Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 2. oktober 2006

Feltet.dk korte - 2. oktober 2006

02. oktober 2006 00:070


- Stefan Schumacher: Slutter sæsonen
- Trofeo Città di Borgomanero: Basso comeback?
- Paolo Bettini: Gik sukkerkold i regnen
- John Lelangue: På vej tilbage til ASO?
- Stéphane Augé: Forlænger med Cofidis
- Alexandre Moos: Søger nye udfordringer
- Team Gerolsteiner: Kontrakt med Oscar Gatto
- Godefroot: Ingen plads på Astana til Ullrich
- Züri Metzgete: Lars Bak fik ros
- Operacion Puerto: Umuligt at dømme rytterne?
- Shoppen: Køb bogen - Historien om Team CSC til 99 kr!


De korte nyheder opdateres løbende


Stefan Schumacher: Slutter sæsonen


Pro Tourens to sidste løb bliver kørt uden Stefan Schumacher. Han har valgt at slutte sæsonen før tid. Den 25-årige Gerolsteiner-rytter, som i år har to etapesejre fra Giro d’Italia og to fra Tour de Pologne på sejrlisten ligger i øjeblikket som bedst placerede tysker på den individuelle Pro Tour rangliste, hvor han indtager en niendeplads.

"Jeg mærkede i sidste uge, at jeg havde besvær med at restituere tilstrækkeligt. Min sæson var virkelig lang. Det er ved at være på tide, at jeg tager lidt fri," erklærer Schumacher.

Dermed kommer han ikke til start i hverken Paris-Tours eller Giro di Lombardia. På grund af en infektion måtte han melde fra til sidste weekends Meisterschaft von Zürich.

Tilbage til toppenTrofeo Città di Borgomanero: Basso comeback?


Ifølge Cyclingnews.com er der lagt op til et comeback til Ivan Basso i det italienske løb, Trofeo Città di Borgomanero, som køres den 15. oktober. Løbet er en partidskørsel, og hvis Ivan Basso i den kommende periode bliver frikendt af CONI, så skal han køre med Fabian Cancellara, hvis Basso ikke bliver frikendt af CONI, eller sagen ikke er afgjort til den tid, så skal Cancellara køre sammen med Andrea Peron.

Tilbage til toppenPaolo Bettini: Gik sukkerkold i regnen


Det var den dag, Paolo Bettini havde set frem til i hele sin karriere. Endelig skulle han prøve at køre et løb i den regnbuefarvet VM trikot, da han i går stillede til start i Züri-Metzgete. Med bare 40 kilometer til mål måtte han dog opgive. Ifølge ham selv skyldes det at han gik sukkerkold.

”Igennem denne uge har jeg ikke fået cyklet ret meget,” udtalte Bettini efter løbet ifølge Velonews. ”Jeg havde en del engagement, og måske, hvis vejret havde været bedre, kunne det have været anderledes.”

Tilbage til toppenJohn Lelangue: På vej tilbage til ASO?


Det ligger endnu ikke fast, hvor Phonaks holdmanager, John Lelangue, fortsætter efter denne sæson. Lelangue og alle de andre ansatte må fra slutningen af denne sæson finde nye arbejdsgivere, idet holdejer Andy Rihs har valgt at lukke Phonak.

Lelangue har dog allerede modtaget flere tilbud. Blandt andet forlyder det, at det belgiske Unibet.com har tilbudt ham en kontrakt, og det har da også længe været ventet, at Lelangue ville skrive under. Men nu melder en ny mulig arbejdsgiver sig på banen. Den i cykelkredse gigantiske organisation ASO, der blandt andet står for afviklingen af Tour de France og Ardenner-klassikerne i april, har ligeledes snøren ude efter Phonaks holdmanager.

Lelangue tjente da også sin løn hos ASO fra 1998 til 2004, hvorefter han blev manager for Phonak. Måske er tiden nu inde til at den 35-årige belgier vender tilbage.

Tilbage til toppenStéphane Augé: Forlænger med Cofidis


Stéphane Augé har forlænget sin kontrakt med Cofidis for endnu to sæsoner. Den 32-årige franskmand blev professionel hos Festina i 2000 og var også på holdet i 2001. I 2002 skiftede han til Jean Delatour 2002. I 2003 og 2004 kørte han for Crédit Agricole, før han kom til Cofidis i 2005.

Stéphane Augé har dermed kontrakt til og med 2008. Franskmanden har i år haft en god sæson, hvor det er blevet til to sejre. Årets første sejr kom i det mindre franske løb Tour du Limousin i august måned, og i september måned hentede Augé en flot sejr på 5. etape af Polen Rundt, som er en del af ProTouren.

Tilbage til toppenAlexandre Moos: Søger nye udfordringer


Den første afdeling af Cykel Cross World Cuppen blev i går kørt i Aigle i Schweiz. Phonak-rytteren Alexandre Moos deltog i løbet, og det er også noget, at han kan se frem til i fremtiden. Alexandre Moos skifter nemlig til cykelholdet BMC Racing Team i USA, som både deltager i Cykel Cross, mountainbike og gadeløb.

Alexandre Moos startede med en 38. plads i den første World Cup og forklarer også, at det har været svært at finde motivationen efter, at det blev offentliggjort, at holdet lukkede. ”Jeg er tilfreds og glad”, forklarer Alexander Moos efter gårdagens løb. Moos ser frem til at komme til at køre i USA, hvor han opgave ikke blot bliver at hjælpe de øvrige ryttere, men han skal også være med til at lave resultater til holdet.

”Jeg er glad for, at min karriere som rytter fortsætter. Desuden er jeg også glad for, at der ikke er det samme pres på mig, som der var, da jeg kørte i ProTouren. Jeg vil også komme til at fungere som testrytter, hvor jeg skal teste cykler for det schweiziske firma BMC,” tilføjer Moos.

Tilbage til toppenTeam Gerolsteiner: Kontrakt med Oscar Gatto


Tyske Team Gerolsteiner har skrevet kontrakt med den 21-årige italiener, Oscar Gatto. Teamchef Hans-Michael Holczer beskriver Gatto som “en talentfuld afslutter, som også kan køre i udbrud og i kuperet terræn.”

Kontrakten med Oscar Gatto er to-årig og er kommet i stand på anbefaling af holdets klassiker-kaptajn, Davide Rebellin, og Andrea Moletta. ”Jeg glæder mig rigtig meget til at foretage springet til en af verdens bedste hold. Nu er jeg spændt på, hvordan jeg klarer mig blandt de bedste,” siger Gatto.

Tilbage til toppenGodefroot: Ingen plads på Astana til Ullrich


Skulle der være cykelfans i og udenfor Tyskland, som gik og håbede på, at der I tilfælde af en frifindelse i de sager, som Jan Ullrich står overfor i den nærmeste fremtid, skulle være plads til den eneste tyske Tour-vinder gennem tiderne på det nye, schweizisk baserede Astana-hold, hvor der allerede er skrevet kontrakt med en række tidligere T-Mobile ryttere, så har de gjort regning uden vært.

Walter Godefroot, som i mange år var mangen bag Tysklands største cykelhold udelukker ifølge det tyske sportsmagasin ’Kicker’ en ansættelse af Jan Ullrich.

”Jeg kan ikke forestille mig det. Det gælder også, selvom Ullrich ikke bliver anklaget eller dømt for doping gennem det juridiske system. En ansættelse synes udelukket,” lyder det fra den erfarne belgier, som gennem tiden har haft sine kontroverser med Ullrich og ikke mindst med hans rådgiver, landsmanden Rudy Pevenage.

Tilbage til toppenZüri Metzgete: Lars Bak fik ros


Lars Bak var i hjælperytterens rolle i gårsdagens Züri Metzgete. Alligevel var den unge danske rytter godt tilfreds efter Pro Tour løbet, hvor Team CSC besatte tre pladser i top-7.

”De første 180 kilometer gik rigtig godt, og jeg fik efterfølgende ros af mine holdkammerater for at yde et stort stykke arbejde,” siger Lars Bak til Ekstra Bladet.

Som de fleste andre var Bak mærket af det dårlige vejr, men gennemførte dog løbet på en 54. plads.

”Men det var et stressende løb, for i regnen var nedkørslerne vanvittig farlige, og folk var ekstremt bange for at styrte,” fortæller Bak.

Tilbage til toppenOperacion Puerto: Umuligt at dømme rytterne?


Afsløringerne i Operacion Puerto og det tilsyneladende udbredte dopingmisbrug blandt et stort antal professionelle cykelryttere, har sendt chokbølger gennem cykelsporten. Flere af cykelsportens absolutte topnavne har nu i længere tid været suspenderet, efter at de blev sat i forbindelse med den spanske læge Eufemiano Fuentes, der menes at have hjulpet bl.a. cykelryttere med flere former for ulovlig doping.

Mere og mere tyder dog på, at der i bevismaterialet ikke findes belæg for at få de involverede ryttere dømt. Senest er Santiago Botero blevet pure frikendt af det colombianske cykleforbund.

”Hans sag er blevet analyseret, men vi har intet fundet på Santiago Botero. Alt er baseret på formodninger,” siger forbundets præsident Ettore Sangiovanni til colombiansk presse.

Og det må siges at være en bemærkelsesværdig udmelding. Santiago Botero er nemlig formentlig den eneste rytter, der offentlig har erkendt et tæt samarbejde med dr. Fuentes.

”De (dr. Fuentes og dennes hjælpere, red.) tog sig af alt. De lagde træningen til rette, de lavede min løbskalender, og de gennemførte forskellige test med mig”, er Botero af Ekstra Bladet citeret for at sige i juni-måned, kort efter sin suspendering af Phonak mandskabet.

Selvom Dr. Fuentes har indrømmet, at han har medvirket til forskellige former for doping af professionelle idrætsatleter og flere professionelle cykelryttere er blevet sat i tæt forbindelse med den spanske læge, så synes det altså nærmest umuligt at bevise, at den enkelte rytter har benyttet sig af ulovlige dopingmetoder.

Ikke én eneste rytter er endnu blevet anklaget for dopingmisbrug ved en sportsretlig instans på grundlag af materialet fra Operacion Puerto.

Tilbage til toppenShoppen: Køb bogen - Historien om Team CSC til 99 kr!Drømmeholdet - historien om CSC
Drømmeholdet - historien om CSC kommer nu i en ny, revideret udgave med tre helt helt nye kapitler. Historien om den danske cykel-succes føres helt up to date med blandt andet vurderinger af Ivan Basso's imponerende sejr i Giro d'Italia 2006 og et kig på de forandrede økonomiske vinde, der blæser over Team CSC nu.

Historien om Team CSC er i høj grad historien om Bjarne Riis’ kamp for anerkendelse og succes. Det er beretningen om en mand, der ville være den bedste, uanset hvad han gav sig i kast med, og uanset hvilke omkostninger det måtte have.

Historien om Team CSC er også historien om venskaber, der gik fløjten. Om forretningsaftaler, der ikke holdt vand, og om sjov, der blev til alvor. Og det er et billede på, hvordan dansk idræt har udviklet sig fra fyraftens-professionalisme til globaliseret topidræt, hvor alle midler gælder.

I dag står Bjarne Riis som eneejer, idémand og ildsjæl i et projekt, der på mange måder stadig minder om humlebien - den flyver, selvom den ikke kan.

Læs om de roller, de store stjerner på holdet har spillet. Om de folk, der måtte ofres undervejs, og få et indblik i den stålsatte vilje, der har bragt Bjarne Riis' projekt frem til en position som verdens bedste cykelhold.


Bogens vejledende udsalgspris er 125 incl. porto,-
KØB nu til 99,-


BESTIL HER

Tilbage til toppen

Læs også
Skuffet verdensmester: Jeg troede, jeg ville blive professionel
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger