Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 2. juni 2006

Feltet.dk korte - 2. juni 2006

02. juni 2006 09:460


- Gran Premio SBS: Basso suveræn igen
- Euskal Bizikleta: Trapaga vandt 3. etape
- Phonak: Botero og Gutierrez får startforbud
- Damiago Cunego: Overvejer Tour-start
- Stefan Schumacher: Satser på VM
- AIGCP: Saiz bør træde tilbage
- Euskaltel: Skriver kontrakt med ung rytter
- Peder Pedersen: Kæmpe dopingsag under opsejling
- Giro di San Marino: God dansk start
- Martin Mortensen: Debuterede med en 5. plads
- Grand Montréal: Sejr til Arndt og Thorburn
- Unibet.com: Jacques Hanegraaf måske ny sportslig leder?
- Marc Hester: Godt fra start i Fiorenzuola
- Peter van Petegem: Forlader Davitamon-Lotto
- Shoppen: Køb DVD'en "Den Ultimative udfordring"

De korte nyheder opdateres løbendeGran Premio SBS: Basso suveræn igen


Basso viste endnu engang i dag, at han har beholdt formen fra Giroen, og at konkurrenterne stadigvæk er langt efter. 21 ryttere stillede til start i en enkeltstart opad Mottarone og Basso vandt helt suverænt foran Cunego og med Gustov på en flot tredjeplads.

Tiden Basso brugte på bjerget, var også helt ny rekord. Den tidligere rekord havde Gilberto Simoni som vandt løbet i 2004, men den smadrede Basso med 1.14 min.

Resultat af Gran Premio SBS
1 Ivan Basso (Ita) CSC 37.49 (23.006 km/t)
2 Damiano Cunego (Ita) Lampre Fondital 1.24
3 Volodimir Gustov (Ukr) CSC 2.34
4 Sijlvester Szmyd (Pol) Lampre Fondital 2.39
5 Sergio Ghisalberti (Ita) Milram 3.08
6 Paolo Tiralongo (Ita) Lampre Fondital 3.11
7 Mauro Gerosa (Ita) Team Miche 4.07
8 Fabio Sacchi (Ita) Milram 5.08
9 Alessandro Vanotti (Ita) Milram 5.14
10 Dario Andriotto (Ita) Liquigas 5.24
11 Sergio Barbero (Ita) Selle Italia Diquigiovanni 5.25
12 Guido Trentin (Ita) Saunier Duval 5.34
13 Alberto Ongarato (Ita) Milram 5.56
14 Raffaele Illiano (Ita) Selle Italia Diquigiovanni
15 Francesco Bellotti (Ita) Credit Agricol
16 Charles Wegelius (GBr) Liquigas 6.31
17 Alessandro Spezialetti (Ita) liquigas 6.59
18 Gabriele Missaglia (Ita) Selle Italia Diquigiovanni
19 Paolo Savoldelli (Ita) Discoveruy Channel 7.20
20 Elia Rigotto (Ita) Milram 7.27
21 Alberto Loddo (Ita) Selle Italia Diquigiovanni 8.40

Tilbage til toppenEuskal Bizikleta: Trapaga vandt 3. etape


3. etape af det spanske etapeløb Euskal Bizikleta blev i dag kørt fra Ispaster til Alto de Leintz-Gatzaga over 190 km. Etapen blev vundet af Aaron Villegas Trapaga (Orbea), men det var faktisk ikke engang fordi at Trapaga var den stærkest rytter, men fordi Koldo Gil lavede en decideret "Voigt" og lod ham vinde. David Herrero blev nummer tre - 38 sekunder efter den forreste rytter.

Samlet fører Koldo Gil Perez (Saunier Duval) fortsat.

Resultat af 3. etape
1 Aaron Villegas (Spa) Orbea 4.58.26
2 Koldo Gil (Spa) Saunier Duval-Prodir
3 David Herrero (Spa) Euskaltel-Euskadi 0.38
4 Andrea Tonti (Ita) Acqua e Sapone
5 Pedro Arreitunandia (Spa) Barloworld 0.41
6 Rodrigo Garcia (Spa) Kaiku 0.52
7 Amets Txurruka (Spa) Barloworld
8 Jaume Rovira (Spa) Andalucia-Paul Versan 0.54
9 Alberto Fernandez (Spa) Saunier Duval-Prodir 0.57
10 Rinaldo Nocentini (Ita) Acqua e Sapone

Samlet stilling efter 3. etape
1 Koldo Gil (Spa) Saunier Duval-Prodir 13.14.18
2 Aaron Villegas (Spa) Orbea 0.17
3 David Herrero (Spa) Euskaltel-Euskadi 0.44
4 Pedro Arreitunandia (Spa) Barloworld 0.47
5 Andrea Tonti (Ita) Acqua e Sapone 0.52
6 Rodrigo Garcia (Spa) Kaiku 0.55
7 Amets Txurruka (Spa) Barloworld 0.58
8 Alexander Efimkin (Rus) Barloworld 1.03
9 Jesus Del Nero (Spa) 3 Molinos Resort 1.07
10 Haimar Zubeldia (Spa) Euskaltel-Euskadi

Tilbage til toppenPhonak: Botero og Gutierrez får startforbud


Det schweiziske Pro Tour mandskab, Phonak, meddeler i dag, at man som reaktion på Santiago Botero og José Enrique Gutierrez sammenkædning med dopingundersøgelserne i Spanien, har valgt at give de to ryttere startforbud indtil der er kommet større klarhed over sagen.

Santiago Botero skulle ellers have været til start i det kommende Dauphiné Libéré, men holdet har nu valgt kun at stille til start med syv ryttere til det franske etapeløb.

”Botero og Gutierrez er hverken afskediget eller suspenderet. I holdets interesse og for at berolige alle i de kommende løb har vi besluttet at tage dette skridt,” siger team-manager John Lelangue, efter i går at have konsulteret de to ryttere.

”Hvis de videre undersøgelser viser at rytterne har benyttet ulovlige metoder, vil de blive afskediget øjeblikkeligt,” understreger han dog samtidig.

Til Dauphiné Libéré stiller holdet nu til start med: Bert Grabsch, Ryder Hesjedal, Nicolas Jalabert, Floyd Landis, Koos Moerenhout, Uros Murn, og Florian Stalder.

Tilbage til toppenDamiago Cunego: Overvejer Tour-start


Det er for længst meldt ud, at Damiano Cunego i år skulle få sin debut i verdens største cykelløb Tour de France. Men nu fortæller den overraskende vinder af Giro d´Italia tilbage i 2004 i et interview med den italienske internetside Tuttobici Web, at han efter skuffelsen i dette års Giro d´Italia overvejer at melde fra til Tour de France. Cunego sluttede som nummer fire, men hele 18.16 min. efter vinderen Ivan Basso.

Damiano Cunego overvejer nu i stedet at stille til start i Vuelta a Espana for derved at forberede sig til verdensmesterskaber og Lombardiet Rundt i efteråret. Lampre-Fondital rytteren betegner således chancerne for at stille til start i årets Tour de France til at være omkring 50% på nuværende tidspunkt.

Tilbage til toppenStefan Schumacher: Satser på VM


Det bliver ikke til noget Tour de France for 24-årige Stefan Schumacher, der imponerede med to etapesejre og en lyserød førertrøje under Giro d´Italia. Gerolsteiner rytteren har i stedet valgt at tage en pause for senere at kunne arbejde frem mod årets verdensmesterskaber.

Den tyske rytter fortæller til Velonews.com, at han formentlig stiller til start i et par mindre italienske og tyske løb før han for alvor igen vil være klar til Deustchland-Tour, Benelux Tour og Polen Rundt, som skal være den sidste forberedelse frem mod VM.

”Jeg vil gerne gøre en god figur i dette års verdensmesterskaber fordi næste år bliver verdensmesterksberne afholdt i min hjemby. Jeg er meget motiveret for det løb. Du får kun en chance i dit liv for at køre verdensmesterskaberne foran din familie og venner,” siger han således til siden.

Tilbage til toppenAIGCP: Saiz bør gå fra sin stilling


Ifølge Cyclingnews.com har AIGCP, der bl.a. repræsenterer de professionelle rytteres interesser overfor UCI, bedt Manolo Saiz om at træde tilbage fra sin position som manager for det hold, der nu køre under navnet Würth efter, at holdets anden hovedsponsor Liberty Seguros har trukket sig.

Manolo Saiz blev arresteret i forbindelse med den verserende dopingundersøgelse i Spanien, angiveligt med omkring 60.000 euro, som formodes skulle bruges til at købe forskellige dopingmedikamenter for.

Forleden valgte den assisterende sportsdirektør hos Comunidad Valenciana, Jose Ignacio Labarta, at fratræde sin stilling som et resultat af sin indblanding i sagen.

Tilbage til toppenEuskaltel: Skriver kontrakt med ung rytter


Det baskiske Pro Tour mandskab Euskaltel-Euskadi har skrevet kontrakt med den 24-årige Alan Pérez Lezaun, der hidtil har været på kontrakt hos det mindre Orbea mandskab, for resten af sæsonen.

Underskriften med den unge rytter skal ses som et resultat af, at Roberto Laiseka efter et styrt i Giro d´Italia er ude resten af sæsonen og derved havde holdet brug for en ekstra rytter på holdet for resten af sæsonen.

Tilbage til toppenPeder Pedersen: Kæmpe dopingsag under opsejling


Siden team-manager for det, der indtil for nylig hed Liberty Seguros-Würth, Manolo Saiz, for to uger siden blev anholdt i forbindelse med en større politi efterforskning omkring dopingdistribution i Spanien, har spansk presse hver dag kunne fortælle om, at sagen synes mere og mere omfattende. Op mod 200 professionelle idrætsfolk skulle være indblandet, heriblandt en lang række af cykelsportens største stjerner. Og ifølge det danske bestyrelsesmedlem i UCI, Peder Pedersen, kan mange af oplysningerne meget vel vise sig at være sande. Det fortæller han således i et større interview i dagens Politiken.

Den tidligere formand for DCU føler sig som bestyrelsesmedlem for UCI særdeles velinformeret i sagen. ”Og netop fordi kontakten er så intens, har jeg også en meget klar fornemmelse, af at de spanske afsløringer har vakt dyb bekymring hos alle i UCI,” siger han således og fortsætter senere: ”De fylder meget i korrespondancen, men den er jo stadig præget af, at de konkrete oplysninger endnu er særdeles sparsomme. Det står imidlertid tydeligt at læse mellem linjerne, at der er optræk til en kæmpesag med en masse cykelryttere impliceret. Men der er heller ingen tvivl om, at UCI er indstillet på at skride drastisk ind overfor de personer, der måtte have overtrådt reglerne.”

Peder Pedersen fortæller også, at der længe har været en fornemmelse af at dopingproblemerne var store i Spanien og at der til trods for et stort arbejde fra UCI side, hidtil ikke er blevet taget hånd om problemerne i Spanien.

Tilbage til toppenGiro di San Marino: God dansk start


I går startede etapeløbet Giro di San Marino i San Marino. Det var en 4 kilometer lang prolog, som rytterne skulle køre på en rundstrækning i Fonte Dell’Ovo. Diana Ziliute (Safi Pasta) holdet sejrede foran Fabiana Luperini (Top Girls Fassa Bortolo) og Andrea Graus (Team Bigla).

Det blev også til to flotte dansk præstationer, da Dorte Lohse blev nummer 11 og Trine Hansen nummer 16.


Resultat af prologen
1 Diana Ziliute (Ltu) Safi Pasta Zara Manatthan 5.34
2 Fabiana Luperini (Ita) Top Girls Fassa Bortolo 0.04
3 Andrea Graus (Aut) Team Bigla 0.09
4 Edita Pucinskaite (Ltu) Nobili Rubinetterie Menikini 0.11
5 Tatiana Guderzo (Ita) Top Girls Fassa Bortolo
..
11 Dorte Rasmussen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 0.20
16 Trine Hansen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 0.28

Tilbage til toppenMartin Mortensen: Debuterede med en 5. plads


Martin Mortensen har opdateret sin dagbog på www.feltet.dk/mortensen, hvor han skriver om debuten i Paris-Roubaix, og hvordan han så U23-løbet i år, hvor danskeren selv hentede en fornem 5. plads.

Se mere på: www.feltet.dk/mortensen

Tilbage til toppenGrand Montréal: Sejr til Arndt og Thorburn


4. og sidste etape af etapeløbet Grand Montréal blev kørt i nat, hvor det lige præcis lykkedes amerikanske Christina Thorburn at sejre. Men det skyldes faktisk, men det var galt på, at Trixi Worrack havde taget den samlet sejr, da hun blev nummer to på etapen, men kom i mål et sekund efter vinder Judith Arndt.

Resultat af 4. etape
1 Judith Arndt (Ger) T-Mobile 2.58.57
2 Trixi Worrack (Ger) Nurnberger Versicherung 0.01
3 Sigrid Corneo (Ita) Nobili Rubinetterie Menikini Cogeas
4 Lang Meng (Chn) Giant pro cycling
5 Christine Thorburn (USA) Webcor-Platinum
6 Kori Seehafer (USA) Lipton 0.05
7 Edwige Pitel (Fra) Les Pruneaux d'agen- Bianchi Aliverti Kookai mixed
8 Alex Wrubleski (Can) Canadian National Team
9 Miho Oki (Jpn) Nobili Rubinetterie Menikini Cogeas
10 Amy Moore (Can) T-Mobile


Samlet slutstilling
1 Christine Thorburn (USA) Webcor-Platinum 7.39.29
2 Trixi Worrack (Ger) Nurnberger Versicherung 0.02
3 Judith Arndt (Ger) T-Mobile 0.03
4 Kori Seehafer (USA) Lipton 0.10
5 Rachel Heal (GBr) Victory Brewing 0.31
6 Kristin Armstrong (USA) Lipton 0.34
7 Alex Wrubleski (Can) Canadian National Team 0.35
8 Edwige Pitel (Fra) Les Pruneaux d'agen- Bianchi Aliverti Kookai mixed
9 Anne Samplonius (Can) Biovail 0.38
10 Kimberly Bruckner Baldwin (USA) T-Mobile 0.39

Tilbage til toppenUnibet.com: Jacques Hanegraaf måske ny sportslig leder?


Der er store omvæltninger på vej i det belgiske kontinentalhold Unibet.com. Holdet har et godt stykke tid været på jagt efter en sportslig leder, og rygterne har længe talt om den tidligere Rabobank manager Jan Raas som topkandidat. Efter sigende skulle han imidlertid have sagt nej tak, så nu skulle 45 årige tidligere professionelle Jacques Hanegraaf stå øverst på ønskesedlen iflg. Sportwereld.be i dag.

Manager Koen Terryn vil ikke bekræfte rygterne: ”Hanegraaf er én af flere kandidater. Vi har mindst en ti stykker i spil. Men inden for et par uger har vi truffet en beslutning”.

Hanegraaf var en kort periode sportsdirektør hos Farm Frites i år 2000, men fik hurtigt nok af van Petegem og kompagni. Senere reddede han stumperne af Team Coast og overtalte italienske Bianchi til at blive sponsor, så Jan Ullrich havde et hold til Tour de France i 2003.

Som rytter debuterede Jacques Hanegraaf i 1981 for TI- Raleigh og sluttede karrieren i 1994 hos Telekom. Han vandt Amstel Gold Race i 1984 og blev hollandsk mester på landevej i 1985.

Unibet.com vil samtidig satse kraftigt på at få en plads i ProTouren til næste år. Det vil sandsynligvis betyde, at holdet skal køre på svensk licens.

”Hvorfor ikke? UCI vil jo gerne globalisere cykelsporten, og virksomheden Unibet.com er jo grundlæggende svensk. Desuden har Belgien allerede to ProTour licenser, så jeg synes det er helt naturligt”, siger Koen Terryn.

