Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d´Italia korte - 11. maj 2006

Giro d´Italia korte - 11. maj 2006

11. maj 2006 00:410
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Gerolsteiner: Stefan Schumacher ser fremad
- Team CSC: Vi fik hvad vi gik efter
- Liberty Seguros: Vi fik minimeret tabet
- Billeder: 5. etape
- Ludwig: Vi var stærkest til sidst
- Gonchar: Jeg er overlykkelig
- Michael Rogers: Håber at få Gonchar i førertrøjen
- Bradley McGee: Ser muligheder i de næste etaper
- Michael Rogers: God enkeltstart, men intet klassement
- Vinokourov: Giroen var aldrig på tale
- Afstemning: Hvem vinder Holdtidskørslen?
- Bjarne Riis: Savoldelli har overrasket
- Bjarne Riis: Savoldelli tager førertrøjen
- Jens Voigt: Alt går som planlagt
- Jens Voigt: Sastre er vigtig for holdet
- Tom Danielson: Hurtig og uteknisk rute
- Holdtidskørsel: De kan tage førertrøjen

De korte nyheder opdateres løbendeGerolsteiner: Stefan Schumacher ser fremad


Selvom resultatet var som håbet, så var der en smule vemod at spore hos sportsdirektør Christian Henn efter dagens holdtidskørsel, som Gerolsteiner holdet sluttede med en placering som nummer seks. "Vi havde håbet på en placering mellem fem og ti. Det opnåede vi og kan derfor godt være tilfredse. At vi mistede trøjen, gør dog lidt ondt. Men det er jo normalt at være skuffet."

Skuffelsen stak imidlertid ikke dybere, end at Henn hurtigt genvandt kampånden. "Det var en fremragende holdindsats. Og afstanden er stadig rimelig," erklærede han med henblik på det samlede klassement, hvor Stefan Schumacher nu ligger på en ottendeplads med 31 sekunder op til den førende rytter, Serhiy Honchar. Davide Rebellin er rykket ned på en 13. plads, 54 sekunder efter.

Stefan Schumacher var naturligvis også skuffet. "Selvfølgelig berører det mig, at jeg mistede trøjen. Men trods alt var det en stærk præstation af os," erklærede han og tilføjede, at han hellere vil se positivt på de sidste dages oplevelser i hans allerførste tre ugers etapeløb og så ellers fremad. "De sidste dage har været ubeskriveligt dejlige for en ung rytter som mig. Jeg glæder mig til de kommende uger her i Giro’en. Der er stadig nogle gode etaper for mig."

Tilbage til toppenTeam CSC: Vi fik hvad vi gik efter


Efter flere uheldige episoder i holdtidskørsler i Tour de France, var det i dag Team CSCs tur til at have de små marginaler på sin side, hvilket gav en flot sejr i holdløbet.

”Det var en sejr, vi virkelig gik efter, og som vi har arbejdet frem mod længe. Det er en sejr, hele holdet kan identificere sig med, og derfor var det selvfølgelig stort at vinde i dag. At køre et holdløb kræver disciplin og en stor evne til at kommunikere, og det viste rytterne i dag, og det kan jeg kun være stolt over. Efter en prolog, der ikke var helt tilfredsstillende, har vi i den grad vist, at vi har et kanonstærkt hold, der kan hjælpe Ivan fra start til mål i den her Giro,” sagde Bjarne Riis ovenpå sejren.

Ligesom sejren betød meget for Bjarne Riis, betød det også meget for kaptajn Basso.

”Det var en vigtig sejr for os, og det var en god følelse at stå med hele holdet på podiet. Alle gav sig fuldt ud, og det betyder alt for mig at have så stærkt et hold i ryggen til den her Giro. I dag handlede mere om at tage sejren som hold og understrege, at vi forstår at arbejde sammen og lave noget stort i fællesskab. Som ventet blev det et tæt opgør, og i den forstand tæller resultatet måske ikke det store i den samlede stilling, men det tæller til gengæld enormt for os som hold og i forhold til det projekt, vi er i gang med som holdkammerater,” kom det fra en glad italiener efter løbet.

Team CSC har nu hele fire ryttere i top 10, men det vigtigste er Basso’s samlede femteplads, kun 11 sekunder efter Gonchar, men foran samtlige sine konkurrenter til den samlede sejr.

Tilbage til toppenLiberty Seguros: Vi fik minimeret tabet


Medvinden på dagens 35 kilometer lange flade enkeltstart var ifølge Liberty Seguros-Würths sportsdirektør, Marino Lejarreta, årsagen til at der ikke kom de store tidsafstande i dag.

”De eneste som fik en smule ud af dagen, var CSC og T-Mobile, men vi var inde for den normale afstand, fordi to minutter ville have været acceptabelt på en så hurtig holdtidskørsel,” udtalte Lejarreta efter løbet, hvor Liberty sluttede som nummer 17, hele 1.25 minutter efter.

Selvom Lejarreta underskylder den skuffende med, at holdet primært består af bjergryttere, kommer han med en lille advarsel til sine ryttere. ”Vi skal være mentalt stærke, for der vil være meget større afstande på den 50 kilometer lange enkeltstart.”

Holdets kaptajn, Michele Scarponi, er nu 2 minutter efter Gonchar i den samlede stilling.

Tilbage til toppenBilleder: 5. etape


Fotos: Sirotti

Tilbage til toppenLudwig: Vi var stærkest til sidst


Det lignede dødt løb mellem Team CSC og T-Mobile i kampen om sejren i dagens holdløb, men med under 500 meter til mål måtte Kessler slippe de fire forreste med ti meter, ti meter han aldrig fik indhentet igen, og resultatet blev, at Team CSC vandt holdløbet med 1 sekund.

”Ude på ruten gav vi rytterne mellemtiderne, og informerede dem om, at det stadigvæk var muligt at vinde. Til slut viste specialisterne, Gonchar, Rogers og Ullrich virkelig klasse,” udtalte sportsdirektør Pevenage efter løbet til T-Mobiles hjemmeside. Derudover tilføjede han, at Ullrich havde leveret en kæmpe indsats.

Team manager Olaf Ludwig var naturligvis tilfreds med den lyserøde førertrøje, men ville gerne have haft etapesejren også. ”Naturligvis er det en dejlig dag for os. Men med en etapesejr også, ville den have været endnu bedre. Til slut var vi klart de stærkeste.”

Tilbage til toppenGonchar: Jeg er overlykkelig


Ikke siden 1998, hvor han to gange kørte i den lyserøde førertrøje, har Gonchar haft glæden af at føre det italienske løb. Men da T-Mobile i dag kørte et fantastisk holdløb, kunne den nu 35-årige ukrainer endnu engang iklæde sig maglia rosa, til stor glæde for ham selv og holdet.

”Jeg dedikerer denne sejr til min kone. Jeg er overlykkelig og troede ikke på, at jeg i denne fase af min karriere endnu engang skulle have den lyserøde førertrøje. Jeg vil takke hele holdet for, at de gjorde dette muligt,” udtalte Gonchar efter etapen til holdet hjemmeside.

Gonchar fører med seks sekunder ned til Jens Voigt og holdkammeraten Michael Rogers.

Tilbage til toppenMichael Rogers: Håber at få Gonchar i førertrøjen


Den tredobbelte verdensmester i enkeltstartsdisciplinen, Michael Rogers, forventer som de fleste andre, at dagens etape vil blive gennemkørt i meget højt tempo. Alligevel håber han, at holdet efter etapen kan få Gonchar i løbets førertrøje.

”Hvis alt går godt i morgen, så har vi en chance for at få Serguie Gonchar i den lyserøde førertrøje. Det er et stort mål, men det er vores mål,” sagde han til Eurosport på gårsdagens hviledag.

”Men konkurrencen er virkelig hård. Discovery, Gerolsteiner og CSC er alle gode hold på tidskørslerne. Andre hold kunne også overraske. Vi er tredje sidst ude på ruten, så i morgen bliver en lang og nervøs dag.”

Gonchar er nummer seks i det samlede klassement 31 sekunder efter den førende Stefan Schumacher fra Gerolsteiner.

Tilbage til toppenBradley McGee: Ser muligheder i de næste etaper


Efter etaperne i Belgien ser Bradley McGee nu frem til de første etaper i Italien, der skulle byde på et par gode etapeplaceringsmuligheder.

”Jeg ser frem til at ramme dem (bjergene, red.) når vi kommer til Italien. Etaperne mellem syvende og 11. ser gode ud - de ser ud til at indbyde til angreb og de kunne ende op i sprint i et lille felt,” siger han til Cyclingnews.

Selvom det kun blev til en andenplads på den indledende enkeltstart var det alligevel tilfredsstillende for den australske rytter. Og som et par af folkene tæt på ham sagde lige efter enkeltstarten: ”Du blev toer, hvilket er fint, men det ser godt ud med henblik på Touren.”

Tilbage til toppenMichael Rogers: God enkeltstart, men intet klassement


Michael Rogers har i år tænkt sig at gennemføre både Giro d´Italia og Tour de France, men sidstnævnte er fortsat hovedmålet og der bliver ikke tale om at forsøge at køre efter klassementet i Italien.

”Alt går godt i øjeblikket. Jeg er lige nu nummer 10 i klassementet, men jeg har ingen ambitioner i det samlede klassement - den sidste er bestemt for hård for mig,” erkender den australske T-Mobile rytter til Cyclingnews.

”Jeg er ikke kun kommet her for at træne og forberede mig, men også for at køre enkeltstart,” understreger han dog samtidig.

Tilbage til toppenVinokourov: Giroen var aldrig på tale


Ivan Basso går i år efter sejren i både Giro d´Italia og Tour de France. Jan Ullrich kører Giroen som opvarmning, ligesom det er tilfældet for Michael Rasmussen, mens Floyd Landis en overgang overvejede muligheden. Men for Alexandre Vinokourov har det aldrig været på tale.

”Vi har aldrig overvejet at jeg skulle køre Giroen. Faktisk er vores måde at tænke den modsatte,” siger kasakken til Velonews.com. ”Vi ønsker at holde os væk fra alt stresset i løbene og forberede specifikt mod Touren.”

Tilbage til toppenAfstemning: Hvem vinder Holdtidskørslen?


I dag skal rytterne i Giro d’Italia ud på en 38 kilometer lang holdtidskørsel. Både Team CSC og Discovery Channel har udtalt, at de kører efter sejren, men hvem vinder og er det overhovedet, et af de to hold som vinder.?

Afstemning

Tilbage til toppenBjarne Riis: Savoldelli har overrasket


Bjarne Riis har været imponeret af Paolo Savoldellis indledning i Giro d´Italia, hvor han bl.a. sikkert vandt den indlende enkeltstart.

”Savoldelli har indtil nu været en positiv overraskelse. De øvrige har vi ikke set så meget til endnu, men de har omvendt heller ikke skuffet. Heller ikke Ivan”, siger den danske team-manager til Ekstra Bladet.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Savoldelli tager førertrøjen


Selvom Bjarne Riis kræver sejr på dagens holdtidskørsel forventer han ikke at holdet samtidig tager den lyserøde førertrøje. Derfor bliver Paolo Savoldelli dagens bedste bud på førertrøje efter etapen.

”Jeg vil mene, at Gerolsteiner ikke er stærk nok i disciplinen. Så kan Discovery Channel køre og forsvare trøjen endnu en gang, men det betyder nok i sidste ende ikke det store,” siger han til Ekstra Bladet.

Men det lader ikke til at være noget, der genere den danske team-ejer. ”Det gør ikke det store, for de første dage i Belgien viste, at det var kanon for os, når vi ikke skulle tage hovedansvaret i feltet. Det skal vi tidsnok komme til,” siger Bjarne Riis til BT.

Tilbage til toppenJens Voigt: Alt går som planlagt


Til trods for Ivan Basso foreløbig er 30 sekunder efter sidste års vinder Paolo Savoldelli og at Bobby Julich har måtte droppe sin planer om at tage den lyserøde førertrøje i løbets indledende fase, mener Jens Voigt at løbet hidtil er gået som planlagt for Team CSC.

”Jeg vil sige, at det mere eller mindre er gået som planlagt,” siger den tyske rytter til Cyclingnews. ”Discovery Channel er også rimelig stærkt; de har halvdelen af deres Tour de France hold her så jeg gætter på at konkurrencen bliver hård.”

Jens Voigt er forud for holdtidskørslen Team CSC bedst placerede rytter i det samlede på en 13. plads.

Tilbage til toppen
Jens Voigt: Sastre er vigtig for holdet


Ifølge Jens Voigt får Carlos Sastre ikke bare betydning for holdet når bjergene for alvor melder sig i de kommende uger, men udfylder allerede nu en vigtig rolle på det danske mandskab.

”Carlos er ikke kun en stærk rytter, men han er også en meget god klatrer og samtidig vores kaptajn på vejen. Han bringer ro til holdet og han er lidt sådan, ’du gør sådan eller sådan, og du køre til eller venter’, så det er helt klart en fordel at have Carlos med her på holdet,” siger den tyske Team CSC til Cyclingnews.

Tilbage til toppenTom Danielson: Hurtig og uteknisk rute


Som Bjarne Riis, forventer Discovery Channels Tom Danielson ikke de store tidsforskydninger på dagens holdtidskørsel.

”Ruten er hurtig og ret uteknisk. Det bliver svært at hente store tidsforskelle i morgen pga. den flade og hurtige rute. Holdet er meget motiveret og det samme er jeg, så vi vil bestemt køre så hurtigt vi kan,” skriver han på Cyclingnews.

Tilbage til toppenHoldtidskørsel: De kan tage førertrøjen


Team CSC regnes, sammen med Discovery Channel, som de største favoritter til at tage sejren på dagens enkeltstart, men selvom det skulle lykkes for det danske mandskab er der ikke ret meget, der taler for at de samtidig tager løbets førertrøje. Tyske Jens Voigt er således holdets bedst placerede rytter i det samlede klassement, hele 38 sekunder efter den førende Stefan Schumacher, men hvad kan vise mindst lige så vigtigt, 26 sekunder efter Paolo Savoldelli fra Discovery Channel.

Selvom holdtidskørslen er ny i Giro d´Italia sammenhæng har den de senere år været regelmæssig i brug i både Tour de France og Vuelta a Espana. Tiderne er ikke helt sammenlignelige i det holdstidskørslerne de seneste fem år i Touren alle har været over 65 km., hvor de i Vueltaen har været 24,5-28 km. lange, mens rytterne i morgen skal gennemkøre 38 km. Alligevel er det ret sigende, at det amerikanske mandskab kun en gang de seneste fem år har tabt mere end 30 sekunder til det vindende hold på en af disse holdtidskørsler, tilbage i 2001, hvor man tabte 1.26 min. til Credit Agricole - i øvrigt den eneste gang holdet ikke er sluttet som nummer et eller to.

Skal man således pege på en rytter, der måske kan sørge for at sidste års samlede vinder Paolo Savoldelli ikke overtager trøjen på morgendagens etape, er det mest nærliggende at pege på den nuværende førertrøjeindehaver Stefan Schumacher fra Gerolsteiner. Det er før set, at et hold med en førertrøje på holdet - f.eks. da Credit Agricole med Stuart O´Grady i den gule trøje i Touren vandt holdtidskørslen i 2001 - har kunnet mobilisere ekstra kræfter i denne disciplin og her kan de 13 sekunders forspring godt vise sig at være nok for den unge tysker.

Ellers er det bedste bud Caisse D´Epargne med Jose Ivan Gutierrez Palacios, der i så fald skal hente 29 sekunder på Gerolsteiner og 16 sekunder på Discovery Channel. Herefter følger T-Mobile, med Serguei Gonchar, og Francaise des Jeux, med Bradley McGee, der skal hente 31 sekunder på Gerolsteiner for at få en mand i Førertrøjen. Phonak med José E. Gutierrez Cataluna skal hente 33 sekunder, Quick Step med Paolo Bettini skal hente 35 sekunder, Liquigas med Danilo Di Luca skal hente 39 sekunder, Lampre-Fondital med Marzio Bruseghin skal hente 40 sekunder, Credit Agricole med Francesco Bellotti skal hente 51 sekunder, AG2r Prevoyance med Tomas Vaitkus skal hente 55 sekunder, Euskaltel-Euskardi med Roberto Laiseka Jaio skal hente 1.02 min., Cofidis med Leonardo Duque skal ligeledes hente 1.02 min., Saunier Duval-Prodir med Gilberto Simoni skal hente 1.04 min., Liberty Seguros-Würth med Michele Scarponi skal hente 1.07 min., Rabobank med Mauricio Alberto Ardila Cano skal hente 1.08 min., Davitamon-Lotto med Josep Jufre Pou skal hente 1.15 min., Selle Italia-Serramenti Diquigiovanni med Vladimir Belli skal hente 1.21 min., Milram med Christian Knees skal hente 1.22 min., Ceramica Panaria-Navigare med Luca Mazzanti skal hente 1.33 min. og endelig skal Bouygues Telecom med Giovanni Bernaudeau hente hele 2.19 min. på Gerolsteiner for at køre sig i førertrøjen.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger