Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Frederik Rodenberg - Hvad kan vi forvente i 2022?

Frederik Rodenberg - Hvad kan vi forvente i 2022?

06. februar 2022 11:00Foto: Team DSM / Patrick Brunt

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Frederik Rodenberg.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Danmark har 24 ryttere på WorldTouren i denne sæson, og blandt de nye ansigter i sportens fineste liga er Frederik Rodenberg.

 

Et nyt bekendtskab er han dog langtfra i cykelsporten. Foruden sine fantastiske evner på banen, har han også på landevejen gjort sig bemærket over de seneste sæsoner.

 

Nu har han skiftet tilværelsen på norske Uno-X Pro Cycling ud med en kontrakt hos Team DSM, og det bliver med mange øjne hvilende på sig.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Det mener Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Der vil være mange, der spændt følger med, når Frederik Rodenberg i den kommende sæson får debut på WorldTouren. Det har jo været lidt et paradoks, at fladlandet Danmark ikke har kunnet producere en topsprinter, men måske er der nu endelig én på vej,” fortæller eksperten.

 

”Rodenberg har i hvert fald længe været betegnet som det nok bedste bud på en dansker, der kan udvikle sig til en af de hurtigste afsluttere på WorldTouren,” siger Axelgaard.

 

Netop meritterne på banen, hvor han har været en del af det skræmmende gode 4000 meter holdforfølgelseshold, der har bragt Danmark god succes, har dog kastet skygger på landevejen.

 

Man kan ganske enkelt ikke begge dele på fuld tid.

 

”Hans udvikling er dog blevet temmelig forsinket af, at han i de seneste år har haft blikket stift rettet mod OL og banen, og selvom han har kørt cykelløb i både 2020, hvor han endda tog en UCI-sejr i Polen, og 2021, har det været i reduceret omfang,” siger Axelgaard.

 

”Særligt i den forgangne sæson, hvor det endelig lykkedes at få OL afviklet, blev han ikke set meget på landevejen, og når han endelig var til start, var han i alt væsentligt anonym,” fortæller eksperten.

 

’Potentialet er ubestrideligt’
At fokus har været på banen, betyder dog ikke, at man ikke skal regne med Rodenbergs talent på landevejen. Det understreger Axelgaard.

 

”Potentialet er dog ubestrideligt. Han har allerede vundet U23-udgaven af WorldTour-løbet i Frankfurt, og trods sine begrænsede aktiviteter i 2020 endte han faktisk også som nummer syv i U23-udgaven af Paris-Tours,” fortæller Feltet.dk’s ekspert.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

”Begge resultater er særdeles opløftende. Kigger man alene på hans resultater fra 2021, kunne man godt have den frygt, at han manglede den nødvendige robusthed og holdbarhed, som det er tilfældet for mange af de hurtigste sprintere, men det er bestemt ikke tilfældet, når man kan vinde i Frankfurt efter en tur rundt i Taunus-bjergene,” mener han.

 

Dertil kommer, at konkurrencen i netop de løb var nogle af de hurtigt spurtende talenter, som der holdes øje med over hele verden.

 

”Og når man kan runde turen af med at slå Kaden Groves og Jake Stewart i en spurt, er hurtigheden også bevaret,” siger Axelgaard.

 

Se Rodenberg vinde i Frankfurt for nogle år siden.

 

Alle disse ting kombineret gør, at man bestemt bør have forventninger til Rodenberg fremover. Det bliver dog en længere rejse hos Team DSM.

 

”Derfor er der al mulig grund til at have forventninger til Rodenberg, når han fra 2022 igen får fuld fokus på landevejen, men det er også klart, at han ikke træder ind i rollen som DSMs førstesprinter,” fortæller eksperten.

 

”Efter Tom Dumoulins exit er holdet vendt tilbage til rødderne som et mandskab med megen fokus på massespurter,” påpeger han.

 

Læg dertil, at holdet, trods en anelse modvind i medierne for deres arbejdsmetoder, virker som et godt match for danskeren, der tidligere har udtrykt, at han godt kan lide netop den måde, holdet fungerer på.

 

”Det betyder, at det på mange måder er et glimrende holdvalg for en sprinter som Rodenberg - særligt når han efter eget udsagn har det fint med holdets lidt kontroversielle arbejdsmetoder - men det betyder også, at der er megen intern konkurrence,” siger Axelgaard.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Mange om buddet
Det førnævnte skifte i fokus for holdet har gjort, at de over tid har opbygget en stabil grundbase af både erfarne og unge sprintere, som Rodenberg nu bliver en del af.

 

”Holdet har nemlig to klare førstevalg til sprinterrollen i form af Cees Bol og Alberto Dainese, og derudover har de John Degenkolb, Nils Eekhof, Marius Mayrhofer, Sam Welsford og måske også Niklas Märkl, der alle kan tænkes at have ambitioner om at spurte i ny og næ,” fortæller eksperten.

