Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 5. november 2006

Feltet.dk korte - 5. november 2006

05. november 2006 00:200
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Cykelcross: Nys fik revanche
- Slushcup: Årets første afdeling kørt
- Patrice Halgand: Har brækket kravebenet
- Barloworld: Skriver kontrakt med ung waliser
- Shoppen: Forudbestil Cykelsporten 2006
- Paolo Savoldelli: Gennemgår næseoperation
- Vuelta a Espana: Vender tilbage til Baskerlandet?
- Patrice Clerc: Cykelsporten er i fare
- Operación Puerto: En fiasko?
- Amstel Curacao: Valverde slog Schleck og Dekker
- Ole Kåre Føli: Jeg har ikke set skyggen af doping hos CSC

De korte nyheder opdateres løbende


Cykelcross: Nys fik revanche


61 ryttere var til start i Vossem i Belgien, da der søndag blev kørt cross. I går måtte Sven Nys se sig slået i 4. afdeling af World Cuppen, men i dag fik han revanche. Han viste sig nemlig at være bedst, da han besejrede den unge landsmand Niels Albert (Palmans), imens John Gadret (Ag2r) blev nummer 3.


Resultat
1 Sven Nys (Bel) Rabobank 1.01.43
2 Niels Albert (Bel) Palmans-Sapim-Collstrop 0.24
3 John Gadret (Fra) Ag2r-Prevoyance 0.30
4 Kamil Ausbuher (Cze) Cyklo Team Budvar Tábor 0.45
5 Erwin Vervecken (Bel) Fidea Cycling Team 0.52
6 Sven Vanthourenhout (Bel) Sunweb-Projobcyclingteam 0.55
7 Zdenek Mlynár (Cze) Max Cursor 1.00
8 Wilant Van Gils (Ned) ZZPR.nl 1.05
9 Davy Commeyne (Bel) Palmans-Sapim-Collstrop 1.08
10 Jan Soetens (Bel) 1.14

Tilbage til toppenSlushcup: Årets første afdeling kørt


Vejret var fuldstændig tro med SLUSH Cup konceptet. Der skal køres i mudder og det blev der. På en plaskvåd søndag november formiddag blev dette års Nissan Navara Slushcup skudt i gang. Den første af i alt seks afdelinger i Danmarks største MTB Cup blev dermed påbegyndt med maner.

For 5. år i træk køres denne succesrige vinter MTB Cup i Nordsjælland. Ikke mindre end 320 deltagere havde fundet vej til Tyskerplantagen nord for Hillerød og sat hinanden stævne i de fire klasser: Herre, Dame, Ungdom og Veteran.

På den regntunge rute viste A-rytteren og tidligere vinder af Slushcup Benjamin Justesen, hvordan man overvinder mudder-helvedet. De første omgange lå han sammen med Allan Karlsen, som kører på det tyske MTB Team ALB-GOLD, der til sidst måtte slippe og tage til takke med 2. pladsen. Michael Grønbech, der besatte 2. pladsen i sidste års Slushcup havde ikke en af sine bedste dage og måtte se sig tilfreds med 3. pladsen.

Resultat af A-klassen
1Benjamin Wittrup Justesennordicsportscenter.com 1:11:35
2Allan KarlsenDMK / ALBGOLD 1:11:56
3Michael Grønbechwww.t-bikes.com 1:12:59
4Simon Tarp Jensennordicsportscenter.com 1:17:12
5Jacob LauritsenDMK / Team T-bikes powered by nc 1:17:19
6Einar Lo-EriksenHMTBK SRAM 1:18:02
7Jakob LindgaardHMTBK SRAM 1:18:33
8Casper Saltoft KristiansenTeam Multi Motion 1:18:47
9Niels Bay Petersennordicsportscenter.com 1:18:47
10Johnni Nielsennordicsportscenter.com 1:19:33


I ungdomsklassen (U15) viste Jonas Pedersen fra DMK endnu engang, at han er det største talent i MTB sporten siden Henrik Djernis. Han kørte i dagens afdeling så hurtigt, at han rent faktisk ville have placeret sig på en imponerende 10. plads i herrefeltet. Hold øje med den dreng!

Resultat af ungdomsklassen
1Jonas PedersenDMK / Team T-Bikes 1:18:49
2Frederik Mørkeberg MikkelsenDMK 1:06:25
3Jonathan EnevoldsenTeam Cycling Ringsted 1:12:01


Hos kvinderne var det nummer 3 fra MTB sportens Tour de France, Transalp, Anna-Sofie Nørgaard (HMTBK), der vandt komfortabelt foran DMK’s Marie Kunst og Hanne Hess Panduro-Andersen.
Der var afbud fra flere af de hurtige damer, bla. den dobbelte Danmarksmester Sandra Dolcerocca og den Olympiske deltager Mette Andersen. Der bliver uden tvivl spænding om, hvem der løber med den samlede sejr hos kvnderne.

