udfordring"

De korte nyheder opdateres løbendeLinda Villumsen: Sejrede i Tyskland


Den danske cykelrytter, Linda Villumsen, vandt Kr. Himmelfartsdag en flot sejr i det tyske kriterium løb Refrath. Linda Villumsen kørte solo og sejrede på en lidt alternativ måde.

”Jeg kørte alene hjem efter at have hentet feltet med en omgang…”, smiler Linda Villumsen til Feltet.dk og tilføjer: ”Min holdkammerat Tanja Hennes blev nummer 2 og Charlotte Becker nummer 3!”

”Turen går i morgen videre mod Køln, hvor vi har et Bundesliga løb, jeg har fået jobbet som Hennes' hjælperytter, hvilket jeg ser frem til. Der er mange stærke hold, og vi køre blandt andet imod to hold, som har ryttere fra vores hollandske hold også. Søndag fortsætter vi med endnu et Bundesliga løb, lidt længere og hårdere rute”, supplerer Linda Villumsen ovenpå sejren.

Linda har ikke tidligere nogle afdelinger af Bundesligaen, men ser frem mod en hård weekend.

Tilbage til toppenJacob Nielsen: "Jeg kørte de andre sønder og sammen"


Det lykkedes endnu en gang Jacob Nielsen fra Glud & Marstrand Horsens at erobre en pointtrøje, da han Kr. Himmelfartsdag vandt to indlagte spurter og blev nr. 2 i en tredje på første etape af Fleche du Sud i Luxembourg.

"Jeg har ikke kørt så stærkt i meget lang tid. Jeg kørte simpelthen de andre i udbruddet sønder og sammen", sagde Jacob Nielsen efter etapen.

Jacob Nielsen sad med i den udbrydergruppe på otte ryttere, der kom af sted efter 70 km af de i alt 160 km. Med sig i gruppen havde han desuden holdkammeraterne Roy Hegreberg og Michael Skelde. Med 45 km igen blev gruppen halveret, så kun Jacob Nielsen, Roy Hegreberg, René Jørgensen fra Team Designa Køkken samt den tysk rytter sad tilbage.

Efter eget udsagn kørte Jacob Nielsen så stærkt, at han langsomt pinte livet ud af de øvrige udbrydere, men ikke stærkt nok til at holde feltet på afstand. Gruppen blev hentet 6 km før mål og etapen sluttede i en massespurt, hvor bedste Glud & Marstrand Horsens-rytter blev Troels Vinther omkring en 10.-plads.

"Det var en hård etape i kuperet terræn, og det regnede hele dagen. Det var så koldt, at jeg - ganske vist som den eneste - kørte i lange bukser", fortæller Jacob Nielsen.

Tilbage til toppenVolta ao Alentejo: Møller endnu engang med feltet hjem


Ligesom gårsdagens etape, sluttede dagens etape af Volta ao Alentejo med en massespurt. I dag var det Enrico Degano fra Barloworld som var hurtigst. Han vandt foran Sergio Ribeiro. Nummer tre i dag blev gårsdagens vinder, Pablo Urtasun, som dog stadigvæk fører i den samlede stilling.

Claus Michael Møller luskede stille og roligt i mål på en 96. plads og er i den samlede stilling nummer 108.

Resultat af 2. etape
1 Enrico Degano (Ita) Barloworld 3.50.43
2 Sergio Ribeiro (Por) Barbot-Halcon
3 Pablo Urtasun (Spa) Kaiku
4 Bruno Lima (Por) Maia Milaneza
5 Blazej Janiaczyk (Pol) T.Androni G.-3C C.
6 Candido Barbosa (Por) L.A. Aluminios-Liberty Seguros
7 Claudio Faria (Por) Madeinox-Bric-A.R. Canelas
8 Helder Oliveira (Por) Madeinox-Bric-A.R. Canelas
9 Manuel A. Cardoso (Por) Carvalhelhos-Boavista
10 Alberto Guerrero (Spa) 3 Molinos Resort
...
96 Claus M. Møller (Den) Barbot-Halcon

Samlet stilling efter 2. etape
1 Pablo Urtasun (Spa) Kaiku 7.56.20
2 Sergio Ribeiro (Por) Barbot-Halcon
3 Alberto Guerrero (Spa) 3 Molinos Resort
4 Daniel Moreno (Spa) Relax-Gam
5 Bruno Lima (Por) Maia Milaneza
6 Jacek Morajko (Pol) Carvalhelhos-Boavista
7 Martin Garrido (Arg) Duja-Tavira
8 César Quiterio (Por) Imoholding-Loulé Jardin H
9 Filipe Cardoso (Por) L.A. Aluminios-Liberty Seguros
10 Claudio Faria (Por) Madeinox-Bric-A.R. Canelas
...
108 Claus M. Møller (Den) Barbot-Halcon

Tilbage til toppenUCI: Reaktioner på Liberty-sagen


Det internationale cykelforbund, UCI, er nu kommet med deres reaktion på de seneste dages tumult omkring arrestationen af bl.a. Liberty Seguros-Würth manager Manolo Saiz sammen med holdets anden sportsdirektør og holdlæge.

I en pressemeddelelse erklærer UCI, at man er meget trist over at der er personer indenfor cykelsporten involveret i de spanske myndigheders dopingefterforskning.

Samtidig fortæller man, at de seneste dages afsløringer ikke kommer som nogen overraskelse for organisationen. “UCI har mere end en gang udtrykt sin bekymring over den formodede bloddoping i Spanien overfor den spanske regering, og man har bedt WADA om hjælp i lyset af UCI’s begrænsede efterforskningsmuligheder.“

Man erklærer sig endvidere tilfreds med initiativet, som man støtter, også selvom det kan være en pinefuld situation for cykelsporten.

Samtidig med, at man tilbyder sin assistance til de spanske myndigheder, pointerer man også, at det endnu er for tidligt at drage konklusioner i sagen, før efterforskningen er afsluttet og de involverede har haft mulighed for at forsvare sig.

Man tager desuden Liberty Seguros’ beslutning om at opsige sponsoratet af cykelholdet ad notam, og erklærer det som et stort tab for cykelsporten.

Tilbage til toppenLars Bak: Tæt på etape sejr


Den danske mester, Lars Bak, var tæt på sin første sæsonsejr på dagens etape af Bayern Rundfahrt. Han måtte dog tage til takke med en tredjeplads.

"De sad seks mand omkring et halvt minut foran de nærmeste forfølgere, da Lars rykkede 1.000 meter før mål og han fik også et fint hul, men desværre kom Massimo Codol (Tenax) lige med på hjul, og Codol ville ikke tage nogen føringer, så Lars kunne heller ikke køre på 100 %. I stedet kom de andre tæt på igen og så blev det altså Trampusch i stedet", sagde en lidt ærgerlig sportsdirektør Dan Frost efter etapen.

Til glæde for Team CSC er Piil begyndt at vise god form, og han sad sammen med Luke Roberts og Brian Vandborg i gruppen lige efter Bak.

"Luke, Jakob og Brian kom alle ind kort efter den forreste gruppe, så vi har mange kort at spille på i det samlede klassement. Vi kørte op over en stigning to gange og der knækkede feltet, så bagerste del tabte omkring 25 minutter", konstaterede Frost endvidere.

Tilbage til toppenTour de Himmelfart: Hollænderne dominerede prologen


I dag startede etapeløbet Tour de Himmelfart, og det var med hollænderne i den dominerende rolle i det danske etapeløb. Bedste dansker blev Morten Øllegaard fra Team Python Pro Næstved.


Resultat
1: Savie van Horik, Zuid Oost Nederland (Holland) 2.35.53
2: Stefan Klederman, CRT Raalte (Holland) 2.43.19
3: Toby Reimert, CRT Raalte (Holland) 2.43.90
4: Morten Øllegaard, Team Python Pro Næstved 2.44.20
5: Ricky Enø Jørgensen, Team Festina Vejle 2.44.93
6: Mikkel Schiøler, Team GLS 2.45.11

Tilbage til toppenTour de Himmelfart: I dag starter Danmarks største etapeløb


Med over 480 tilmeldte ryttere og en ordentlig portion ledere starter Tour de Himmelfart idag. Ryttere fra Holland, Belgien, Sverige, Norge og selvfølgelig Danmark står klar til at indtage vejene i og omkring Odder.

Dagen i dag starter med en 2,1 km lang prolog med start og mål på Ballevej, mens der senere på dagen bliver kørt gadeløb også med mål på Ballevej. I morgen skal der køres 2 etaper i den lille by Gylling, hvoraf den ene er den frygtede grusvejs etape, hvor rytterne på en 12,8 km omgang skal cykle på 2 grusvejsstykker.

Lørdag venter så konge etapen, hvor rytterne bl.a. skal over den hårde Pederstrup bakke. Undervejs skal der kæmpes om Den Gule trøje, Pointtrøjen, Bjergtrøjen og Fightertrøjen. Første rytter starter idag kl. 9.30, mens sidste rytterne forventes at være i mål kl. 15.00 lørdag.

Se mere på løbets officielle hjemmeside www.oddercykelklub.dk/tdh

Tilbage til toppenBelgien Rundt: Tom Boonen sejrede


På 2. etape af Belgien Rundt blev vundet af den belgiske verdensmester Tom Boonen (QuickStep), det skete da feltet kom samlet til mål efter 180 km fra Oostende til Knokke-Heist.

I massespurten var den belgiske verdensmester Tom Boonen bedst, men det var lige før, at Max van Heeswijk (Discovery Channel) havde overhalet QuickStep-rytteren. Nummer 3 blev Gert Steegmans (Davitamon Lotto)


Resultat af 2. etape
1. Tom Boonen (QuickStep)
2. Max van Heeswijk (Discovery Channel)
3. Gert Steegmans (Davitamon Lotto)

Tilbage til toppenAflysning: Heino løbet aflyst


Heino løbet, som skulle være kørt den 27. maj 2006 på Elverdamsbakken i Roskilde, er blevet aflyst.

”Det er med beklagelse, at vi må aflyse løbet så tæt på arrangementet. Det har desværre ikke været muligt, at skaffe tilstrækkeligt med hjælpe- og politihjemmeværnsfolk til at løbet kan gennemføres. Vi vil prøve at gennemføre løbet senere på sæsonen,” udtaler Poul E. Hansen formard for Politiets Idrætsforening København.

Tilbage til toppenTilbage til toppenOdense Cuppen: Fortsætter


I sæsonen 2006 vil Odense Energi i Odense gøre tingene lidt anderledes en de plejer, og derfor vil en del af træningsdagene blive afviklet som løb i stedet.

Der er tale om en gennemgående konkurrence over hele sæsonen, hvor Odense Energi vil kåre en samlet præmierække i hver klasse. Der køres om 5 - 3 - 2 - 1 point i hvert løb, og hver løbsdag indeholder minimum 3 løb, som tæller i omniumen. Der uddeles så 6-4-3-2-1 point til det samlede klassement. Der vil være point til den samlede statistik efter hver løbsdag.
For at man ikke skal være tvunget til at være der hver gang, vil det blive sådan at man medregner de tre bedste afdelinger for hver rytter. Det betyder at man kan deltage i den samlede præmierække bare man har været der tre gange. Hver aften vil der blive kørt som et omnium med 3 starter i hver klasse. Startpenge kr. 20,- pr. løbsdag. Tilmelding: der vil komme nærmere på nettet.

Alle løbsdage stater kl. 18.00. Begge dele forventer at tage 2 timer.

Tilbageværende løb.
Tirsdag den 30. maj
Tirsdag den 13. juni
Tirsdag den 25. juli
Tirsdag den 8. august
Tirsdag den 22. august
Tirsdag den 5. sep.

Tilmelding til Ulla Rasmussen på mail clausr@stofanet.dk. Der kan tilmeldes på dagen.

Tilbage til toppenDoping: Saiz arresteret under dopinghandel?


Endnu er der ikke kommet nogen officielle meldinger om, hvad der i forgårs førte til arrestationen af bl.a. Liberty Seguros manager Manolo Saiz, samt to spanske læger. Alligevel er flere spanske medier tilsyneladende kommet i besiddelse af flere væsentlige oplysninger omkring politi-aktionen.

Den spanske avis El Pais skriver således, at Manolo Saiz på arrestationstidspunktet var i besiddelse af 60.000 euro, mens de to læger Eufemiano Fuentes og José Luis Merino Bartres var i besiddelse af en pose med flere dopingmedikamenter, heriblandt anabole steoider. Avisen formoder således, at politiaktionen fandt sted midt under en handel med de forbudte dopingstoffer.

Efterfølgende skulle politiet have gennemsøgt to af Eufemiano Fuentes lejligheder og ifølge Efe skulle man i den ene lejlighed have fundet omkring 1000 portioner anabole steoider, samt over 100 posioner blod. Ligeledes skulle man have fundet instrumenter til at manipulere og nedfryse blod, samt instrumenter til udføre blodtransfusioner. Ligeledes skulle der på flere af blodposerne være anført flere fremtrædende spanske professionelle rytteres navne.

Manolo Saiz blev i går løsladt angiveligt pga. problemer med for højt blodtryk, mens de resterende forsat er i politiets varetægt.

Tilbage til toppenGlenn Bak: Får prof-debut i Post Danmark Rundt


Der har været tale, at Glenn Bak allerede her i foråret skulle på professionel kontrakt hos det Kontinentale Pro-hold UNIBET.COM. I stedet ser det ud til at man nu følger den oprindelige plan, således at den danske rytter for sin debut for det belgiske mandskab under dette års Post Danmark Rundt

”Hvad jeg selv har fået af vide så er Post Danmark Rundt min første start på UNIBET.COM holdet. Jeg glæder mig utrolig meget, specielt fordi det er i Danmark og fordi det er et løb jeg kender rigtig godt. Så jeg føler det er den perfekte start for mig,” siger en stolt Glenn Bak til Feltet.dk.

Den tidligere Herning-rytter ved dog godt, at han starter lidt længere nede i hierarkiet, når det gør løs i Frederikshavn. ”Selvfølgelig er det også nogle af stjernerne fra holdet, der skal køre. Så det bliver det nok ikke den samme angrebsivrige Glenn Bak vi plejer at se, men mere en der kører for holdet.”

Der er i første omgang tale om en stagiere-kontrakt, men den danske rytter har tidligere fået stor ros for sin indsats på holdet talenthold og håber derfor på en rigtig professionel kontrakt til 2007.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Så vil jeg hellere lukke holdet


Bjarne Riis afviser kategorisk, at holdet skulle nogen forbindelse til den spanske læge Eufemanio Fuentes, der er fængslet for at distribuere doping og udføre dopingpræparering af atleter bl.a. i cykelsporten.

”Vi har de læger, vi skal have. Jeg ville aldrig lægge navn til sådan noget, så vil jeg hellere lukke holdet. Det var det sidste, jeg kunne finde på med det hold, jeg har bygget op. Det har vi slet ikke nogen interesse i,” siger Bjarne Riis til Jyllands-Posten.

Bjarne Riis tilkendegiver at han kender Fuentes af navn, men ved ikke, hvordan han ser ud. Heller ikke den sammenhæng, der i visse medier menes at være igennem Carlos Sastre vil holdet kendes ved.

”Vi har også spurgt både Carlos Sastre og Iñigo Cuesta, der jo er spaniere, og de bedyrer begge, at de intet har med Fuentes at gøre”, siger holdets læge Joost de Maeseneer til Ekstra Bladet.

Tilbage til toppenIvan Basso: Program frem mod Touren endnu ukendt


Ivan Basso team-manager, Bjarne Riis, er sikker på, at den gode kørsel i Giro d´Italia kun vil være med til at stimulere, den italienske rytter til at køre endnu stærkere. Programmet mellem de to store etapeløb er dog endnu ikke helt fastlagt.

”Endnu har vi ikke i detaljer fastlagt, hvordan perioden mellem Giroen og Touren skal forløbe,” siger Bjarne Riis til Politiken. ”Vi skal givetvis studere nogle af stigningerne i Alperne, selv om vi allerede kender dem ret godt. Og så skal vi have en rigtig hård træningsomgang med mit hjem som udgangspunkt, som vi også havde det inden Giroen”.

Eneste optræden mellem de to løb forventes at blive ProTour-holdløbet i Eindhoven 18. juni.

Tilbage til toppenShoppen: Køb DVD'en "Den Ultimative udfordring"


Gennem de sidste 3 år har Grace Production fulgt den herboende amerikaner Chris MacDonald under hans forberedelser til verdens hårdeste sportsbegivenhed Race Across America.

Grace Production var med, da starten gik i San Diego og fulgte det dramatiske løb fra kyst til kyst. Det er der kommet en 66 minutters dokumentarfilm ud af.

Det er muligt at købe DVD’en “Den ultimative udfordring”. Prisen er 139,- plus forsendelse 25,-

BESTIL HER

Tilbage til toppen

Læs også
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Tour of Estonia(2.1) 23/05-25/05

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?