 

”Rodenberg vil utvivlsomt med det samme glide ind i sprintergruppen som en del af forskellige lead-out-konstellationer, men i mange tilfælde vil det være i rollen som lead-out man. Det vil i hvert fald som udgangspunkt være tilfældet, når han er til start med enten Bol eller Dainese,” mener Axelgaard.

 

Foto: Team DSM / Patrick Brunt

 

Dog synes hollænderens tog ret fastlåst, blandt andet grundet en anden danskers solide evner i dette henseende.

 

”Bol synes i de seneste sæsoner at have opbygget et relativt fast tog med blandt andre Casper Pedersen som sidste mand, og derfor kunne det måske være et mål for Rodenberg at køre en del sammen med Dainese,” siger eksperten.

 

”Den unge italiener lignede længe den næste italienske supersprinter, men havde en lidt svær overgang til WorldTouren,” siger Axelgaard.

 

Netop Dainese viste dog fine evner i slutningen af den forgangne sæson, og det gør, at Rodenberg kan se en stor fordel i at søge mod italienerens tog.

 

”I efteråret kom han dog endelig i gang igen, og meget kunne tyde på, at han kunne gå ind til sit gennembrudsår i 2022. Hvis Rodenberg kan blive en del af gruppen omkring ham, vil det være et godt første skridt til at få erfaring i massespurterne på højeste niveau,” siger eksperten.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Kan få egne chancer
Rodenberg har tidligere vist, at han også uden problemer kan være den, der bygges et tog op om, og selvom der er mange sprintere på Team DSM, bør han få sine egne chancer, mener Axelgaard.

 

”Der burde dog også være muligheder for, at han kan spurte selv. DSM har ofte haft relativt mange sprintere, og de har ofte været gode til at give muligheder for alle,” siger Axelgaard.

 

”Der kommer som regel forud for alle løb en klar melding om, hvem der skal spurte, og det er slet ikke altid, at de satser på den mest oplagte. Man ser ofte, at unge ryttere får deres chance, og det vil Rodenberg efter alt at dømme også gøre,” siger han.

 

Hvis han skal ende med sine egne chancer, bliver det dog nødvendigt for ham at gøre sig fortjent til det, og det kan sikres gennem en solid indsats for holdet i første del af sæsonen.

 

”I første omgang kunne en mission derfor være at deltage i nogle større WorldTour-løb i foråret som lead-out man for en af de to store sprintere og derudover jagte sin egen chance i nogle af de mange fladere i endagsløb i særligt Belgien og i nogle mindre etapeløb,” siger Axelgaard.

 

”Rodenberg har vist, at han er i stand til at vinde på UCI-niveau, og derfor vil det langt fra være en overraskelse, hvis han allerede sejrer i sin første sæson. Og det vil heller ikke være en overraskelse, hvis han også gør det flere gange,” fortæller han.

 

Skulle det ende på den vis, er det ikke usandsynligt, at Team DSM vil bygge videre på en eventuel stor succes til Rodenberg.

 

”Hvis alt går vel, kunne det åbne døren for, at han måske også kan få lov at spurte på WorldTouren. I anden halvdel er der blandt andet et sprintervenligt Tour de Pologne, hvor DSM før har givet unge sprintere chancen,” siger eksperten.

 

”DSM udvælger også altid en Grand Tour, som bruges til udvikling af unge talenter, og det ligger i kortene, at det igen i år bliver Vueltaen. Rodenberg har selv luftet muligheden for at blive en del af Vuelta-truppen, og det kan ikke udelukkes, at det vil lykkes,” mener den danske ekspert.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Foto: Team DSM / Patrick Brunt

 

Også en eventuel deltagelse i en Grand Tour vil skulle tolkes som værende et udtryk for holdets store taknemmelighed.

 

”Da holdet formentlig tager til Giroen med et rent klassementshold, taler meget for, at Dainese eller måske Bol skal køre Vueltaen, og derfor vil danskeren formentlig være tiltænkt en lead-out-rolle, men det vil være et skulderklap og et udtryk for, at første del af sæsonen er gået godt, hvis han tilbringer tre uger i Spanien senere på året,” siger han.

 

”Det er dog ikke Vuelta-deltagelse, der bestemmer, om Rodenberg har haft en god sæson eller ej,” påpeger han samtidig.

 

Det er i stedet netop evnerne til at køre stærkt i afslutningen af løb, enten for sig selv eller andre, der skal være det afgørende parameter, som Rodenberg skal bedømmes på.

 

”Det handler først og fremmest om at fortsætte den udvikling, som midlertidigt er sat på pause grundet OL, at udvikle noget af den holdbarhed, vi så for nogle år siden, at vænne sig til massespurter på højt niveau som en del af et forhåbentligt succesrigt DSM-tog, og hvis alt går vel, at tage en eller måske to sejre, når han forventeligt får chancen for at spurte selv,” fortæller Axelgaard.

 

”Lykkes det, kan danske cykelfans fortsat leve i håbet om, at den første danske topsprinter i en længere årrække endelig er på vej.”

DEL
INFO
Frederik Rodenberg
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team DSM
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?