Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gense triumferne: Her er alle de danske WorldTour- og ProSeries-sejre

Gense triumferne: Her er alle de danske WorldTour- og ProSeries-sejre

27. december 2020 09:00Foto: Sirotti

Efter to særdeles succesrige sæsoner på WorldTouren i 2018 og 2019 har de danske ryttere fulgt op på succesen ved at vinde endnu mere. 2020 har samtidig også budt på den første udgave af UCI’s nye ProSeries, hvor danskerne også har vist fremragende takter. Her kan du se eller gense alle de flotte danske sejre på cykelsportens to højeste niveauer.

Artiklen fortsætter efter videoen.

2019 var en særdeles vellykket sæson for de danske WorldTour-ryttere. Det blev til hele syv sejre på WorldTour-niveau, hvor Jakob Fuglsang blandt andet lykkedes med at vinde karrierens første monument.

 

I år har de bedste danske ryttere fortsat deres sejrstogt. På WorldTouren er det således blevet til hidtil ni sejre for de danske ryttere, der dermed har vundet flere WorldTour-sejre end rytterne fra lande som Frankrig, Tyskland, Holland, Colombia og Spanien.

 

Samtidig har UCI i år lanceret det nye ProSeries-niveau, og også her har danskerne vist fremragende takter. Danskerne endte således med at vinde hele seks sejre på ProSeries-niveau, hvilket kun de belgiske, de colombianske og de franske ryttere kunne gøre bedre.

 

Læs også
Chefen puster til rygte om superstjerne

 

Herunder kan du se eller gense alle de danske triumfer på netop WorldTour- og ProSeries-niveau.

 

Fuglsang åbnede sæsonen med sejr
19. februar - Jakob Fuglsang, etapesejr på 1. etape af Ruta del Sol (ProSeries)

 

Jakob Fuglsang åbnede sæsonen i det traditionsrige andalusiske etapeløb kendt som Ruta del Sol. Det var danskerens første løbsdag siden Lombardiet Rundt i oktober 2019, hvor det var blevet til en fjerdeplads for Fuglsang.

 

På første etape i det andalusiske løb viste Fuglsang allerede, at han havde taget formen fra den flotte 2019-sæson med videre ind i det nye år. Selvom Astana-stjernen skulle kæmpe med etablerede og stærke navne som Mikel Landa, Enric Mas, Dylan Teuns og Pello Bilbao, så satte danskeren konkurrenterne til vægs allerede den første dag.

 

Etapen bød på en første kategori stigning kort før mål, samt en hård sidste kilometer med en gennemsnitlig stigning på over 7,5 procent. På stigningen af første kategori kørte Fuglsang væk fra konkurrenterne sammen med Mikel Landa, og på de sidste få hundrede meter trådte danskeren let væk fra Mikel Landa og vandt sin første sejr i 2020.

 

 

Belgisk og australsk fejl blev udnyttet af Fuglsang
21. februar - Jakob Fuglsang, etapesejr på 3. etape af Ruta del Sol (ProSeries)

 

Der skulle ikke gå længe før, Jakob Fuglsang igen kunne tage plads allerøverst på podiet. Bare to dage efter årets første danske sejr gentog Fuglsang således bedriften, da han krydsede målstregen i Ubeda som første mand.

 

Det så ellers ud til at slaget om sejren skulle slås få cykellængder foran Jakob Fuglsang, da australske Jack Haig og belgiske Dylan Teuns havde åbnet et mindre hul, men på etapens allersidste sving gik det galt for de to stærke ryttere, der ganske enkelt glemte at svinge.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Fuglsang udnyttede kørefejlen fra de to ryttere, for modsat Haig og Teuns skar danskeren svinget helt perfekt og kunne dermed lancere en flot spurt, som Pello Bilbao ikke kunne svare igen på. Dermed to danskeren årets anden sejr på blot løbsdag nummer tre.

 

 

Sikker samlet sejr i Andalusien til Fuglsang
23. februar - Jakob Fuglsang, samlet sejr i Ruta del Sol (ProSeries)

 

Sidste år vandt Fuglsang det samlede klassement i Ruta del Sol uden en eneste etapesejr i løbet af det fem-dage lange etapeløb. I år gentog Fuglsang bedriften, men denne gang med lutter topplaceringer.

 

Efter etapesejre på første og tredje etape, samt en sjetteplads på anden etape og en andenplads på fjerde etape, sluttede løbet med en 13 kilometer lang enkeltstart i Mijas, der bød på en 900 meter lang stigning med syv procents gennemsnitlig stigning.

 

Fuglsang fyrede en helt fantastisk enkeltstart af, og kørte over målstregen i samme tid som den bomstærke Bahrain McLaren belgier Dylan Teuns. Dermed kunne Fuglsang lade sig hylde som samlet vinder af Ruta del Sol med et overbevisende forspring på næsten et minut ned til Jack Haig - den største sejrsmargin i løbet siden 2005.

 

 

Asgreen holdt jagtende felt stangen
1. marts - Kasper Asgreen, sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne (ProSeries)

 

Kasper Asgreen fulgte op på sin flotte 2019-sæson på fornemmeste vis, da han allerede den første dag i marts kunne indtage podiets øverste plads. Efter et vanvittigt soloangreb og med et jagtende felt tæt bag sig lykkedes det nemlig Asgreen at vinde Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Det havde ellers været et hårdt nok løb i forvejen med mange angreb hist og her, men med 33 kilometer tilbage af det traditionsrige belgiske løb valgte Asgreen at smutte fra resten af feltet. Asgreen både hentede og overhalede udbruddet foran sig, før han holdt det jagtende felt stangen og vandt med blot tre sekunders forspring til Giacomo Nizzolo, der vandt feltets spurt.

 

Det var Asgreens dengang fjerde professionelle, men siden da har Deceuninck-Quick Step rytteren tilføjet to danske mesterskabstrøjer, da han vandt både linjeløb og enkeltstart ved årets danske mesterskaber. Sejren var samtidig også den blot anden danske sejr i løbets historie - første sejr fandt sted i 1996, da Rolf Sørensen vandt løbet.

 

 

Søren Kragh åbnede årets sejrskonto
11. marts - Søren Kragh Andersen, etapesejr på 4. etape af Paris-Nice (WorldTour)

 

Team Sunwebs stærke dansker Søren Kragh Andersen åbnede i slutningen af februar sin sæson med en fornem tredjeplads i Omloop Het Nieuwsblad, hvor kun Jasper Stuyven og Yves Lampaert kunne slå den dengang 25-årige dansker.

 

Der skulle dog ikke engang gå to uger, inden Kragh Andersen havde vekslet tredjepladsen fra Ninove til en sejr. Det skete på fjerde etape af årets Paris-Nice. Her skulle rytterne ud på lidt over 15 kilometers enkeltstart, som Kragh tilbagelagde med 48 kilometer i timen i snit.

 

Det var nok til at slå de to nærmeste konkurrenter, som var Maximilian Schachmann og danske Kasper Asgreen. Sejren var Kraghs første, siden han i oktober 2018 vandt Paris-Tours.

 

 

Mads P overrumplede lynhurtige Ackermann
6. august - Mads Pedersen, etapesejr på 2. etape af Tour de Pologne (WorldTour)

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Efter flere måneders pause på grund af coronapandemiens hærgen vendte rytterne i starten af august for alvor tilbage til at køre cykelløb. Der skulle ikke gå længe, før en dansker igen kunne lade sig hylde som sejrherre.

 

Det skete på anden etape af Tour de Pologne, hvor Mads Pedersen viste fremragende form og fremragende topfart. Efter godt og vel 150 kilometer i sadlen fra Opole til Zabrze skulle etapevinderen findes i en massespurt.

 

Her slog Mads Pedersen ganske enkelt store og stærke sprinternavne som Pascal Ackermann, Davide Ballerini, Rudy Barbier og Jasper Philipsen. Sejren blev Mads Pedersens eneste sejr i VM-trikoten, og var samtidig professionelle sejr nummer 13 i Pedersens karriere.

 

 

Fuglsang fordoblede sin Monument-konto
15. august - Jakob Fuglsang, sejr i Lombardiet Rundt (WorldTour)

 

I 2019 vandt Jakob Fuglsang karrierens første monument, da han krydsede målstregen i Liège som første mand og blev den anden danske vinder i løbets næsten 130 år lange historie. I midten af august lykkedes det så for Fuglsang at tilføje endnu et monument til CV’et.

 

I Lombardiet Rundt var Fuglsang således klart stærkeste mand. Efter et længere udskillelsesløb endte danskeren med at sidde i en fordelagtig position, da han sad med blot to andre ryttere. Den ene var newzealandske George Bennett, mens den anden var Fuglsangs russiske holdkammerat Aleksandr Vlasov.

 

Til syvende og sidste var Fuglsang dog i en klasse for sig selv, og danskeren kørte således fra både Bennett og Vlasov og vandt en overbevisende solosejr ved Comosøen. Udover at være Fuglsangs andet monument i karrieren, var det også sejr nummer 26 i 35-årige danskers karriere.

 

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

Fantastiske Kragh med flot solosejr i Lyon
12. september - Søren Kragh Andersen, etapesejr på 14. etape af Tour de France (WorldTour)

 

Selvom sejren i Paris-Nice efterhånden lå mange måneder tilbage, blev det i løbet af årets Tour de France tydeligt, at Søren Kragh Andersen ikke havde smidt sin fantastiske form på gulvet henover coronapausen i løbet af årets sommer.

 

På 14. etape lykkedes det for Kragh at ramme plet, efter det to dage forinden var blevet til en tredjeplads. Etapen bød således på en hård afslutning med flere små stigninger kort før mål. Særligt Bora-Hansgrohe satte et højt og hårdt tempo for at forsøge at køre Peter Sagan til en sejr, men Kragh Andersen snød dem alle.

 

Danskeren kørte således solo med tre kilometer igen. Det perfekt timede angreb blev der aldrig svaret igen på, og Kragh kørte altså alene over målstregen i Lyon efter næsten 200 kilometer i sadlen. Kraghs holdkammerat Casper Pedersen kørte ligeledes en flot spurt på etapen og endte som nummer fem.

 

 

Kragh snød Sagan og Co.
18. september - Søren Kragh Andersen, etapesejr på 19. etape af Tour de France (WorldTour)

 

På 19. etape af årets Tour de France skulle det på ny lykkes for Søren Kragh Andersen at stå allerøverst på podiet. Igen var der tale om en hård og kuperet etape, der for alvor skabte splittelse i feltet. En lang række stærke ryttere formåede at køre væk, og her sad Søren Kragh altså med sin tyske holdkammerat Nikias Arndt.

 

Med cirka 16 kilometer til mål var der opstået lidt stilstand i den stærke gruppe, hvilket Kragh udnyttede med endnu et perfekt timet angreb. Ingen kunne svare igen, og i løbet af de næste kilometer udbyggede Kragh sin føring.

 

Da målstregen i Champagnole blev nået havde Kragh åbnet et hul til de nærmeste forfølgere på næsten et minut. Danskeren tog dermed sin anden etapesejr i årets Tour de France.

 

Læs også
Optakt: Famenne Ardenne Classic

 

 

Kron knækkede konkurrenterne i Luxembourg
19. september - Andreas Kron, etapesejr på 5. etape af Tour de Luxembourg (ProSeries)

 

Det er ikke kun de danske WorldTour-ryttere, der kan køre med om sejren på cykelsportens to øverste niveauer. Det fik Andreas Kron sat en tyk streg under på femte etape af årets Tour de Luxembourg, der var en del af årets nye ProSeries.

 

Efter en tiendeplads i Differdange på fjerde etape, lykkedes det nemlig for Kron at forbedre den placering ganske meget på løbets afsluttende og femte etape med mål i Luxembourg. I en hård og kuperet finale viste den 22-årige dansker enormt stor styrke og endte således med at slå ingen ringere end Diego Ulissi.

 

Sejren var Krons første professionelle sejr. Ved årets danske mesterskaber i linjeløb viste Kron dog også flot form, da han var eneste mand, der kunne følge Kasper Asgreen. Først på de afsluttende få hundrede meter kørte Asgreen fra Kron. De fine præstationer har da også kastet en plads på næste års WorldTour af sig, da Kron forud for næste sæson skifter til Lotto Soudal.

 

 

Pedersen slog topsprintere på ny
1. oktober - Mads Pedersen, etapesejr på 3. etape af BinckBank Tour (WorldTour)

 

Sidste års verdensmester, danske Mads Pedersen, valgte at undlade at stille til start ved årets verdensmesterskaber i Imola for i stedet at fokusere på klassikersæsonen, der skulle startes med deltagelse i BinckBank Tour.

 

Det viste sig at være en meget fin beslutning for på tredje etape af BinckBank Tour kunne Pedersen lade sig hylde som sejrherre af etapen, der sluttede i Aalter. På første etape var det kun Jasper Philipsen, der havde slået danskeren i massespurten i Ardooie, men på tredje etape satte Pedersen altså konkurrenterne, herunder både Ackermann og Philipsen, til vægs.

 

Læs også
Starttider: 1. etape af Vuelta España Femenina 2024

 

Sejren cementerede altså Mads Pedersens nye image som en af feltets allerhurtigste herrer i massespurter, da det var sæsonens anden WorldTour-sejr i en massespurt for Pedersen.

 

 

Fjerde WorldTour-sejr i sæsonen for Kragh
2. oktober - Søren Kragh Andersen, etapesejr på 4. etape af BinckBank Tour (WorldTour)

 

Ligesom Mads Pedersen havde også Søren Kragh Andersen meldt fra til årets verdensmesterskaber for at fokusere på klassikersæsonen. I BinckBank Tour ventede der dog også en enkeltstart for Kragh Andersen og resten af feltet.

 

Som det var tilfældet i Paris-Nice, viste Kragh Andersen sig som den allerstærkeste mand ud af de 153 startende ryttere. Kragh formåede næsten at holde en gennemsnitlig fart på 49 kilometer i timen, og det var mere end de to schweizere Stefan Küng og Stefan Bissegger kunne præstere.

 

Søren Kragh Andersen vandt således sæsonens fjerde sejr, mens landsmanden Mads Pedersen tog sig af fjerdepladsen på etapen. De to danskere lå således nummer et og to i det samlede klassement forud for løbets sidste etape, men her viste Mathieu van der Poel klassen og kørte den samlede sejr i hus. Kragh Andersen sluttede dog på en flot andenplads i klassementet.

 

 

Forhåndsfavoritterne kiggede på hinanden mens Mads P vandt
11. oktober - Mads Pedersen, sejr i Gent-Wevelgem (WorldTour)

 

Årets brostensklassikere blev for alvor skudt i gang den 11. oktober, da Gent-Wevelgem skulle køres. Rytterne tilbagelagde her lidt over 230 kilometer, der bød på både bakker og brosten.

 

Læs også
Teenager vinder massespurt

 

De to helt store forhåndsfavoritter var cykelcrossduoen bestående af Wout van Aert og Mathieu van der Poel. Måske var de to ryttere også lidt for store favoritter i egne øjne, for de to ryttere endte således med at sidde i en taktisk affære og kigge hinanden an.

 

Det formåede Mads Pedersen at udnytte til sin fordel, da han sammen med Alberto Bettiol, Florian Sénéchal og Matteo Trentin kørte væk fra de resterende favoritter. Akkurat som han gjorde det i Yorkshire sidste år, så endte Mads Pedersen da også med at slå Trentin i spurten, hvor Sénéchal fik klemt sig ind mellem Pedersen og Trentin. Pedersen blev således første danske vinder af løbet siden Lars Michaelsen vandt i 1995.

 

 

Casper P vandt karrierens første sejr udenfor Danmark
11. oktober - Casper Pedersen, sejr i Paris-Tours (ProSeries)

 

Samme dag som der blev kørt Gent-Wevelgem, blev også det traditionsrige Paris-Tours, som nu er en del af UCIs ProSeries, afviklet. Mange danskere har gode erfaringer med løbet, hvor det tidligere er blevet til sejre for Jakob Piil i 2002 og til Søren Kragh Andersen i 2018, mens flere andre danske ryttere har kørt topplacering i hus.

 

I år var da heller ingen undtagelse. Et hårdt løb formede sig undervejs på de 213 kilometer i det nordfranske, og to ryttere viste sig stærkere end alle andre: Danske Casper Pedersen og AG2R La Mondiales Benoît Cosnefroy.

 

De to ryttere endte med at køre ind på opløbsstrækningen med et fint forspring ned til en mindre forfølgergruppe, og der var dermed lagt op til en ægte sprinterduel. Her trak Casper Pedersen det længste strå, og den 24-årige dansker vandt dermed karrierens anden professionelle sejr, efter den første af slagsen kom i hus i PostNord Danmark Rundt i 2017.

 

 

Cort ramte plet i Spanien
6. november - Magnus Cort, etapesejr på 16. etape af Vuelta a España (WorldTour)

 

Magnus Cort begyndte sæsonen stærkt allerede i februar, hvor det blev til en sejr på anden etape af Etoile de Bessèges. Herefter måtte den danske EF-rytter dog vente lige præcis ni måneder, før han igen kunne tage en sejr.

 

Efter to tredjepladser i Tirreno-Adriatico og en tvunget pause efter en positiv coronatest, blev Vuelta a España årets sidste løb for Magnus Cort. Efter en syvende plads på 15. etape, der ellers også lå rigtig fint til Cort som afslutter, lykkedes det på 16. etape at sejre.

 

På en hård etape, der resulterede i en reduceret spurt, kunne Cort således køre først over målstregen foran løbets førende rytter, slovenske Primož Roglič. Sejren var Corts sejr nummer 16 i karrieren, og den tredje etapesejr i Vuelta a España, hvor Cort tilbage i 2016 vandt to etapesejre.

 

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?