Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d´Italia korte - 8. maj 2006

Giro d´Italia korte - 8. maj 2006

08. maj 2006 09:390
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Stefan Schumacher: En uforglemmelig dag
- Cunego: Sat tilbage af styrt
- Alessandro Petacchi: Giroen slut for Milram-rytteren
- Christophe Brandt: Har brækket albuen
- Michele Scarponi: Styrtede kort før mål
- Team CSC: Tog ingen chancer på etapeafslutningen
- Billeder: 3. etape
- Jens Voigt: Viser god form
- Michael Rasmussen: Gav hjul til Mauricio Ardila
- 3. etape: Følg etapen fra 14:30
- Parlamentet: Tager en fridag
- Discovery Channel: Alle mand for Savoldelli
- Johan Bruyneel: Touren passer bedre til Savoldelli
- Marc Sergeant: Nu kan vi køre uden pres
- 3. etape: Bud efter Bettini

De korte nyheder opdateres løbendeStefan Schumacher: En uforglemmelig dag


Det er en dag, som Gerolsteiners Stefan Schumacher formentlig ikke vil glemme, og det samme gælder garanteret også for resten af holdet. Med sin sejr på 3. etape overtog han løbets førertrøje, og det er dermed den 24-årige tyskers største sejr hidtil i karrieren.

"Det var mit livs løb. Noget, man altid går og ønsker sig, og nu er drømmen gået i opfyldelse. Sejren, førertrøjen og holdet. Utroligt, jeg er helt overvældet," sagde en meget glad Schumacher lige efter etapen.

Det var sportsdirektør Christian Henn, der gav kommandoen "træd igennem", da spanske José Rubiera fra Discovery Channel holdet angreb og Schumacher derefter kørte op, og det lod den unge tysker sig ikke sige to gange. Han gjorde, som han fik besked på, og resultatet taler for sig selv.

"Andrea Moletta skulle gøre forarbejdet på den afsluttende stigning, og så skulle Stefan eller Davide angribe," forklarer Henn. Og det gik præcis som planlagt. Med tredjepladsen i forfølgernes spurt avancerede Davide Rebellin endvidere, så han i øjeblikket indtager podiets nederste plads, 23 sekunder efter holdkammeraten. Andrea Moletta kom ind på en syvendeplads, så Gerolsteiner havde altså hele tre ryttere med blandt de første ti på dagens etape.

Flere timer efter løbet havde Stefan Schumacher endnu ikke helt fattet, at det virkelig var ham, der havde vundet etapen og nu var indehaver af maglia rosa. "Jeg har slet ikke fattet det endnu, og selv efter alle interviews og pressekonferencer skal jeg sikkert bruge noget tid til rigtigt at kapere det."

Det tyske hold har nu etapesejre fra alle de store etapeløb. Georg Totschnig har en etapesejr fra Tour de France, Heinrich Haussler har en tilsvarende fra Vuelta a España, og i dag fuldendte Stefan Schumacher altså samlingen. Den rosa førertrøje skal nu forsøges forsvaret ifølge den 24-årige etapevinder. "Vi vil forsøge at forsvare trøjen," kundgjorde han. I hvert fald indtil onsdag, hvor løbets første hviledag venter.

Tilbage til toppenCunego: Sat tilbage af styrt


Den italienske rytter var ikke selv nede, men da rytterne styrtede med tre kilometer til mål, blev Cunego fanget i det.

”Med alt den regn skal du være meget opmærksom. Med tre kilometer igen styrtede de foran mig, og selvom jeg sagtnede farten, så jeg kunne ikke undgå dem. Derfor startede jeg stigningen langt tilbage. Det lykkedes mig dog at avancere en del, og jeg sluttede sammen med Di Luca og Basso,” udtalte Cunego efter etapen.

Tilbage til toppenAlessandro Petacchi: Giroen slut for Milram-rytteren


Efter at have kæmpet sig i mål på tredje etape af Giro d´Italia, grundet et styrt 47 km. fra mål, valgte den italienske supersprinter efterfølgende at stå af i det italienske etapeløb, meddeler Gazetta dello Sport. Petacchi vil her til aften få tjekket sin skulder og læg på et hospital nær Namur for at undersøge for eventuelle brud.

Tilbage til toppenChristophe Brandt: Har brækket albuen


Davitamon-Lottos Christophe Brandt er tvunget ud af dette års. Det stod klart efter en røgenundersøgelse, på hospitalet i Herentals, viste et brud på den ene albue, forsaget af et sammenstød med en politimotorcykel på dagens etape.

Tilbage til toppenMichele Scarponi: Styrtede kort før mål


Liberty Seguros største klassementshåb tabte 29 sekunder på 3. etape til dagens tyske vinder Stefan Schumacher, da han var involveret i et styrt sammen med holdkammeraten Koen de Kort kort før mål.

"Vi var placeret blandt de 10 første med fire kilometer til mål, da en rytter rammer mig bagfra, jeg falder og hiver Scarponi med, der sidder lige foran mig. Der ud over tabte han mere tid med at få kæden på igen”, fortæller Koen de Kort efter etapen.

Tilbage til toppenTeam CSC: Tog ingen chancer på etapeafslutningen


Det danske Pro Tour mandskab, Team CSC, valgte med 15 kilometer til mål at gå frem med hele holdet for derved at undgå unødvendige styrt på de regnvåde veje.

”Det var en temmelig farlig rute på grund af regnen, og derfor besluttede vi os for at sætte hele holdet frem for ikke at risikere noget, og for at være på forkant med løbet. Det lykkedes, som det skulle, og vi slap for at blive en del af de risikable situationer, der opstod,” sagde sportsdirektør Alain Gallopin efter etapen.

Trods offensiven, tabte Ivan Basso yderligere syv sekunder til sidste års samlede vinder Paolo Savoldelli, da han kom i mål 13 sekunder efter dagens vinder Stefan Schumacher. Til gengæld tabte Gilberto Simoni 16 sekunder til det danske holds kaptajn, mens sidste års podievinder Jose Rujano tabte yderligere 26 sekunder på stigningen op til mål.

Tilbage til toppenBilleder: 3. etape

Fotos: Sirotti

Jens Voigt: Viser god form


Team CSCs Jens Voigt viste på dagens 3. etape, at formen for alvor nærmer sig toppen, da han efter hårdt arbejde frem til den afsluttende to kilometer lange stigning op til målet i Namur, formåede at køre sig til en sjetteplads på etapen.

”Som ventet blev det en hård afslutning med stigningen til sidst, og Jens viste på ny, at han er i storform og klar til både at hjælpe holdet og lave et resultat på egen hånd, hvis chancen byder sig”, sagde Alain Gallopin efter etapen.

Med dagens placering rykkede den tyske rytter frem som nummer 12 i klassementet

Tilbage til toppenMichael Rasmussen: Gav hjul til Mauricio Ardila


Selvom danske Michael Rasmussen ikke er i Italien for at køre klassement i Giro d'Italia, så var en placering som nummer 196 og 3 minutter og 15 sekunder efter vinderen McEwen i går alligevel dårligere end forventet, skriver cyclingnews.com i dag. Forklaringen var den, at Rasmussen gav sit hjul til holdkaptajnen Mauricio Ardila, da han punkterede kort før mål i Charleroi.

Tilbage til toppen3. etape: Følg etapen fra 14:30


Feltet.dk vil have direkte opdatering af alle Giroens etaper, og dagens opdatering starter kl. 14:30, hvor du kan følge etapen frem til målstregen.

Du finder den direkte opdatering ved at klikke på "LIVE" i menuen til venstre.

Tilbage til toppenParlamentet: Tager en fridag


Mens almindelige mennesker er på arbejde og sørger for at alle de små hjul i samfundet kører rundt - så har medlemmerne af det wallonske parlament bevilliget sig selv en fridag i dag, så de kan se cykelhjulene snurre rundt ved opløbet på dagens etape i Namur, skriver Radsport-news.com.

Det er selvfølgelig faldet oppositionen for brystet, og kritikken hagler ned over den siddende centrum-venstre koalition.

”Fuldstændig uacceptabelt. Medlemmerne skal arbejde i dag ligesom alle andre. Det er da et helt forkert signal at sende, hvis parlamentsmedlemmerne - der hele tiden formaner den arbejdende befolkning om, at de skal smøge ærmerne op og komme i gang - selv tar’ en dag fri for at se cykelløb”, siger Bernard Wesphael, der er leder af det økologiske parti i Wallonien.

Præsidenten for det Wallonske parlament, socialisten José Happart, der repræsenterer centrum-venstre koalitionen, afviser kritikken: ”Der er ingen vigtige sager at behandle i dag. Det, som vi skulle have arbejdet med i dag - det laver vi på torsdag”.

Det kunne være interessant at se, hvor langt man ville komme med det argument som ganske almindelig ansat?

Tilbage til toppenDiscovery Channel: Alle mand for Savoldelli


Der har været rygter i løbet af foråret gående på, at Paolo Savoldelli skulle satse på Tour de France, mens holdet i Giro d´Italia ville køre for Tom Danielson. Med lørdagens sejr på den indledende enkelstart skulle den diskussion nu endelig være helt død - i hvert fald indtil bjergene.

”Det var klart fra starten, at Paolo er nummer et; der er ingen tvivl om det, ” siger Discovery Channels sportsdirektør Sean Yates til Cyclingnews, der har fulgt Tom Danielson tæt i forberedelserne til det italienske etapeløb. ”Tom er selvfølgelig på vej frem og hans mål er at være der i bjergene når Paolo behøver ham.”

Det betyder dog ikke, at den amerikanske rytter ikke kan ende i toppen af det samlede klassement alligevel. ”Hvis han holder sig til Paolo i bjergene og køre en fornuftig enkeltstart, vil det ikke være noget problem.”

Tilbage til toppenJohan Bruyneel: Touren passer bedre til Savoldelli


Efter Lance Armstrongs farvel til den internationale cykelsport, satser Discovery Channel endnu hårdere på at hente sejren i dette års Giro d´Italia til Paolo Savoldelli, men stod det til Johan Bruyneel skulle den italienske rytter hellere satse på Tour de France.

”Paolo er en toprytter, hvis livslange mål er Giro d´Italia. Jeg tror at Tour de France ville passe endnu bedre til ham end Giroen, men han er italiener af hele sit hjerte,” siger den belgiske team-manager til sportwereld.

Han sammenligner endda den italienske rytter med den syvdobbelte Tour de France-rytter. ”Den tid han kørte i på de 6,2 km. fik mig til at tænke på den måde Lance plejede at køre.”

Tilbage til toppenMarc Sergeant: Nu kan vi køre uden pres


Der har været pres på Davitamon-Lotto hele foråret, men uden at holdet helt kunne leve op til de store forventninger.

”Selvfølgelig har vi være utilfredse og jeg mener at det er logisk; sponsorerne og alle der var involveret med holdet klagede,” fortæller Marc Sergeant til Cyclingnews.

Men etapesejren til Robbie McEwen i Belgien i Giro d´Italia giver nu ro. “Det her en ny side og den er allerede fulgt skrevet; nu kan vi køre uden noget pres.”

Tilbage til toppen3. etape: Bud efter Bettini


Efter tredjepladsen i gårsdagens massespurt peger alle på sejr til Paolo Bettini på dagens tredje etape, der slutter på toppen af den to kilometer lange stigning Citadel Namur.

”Stigningen til Citadel Namur passer mig perfekt,” indrømmer Bettini da også over for Velo-Club.net.

Løbets førende rytter Paolo Savoldelli er da også klar over, at han måske skal give afkald på førertrøjen på dagens etape.

”I morgen forsøger jeg at blive i den forreste gruppe," sagde han efter gårsdagens etape til Velonew.com. ”Men med tidsbonus kunne trøjen skifte. I morgen er en etape for Bettini. Det er lige præcis en sådan etape han gerne vil vinde og som regel er han den bedste i den slags løb.”

Tilbage til toppen

Læs også
Skovbrand hærger kendt stigning
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?