Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Gilbert sejrer på vanvidsetape i Vueltaen

11. september 2019 16:19Foto: Unipublic / PhotoGomezSport

En etape, der på forhånd var ventet at skulle afgøres i en massespurt, blev langt mere dramatisk end som så, da den spanske sidevind drillede favoritterne så meget, at Nairo Quintana kunne kuppe sig tilbage på podiet. Philippe Gilbert vandt etapen, efter storfavoritten Sam Bennett åbnede sin spurt for tidligt.

Godt nok stod Vueltaens længste etape i dag på programmet, men ingen kunne have forudse, hvilket drama den ville byde på.

 

Straks fra start var der splittelse i feltet, hvor en gruppe på  43 ryttere fik revet sig løs, og her sad Nairo Quintana som en af bare to top-10-ryttere.

 

Sidevinden i det spanske skabte rent ud sagt kaos, og på en etape, hvor det var ganske svært at holde overblikket, skulle der trods alt stadig sprintes om sejren efter 220 kilometer.

 

Her åbnede storfavoritten Sam Bennett sin sprint for tidligt, og det gjorde, at Philippe Gilbert kunne komme op. Herefter var motoren slukket hos irske Bennett, og så kunne Gilbert tage sin anden etapesejr i Vueltaen i år.

 

Efter 5.29 kom favoritgruppen til mål, og dermed hopper Nairo Quintana hele fire placeringer frem i klassementet, hvor han nu har overtaget holdkammeraten, Alejandro Valverdes, andenplads.

 

Etapereferat:

Efter løbets anden hviledag ventede 17. etape i Vuelta a España i dag, men hvis folk havde troet, at det ville blive en typisk sprinteretape, måtte de hurtigt tro om.

 

De 158 tilbageværende ryttere havde naturligvis luret, at der ventede 135 km med kraftig sidevind efterfulgt af 85 km med direkte og stærk medvind.

 

Derfor var det et rystende nervøst felt, der startede etapen, og efter at en CCC-rytter havde angrebet fra kilometer 0, splittedes feltet allerede med det samme. Efter bare tre kilometer kom ikke færre end 43 mand afsted i en stærk gruppe, der bestod af følgende ryttere:

 

Rojas, Erviti, Oliveira, Quintana (Movistar), Latour, Dillier, Jaurégui, Venturini (AG2R La Mondiale), G. Izagirre , Sanchez (Astana), Haussler, Teuns (Bahrain Merida), S. Bennett (Bora-Hansgrohe), Koch, Van Hooydonck (CCC Team), Gilbert, Capecchi, Cavagna, Declercq, Knox, Jakobsen, Stybar (Deceuninck-Quick Step), Craddock, Docker, Martinez (EF), Van der Sande, De Gendt (Lotto Soudal), Chaves, Bewley, Howson, Smith (Mitchelton-Scott), Boasson Hagen, King, Tiller, Venter (Dimension Data), Poels, Geoghegan Hart, Stannard, Doull (Ineos), Powless (Jumbo), Kelderman, Arndt, Pedersen, Power, Walscheid (Team Sunweb), Degenkolb, Kirsch (Trek), Marcato, Molano, Troia (UAE), Bol (Burgos BH), Serrano (Caja Rural) og Bagües (Euskadi).

 

Gruppen havde efter seks kilometer et forspring på 15 sekunder, og da feltet kortvarigt tøvede, voksede det til et minut. Det fik hurtigt Powless til at falde tilbage til feltet og resten af Jumbo-Visma, mens De Gendt ganske enkelt eksploderede og blev sat. Samtidig fortsatte afstanden med at vokse stille og roligt, så den efter 30 kilometer var to minutter.

 

Forspringet udbygges

Med Quintana, Kelderman og Knox som alle var i top-11 med i udbruddet, var det ikke mærkeligt, at UAE og Jumbo-Visma stod for jagten på særligt den lille colombianer. Da afstanden efter en time med en gennemsnitsfart på vilde 50,4 kilometer i timen var nået op på tre minutter, indså Astana, at også de måtte forsvare Lopez’ placering i klassementet, og de gav derfor en hånd med. Bora kom også frem for at beskytte Rafal Majkas femteplads, men det forhindrede ikke afstanden i at nå fire minutter.

 

Efter 75 kilometer splittedes den store frontgruppe i den kraftige sidevind. Latour, Jauregui, Venturini, Van Hooydonck, Haussler, Martinez, King, Bol, Serrano og Bagues blev sat af, og kort efter slap også Van der Sande, Kirsch og Troia. Også feltet knækkede i to grupper, men det forhindrede ikke afstanden i at vokse til 4.35 efter 87 kilometer.

 

Udskilningen fortsatte efter to timer med en gennemsnitsfart på nu ”kun” 47,6 kilometer i timen. Denne gang var det Tiller og Howson, der blev sat, og senere slap også Chaves. Feltet knækkede også nok engang, så blot 30 ryttere var tilbage i Roglic-gruppen, der nu var 4.40 bag de forreste. Kort efter vandt Bennett den indlagte spurt foran Kelderman og Doull, inden feltet passerede 5.02 efter - nu med Quintana på løbets virtuelle andenplads.

 

Efter spurten faldt Marcato tilbage for at hjælpe Tadej Pogacar, mens Docker og Venter var de næste, der måtte slippe. Tilbage var nu bare 30 mand, der fortsatte med at trække fra, så afstanden nåede helt op på seks minutter.

 

Forspringet skrumper

Efter 160 af etapens 220 kilometer begyndte forspringet for første gang at falde en smule, så det lød på 5.20. Der var selvsagt træthed at spore både i frontgruppen og favoritgruppen på dette tidspunkt, og mens Casper Pedersen tog den ene lange føring efter den anden forrest, lod Izagirre sig falde tilbage til López, og både UE og Jumbo kaldte ligeledes ryttere tilbage. 

 

I frontgruppen lignede Fabio Jakobsen umiddelbart den eneste, der ville kunne byde Sam Bennett op til dans i finalen, specielt fordi han sad med hele seks holdkammerater, men med 48 kilometer igen blev spekulationerne ligegyldige, for her kostede etapens vanvittige tempo hos den hollandske mester, der måtte slippe frontgruppen.

 

I feltet gik Astana frem med både Jakob Fuglsang og Dario Cataldo, men inden længe kom Movistar på lidt besynderlig vis frem med både Marc Soler, Antonio Pedrero og Alejandro Valverde.

 

I første omgang lignede det interne stridigheder på Movistar, som umiddelbart ikke havde nogen interesse i at hente frontgruppen, hvor deres egen Nairo Quintana var ved at køre sig i en drømmeposition, men på bakkerne var det tydeligt, at forceringen kostede hos de andre holds hjælperyttere, og pludselig sad Primoz Roglic uden hjælperyttere.

 

Roglic får hjælp

Luis Leon Sanchez blev også kaldt tilbage til favoritgruppen, som med 40 kilometer tilbage var blevet reduceret til bare 15 mand. Movistar havde fået isoleret Roglic, som dog fik hjælp fra en ganske uventet kant. Astana sad stadig med Fuglsang, Cataldo og Izagirre, mens Sanchez også var kommet tilbage, og da Movistar stoppede igen, tog Astana over.

 

Forspringet var med 28 kilometer tilbage reduceret til 4.30, men med specielt Casper Pedersen og Movistars folk i front, begyndte udbruddet igen at udbygge en smule, så den med otte kilometer tilbage af etapen igen rundede fem minutter, hvilket bragte Quintana op på den virtuelle andenplads.

 

Finalen

De sidste mange kilometer var med vinden i ryggen, og i et helt vanvittigt tempo, der sprængte alle tisforudsigelser i stumper og stykker, nærmede den forreste gruppe sig mål.

 

Her angreb Zdenek Stybar med cirka to kilometer til mål, og tjekken fik et ganske pænt hul. På de snørklede gader i Guadalajara var det svært at få et overblik over situationen, men under kilometerporten var Stybar stadig forrest.

 

Ind på opløbsstrækningen kom Stybar først, men allerede med 600 meter igen åbnede Sam Bennett, og da han rundede Stybar med 500 meter igen, var det kun Philippe Gilbert der kunne følge ham.

 

Allerede 200 meter senere måtte Bennett dog indse, at han havde åbnet spurten for tidligt, og da Philippe Gilbert satte kontrahugget ind, kunne den irske mester intet stille op, hvorfor Gilbert i lige så suveræn stil som på 12. Etape kunne køre alene over stregen.

 

Favoritterne taber stort

Fem minutter og 29 sekunder senere sprintede Miguel Ángel López sig til etapens 28. plads, og lige i hans hjul sad både Valverde, Roglic, Pogacar og Majka.

 

Dermed er Nairo Quintana den helt store vinder i klassementet, og den lille colombianer hopper således fra sjettepladsen og op på andenpladsen.

DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Race Torquay(1.1) 30/01

Trofeo Felanitx, Ses Sali...(1.1) 30/01

Trofeo Andratx Lloseta(1.1) 31/01

Cadel Evans Great Ocean R...(1.WWT) 01/02

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 01/02

Cadel Evans Great Ocean R...(1.UWT) 02/02

Grand Prix Cycliste la Ma...(1.1) 02/02

Trofeo Palma(1.1) 02/02

Tour of Saudi Arabia(2.1) 04/02-08/02

Etoile de Bessèges(2.1) 05/02-09/02

Herald Sun Tour(2.1) 05/02-09/02

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger