Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 9. november 2006

Feltet.dk korte - 9. november 2006

09. november 2006 11:270
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Carlos Sastre: Kører ikke de tre store Toure igen
- Frank Schleck: Drømmer om top-5 i Touren
- Brian Holm: Spanierne er ligeglade
- Team CSC: Bassos afgang kostede
- Bjarne Riis: Basso kan gøre, hvad han vil
- Holczer: Vi har nået toppen!
- Zürcher Sixdays: Tilbage efter fem år
- Holczer: Man kan ikke lægge hånden i ilden for nogen
- Süddeutsche Zeitung: Mellem sport og freak-show
- Peter Luttenberger: Forhandler med tre hold
- Julekalenderen: Dagens låge åbnes kl. 10.00
- Shoppen: Forudbestil Cykelsporten 2006
- Operation Puerto: Find sagsdokumenter online her

De korte nyheder opdateres løbende


Carlos Sastre: Kører ikke de tre store Toure igen


Carlos Sastre har som den eneste i denne sæson gennemført alle tre store Toure og har ovenikøbet sluttet som henholdsvis fire i Tour de France og tre Vuelta a Espana. Men den spanske rytter ønsker ikke at gentage forsøget.

”Når jeg ser tilbage, har det været en positiv oplevelse at udfordrer alle tre store Toure, men jeg mener, at du er nødt til at være både fysisk og mentalt frisk for at kunne takle alle tre. Af den grund, tror jeg, at jeg vil undgå at køre alle tre samme år igen,” skriver Carlos Sastre i en klumme i Procycling magasinet.

Tilbage til toppenFrank Schleck: Drømmer om top-5 i Touren


Frank Schleck har fået sit gennembrud i denne sæson, med sejre i Amstel Gold Race og på den legendariske etape til Alpe D´Huez i Tour de France. Men den luxembourgske rytter har allerede sat sig nye mål for den kommende sæson.

”Jeg sætter mig mål, når dem og sætter mig nye. Jeg bliver ved med at se fremad. Jeg tror ikke man nogensinde skal stoppe med at drømme, fordi gør du først det, har du tabt, fordi du ikke længere udvikler dig,” siger han i et interview med Procycling magasinet.

”Allerede nu drømmer jeg om næste år igen at vinde en etape i Touren og måske slutte i top-10, eller måske endda i top-5. Mit næste mål bliver at vinde Lombardiet Rundt, men jeg ved ikke om jeg kan gøre det. Kan jeg ikke det, så kan jeg drømme om det til året efter.”

Frank Schleck forventer, at han fortsat i de kommende år vil kunne gøre sig gældende i både endagsløb og etapeløb, men ved, at der er behov for forbedringer i enkeltstartsdisciplinen.

”Hvis jeg en dag ønsker at køre på podiet i en af de store Toure er jeg nødt til at forbedre mig på enkeltstarten,” lyder det fra Schleck. ”Jeg bliver hele tiden bedre, men har endnu lang vej endnu.”

”Jeg bliver nødt til at arbejde på det. Jeg vil arbejde hårdt her til vinter og jeg vil i begyndelsen af sæsonen træne meget mere på enkeltstartscyklen,” lover Schleck.

Tilbage til toppenBrian Holm: Spanierne er ligeglade


T-Mobiles danske sportsdirektør, Brian Holm, hilser Pat McQuaids udtalelser om, at man gerne stiller DNA-profiler til rådighed, hvis der skulle komme en forespørgsel fra Spanien, velkommen.

”Jeg håber på, at det kan få en ende med en sammenligning af blodprøverne. Det virker umiddelbart ligetil,” siger han til ekstrabladet.dk.

Men han har dog sine tvivl om, hvorvidt det også er så ligetil. ”Spanierne virker ligeglade med denne sag, ” fortsætter og antyder dermed en tvivl på, om spanierne rent faktisk også vil anmode om udlevering af prøverne.

Han ægrer sig over, at man ikke har fået gjort en ende på det og kan ikke forstå, at rytterne ikke selv viser sig mere ivrige for at blive renset. ”Det ville fandme være befriende, hvis vi kunne få en ende på alt det her. Det er ærgerligt, at rytterne ikke blot afleverede en DNA-test fra begyndelsen,” siger han og tilføjer, at de jo ikke har nogt at være bange for, hvis de har ryggen fri.

Tilbage til toppenTeam CSC: Bassos afgang kostede


Selv om Team CSC ikke længere har Ivan Bassos månedlig milliongage at betale, er der ikke umiddelbart penge til at anskaffe sig nye ryttere på det danske storhold. Det har nemlig ikke ligefrem været gratis at afbryde samarbejdet med italieneren. Det fortæller holdejer Bjarne Riis torsdag i et interview med Ritzau.

”Det er rigtigt, at jeg ikke har Ivans løn at skulle betale, men det kunne jo også være, at jeg har lavet en afregning med Ivan, da samarbejdet ophørte. Jeg har et stort og dyrt hold i forvejen, og hvis jeg skal beholde de ryttere på holdet fremover, så koster det også. Jeg har nok store profiler, så jeg har ingen planer om at tage nye ind,” siger Riis.

Men hvor der ikke er penge i overskud, får Riis nu i stedet mulighed for at koncentrere sig mere om resten af holdet. Riis har stor tiltro til sit hold og ikke mindst den nye frontmand Carlos Sastre.

”Carlos Sastre er en anderledes type, der ikke har behov for så megen opmærksomhed. Den overskydende tid skal jeg bruge på mig selv, min familie og på de andre ryttere på holdet. Desuden har jeg også masser at se til med nogle forretningsmæssige tiltag, som jeg har sat i gang,” fortæller Bjarne Riis.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Basso kan gøre, hvad han vil


Efter at det tirsdag aften blev kendt, at Ivan Basso fortsætter karrieren hos de tidligere rivaler fra Discovery, forklarer Bjarne Riis til TV2 Sporten, at han ikke vil blande sig i italienerens dispositioner.

"Det er efterhånden længe siden, at vi gjorde op med Ivan. Han er frit stillet med hensyn til, hvad han ønsker at gøre," siger Riis til TV 2 Sporten.

Den tidligere Team CSC-kaptajn blev suspenderet af sit hold kort før starten gik på sommerens Tour de France, og dermed måtte Riis sige et foreløbigt farvel til drømmen om at vinde Touren som holdleder. Næste år kan Basso så deltage som direkte konkurrent til sin forhenværende løjtnant på CSC, spanske Carlos Sastre, som kaptajn for det amerikanske storhold. Riis medgiver, at den kendsgerning måske bliver en speciel oplevelse.

"Jeg har taget en beslutning, og den står jeg ved. Jeg koncentrer mig om mit hold, og det jeg har, og at vi får det bedste ud af det. Det kan da godt ske, at det bliver lidt underligt, men det er måske også en udfordring," siger Riis. "Selvfølgelig vil han være en af favoritterne, hvis han stiller op."

Tilbage til toppenHolczer: Vi har nået toppen!


Team Gerolsteiner har i år kørt sin hidtil bedste sæson. I alt 41 sejre er det blevet til for de lyseblå ryttere på det tyske Pro Tour hold. Det betyder dog ikke, at man har tænkt sig at hvile på laurbærene. I den kommende sæson satses der endnu engang på de yngre ryttere. ”Holdet er nu nået deretil, at den indre udvikling nu skal til at bære frugt udadtil,” siger team manager Hans-Michael Holczer i et interview med Radsport aktiv.

“2006 var definitivt de bedste år for Team Gerolsteiner indtil videre, og ikke kun sportsligt set. Holdets infrastruktur er i orden, og vi har endegyldigt taget skridtet op i Pro Touren,” forklarer han.

Samtidig advarer han også mod for høje forventninger. ”I de forløbne år er det hele tiden gået opad. Vejen højere op bliver stadigt stejlere, og risikoen for fald større. Vi har denne gang udelukkende hentet unge ryttere og har dermed bevidst taget en chance. Men hvis man ser på årets resultat, ser man, at vi - bortset fra Leipheimer - har beholdt de store resultater.”

Målene for den kommende sæson er dog ikke blevet mindre. ”Vores mål er de samme som tidligere: Klassikerne, Tour de France og Deutschland Tour. Der bliver lagt en speciel vægt på hjemme-VM i Stuttgart. Her vil rytterne være specielt motiverede.”

Holczer er ikke bange for, at man kommer til at mangle de store stjerner. ”Vi har folk som Wegmann, Schumacher, Markus Fothen, David Kopp og Sebastian Lang, som nu har samlet erfaring og udviklet sig til vindertyper. Dertil kommer Davide Rebellin, brødrene Zberg eller Volker Ordowoski, som alle er ryttere, som råder over tilstrækkelig rutine. Selvfølgelig er Levi Leipheimers farvel et vist tab, men vi besluttede os jo for at forynge holdet,” lyder det.

Tilbage til toppenZürcher Sixdays: Tilbage efter fem år


Efter en pause på fem år vender 6-dagesløbet i Zürich tilbage. Med Urs Freuler og Max Hürzeler som de drivende kræfter køres den 50. udgave af løbet fra den 28. december til den 2. januar.

Bruno Risi og Franco Marvulli bliver trækplastret i det genopstandne seksdagesløb, som i april 2002 måtte se selskabet AG Hallenstadion trække i håndbremsen efter et samlet underskud på 1,3 mio. CHF og mangel på sponsorer til at dække de røde tal ind.

Nu har Max Hürzeler, Urs Freuler og projektleder Ueli Gerber overtaget risikoen, og hos AG Hallenstadion passede tidspunktet godt, da der ikke var andre arrangementer henover årsskiftet.

Budgettet lyder på 1,6 mio. CHF, og målet er at komme ud af det med et nul. "Med 25.000 betalende tilskuere løber det rundt. For fem år siden betalte i alt 18.000 besøgende entré, men dengang var priserne højere," erklærer Max Hürzeler overfor Volksblatt i Lichtenstein.

Tilbage til toppenHolczer: Man kan ikke lægge hånden i ilden for nogen


Team Gerolsteiner er et af de hold, som er kommet ud af Operacion Puerto uden en eneste rytter på listen over dopingmistænkte. Hans-Michael Holczer føler sig dog ikke hævet over de andre team managere. Selvom han altid har været fortaler for en hård fremgangsmåde mod snyderne i sporten, så ser han ikke sig selv som klassens duks.

“Holdene gør nu meget mere for at få indført et fælles ansvar. Fremover er det ikke kun rytterne som i tilfælde af doping kan regne med sanktioner. Det gælder også holdene. Desuden ser jeg ikke mig selv som spydspids, og jeg vil heller ikke have trukket rollen som duks ned over hovedet. Derved kan man nemlig hurtigt komme til at se dum ud, hvis der forekommer et tilfælde af doping på ens eget hold. Man kan jo når det kommer til stykket ikke lægge hånden i ilden for nogen rytter,” siger han i et interview med radsport-aktiv.de.

Hos Team Gerolsteiner har man også allerede tegnet de første kontrakter, hvor forpligtelsen til afgivelse af en DNA-test er indeholdt, og det ser team manageren som en hjælp til rytterne, så de i givet fald kan rense sig for mistanke.

”For at gøre det helt klart, så skal denne test tjene til at give mistænkte ryttere chancen for at bevise deres erklærede uskyld. Ved så tungtvejende beskyldninger, som der er fremkommet i forbindelse med Operacion Puerto, kan en DNA-test jo egentlig kun hjælpe.” Han indrømmer dog, at reaktionerne fra rytterne har været blandede. Hvor nogen har underskrevet uden kommentarer, så har andre erklæret sig imod. Han pointerer da også, at man jo ikke kan tvinge ryttere, som allerede har kontrakt til at underskrive en DNA-klausul.

En af de argeste kritikere af DNA-testen er Paolo Bettini. Hans-Michael Holczer forstår dog ikke den kraftige modvilje hos verdensmesteren. ”Der er jo ikke noget værre for en rytter end at blive uskyldig dømt. Med det genetiske fingeraftryk har han muligheden for at forsvare sig mod det. Jeg har fuld forståelse for at rytterne siger, at nu er det nok med hensyn til kontroller. Men med baggrund i denne sommers hændelser ser det for mig ud til at være nødvendigt at tage dette skridt, også selvom det er upopulært.”

Selvom dopingproblematikken fylder en del i hverdagen hos team manageren, så er næste års hold klart. Team Gerolsteiner starter den nye sæson med 26 ryttere, og det er ikke planlagt, at dette tal skal øges. Ønsket for 2007 er naturligvis en VM-titel, og så også gerne en etapesejr i Touren og/eller en klassikersejr.

Tilbage til toppenSüddeutsche Zeitung: Mellem sport og freak-show


Den tyske avis, Süddeutsche Zeitung, som gælder blandt de allermest kritiske og troværdige i hele dopingdebatten lægger ikke fingre imellem, når Ivan Bassos skifte til Discovery Channel skal beskrives.

Man kalder det kort og godt en nyordning af cykelsporten. ”Vejen skilles, og skillelinjen bliver tydelig - det store skisma. På den ene side den del af sporten, som vil bevare et etisk fundament og med markante regler og sanktioner forsøger at bekæmpe dopingsnyderiet, i skikkelse af de ProTour hold, som nu kræver DNA-tests af sine ryttere, og som ikke lader nogen stille til start, som er genstand for massiv dopingmistanke. På den anden side står de, der de facto ikke har noget problem med blodfifleri eller hormonelt og anabolt tunet merpræstation, som dermed forsøger at gøre vejen fri for et cyklende freak show,” hedder det i en artikel i dagens avis.

At der bliver tale om kampe på to fronter, er der ifølge avisen ikke tvivl om. Spørgsmålet er så, hvordan verdens cykelfans reagerer, og om de i grunden er helt ligeglad. “Skidt deles fra kanel, det er det gode i udviklingen. Fremover kommer man ikke til at savne noget, såfremt skillelinjen mellem atleternes sportsudøvelse og den postmoderne doping-freak show bliver trukket skarpt op. Så kan publikum selv afgøre, om man ønsker at blive holdt for nar.”

Tilbage til toppenPeter Luttenberger: Forhandler med tre hold


Østrigeren Peter Luttenberger fik ikke forlænget sin kontrakt med CSC og er nu på jagt efter en ny arbejdsgiver. Og det ser ud til at blive sværere end forventet, skriver Radsport-aktiv.de.

”Det er ikke nemt at finde et tilbud, der både er finansielt godt og sportsligt tiltrækkende”, fortæller hans manager Jürgen Pauritsch. ”Enten passer den ene del eller også den anden. Men indtil videre har vi ikke fundet begge dele i samme tilbud”.

Iflg. manageren har Luttenberger i øjeblikket tre tilbud under overvejelse.

Tilbage til toppenJulekalenderen: Dagens låge åbnes kl. 10.00


Feltet.dk har i samarbejde med Juhl Cycling (www.juhlcycling.dk) lavet en julekalender, som startede den 7. november. Hver dag vil der være 5 cykeltrøjer på auktion i 5 størrelser (1 Medium, 2 Large og 2 X-large) i dag er det en gul cykeltrøje, som kaldes Art & Sol.

Hver trøje sælges naturligvis på hver sin selvstændige auktion, dvs. at der hver dag frem til den 1. december vil åbne 5 auktioner.

Hver auktion vil starte fra 100 kr., men hvis du er helt sikkert på, at du bare må have en af trøjerne, så vil der være en "Køb nu pris" på 549,-. Hvis en bruger vælger at købe en af trøjerne med det samme, så vil auktionen blive afsluttet før tid, og der vil IKKE blive lavet en ny auktion på det pågældende produkt. Der vil IKKE blive lagt porto oveni auktionprisen.

Du finder auktionerne her: www.feltet.dk/auktion.


Dagens trøje er:


Dagens auktioner starter den 9. november kl. 10.00 og afsluttes den 3. december kl. 20.00

Tilbage til toppenShoppen: Forudbestil Cykelsporten 2006


Magasinet udkommer ca. 23. november og vil igen i år være fyldt med masser af godt læsestof og flotte fotos fra cykelløb i ind- og udland.Magasinet har en stærk dansk vinkel i år, idet der er en række spændende portrætter af ”morgendagens” mænd, hvor Cykelsporten 2006 giver et bud på, hvem de 8 største herretalenter i Danmark er netop nu.

Desuden er der interviews med en række danske ryttere: Lars Bak, Michael Rasmussen, Matti Breschel, Chris Anker Sørensen, Alex Rasmussen, Mie Bekker Lacota, Trine Schmidt Hansen, Michael Mørkøv, Marc Hester m.fl.

Og så er der foruden de uundværlige statistikker fra den danske sæson på bane og landevej også som tidligere år en resultatdel med fyldestgørende dokumentation fra alle betydende løb i Danmark og i udlandet - igen illustreret med en række fotos i topklasse.

Magasinet er i år redigeret og skrevet af Henrik Elmgreen, men denne gang i samarbejde med Feltet.dk.

Magasinet koster 75,- (99 kr. incl. porto), du har mulighed for at forudbestille allerede nu.


Forudbestil Cykelsporten 2006Tilbage til toppenOperation Puerto: Find sagsdokumenter online her


Siden slutningen af august måned har der åbenbart ligget sagsdokumenter fra Operation Puerto sagen på den tyske website www.interpol.tv.

Det handler dels om en lang række indscannede originaldokumenter fra Efemiano Fuentes - blandt andet faxen med både Jan Ullrichs og Ivan Bassos navn og den fax, der angiveligt var bestemt til Tyler Hamilton via hans kone Haven - dels om tilsyneladende helt originale og til tysk oversatte dokumenter direkte fra Generaldirektionen i Guardia Civil i Spanien dvs. den spanske undersøgelsesrets rapport eller dele af den.

De beslaglagte originaldokumenter - i alt 18 sider - kan ses her. her.

Den første del af rapporten fra Guardia Civil er på 19 sider og er dateret 27. juni 2006. Den kan læses her.

Den anden del af rapporten - siderne 20 til 38 - er her.

Feltet.dk vil gerne udtrykkeligt gøre opmærksom på, at vi på ingen måde kan garantere for nogle af dokumenternes ægthed. Men skulle der være tale om forfalskninger, så er de i givet fald særdeles godt udførte og ligner til forveksling de få dokumenter, der indtil nu er nået til offentlighedens kendskab via andre og kendte medier. Vi kender ikke websitet www.interpol.tv og kan på ingen måde stå inde for sitets handlinger eller meninger, men de angiver selv om deres virke og redaktionelle linie (vores oversættelse fra tysk):

Redaktionel kodeks og retningslinier
”Interpol.tv forstår sig selv som værende en selvstændig og uafhængig online tjeneste. Vores journalistiske informationstilbud skal adskille sig fra de etablerede mediers websites. Vi vil skubbe til udviklingen i samfundet, afsløre baggrunde samt præsentere temaer og forfølge dem konsekvent. Vi arbejder fuldt bevist ikke på at udbyde et ligevægtigt og afbalanceret nyhedsbillede. Vi ønsker, at vores temaer skal være provokerende. Det betyder dermed også, at originaldokumenter, der måtte komme os i hænde i forbindelse med research, vil blive gjort tilgængelige for den brede offentlighed. Interpol.tvs journalistiske selvforståelse er frem for alt baseret på at ville kontrollere de ansvarlige og afsløre misbrug og korruption i samfundet”.

Interpol.tv gør desuden opmærksom på, at såfremt de skulle komme i besiddelse af yderligere Operation Puerto sagsakter, vil disse omgående blive offentliggjort. Man kan oven i købet abonnere på en newsmail, der straks vil gøre abonnenten opmærksom på nye offentliggørelser.

Tilbage til toppen

Læs også
Vingegaard påbegynder højdetræningslejr
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 01/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 02/06-09/06

Classica Andorra Pirineus(1.1) 02/06

Women's Tour(2.WWT) 04/06-09/06

Tour de Korea(2.1) 05/06-09/06

ZLM Tour(2.1) 05/06-09/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 07/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?