Resultat af dame-klassen
1Anna-Sofie NørgaardHMTBK SRAM 1:07:02
2Marie KunstDMK 1:10:00
3Hanne Hess Panduro-AndersenTeam Hustler - Rivette 1:12:11


I veteran klassen var det den tidligere skiløber Mads Bødker, der henviste klubkammaraterne Thomas Aaboe og Henrik Cohen til de sekundære pladser. De to første ryttere nåede at køre 4 omgange, imens de øvrige på resultatlisten kun nåede 3 omgange.

Resultat af veteranklassen
1Mads Bødkernordicsportscenter.com Team T-Bike 1:17:13
2Thomas Aaboenordicsportscenter.com 1:20:22
3Henrik Cohennordicsportscenter.com 1:00:25
4Peter VilbyDMK 1:00:44
5Jens KjærgaardHMTBK SRAM 1:00:53
6Bogi Kristiansennordicsportscenter.com 1:01:06
7Michael GravlundNCK 1:01:23
8Carsten KristiansenHMTBK SRAM 1:01:39
9Carsten GraffTeam Hustler - Rivette 1:01:54
10Morten HartvigsenTeam Hustler - Rivette 1:01:54

Tilbage til toppenPatrice Halgand: Har brækket kravebenet


Den 32-årige franske rytter Patrice Halgand brækkede i weekenden kravebenet under et cykelcrossløb. Credit Agricole-rytteren vil således snarest gennemgå en operation. Det betyder som regel 6-8 ugers pause, hvorfor Halgand nok skal blive klar til Giro d´Italia, hvor han i år sluttede på en samlet 14. plads.

Tilbage til toppenBarloworld: Skriver kontrakt med ung waliser


Ifølge flere engelske medier har Barloworld skrevet en to-årig kontrakt med den 20-årige waliser Geraint Thomas.

Geraint Thomas er mest kendt for hans lovende talenter på banen, hvor han bl.a. i år har vundet VM-sølv i 4000 meter holdforfølgelsesløb for Storbritannien.

Tilbage til toppenShoppen: Forudbestil Cykelsporten 2006


Magasinet udkommer ca. 23. november og vil igen i år være fyldt med masser af godt læsestof og flotte fotos fra cykelløb i ind- og udland.Magasinet har en stærk dansk vinkel i år, idet der er en række spændende portrætter af ”morgendagens” mænd, hvor Cykelsporten 2006 giver et bud på, hvem de 8 største herretalenter i Danmark er netop nu.

Desuden er der interviews med en række danske ryttere: Lars Bak, Michael Rasmussen, Matti Breschel, Chris Anker Sørensen, Alex Rasmussen, Mie Bekker Lacota, Trine Schmidt Hansen, Michael Mørkøv, Marc Hester m.fl.

Og så er der foruden de uundværlige statistikker fra den danske sæson på bane og landevej også som tidligere år en resultatdel med fyldestgørende dokumentation fra alle betydende løb i Danmark og i udlandet - igen illustreret med en række fotos i topklasse.

Magasinet er i år redigeret og skrevet af Henrik Elmgreen, men denne gang i samarbejde med Feltet.dk.

Magasinet koster 75,- (99 kr. incl. porto), du har mulighed for at forudbestille allerede nu.


Forudbestil Cykelsporten 2006Tilbage til toppenPaolo Savoldelli: Gennemgår næseoperation


Paolo Savoldelli har valgt at gøre noget ved sine store allergi-problemer, der formentlig betød, at han ikke for alvor kunne blande sig i kampen om sejren i dette års Giro d´Italia. Derfor gennemgår han her til vinter en næseoperation, der skal gøre noget ved problemerne.

Den 33-årige italienske rytter skifter næste sæson til det schweizisk-kasakhiske Astana-mandskab, hvor han uden tvivl er tiltænkt en kaptajnrolle i Giro d´Italia.

Tilbage til toppenVuelta a Espana: Vender tilbage til Baskerlandet?


Ifølge spansk presse ser det ud til, at Vuelta a Espana i 2007 igen vender tilbage til det cykelgale baskerland. Det baskiske regionsparlament skulle allerede have godkendt planerne og derved kan det spanske etapeløb vende tilbage til den baskiske region for første siden 1978.

Vuelta a Espana har undgået den nordøstlige region af hensyn til konflikten med den baskiske løsrivelsesorganisation, ETA.

Tilbage til toppenPatrice Clerc: Cykelsporten er i fare


Patrice Clerc, direktør hos ASO, som står bag verdens største cykelløb, Tour de France, siger i et interview med den franske avis Le Figaro, at den seneste tids dopingskandaler har bragt cykelsportens fremtid i fare. Samtidig undrer han sig over, at UCI fortsætter med at angribe Touren.

"Cykelsporten er i fare. Hvilken fordrejet hjerne tror, at man kan lede cykelsporten ud af krisen ved at angribe lokomotivet på toget?" siger han med direkte henvisning til UCI.

Uoverensstemmelserne mellem arrangørerne af de tre store etapeløb og cykelsportens ledende organisation ser altså ikke ud til at være blevet mindre, efter at ASO ikke inviterede Pat McQuaid til præsentationen af 2007-udgaven af Tour de France i sidste uge.

I interviewet anklager Clerc også UCI for at forsøge at vriste kontrollen med de lukrative TV-kontrakter ud af løbsarrangørernes hænder med indførelsen af ProTour systemet.

"Det er ikke deres rolle. Deres rolle er at være regulatorer, den er ikke økonomisk. Alle har deres rette plads," erklærer han og tilføjer, at indførelsen af Pro Tour systemet i hans øjne er et fejlslagent kupforsøg. "De ønskede at påtvinge os dette system, og arrangørerne af de tre grand tours har helt og holdent afvist dem."

Tilbage til toppenOperación Puerto: En fiasko?


Operación Puerto og de spanske myndigheder doping efterforskninger omkring lægen Eufemiano Fuentes og den påståede dopingring ser mere og mere ud til at løbe ud i sandet. Den ene rytter efter den anden opleve, at sagerne imod dem frafaldes på grund af manglende beviser, og nu kan det endda gå så vidt, at også sagerne mod Fuentes og Merino droppes.

Sagen, der startede med et brag, da de spanske myndigheder kort før starten på årets Tour de France afslørede en liste med nogle af sportens allerstørste navne, kan nu risikere at fuse ud som en våd nytårsraket. Den påståede leder, Dr. Eufemiano Fuentes, kan gå fri, hvis retten afgør, at han ikke har brudt loven. En kilde ved retten erklærer, at sagerne kan blive droppet, hvis det besluttes, at de omkring 200 poser blod er opbevaret ifølge reglerne.

Det er i det hele taget manglen på beviser, der gennemsyrer hele sagen. Mængden af indicier er enorm efter at Guardia Civil har udført ransagninger, telefonaflytninger og hemmelige videooptagelser, men egentlige beviser er der altså ikke, og kilden hævder, at indicier ikke er nok.

Tilbage til toppenAmstel Curacao: Valverde slog Schleck og Dekker


Når vinterpausen sætter ind tager flere af de største stjerner gerne til Curacau for at køre det efterhånden berømte kriterieløb. I går blev løbet vundet af den spanske Pro Tour-vinder Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne-Illes Balears) foran Team CSCs Frank Schleck (Team CSC) og Erik Dekker (Rabobank).

Det var samtidig Erik Dekkers afskedsløb. Den hollandske rytter rytter overgik tidligere på året som sportsdirektør hos Rabobank efter 15 sæsoner som professionel.

Tilbage til toppenOle Kåre Føli: Jeg har ikke set skyggen af doping hos CSC


Team CSCs manager, Bjarne Riis, er gentagende gange blevet beskyldt for, at have været så tæt på sine ryttere, at han ikke kunne have undgået at se, hvis enkelte af dem brugte doping under fx Tour de France.

Siden 1998 har Ole Kåre Føli været en del af Team CSCs Tour de France hold, som alternativ behandler af rytterne efter etaperne. Selvom han dermed har været en del sammen med rytterne, har han aldrig oplevet doping på holdet.

”Jeg har aldrig set skyggen af doping i forbindelse med mit arbejde på CSC. Det vil jeg godt sige. Det er klart, at havde jeg det, ville jeg være stoppet. Jeg har aldrig set noget lusket. Altså, når man kommer om aftenen og banker på døren til en af rytternes værelse, så er det ikke sådan, at der går en halv time, før der bliver åbnet, og personer har travlt med at komme ud af vagten. Jeg ved ikke præcist, hvordan doping fungerer, men jeg har ikke set noget i den retning,” udtaler Føli til Berlingske Tidende.

Ole Kåre Føli mener derudover, at doping er et generelt problem, og at cykelsporten har været lynafleder for andre sportsgrene.

Tilbage til toppen

Læs også
Vingegaard smadrer konkurrenterne og kører hjem i ensom majestæt
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Le Samyn(1.1) 27/02

Strade Bianche(1.WWT) 02/03

Strade Bianche(1.UWT) 02/03

GP Criquielion(1.1) 02/03

Paris-Nice(2.UWT) 03/03-10/03

Grote prijs Jean - Pierre...(1.1) 03/03

Tirreno-Adriatico(2.UWT) 04/03-10/03

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger