Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 26. oktober 2006

Feltet.dk korte - 26. oktober 2006

26. oktober 2006 09:410
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Crocodile Trophy: Rucker vandt på nationaldagen
- Rabobank: På papiret ser det godt ud
- Alex Pedersen: Knap så hård rute
- Tom Boonen: En interessant rute
- Team CSC: Sastre vinder Touren
- Swiss Cycling: Sag mod Ullrich i indeværende år
- Jan Ullrich: Uønsket i Østrig
- Gerolsteiner: Markus Fothen glæder sig
- Protour hold: Patrick Lefevere genvalgt som formand
- Astana og Saiz: Stridigheder om Pro Tour-licensen
- UCI: Vil bremse Team CSCs anti-dopingprogram
- Pro Tour-holdene: Vil indføre DNA-test
- Feltet.dk: Vind flotte præmier

De korte nyheder opdateres løbende


Crocodile Trophy: Rucker vandt på nationaldagen


Stefen Rucker er imponere igen i MTB-løbet Crocodile Trophy. På 10. etape, som var kongeetapen i dette års Crocodile Trophy, kørte østrigeren de sidste 130 km solo og sejre sikkert foran løbets førende rytter Christope Stevens, som kom i mål et lille kvarter senere. Danske Michael Borup viste igen, at han er blandt løbets bedste og blev nummer tre - mindre end to minutter efter Christope Stevens.

Med dagens sejr vandt Stefen Rucker sin 4. sejr og endda på den østrigske nationaldag, som naturligvis også blev fejret af Rucker selv, som kørte over målstregen med det østrigske flag over hovedet.


Foto: Stefan Rucker vinder igen


Danske Ole Egeblad blev igen nummer 3 i masterklassen og forsvarede dermed også den samlede 3. plads i denne klasse. Samlet over alle klasser er Ole Egeblad nummer nummer 18, imens Michael Borup er nummer 7.


Foto: Ole Egeblad før startenResultat af 10. etape
1StefanRucker-Elk Haus05:13:17
2ChristophStevens-Belgian Bike Power0:14:47
3MichaelBorup-RT-Adidas-Roadbike Shop0:16:26
4AttilaMarton-Meditech Sport Club - CIB Leasing0:21:33
5StruanLamont-Team Scott Racing0:21:33
6ValentinZeller-Dream Team0:21:33
7FrederikDewilde-Lingier-Versluys MTB-TEAM0:21:33
8DavidWood-Dream Team0:21:33
9ChristopheHeinix-Passage Fitness First Oudaan0:21:36
10IngmarBrichenfrid-Lietz-Sport Team0:21:44
..
20OleEgeblad-Team Descente - CSC 1:23:04


Samlet stilling efter 10. etape
1ChristophStevens-0:00:00
2AttilaMarton-0:32:40
3ValentinZeller-0:51:23
4IngmarBrichenfrid-0:58:40
5StefanRucker-1:06:07
6DavidWood-1:25:44
7MichaelBorup-1:33:08
8ManuelTreven-1:47:05
9StruanLamont-2:00:57
10DarrenO'Grady-2:54:36
..
18OleEgeblad-7:41:51

Tilbage til toppenRabobank: På papiret ser det godt ud


Både Rabobanks Manager, Theo de Rooij, og sportsdirektør, Erik Breukink, er tilfredse med næste års Tour de France rute. ”Touren er Touren, men på papiret ser det i hvert fald ikke skidt ud for os,” udtalte Theo de Rooij efter dagens præsentation.

Især er Theo de Rooij tilfreds med, at der i 2007 er langt færre sprinteretaper, inden klassementet bliver sat på plads i bjergene. ”Der bliver færre nervøse flade etaper, som klassementsrytterne frygter. I år var der hele 11 stykker, inden vi kom til de første bjergetaper, i 2007 er der kun fem. Så det er rigtig godt.”

Erik Breukink mener, at holdets tre esser, Michael Rasmussen, Denis Menchov og Michael Boogerd har fået en rute lige efter deres smag. ”Michael bliver glad for ruten. Der er ingen holdtidskørsel, og ingen lange individuelle tidskørsler i starten. Vi rammer bjergene efter få flade etaper, det tror jeg passer alle bjergrytterne godt,” sagde Erik Breukink efter præsentationen til Ritzau.

Tilbage til toppenAlex Pedersen: Knap så hård rute


Den tidligere Team CSC sportsdirektør og nuværende cykelekspert på DR Sporten, samt bestyrelsesmedlem i DCU, Alex Pedersen, mener ikke at dagens offentliggjorte Tour de France rute, er knap så hård som sidste år.

”Som programmet er skruet sammen, får man i Alperne først en halvblød bjergetape og så en hård bjergetape efterfulgt af en hviledag og så en etape ud af bjergene. Og det gentager sig nærmest i Pyrenæerne,” udtaler Alex Pedersen til DR Sporten og tilføjer. ”Måske er ruten gjort lidt nemmere, fordi man ikke vil beskyldes for at opfordre rytterne til brug af doping.”

Tilbage til toppenTom Boonen: En interessant rute


“Det ser ud til at være en god og interessant rute, selvom jeg stadig ikke har set de fulde detaljer på alle etaper,” lød den første kommentar fra Tom Boonen over telefonen fra hjemmet i Belgien på den netop præsenterede Tour rute for 2007. ”Det bliver spændende at starte i London. Første etape har mål i Canterbury, og det er et område og en etapetype, som jeg kender ret godt fra den seneste udgave af Tour of Britain,” fortsætter han.

Derudover kan han konstatere, at Touren endnu engang kommer på besøg i hjemlandet, Belgien. ”Om mandagen kommer så den første etape på kontinentet, fra Dunkerque til Gand. Det er en etape, som passer godt til ryttere som mig. Det er tredje gang, at Touren kommer til Belgien. Det er altid stort at køre foran et hjemmepublikum, men det giver også en form for ansvar.”

Boonen afslører desuden, at han gerne igen trækker i den gule førertrøje, selvom han formentlig ikke får lov at beholde den hele vejen til Paris. ”Generelt er den første uges etaper ret hektisk, hvor mange ryttere gerne vil markere sig, inden klassementsrytterne tager over. Jeg vil gerne vinde en etape i den første uge og så gå efter førertrøjen. Det var fantastisk at bære den gule trøje sidste år,” lyder det.

Han har ikke gennemført Tour de France de sidste to år, men han håber på, at han næste år kommer med hele vejen til Paris. “Og endnu bedre, hvis jeg kan være med til at slås om den grønne trøje helt op til afslutningen.”

Tilbage til toppenTeam CSC: Sastre vinder Touren


Knap var 2007-ruten af Tour de France blevet offentliggjort, førend de første positive udmeldinger begynder at rulle ind. Også Team CSC ser lyst på fremtiden - meget lyst - og det er, selv om der i 2007 ikke er en holdtidskørsel på programmet. Ritzau skriver i dag, at CSC’s franske sportsdirektør Alain Gallopin spår Carlos Sastre som vinder og Fränk Schleck som podiekandidat.

”Alle ved, at Carlos er en af de bedste i bjergene. Og han kan køre en god enkeltstart. Jeg tror helt sikkert, Carlos kan vinde Touren,” sagde Gallopin efter at have set ruten. ”Carlos blev fire dette år med Landis på podiet. Og samtidig synes jeg, at Pereiro var heldig med at tage en halv time. Med lidt mere held kan Carlos vinde Touren.”

Tilbage til toppenSwiss Cycling: Sag mod Ullrich i indeværende år


Overfor ’Süddeutsche Zeitung’ erklærer Lorenz Schläfli fra det schweiziske cykelforbund, at man hos Swiss Cycling regner med at indlede en sag ved sportsdomstolen mod Jan Ullrich inden udgangen af året.

Man har ifølge Schläfli anmodet om yderligere dokumenter fra de tyske og spanske myndigheder til brug for egen efterforskning, som vil blive videresendt til disciplinærudvalget, som så automatisk indleder sagen.

Selvom det i øjeblikket ikke er ulovligt at dope sig i Spanien og de spanske efterforskere derfor ikke betragter Jan Ullrich som anklaget, så er en retssag alligevel mulig ifølge den spanske undersøgelsesdommer, Manuel Sanchez. "Derfor kan vi ikke tillade, at UCI bruger straffesagen (mod Eufemiano Fuentes, red.) som basis for tildeling af karantæner. Men de kan på egen hånd og eget ansvar tildele karantæner," siger han til avisen.

De spanske myndigheder har på det sidste udstedt erklæringer til næsten alle de ryttere, som er involveret i skandalen, om at de formelt ikke er anklaget. Sanchez pointerer dog, at disse papirer ikke skal ses som en frifindelse. "Slet ikke!" lyder det.

Tilbage til toppenJan Ullrich: Uønsket i Østrig


Tyske Jan Ullrich, som eller har kunnet notere små sejre på det sidste, i og med at han ikke er genstand for de spanske myndigheders efterforskning omkring Operacion Puerto og for nyligt har kunne læse den østrigske forbundsformand citeret for at der var en licens, hvis han flyttede til Østrig, må nu konstatere, at glæden var kortvaring.

I en pressemeddelelse fra det østrigske cykelforbund hedder det, at man "ikke har brug for yderligere udfordringer eller opgaver i forbindelse med tilfældet Ullrich." Desuden benægter man pure, at der har været tale om "nogen som helst form for invitation eller tilbud fra forbundet til herr Ullrich, om at finde en ny bopæl og søge om licens i Østrig."

Cykelforbundets bestyrelse lægger dermed afstand til udtalelserne fra deres egen generalsekretær, Rudolf Massak, hvis udtalelser om, at Jan Ullrich ville få en østrigsk licens, hvis han flyttede til landet og søgte om en ny licens her, i de fleste medier er blevet tolket, som om han opfordrede den dopingmistænkte rytter til at blive ’østrigsk rytter’. Senre forsøg på at forklare udtalelserne som en konstatering af, at han alene henholdt sig til det faktum, at han jo var nødt til at udstede en licens, såfremt Ullrich ikke var dømt for noget, har ikke vundet samme genklang.

"Der har aldrig været tale om et tilbud eller en invitation, og slet ikke om åbne arme," siger Rudi Massak og tilføjer, at der kun kan komme et positivt resultat ud af en ansøgning fra Jan Ullrich, "hvis der rent juridisk ikke er noget at hænge ham op på."

Til gengæld har Ullrichs manager, Wolfgang Strohband, ifølge det østrigske nyhedsbureau APA angiveligt have forespurgt om en licens for den 32-årige rytter. I øjeblikket er der dog både efterforskninger i gang i Schweiz og Tyskland mod den tidligere T-Mobile kaptajn.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Markus Fothen glæder sig


Team Gerolsteiners Markus Fothen glæder sig allerede til næste års udgave af Tour de France, og præsentationen i Paris i dag har bestemt ikke gjort forventningerne mindre.

"Lige siden præsentationen har jeg mærket kriblen. Jeg glæder mig allerede til Tour de France 2007," erklærede den 25-årige Gerolsteiner rytter umiddelbart efter at ruten for den 94. udgave blev offentliggjort i dag i Paris.

"Ved første øjekast er det en meget afbalanceret rute, spækket med de obligatoriske, vanskelige stigninger i Alperne og Pyrenæerne," lød hans første vurdering på det, der venter, når det går løs den 7. juli i London. "Vi vil garanteret se nærmere på den ene eller den anden etape med holdet," kundgjorde han.

Fothen, som sluttede på en 15. plads i dette års udgave af løbet, har planer om at forbedre den præstation. "For mig personligt er alle etaperne vigtige. Hvis man går efter en god placering samlet, så skal man være stærk hver dag." Men han har specielt de to enkeltstarter i kikkerten: "For mig er det godt, at der er to lange enkeltstarter," lyder det fra den unge rytter, som netop har enkeltstarter som sit speciale.

"Jeg vil nå det mål, der hedder at forbedre min placering fra 2006 - allerhelst flere pladser opad," siger han og tilføjer: "Det er naturligvis stadig en smule tidligt at begynde atspekulere. Men jeg er ikke bange for at tage ansvar."

Tilbage til toppenProtour hold: Patrick Lefevere genvalgt som formand


På generalforsamlingen for protourholdenes sammenslutning AIGCP i Paris i går blev Patrick Lefevere, holdmanager fra det belgiske Quickstep mandskab, genvalgt som formand.

Desuden blev følgende personer valgt ind i bestyrelsen: Roger Legeay (Crédit Agricole), Mauro Gianetti (Saunier Duval), Francis Lafargue (Caisse d’Epargne), Eric Boyer (Cofidis), Hans-Michael Holczer (Gerolsteiner), Vincent Lavenu (AG2R), Roberto Amadio (Liquigas), Johan Bruyneel (Discovery Channel), Claudio Corti (Barloworld) og Theo De Rooy (Rabobank).

Tilbage til toppenAstana og Saiz: Stridigheder om Pro Tour-licensen


Den tidligere manager for Liberty Seguros (nu Astana) Manolo Saiz beholder måske Pro Tour-licensen for 2007. Det skriver den belgiske avis Nieuwsblad, der har talt med UCI Pro Tour-manager Alain Rumpf. Imidlertid håber Astana stadig at kunne overtage licensen fra Saiz.

Begge hold var en del af Active Bay Sports, hvor Saiz er medejer og besidder af en anseelig aktiepost. Saiz planlægger ikke at videresælge eller overflytte sin licens, så hvis Astana ikke får fat i Saiz’ licens, bliver holdet nødt til selv at ansøge sin egen Pro Tour-licens. Men forvirringen mellem Saiz og Astana ender ikke med spillet om licensen. Selv om Astana overtog sponsoreringen af Liberty Seguros ved midten af sæsonen, strides der stadig om, hvem der rent faktisk ejer kontrakterne med Astana-ryttere som Alexandre Vinokourov.

For at gøre tingene endnu mere indviklet, har ledelsen af Astana handlet ganske selvstændigt og har skrevet kontrakter med andre ryttere som Andreas Klöden. Så selv om det nye storhold tilsyneladende har et fremragende hold, eksisterer der stadig stor forvirring om, hvordan fremtiden kommer til at se ud for Astana.

Tilbage til toppenUCI: Vil bremse Team CSCs anti-dopingprogram


Den Internationale Cykelunion, UCI, beder nu Team CSC og T-Mobile om, at vente med deres ellers næsten klare anti-dopingprogrammer. Unionen ser gerne, at der fortsat vil være ens regler for alle og derfor skal man afvente UCIs initiativer.

”CSC og andre hold bør stoppe op og give UCI tid til at gennemgå de mange gode forslag, vi har fået fra forskellige sider - og samle dem i et fælles oplæg,” siger manager for UCIs antidopingafdeling, Anne Gripper, til Ritzau.

Både Team CSC og T-Mobile arbejder i øjeblikket med muligheden for at indføre DNA-test af rytterne, men UCI mener, at der er for mange etiske og juridiske problemstillinger som endnu er for uafklarede til, at det kan indføres nu og her. Men det står allerede nu klart, at man vil indføre flere uanmeldte test.

”Efter ønske fra holdene selv vil vi fremover gennemføre flere test både inden for og især uden for konkurrence, der skal foretages på ukendte steder og tidspunkter,” lyder det fra Gripper.

Tilbage til toppenPro Tour-holdene: Vil indføre DNA-test


Selvom UCI foreløbig mener, at der er flere asspekter ved DNA-test af ryttere, der skal undersøges før det kan indføres, er Pro Tour-mandskaberne ikke i tvivl. Team-ejerne blev således på et møde sent i går enige om at opfordrer alle ryttere til at få lavet en DNA-profil, der skal hjælpe med til at afsløre dopingmisbrugere.

”Alle hold vil spørge deres ryttere om at tilslutte sig det inden d. 1. januar 2007. For UCI vil DNA-testene være nødvendige, specielt med henblik på Puerto-affæren,” siger en talsmand fra Pro Tour-mandskabernes sammenslutning (AIGCP) til AFP.

Hidtil har ryttere som Ivan Basso og Jan Ullrich nægtet at afgive en DNA-test i forbindelse med 'Operacion Puerto'. Det nye forslag vil formentlig gøre, at de bliver nødt til at afgive en DNA-test i så fald de ønsker at fortsætte karrieren på et Pro Tour-mandskab. De seneste forlydender går på, at både Ivan Basso og Jan Ullrich, i øjeblikket overvejer at fortsætte karrieren på et professionelt kontinentalhold.

Tilbage til toppenFeltet.dk: Vind flotte præmier


I resten af oktober måned kører Feltet.dk en konkurrence, hvor du kan vinde:

1 stk Bog "Et liv på kanten" signeret af B.S. Christiansen.
5 stk Pro Cycling Manager 2006
5 stk Pro Cycling Manager 2005
5 stk Historien om Team CSC

Alle præmievinderne vil blive kontaktet direkte pr. mail i starten af november. Hvis du allerede har oprettet en bruger på www.feltet.dk/auktion så deltager du naturligvis også i lodtrækningen om disse præmier.

Eneste krav for deltagelse er, at man kan oprettet en bruger og aktiveret brugeren.

Opret bruger - klik her

Feltet.dk ønsker alle held og lykke.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Suisse Women(2.WWT) 15/06-18/06

La Route d'Occitanie(2.1) 15/06-16/06

Tour de Suisse Women(2.WWT) 15/06-18/06

La Route d'Occitanie(2.1) 15/06-16/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?