Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 8. november 2006

Feltet.dk korte - 8. november 2006

08. november 2006 00:180
Artiklen fortsætter efter videoen.


- 6-dagesløb: Hester eneste dansker i München
- Jan Ullrich: Jeg er ikke i fare!
- U.S. Anti Doping: Konference skal komme med strategier
- T-Mobile: Greipel opereret i skulderen
- Doping-domme: UCI må vente
- Tysk advokat: "Ullrich bliver højst sandsynligt dømt"
- Tenax: Piemontesi bliver professionel
- Ivan Basso: Advokat truer med retsager
- Julekalenderen: Dagens låge åbnes kl. 10.00
- Shoppen: Forudbestil Cykelsporten 2006
- Carlos Sastre: Touren kan tabes i Alperne

De korte nyheder opdateres løbende


6-dagesløb: Hester eneste dansker i München


I morgen starter endnu et 6-dagesløb i rækken, og denne er rytterne nået til München, hvor hele 15 par står klar på startstregen. Eneste danske rytter i feltet er Marc Hester, som skal køre sammen med hollænderen, Nathe Pronk. Michael Mørkøv og Alex Rasmussen er med det danske landshold i Sydney, og kører ikke flere 6-dagesløb før efter jul.

Et par er storfavoritter, og det er vinderne fra forrige uges 6-dagesløb i Dortmund, Erik Zabel og Bruno Risi. Nærmeste konkurrenter ser ud til at blive Franco Marvulli og Iljo Keise, samt Danny Stam og Peter Schep.

De 15 par München
1 Robert Bartko - Andreas Beikirch (Tys)
2 Erik Zabel (Tys) - Bruno Risi (Swi)
3 Danny Stam - Peter Schep (Hol)
4 Marc Hester (Dan) - Mathe Pronk (Hol)
5 Stefan Löffler - Sebastian Frey (Tys)
6 Angelo Ciccone - Fabio Masotti (Ita)
7 Andreas Kappes - Erik Mohs (Tys)
8 Juan Llaneras - Isaac Galvez (Spa)
9 Franco Marvulli (Swi) - Iljo Keisse (Bel)
10 Paolo Bettini - Marco Villa (Ita)
11 Erik Weispfennig - Lars Teutenberg (Tys)
12 Andreas Müller (Tys) - Alexander Aeschbach (Sch)
13 Christian Grassmann - Christian Lademann (Tys)
14 Christian Bach - Roger Kluge (Tys)
15 Gerd Dörich - Frank Kowatschitsch (Tys)

Tilbage til toppenJan Ullrich: Jeg er ikke i fare!


Jan Ullrich reagerer med uforståenhed på spekulationerne om, at han kunne ende ligesom Marco Pantani.

"Jeg synes, det er dejligt, at man gør sig tanker om min person," erklærer han og fortsætter: "Bortset fra, at jeg næste år igen vil sidde i sadlen, så befinder jeg mig med begge ben på jorden. Jeg er privat meget lykkelig, og min familie giver mig alverdens opbakning."

Udtalelserne forleden fra team manageren hos Team Tinkoff bliver også tilbagevist af Ullrichs talsmand, Michael Lang, som erklærer, at hvis der var kontakt mellem Tinkoff og Ullrich, så ville Piscina også vide, at den tyske rytter allerede er i gang med træningen igen, og at han tror fast på et comeback.

"I øjeblikket arbejder han alene. Om kort tid vil en eller to andre ryttere dog støde til for at de kan danne en træningsgruppe," fortæller Lang til Sport1.de.

Tilbage til toppenU.S. Anti Doping: Konference skal komme med strategier


Det amerikanske Anti Doping har tit og ofte været under skarp kritik, for ikke at tage Anit Doping arbejdet seriøst nok, og ikke for alvor gå efter de atleter som er under stor mistanke.

For at komme denne kritik i møde, og virkelig udvikle hele Anti Doping arbejdet, afholdes der i weekenden en konference i USA, hvor flere eksperter er inviteret. National Collegiate Athletic Association (NCAA), National Center for Drug Free Sport, American Academy of Pediatrics, Scholastic Inc., Taylor Hooten Foundation, American College of Sports Medicine, National Athletic Trainers Association, National Strength og Conditioning Association, Canadian Center for Ethics in Sport samt World Anti-Doping Agency (Wada) er blandt de inviterede parter, som gerne skulle komme frem til fremtidens Anti Doping arbejde.

“Vi har samlet en lille gruppe af eksperter, som skal finde ud af, hvad vi kan gøre, for at udvikle vores indgangsvinkel og strategier i Anti Doping arbejdet,” udtaler Direktøren for U.S Anti Doping inden konferencen går i gang.

Målet med hele konferencen er at løfte ”Ren sport” endnu et niveau i vejret.

Tilbage til toppenT-Mobile: Greipel opereret i skulderen


T-Mobile meddeler, at André Greipel i mandags blev opereret i den højre skulder. Operationen forløb godt, og man regner med, at han kan påbegynde træningen om tre uger og være på landevejen igen om seks uger.

"Vi har fjernet et afslået knoglestykke og hæftet den afrevne ledkapsel og muskel til leddet igen,” forklarer holdlægen Dr. Carsten Temme, som forestod indgrebet på klinikken i Freiburg til holdets hjemmeside.

Skaden er opstået i forbndelse med at skulderen hos den 24-årige rytter har været gået af led. Greipel blev allerede opereret for et år siden i samme skulder, og man måtte derfor også fjerne arvæv.

T-Mobile-rytteren måtte blive på hospitalet et par dage efter operationen og er i dag begyndt en to-dages behandling hos fysioterapeuten Armin Brucker. Herefter kan han vende hjem til Köln til fortsat behandling.

Tilbage til toppenDoping-domme: UCI må vente


Radsport-aktiv.de har talt med advokat Siegfried Fröhlich, som beskæftiger sig med rådgivning af sportsfolk, herunder også en række cykelryttere, og han forklarer i et interview med den tyske hjemmeside, hvorfor UCI ikke kunne inddrage Manolo Saiz’ licens og hvad cykelsporten kan gøre for at bekæmpe doping mere effektivt, end det i øjeblikket er tilfældet. Han tror i øvrigt heller ikke, at Spanien lader Operacion Puerto løbe ud i sandet.

“Jeg tror, at det kommer til en sag i Spanien. Jeg kan ikke forestille mig, at det spanske retssystem har råd til at lade hele sagen løbe ud i sandet. Der er nu engang tungt vejende indicier mod de mistænkte. Skulle det ikke komme til en sag, ville det i mine øjne være en skandale i skandalen,” siger han, idet han dog tilføjer, at selvom der netop er indført en dopinglov i Spanien, så er det fortsat ikke forbudt at dope sig.

Fröhlich kan også godt forstå, at man undrer sig over, at Manolo Saiz fortsat er indehaver af en Pro Tour licens, trods hans involvering i Operacion Puerto. Han forklarer, at UCI formentlig frygter en retssag, såfremt man havde inddraget hans licens, idet det ikke udtrykkeligt står i det anti-doping kodeks, som holdene er blevet enige om. ”Man må dog spørge sig selv, om en team manager, der tages hos doktor Fuentes med blodposer og en kuffert fuld af penge ikke skulle behandles ligesom en rytter, der doper sig?”

Advokaten kan heller ikke se, at indførelsen af DNA-tests ved underskrivelse af nye kontrakter skulle være noget problem. Anderledes kan det dog være, når det drejer sig om ryttere, som allerede har kontrakt, og hvor indførelsen af DNA-tests vil være en kraftig ændring af kontraktforholdene. ”Når det så er sagt, så skal det også siges, at holdene ikke handler efter eget forgodtbefindende, men fordi de ønsker at væbne sig mod snyderi. I tilfældet med DNA-tests er det endnu engang den store gruppe af ’anstændige’, der kommer til at lide på grund af den mindre gruppe af ’uanstændige’. Sådan er retssystemet nu engang.”

Siegfried Fröhlich mener i øvrigt, at dopingbekæmpelsen lider af mangel på penge. De nationale forbund har simpelthen ikke økonomi til et virkningsfuldt og effektivt arbejde. ”Men det skyldes ikke kun penge, og heller ikke det faktum, at vinderen kan tjene mange penge. Lige så længe man har dyrket sport, har der være doping. Og det gælder ikke kun den professionelle cykelsport, det gælder også motionsløb og handicapsporten. Det er sportsudøverens vilje til ubetinget at ville vinde, som kommer i spil,” siger han og sammenligner doping med skattesnyd. Sportsudøveren ved, at det ikke er tilladt, men håber at han ikke bliver opdaget.

En effektiv bekæmpelse af doping bliver ifølge Fröhlich ikke gjort med at lovliggøre brugen af doping. Det mest virkningsfulde ville i hans øjne være, at man gjorde doping overflødig ved for eksempel at afkorte etaper og tage det værste ud af de hårde bjergetaper, ligesom en begrænsning i antallet af løbsdage formentlig ville være et godt udgangspunkt til at minimere behovet for ’regenationsdoping’. ”Man kan godt få store afstande på en enkelt hård stigning, så derfor behøver man ikke først at jage feltet over fire eller fem vanskelige bjerge.” Desuden påpeger han den lukkethed, der hersker i sporten. ”Cykelsporten er til dels stadig en slags lukket selskab. Så vidt jeg ved, er alle sportschefer selv tidligere professionelle ryttere, og mange har selv en dopingfortid. Hvordan kan sådanne folk optræde med troværdighed i kampen mod doping?”

Tilbage til toppenTysk advokat: "Ullrich bliver højst sandsynligt dømt"


I interviewet med Radsport-aktiv.de fortæller advokaten Siegfried Fröhlich, at han anser det for temmelig sandsynligt, at Jan Ullrich bliver dømt for doping. Han mener dog ikke, at den tyske rytter bliver den eneste, selvom han i øjeblikket er temmelig alene, når det gælder efterforskning i en forbindelse til Operacion Fuentes. Alle øvrige implicerede rytteres forbund har indstillet sagerne med manglen på beviser som begrundelse.

”Jeg anser det for sandsynligt, at Ullrich bliver straffet, og at han ikke bliver den eneste. Jeg går ud fra, at også de ryttere, hvis sager foreløbigt er sat i bero, også bliver straffet,” erklærer han til den tyske hjemmeside.

Advokaten tror på, at afslutningen af sagen mod Fuentes kan betyde genoptagelsen af disse sager.

”Skulle Fuentes blive dømt for formidling af dopingpræparater, og det må man gå ud fra. Så bliver undersøgelsesdokumenterne igen tilgængelige for de nationale forbund. Og så kan sagerne mod sportsudøverne genoptages.”

Omkring UCI’s rolle, siger han, at det internationale forbund i øjeblikket befinder sig på sidelinjen og først kan reagere, når sagerne er afsluttet i Spanien. Han er dog enig i, at det nødvendigvis må være sådan. ”Det kan jo ikke være rigtigt, at offentligheden ved mere om sagen end de mistænkte selv. Der findes for eksempel en tysk oversættelse af undersøgelsesdokumenterne på internettet. Det må ophøre nu, da det strider mod objektiviteten i sagen. Det må først afgøres, hvad Fuentes har gjort og ikke gjort. Forbundene må vente på yderligere materiale, men de kan dog udmærket bruge det forhåndenværende materiale,” siger han og erklærer, at det schweiziske forbund i hans øjne handler korrekt i tilfældet Jan Ullrich.

Tilbage til toppenTenax: Piemontesi bliver professionel


Det italienske professionelle kontinentalhold, Tenax, har skrevet kontrakt Fabrice Piemontesi. Den 23-årige nyprofessionnelle rytter har i denne sæson kørt som amatør for Viris Vigevano, hvor han bl.a. i denne sæson er blevet nummer 10 i Trofeo Franco Balestra.

Tilbage til toppenIvan Basso: Advokat truer med retsager


I dag stod det endelig klart, at Ivan Basso fortsætter karrieren hos Discovery Channel. Med underskriften står det samtidig klart, at det amerikanske mandskab er klar til at kæmpe mod sammenslutningen af professionelle cykelhold, AIGCPs, nylige forslag om at indføre DNA-kontrakter for samtlige ryttere på Pro Touren.

Team-manager Johan Bruyneel har tidligere afvist forslaget og Ivan Bassos advokat Massimo Martelli mener, at det ville være direkte ulovligt og truer samtidig med retsager, hvis der skulle komme påstande om, at Ivan Basso ikke er dopingfri.

”Ivan Bassos nuværende professionelle og personlige position er, at han støtter og respekterer Pro Tourens etiske kode. Enhver påstand i medierne om det modsatte, vil blive betragtet som ærekrænkende og vil blive behandlet i det retslige system v. hans advokat Massimo Martelli,” lyder det i en erklæring fra den italienske advokat ifølge Cyclingnews.

”Udgangen af sagen er, at Ivan Basso er blevet renset for enhver overtrædelse af regler eller love og Ivan Basso er ikke involveret i igangværende strafferetlige eller civile sager med relation til doping. Og et hvert krav om DNA-test vil blive anset for ulovligt og en uberettiget overtrædelse af hans privatliv,” lyder det fra Martelli.

Der blev i forbindelse med Operacion Puerto fundet store mængder blod hos den spanske læge Eufemiano Fuentes, som menes, at tilhøre flere atleter, heriblandt Ivan Basso, til brug i forbindelse med blodtransfussioner. En DNA-test ville kunne afsløre om en af disse blodportioner tilhøre Ivan Basso, men den italienske rytter har hidtil afvist at afgive en blodprøve, uanset, at det formentlig havde givet ham mulighed for at fortsætte karrieren hos Team CSC. Det italienske cykleforbund har på den baggrund afvist at rejse tiltale mod Ivan Basso pga. manglende beviser i sagen. Det er stadig muligt for den Internationale Cykleunio, UCI, at appellere denne kendelse til den internationale sportsdomstol, CAS.

Tilbage til toppenJulekalenderen: Dagens låge åbnes kl. 10.00


Feltet.dk har i samarbejde med Juhl Cycling (www.juhlcycling.dk) lavet en julekalender, som startede den 7. november. Hver dag vil der være 5 cykeltrøjer på auktion i 5 størrelser (1 Medium, 2 Large og 2 X-large) i dag er det en gul AC/DC cykeltrøje.

Hver trøje sælges naturligvis på hver sin selvstændige auktion, dvs. at der hver dag frem til den 1. december vil åbne 5 auktioner.

Hver auktion vil starte fra 100 kr., men hvis du er helt sikkert på, at du bare må have en af trøjerne, så vil der være en "Køb nu pris" på 549,-. Hvis en bruger vælger at købe en af trøjerne med det samme, så vil auktionen blive afsluttet før tid, og der vil IKKE blive lavet en ny auktion på det pågældende produkt. Der vil IKKE blive lagt porto oveni auktionprisen.

Du finder auktionerne her: www.feltet.dk/auktion.


Dagens trøje er:


Dagens auktioner starter den 8. november kl. 10.00 og afsluttes den 2. december kl. 20.00

Tilbage til toppenShoppen: Forudbestil Cykelsporten 2006


Magasinet udkommer ca. 23. november og vil igen i år være fyldt med masser af godt læsestof og flotte fotos fra cykelløb i ind- og udland.Magasinet har en stærk dansk vinkel i år, idet der er en række spændende portrætter af ”morgendagens” mænd, hvor Cykelsporten 2006 giver et bud på, hvem de 8 største herretalenter i Danmark er netop nu.

Desuden er der interviews med en række danske ryttere: Lars Bak, Michael Rasmussen, Matti Breschel, Chris Anker Sørensen, Alex Rasmussen, Mie Bekker Lacota, Trine Schmidt Hansen, Michael Mørkøv, Marc Hester m.fl.

Og så er der foruden de uundværlige statistikker fra den danske sæson på bane og landevej også som tidligere år en resultatdel med fyldestgørende dokumentation fra alle betydende løb i Danmark og i udlandet - igen illustreret med en række fotos i topklasse.

Magasinet er i år redigeret og skrevet af Henrik Elmgreen, men denne gang i samarbejde med Feltet.dk.

Magasinet koster 75,- (99 kr. incl. porto), du har mulighed for at forudbestille allerede nu.


Forudbestil Cykelsporten 2006Tilbage til toppenCarlos Sastre: Touren kan tabes i Alperne


For Team CSCs Carlos Sastre blev 2006 ikke lige det år, som han havde forventet før sæsonen. Feltet.dk snakkede med Carlos Sastre for knap et år siden, der lød planen, at han skulle hjælpe Ivan Basso i Tour de France samt selv være kaptajn i Vuelta a España.

Men 2006 blev et år med store omvæltninger i cykelsporten, og det gav specielt Tour de France nogle andre ryttere i fokus, end man måske havde ventet inden sæsonen. Pludselig blev de største favoritter hevet ud af løbet, i stedet for blev Carlos Sastre efter nogle dage under Tour de France udnævnt som holdets kaptajn.

"Jeg kunne ikke være bedre forberedt end jeg var i 2006, men jeg kan måske være forberedt på en anden måde og 2007 bliver et andet løb for mig," siger Sastre til Team-CSC.com og påpeger, at han har lært med i 2006. Som det ser ud nu, så er Carlos Sastre også Team CSC kaptajn i 2007, og han har kigget nærmere på næste års rute.

"Det er altid hårdt i Alperne uanset hvilke stigninger man skal op af, men jeg tror mest Alperne næste år er stedet, hvor man kan tabe Touren - man kan nok ikke vinde den der. Der kommer også to lange enkeltstarter, der bliver meget afgørende, men ellers er det især to af etaperne i Pyrenæerne, der ser ud til at blive afgørende. Specielt den sidste bjergetape efter anden hviledag med afslutning på Col d'Aubisque bliver hård," vurderer Sastre på Team CSCs hjemmeside.

Carlos Sastre kørte i 2006 alle de tre store rundture: Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España.

Tilbage til toppen

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?