Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 27. oktober 2006

Feltet.dk korte - 27. oktober 2006

27. oktober 2006 11:030
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Crocodile Trophy: Egeblad skal ud og forsvare 3. pladsen
- UCI: Uenige med licenskommissionen
- Rasmus Damsgaard: Forrykt med DNA-test
- Crocodile Trophy: Borup satser på den 3. etapesejr
- Brian Holm: Boykot de hold, der vil ansætte Basso
- AIGCP: Klar til sagsanlæg fra rytterne
- David Millar: Carlos Sastre vinder Touren
- Chrisian Prudhomme: Sidste bjergetape bliver afgørende
- Ivan Basso: Italiensk forbund dropper sagen
- Johan Bruyneel: Afventer stadigvæk angående Basso
- Glud & Marstrand Horsens: Forlænger med Skelde
- Unibet.com: Tour eller udtour?
- Team Designa Køkken: Forlænger med 3 ryttere
- 6-dagesløb-Grenoble: Mørkøv og Rasmussen i spidsen
- Michael Boogerd: Tar’ to år mere
- 6-dagesløb-Dortmund: Zabel og Risi i spidsen

De korte nyheder opdateres løbende


Crocodile Trophy: Egeblad skal ud og forsvare 3. pladsen


I morgen køres den næstsidste etape i dette års udgave af Crocodile Trophy. Danske Ole Egeblad ligger nummer 3 i Master-klassen (M2 klassen), og det er en placering, som han vil gøre alt for at forsvare på morgendagens etape.

Ole Egeblad havde dog ikke den bedste dag i dag, da han tabte over 2 timer til dagens vinder Christoph Stevens. Men danskeren forsvarede 3. pladsen i klassen, og det er en placering, som han håber på at kunne forsvare de sidste to dage.

”Dagen i morgen er sidste etape, hvor jeg kan miste 3. pladsen. Jeg var ikke så godt kørende i går, men jeg skal ’bare’ sidde på hjul hele dagen i morgen på Charles Blanc,” forklarer Ole Egeblad til Feltet.dk, som dog har et komfortabelt forspring på næsten 2 timer til franskmanden.

Franskmanden tog dog godt en halv time på Ole Egeblad i dag.

Tilbage til toppenUCI: Uenige med licenskommissionen


Som tidligere skrevet er Manolo Saiz fortsat indehaver af en af de eftertragtede Pro Tour licenser, og UCI erklærer i dag i en pressemeddelelse, at man tager licenskommissionens afgørelse til efterretning, men at man beklager, at anmodningen om at fratage Active Bay sin Pro Tour licens ikke blev fulgt.

Det er ifølge UCI de spanske myndigheder og deres manglende vilje til at udlevere information og den forvirring, der derfor hersker omkring Operacion Puerto, som har bevirket, at kommissionen har taget denne beslutning, og man udtrykker bekymring over den situation, at man har en afgørelse, som uden tvivl er juridisk korrekt, men som ifølge forbundet ikke tjener cykelsportens interesser.

Til gengæld vil man fra UCI’s side gøre, hvad man føler er nødvendigt for at beskytte sportens omdømme, og her tænker man specielt på disciplinærsager mod de personer, der er involveret i den spanske dopingsag. Holdene skal heller ikke føle sig for sikre. UCI påpeger, at opretholdelsen af licenserne kun kan ske, såfremt den finansielle side også er i orden.

Tilbage til toppenRasmus Damsgaard: Forrykt med DNA-test


Den måske kommende antidoping ekspert på Team CSC holdet, Rasmus Damsgaard, er absolut modstander af, at ProTour holdende tidligere på ugen vedtog, at en DNA test fremover er obligatorisk i kampen mod doping.

”Jeg synes, det er fuldstændigt forrykt, at rytterne skal presses til at skrive under på en ikke-bindende juridisk kontrakt, som omfatter DNA-testning. Uden at kende til det juridiske system vil jeg vurdere, at det er en krænkelse af rytternes retssikkerhed,” udtaler Damsgaard til DR Sporten.

Damsgaard vil i stedet for have, at det er UCI, som skal optimere kontrollen. ”Hvis sportsdirektørerne i stedet lagde pres på UCI for at optimere kontrollen, ville uhyrlige dopingafsløringer á la Hamilton aldrig have fundet sted, og dermed har DNA-testning overhovedet ikke sin berettigelse i hverken cyklingens eller sportens verden.”

Damsgaard er dog tilfreds med den seneste udvikling hos UCI, fordi de nu endelig har påtaget sig ansvaret i kampen mod doping.

Tilbage til toppenCrocodile Trophy: Borup satser på den 3. etapesejr


Belgiske Christophe Stevens konsoliderede i dag 1. pladsen i årets udgave af Crocodile Trophy, da han vandt 11. etape af løbet.

“Jeg har set mange ryttere gå ned med flaget, Når de så en lang lige strækning foran sig. Jeg så danskeren Michael (Borup) gik total død i dag, det er, hvad Croc Trophy handler om,” forklarer Stevens meget filosofisk.

Det var nu ikke helt den samme udlægning, som Ole Egeblad ringede hjem fra Australien og fortalte til Feltet.dk.

"Michael (Borup) prøvede at spare flest mulige kræfter til morgendagens etape, som er sindsyg hård. Michael håber dermed at kunne vinde sin 3. etapesejr i morgen. Vejene på etapen er fyldt med riller, som kører tværs over vejene i morgen, hvilket gør etapen meget teknisk svær. Sidste år var der faktisk en rytter, som styrtede på den etape og brækkede adskillige kogler," forklarer Ole Egeblad til Feltet.dk

Løbet slutter officielt søndag, men i morgen køres den sidste og afgørende etape i etapeløbet.

Resultat af 11. etape
1ChristophStevens-Belgian Bike Power0:00:00
2DavidWood-Dream Team0:00:15
3AttilaMarton-Meditech Sport Club - CIB Leasing0:00:27
4DarrenO'Grady-Dream Team0:01:02
5ManuelTreven-Lietz-Sport Team0:01:07
6IngmarBrichenfrid-Lietz-Sport Team0:01:27
7StefanRucker-Elk Haus0:03:30
8StruanLamont-Team Scott Racing0:10:42
9ChristopheHeinix-Passage Fitness First Oudaan0:12:05
10MichaelBorup-RT-Adidas-Roadbike Shop0:21:54
..
27OleEgeblad-Team Descente - CSC 2:09:29


Samlet stilling efter 11. etape
1ChristophStevens
2AttilaMarton0:33:17
3IngmarBrichenfrid1:00:22
4StefanRucker1:09:52
5DavidWood1:26:04
6ManuelTreven1:48:27
7MichaelBorup1:55:17
8StruanLamont2:11:54
9DarrenO'Grady2:55:53
10FrederikDewilde3:43:45
..
17OleEgeblad9:51:35

Tilbage til toppenBrian Holm: Boykot de hold, der vil ansætte Basso


Ifølge Brian Holm er det sidste chance, hvis cykelsporten skal redde sit renummé. Doping skal simpelthen udrydes. Derfor håber han, at ingen Pro Tour mandskaber tør ansætte Jan Ullrich eller Ivan Basso.

”Det vil simpelthen være for dumt, og hvis det skulle ske, håber jeg da, at alle de andre mandskaber vil nægte at stille op i løb, hvor de er repræsenteret. Men som sagt. Jeg tror, at alle har fattet alvoren i det her”, lyder fra T-Mobile sportsdirektøren til Politiken.

Ifølge de seneste forlyder forhandler Ivan Basso i øjeblikket med Discovery Channel.

Tilbage til toppenAIGCP: Klar til sagsanlæg fra rytterne


Den nykårede præsident for Pro Tour-mandskabernes sammenslutning AIGCP, Patrick Lefevere, erkender, at det er juridisk problematisk, at suspendere ryttere, alene på grund af mistanke om brug af doping.

”Derfor er vi da også helt på det rene med, at vi kan imødese retslige krav fra ryttere, der er blevet holdt ude, men aldrig dømmes. Det må vi imidlertid tage med, for det er sportens troværdighed, det nu handler om”, siger han til Politiken og afviser derved at ændre på det etiske kodeks som rytterne ellers har foreslået.

Tilbage til toppenDavid Millar: Carlos Sastre vinder Touren


Det er ikke kun Team CSC, der tror på samlet sejr til Carlos Sastre i næste års Tour de France. Også tempospecialisten David Millar peger på Team CSC-rytteren som næste års vinder af det franske etapeløb.

”Ja, jeg tror faktisk, at Sastre kan vinde den Tour. Og jeg håber det. Han er en rytter, der fortjener en sådan triumf”, sagde David Millar ved gårsdagens præsentation af Tour de France-ruten til Politiken.

Tilbage til toppenChrisian Prudhomme: Sidste bjergetape bliver afgørende


Den nye løbsdirektør for Tour de France, Christian Prudhomme, venter spænding helt frem til sidste bjergetape af næste års Tour de France.

”For første gang i 20 år vil den sidste bjergetape slutte på toppen af bjerget. Og etapen kommer lige efter hviledagen, hvor rytterne aldrig ved, hvordan de har det. Rytteren med den gule førertrøje må hellere undgå at have en dårlig dag på dette tidspunkt i løbet”, lød det fra løbsdirektør Christian Prudhomme efter præsentationen på næste års Tour de France rute.

Sidste etape afgøres på den hårde Col d´Aubisque stigning i Pyrenæerne.

Tilbage til toppenIvan Basso: Italiensk forbund dropper sagen


Som ventet valgte det italienske Cykel Forbund i dag at indstille til UCI, at de dropper dopingsagen mod den tidligere CSC kaptajn, Ivan Basso. Dermed følger forbundet CONIs indstilling.

Det er nu op til UCI, om de vil anke sagen til den internationale sportsdomstol (CAS). Hvis UCI vælger at anke afgørelsen, vil det højst sandsynligt betyde, at Basso ikke kan køre på et ProTour hold i næste sæson, grundet det etiske kodeks.

Tilbage til toppenJohan Bruyneel: Afventer stadigvæk angående Basso


Discovery Channel er stadigvæk meget interesseret i den tidligere Team CSC kaptajn, Ivan Basso, også selvom de endnu ikke har afgivet et konkret tilbud til Italieneren, som både Basso og Lombardi ellers påstår de har.

Før et eventuelt kontrakt tilbud kan fremsendes, er der nogle formaliteter, som ifølge Johan Bruyneel skal falde på plads

”Hvis det viser sig, at der ikke er nogen anklager imod ham i sagen, så kunne jeg være interesseret, men først skal jeg have et officielt dokument, som viser, han ikke har noget med det at gøre,” udtaler Bruyneel til Eurosport.

Det har dog lange udsigter til en afklaring, da det italienske forbund endnu ikke truffet nogen beslutning i sagen, og deraf stadigvæk ikke er kommet med nogen indstilling til UCI. Hvis UCI vil, kan de som tidligere skrevet anke afgørelsen til CAS.

At UCI kan anke afgørelsen, passer dog ikke Johan Bruyneel, som han mener, burde lægge sig op at det Italienske forbund. ”I sidste ende er det dog op til UCI at bestemme, hvad der skal ske,” slutter Bruyneel af med.

Tilbage til toppenGlud & Marstrand Horsens: Forlænger med Skelde


Michael Skelde 33 år og tidligere professionel hos Team Fakta samt Alessio-Bianchi har forlænget kontrakten med Glud & Marstrand Horsens. Aftalen er kommet i hus med Festina Danmark som personlig sponsor for Michael Skelde.

Igen i 2007 bliver Michael Skelde holdets kaptajn, der med sin store erfaring er sportsdirektørernes forlængede arm i feltet. Hans rolle på holdet, er at lære de unge ryttere, hvordan man bliver en vinder. Den store erfaring er vundet ved bl.a. at køre i den gule førertrøje i Post Danmark Rundt i 2003.

”Jeg glæder mig til endnu en sæson på landevejen og mine sportslige ambitioner er at gøre det godt ved de danske UCI løb, DM og Post Danmark Rundt,” sagde Michael Skelde efter kontraktunderskrivelsen.

Ved siden af cyklingen skal Michael arbejde som forretningsfører i Cycling Horsens, hvor han bl.a. sammen med Søren Vig for ansvaret for salg af sponsorater og sponsorpleje.

Pava Horsens har gentegnet deres aftale om et sølvmedlemskab i Erhvervsklub Cycling Horsens i 2007.

Tilbage til toppenUnibet.com: Tour eller udtour?


Holdmanager Hilaire Van der Schueren fra Unibet.com ved ikke om han er købt eller solgt. På grund af det omfattende juridiske morads, som cykelsporten pt. befinder sig i, er situationen omkring nytildeling af protourlicenser for 2007 sæsonen stadig totalt uafklaret. Unibet.com har for længst søgt licens og er i fuld gang med en større såvel finansiel som mandskabsmæssig oprustning. Men får de licensen? Og kommer holdet til Tour de France?

”Får vi ikke lov til at køre Tour de France, vil det være en enorm skuffelse. For selvfølgelig er vi kvalificerede. Med Casper og Baden Cooke har vi to stærke sprintere, og vi har andre stærke folk, der vil kunne gå med i seriøse udbrud. Vi har i øjeblikket ingen rigtige bjergryttere, men det er jo helt naturligt, da vi ikke aner om investeringen vil kunne betale sig”, siger en nærmest opgivende og desillusioneret Hilaire Van der Schueren til Sportwereld.be i dag.

Belgiens sidste tourvinder fra 1976, Lucien van Impe, er i dag sportsdirektør hos Unibet.com. Han krydser fingrene og håber, at alle formaliteter når at falde på plads. Og han mener også, Unibet.com vil kunne gøre en god figur:

”Ruten er ikke svær. Og der er ingen holdtidskørsel, hvilket er en fordel for os. Med hensyn til bjergetaperne, så bliver det sværest i Alperne. Jeg foretrækker Pyrenæerne. Her er stigningerne godt nok stejlere, men til gengæld er de ikke så lange og udmarvende”, sagde van Impe, der i sin tid selv var en klatrer i absolut verdensklasse.

Tilbage til toppenTeam Designa Køkken: Forlænger med 3 ryttere


Holdet har indtil nu tegnet kontrakt med 3 nye ryttere Mads Christensen, Martin Mortensen og Fredrik Johansson. Derudover har holdet forlænget kontrakter med René Jørgensen og Daniel Holm Foder. Derudover er der sket yderligere 3 nye kontraktforlængelser, nemlig med Andreas Frisch, Jens-Erik Madsen og Jesper Odgaard Nielsen.

Den kun 20-årige Andreas Frisch fik chancen på holdet i 2006 og greb chancen. Han har kørt en flot 2006-sæson og har til fulde indfriet forventningerne. Frisch har for alvor vist sin styrke i kuperet terræn, og det bliver spændende at følge hans udvikling i 2007, hvor han uden tvivl vil få mere international erfaring.

Jens-Erik Madsen er holdets sprinter, som desværre kom ud for et grimt styrt i foråret hvor han beskadigede sin hofte, hvilket hæmmede ham i hele sæsonen. Jens-Erik er tilbage ved fuld styrke og vil uden tvivl tage kampen op imod de øvrige landevejssprintere i 2007.

Jesper Odgaard Nielsen fik ligesom Andreas Frisch chancen på holdet i 2006, men fik desværre ikke mulighed for at gribe chancen pga. en skade i foden. Det har heldigvis vist sig ikke at være en overbelastningsskade og med blot 14 dages træning op til sæsonens sidste løb i Padborg, viste Odgaard at han fint kan være med i den danske A-klasse.

Sportsdirektør Christian Andersen glæder sig over de nye kontrakter og ser frem til at arbejde med det nye Team Designa Køkken som i 2007 vil komme til at bestå af en blanding af holdets nuværende ryttere, samt nye interessante ryttere.

Holdet har således kontrakt med 8 ryttere og flere vil komme til i de kommende dage - heriblandt minimum 2 nye ryttere!

Tilbage til toppen6-dagesløb-Grenoble: Mørkøv og Rasmussen i spidsen


Ganske som lovet viste de to danskere, Mørkøv og Rasmussen, flot kørsel, da 6-dagesløbet i Grenoble startede i går aftes. De to danskere er på omgangshøjde med to andre par, men har scoret klart flest point, og fører dermed løbet.

For landevejsverdensmesteren, Paolo Bettini, blev det en hård debut på den ovale bane, men han er sammen med makkeren, Marco Villa, kun en omgang efter.

Stillingen efter 1. dag
1.Michael Mørkøv (Den)- Alex Rasmussen (Den) 81 p.
2.Alexander Aeschbach (Swi) - Franco Marvulli (Swi) 67 p.
3.Martin Liska (Svk) - Jozef Zabka (Svk) 54 p.

1. omgang efter
4.Dimitri Defauw (Bel) - Wouter Van Mechelen (Bel) 47 p.
5.Nic Sanderson (AUS) - Simon Clarke (AUS) 28 p.
6.Marco Villa (Ita) - Paolo Bettini (Ita) 22 p.
7.Nicolas Rousseau - Jonathan Mouchel (Fra) 19 p.
8.Jens Mouris (Ned) - Peter Schep (Ned) 17 p.
9.Ioann Tamouridis (Gre) - Wim Stroetinga (Ned) 16 p.

4. omgange efter
10. Thibault Mace (Fra) - Fabien Sanchez (Fra) 1 p..

Tilbage til toppenMichael Boogerd: Tar’ to år mere


Der har gennem et stykke tid verseret rygter om, at den nuværende hollandske mester på landevej, Rabobankrytteren Michael Boogerd, ville hænge cyklen på krogen efter Ardennerklassikerne i slutningen af april 2007. Men det bliver ikke tilfældet.

34-årige Boogerd har netop skrevet i sin faste klumme i det hollandske dagblad De Telegraf, at han på ingen måde tænker på at stoppe, og at han i det mindste påtænker at køre både 2007 og 2008 sæsonen. Hans nuværende kontrakt med Rabobank udløber ved afslutningen af næste sæson, men kan han holde samme præstationsniveau i 2007 som i 2006, er der nok ikke megen tvivl om, at holdmanager Theo de Rooi gerne ser Boogerd som en del af holdet også i 2008.

Boogerd nyder i øjeblikket sin velfortjente ferie på den hollandske ø Curaçao i Karibien. Men han har cyklen med. Lørdag den 4. november stiller han op i Amstel Curaçao Race, der sidste år blev vundet af Tom Boonen. Løbet er samtidig den absolut og uigenkaldeligt sidste chance for at se Boogerds holdkammerat, veteranen Erik Dekker, i seriøs konkurrence, da Amstel Curaçao Race bliver hans sidste løb nogensinde.

I betragtning af løbets lidenhed og fjerntliggende placering er det er særdeles flot felt, de karibiske arrangører har samlet. Udover Michael Boogerd og Erik Dekker kommer følgende kendte ryttere til start: Frank og Andy Schleck, Kasper Klostergaard, Thomas Dekker, Marc Wauters, Gert Steegmans, George Hincapie, Alejandro Valverde, Nico Eeckhout, Marten den Bakker, Michael Barry - og ex verdensmester og 3 x vinder af Paris-Roubaix, Francesco Moser.

Mon ikke forklaringen skal findes dels i tidspunktet - midt i rytternes ”sommerferie” - og den behagelige geografiske placering.

Tilbage til toppen6-dagesløb-Dortmund: Zabel og Risi i spidsen


Efter førstedagen af 6-dagesløbet i Dortmund er hjemmebanefavoritten, Erik Zabel, sammen med sin schweiziske makker, Bruno Risi, suverænt i spidsen. Ikke kun er det dét par som har indkørt suverænt flest point, de har også minimum en omgang ned til de øvrige par.

For Marc Hester blev førstedagen en hård oplevelse. Sammen med makkeren, Sebastian Frey, måtte de acceptere en niendeplads hele tre omgange efter.

Stillingen efter 1. dag
1 Erik Zabel (TYS) - Bruno Risi (SWI). 64 p.

1. omgang efter
2 Robert Bartko - Andreas Beikirch (TYS), 41 p.
3 Stefan Löffler - Andreas Müller (TYS), 35 p.
4 Guido Fulst - Leif Lampater (TYS), 34 p.
5 Christian Grasmann - Christian Lademann (TYS), 32 p.
6 Danny Stam (HOL) - Iljo Keisse (BEL), 29 p.

2. omgange efter
7 Gerd Dörich (TYS) - Luke Roberts (AUS), 12 p.
8 Lars Teutenberg - Frank Kowatschitsch (TYS), 11 p.

3. omgange efter
9 Sebastian Frey (TYS) - Marc Hester (DAN), 11 p.
10 Angelo Ciccone - Fabio Masotti (ITA), 6 p.

4. omgange efter
11 Petr Lazar - Alois Kankovsky (TJE), 28 p.
12 Christian Bach - Roger Kluge (TYS), 20 p.
13 Andreas Kappes - Erik Mohs (TYS), 17 p.
14 Robert Bengsch - Henning Bommel (TYS), 11 p.
15 Stefan Steinweg - Erik Weispfennig (TYS), 10 p.

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?