Koen Terryn holder også et meget vågent øje med udviklingen i den spanske dopingskandale. Alt afhængig af hvad der sker med Liberty Seguros - eller Würth, som holdet pt. hedder - så har det belgiske kontinentalhold måske en mulighed for at køre Tour de France allerede om en måned.

Tilbage til toppenMarc Hester: Godt fra start i Fiorenzuola


21-årige Marc Hester, der sidste vinter fik lidt af et gennembrud som 6-dagesrytter på de europæiske vinterbaner, deltager for øjeblikket i 6-dagesløbet under åben himmel i Fiorenzuola i Italien. Løbet startede i går, torsdag 1. juni, og efter 1. dagen ligger Hester og hans italienske makker Samuele Marzoli på 5. pladsen, én omgang efter det førende par Franco Marvulli - Marco Villa. I alt 16 par deltager, og Hester er eneste dansker til start. Han skulle have kørt med Michael Mørkøv, der som bekendt styrtede i det hollandske etapeløb Olympia Tour og som først nu så småt har kunnet genoptage træningen. I stedet har danskeren fået en af de bedste unge italienere som makker. Marzoli blev sidste år nr. 2 i Fiorenzuolas 6-dagesløb sammen med den rutinerede Marco Villa, og derduover blev han nr. 3 i EM i parløb for U 23.

På 1. dagen vandt det dansk-italienske par et 40 omganges pointsløb og Hester blev nr. 3 i et scratchløb. Deres offensive kørsel har betydet, at de har løbets næsthøjeste pointstal.

Stilling i ”6-Giorni Fiorenzuola” efter 1. dag:
1 Franco Marvulli (SUI) - Marco Villa (ITA), 50 p.
2 Martin Liska - Jozef Zabka (SVK), 23 p.
3 Martin Blaha - Petr Lazar (CZE), 18 p.
4 Alexander Klimenko - Vasyl Iakovlev (UKR), 15 p.

1 omg. tilbage:
5 Marc Hester (DEN) - Samuele Marzoli (ITA), 38 p.
6 Sebastian Donadio - Mauro Richeze ARG), 35 p.

Tilbage til toppenPeter van Petegem: Forlader Davitamon-Lotto


Den belgiske klassikerrytter Peter van Petegem forlader Davitamon-Lotto med udgangen af denne sæson. Holdet har længe forhandlet med ”den sorte fra Brakel” og hans manager, men torsdag meddelte holdet, at de ikke ville opfylde van Petegems finansielle krav, og at Davitamon-Lotto i stedet generelt vil satse på yngre ryttere.

”Jeg var ikke tilfreds med hans præstationer i den første del af sæsonen og havde så en længere samtale med ham, hvor jeg krævede resultater. Derefter kørte han så et fremragende Paris-Roubaix. Men hans krav er for voldsomme. Hvis vi fornyer hans kontrakt på de betingelser, han ønsker, så kommer han til at koste det samme som fem unge ryttere”, fortæller manager Marc Coucke fra Davitamon til Het Laatste Nieuws.

Selv om van Petegem er blevet 36 år, betyder det ikke nødvendigvis at pensionen venter lige rundt om hjørnet. Det andet store belgiske hold, Quick.Step-Innergetic, er tydeligvis interesseret i den tidligere dobbelte vinder af Flandern Rundt.

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi har talt med van Petegem, men der er endnu intet konkret på bordet”, siger manager Patrick Lefevere fra QuickStep. ”Sportsligt set er vi interesserede, men økonomien skal også kunne hænge sammen. Inden længe skal jeg have et møde med hans managementbureau, og så må vi se, hvad der sker”.

Tilbage til toppenShoppen: Køb DVD'en "Den Ultimative udfordring"


Gennem de sidste 3 år har Grace Production fulgt den herboende amerikaner Chris MacDonald under hans forberedelser til verdens hårdeste sportsbegivenhed Race Across America.

Grace Production var med, da starten gik i San Diego og fulgte det dramatiske løb fra kyst til kyst. Det er der kommet en 66 minutters dokumentarfilm ud af.

Det er muligt at købe DVD’en “Den ultimative udfordring”. Prisen er 139,- plus forsendelse 25,-

BESTIL HER

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger