Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Giro d'Italia: Rutebeskrivelse

Giro d'Italia: Rutebeskrivelse

02. maj 2006 21:130
Artiklen fortsætter efter videoen.


Arrangørerne har i år sammensat en af de mest spektakulære ruter noget etapeløb længe har set. Fra hyldesten til de italienske minearbejdere til valget af bjerge har der været en rød tråd gennem alt hvad der er blevet valgt. Fra en kulturel synsvinkel kan man ærgre sig over, at det sydlige Italien overhovedet ikke bliver besøgt i år, og selvfølgelig virker det også mærkeligt, at løbets første hviledag ligger efter at kun 4 etaper uden bjerge er blevet kørt, men det er blot skønhedspletter på et mesterværk.
At ProTour-holdene samtidig har taget løbet til sig og sørger for at det vel nok stærkeste felt de sidste 10 år er til start, når de 6,2 kilometers enkeltstart skal køres i Seraing. Selvfølgelig er de fleste af kandidaterne til den samlede sejr italienere, men kvaliteten af italienske etapeløbsryttere er efterhånden også usædvanlig høj og samtidig optræder flere af dem på ikke-italienske hold, der således sender meget stærke hold til Italien.

 


1. etape: Seraing - Seraing (enkeltstart) - 6. maj
2. etape: Mons - Charleroi - 7. maj
3. etape: Perwez - Namur - 8. maj
4. etape: Wanze – Hotton - 9. maj
5. etape: Piacenza - Cremona (holdtidskørsel) - 11. maj
6. etape: Busseto - Forli' - 12. maj
7. etape: Cesena - Saltara - 13. maj
8. etape: Civitanova Marche - Maiella - 14. maj
9. etape: Francavilla Al Mare - Termoli - 15. maj
10. etape: Termoli - Peschici - 16. maj
11. etape: Pontedera – Pontedera (Enkeltstart) - 18. maj
12. etape: Livorno – Sestri Levante - 19. maj
13. etape: Alessandria - La Thuile - 20. maj
14. etape: Aosta - Domodossola - 21. maj
15. etape: Mergozzo - Brescia - 22. maj
16. etape: Rovato - Trento - 23. maj
17. etape: Termeno/Tramin - Plan de Corones/Kronplatz - 24. maj
18. etape: Sillian - Gemona del Friuli - 25. maj
19. etape: Pordenone - Passo di San Pellegrino - 26. maj
20. etape: Trento - Aprica - 27. maj
21. etape: Museo del Ghisallo - Milano - 28. maj


1. etape: Seraing - Seraing (enkeltstart) - 6. majÅrets Giro d’Italia starter i Belgien i byen Seraing, hvor rytterne skal ud på en 6,2 kilometer lang enkeltstart, der skal fordele de første trøjer i løbet. Enkeltstarten tiltaler ikke nødvendigvis de rene specialister, da ruten både indeholder en stigning og en nedkørsel, der derfor stiller krav til andet end ren kraft.

Bud på vinder: Paolo Savoldelli (Team Discovery)
Hold øje med: Bradley McGee (Francaise des Jeux)

Tilbage til toppen2. etape: Mons - Charleroi - 7. majSom på alle andre af årets etaper i Belgien skal den første etape med samlet start køres i Wallonien, hvor klassiske løb som Flèche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege har hjemme. Ruten minder nu ikke meget om disse løb, da der er tale om en relativ flad affære, der ligger op til en sprinterduel i målbyen Charleroi

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Team Milram)
Hold øje med: Graeme Brown (Rabobank)

Tilbage til toppen3. etape: Perwez - Namur - 8. majMens gårsdagens etape ikke indeholdt nævneværdige stigninger ser det lidt anderledes ud på dagens 202 kilometer til Namur, der også er afslutning i det belgiske løb GP Wallonie. Ruten er rimelig kuperet undervejs, men det er selve afslutningen op til Namur, der vil skabe mulighed for mindre eksplosive ryttere til at sætte sprinterne af og eventuelt også skabe hul nok til at overtage løbets førertrøje.

Bud på vinder: Paolo Bettini (Quick-Step)
Hold øje med: Leonardo Bertagnoli (Cofidis)

Tilbage til toppen4. etape: Wanze – Hotton - 9. majSidste etape inden rytterne kan forlade Belgien og bruge den efterfølgende dag til at lade sig transportere hjem til Italien. Et par klassiske stigninger er der blevet plads til på dagens rute, heriblandt Côte d’Ahin og Côte de Wanne, men alle ligger så langt fra mål, at feltet formentlig vil være samlet, når der skal køres om sejren i Hotton.

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Team Milram)
Hold øje med: Robbie McEwen (Lotto-Davitamon)

Tilbage til toppen5. etape: Piacenza - Cremona (holdtidskørsel) - 11. majTilbage i Italien har arrangørerne prøvet at være kreative og derfor indført en holdtidskørsel, der sjovt nok falder sammen med, at Tour-societetet har valgt at droppe tidskørslen i Tour de France. Der er tale om 38 flade kilometer, der kan medføre den første hårde udskilning af favoritterne og særligt de helt store hold satser meget på disciplinen.

Bud på vinder: Team CSC
Hold øje med: Team Discovery

Tilbage til toppen6. etape: Busseto - Forli' - 12. majRytterne kører syd på hen over den pandekageflade slette omkring floden Po til Forli og det ligner et oplagt sprinteropgør på trods af den ganske lange distance. Som i Tour de France kan overraskelser ske på netop denne etape, da holdtidskørslen i går måske har taget for meget på kræfterne på nogle af holdene.

Bud på vinder: Robbie McEwen (Lotto-Davitamon)
Hold øje med: Alessandro Petacchi (Team Milram)

Tilbage til toppen7. etape: Cesena - Saltara - 13. majÅrets længste etape er på 236 kilometer og går til Saltara i et ganske kuperet terræn, der dog næppe får favoritterne ud af busken. Det 1368 meter høje Monte Catria er årets første bjerg, men ligger så langt fra mål, at det snarere er den 1,5 kilometer lange stigning til målet, der vil være udslagsgivende for etaperesultatet.

Bud på vinder: Damiano Cunego (Lampre-Fondital)
Hold øje med: Danilo di Luca (Liquigas)

Tilbage til toppen8. etape: Civitanova Marche - Maiella - 14. majSå begynder løbet for alvor og dagens ellers flade etape slutter på den 12 kilometer lange stigning Passo Lanciano, der stiger med over 8 % i gennemsnit. Det er en ganske rytmisk stigning uden de store udsving, hvor den er stejlest i bunden. De første angreb blandt favoritterne vil med sikkerhed blive sat ind, men de største navne vil omvendt næppe tabe mere end hvad der kan hentes senere.

Bud på vinder: Gilberto Simoni (Saunier Duval)
Hold øje med: Ivan Basso (Team CSC)

Tilbage til toppen9. etape: Francavilla Al Mare - Termoli - 15. majEfter gårsdagens prøvelser står den på roligere terræn, når feltet fortsætter turen sydpå langs den italienske Adriaterhavskyst til Termoli. Den kun 127 kilometer lange etape indbyder til angreb og selvom en massespurt bestemt ikke kan udelukkes kan dette ligeså vel være dagen, hvor nogle af feltets mindre kendte ryttere får en chance for at kæmpe om sejren.

Bud på vinder: Luca Mazzanti (Panaria)
Hold øje med: Alessandro Petacchi (Team Milram)

Tilbage til toppen10. etape: Termoli - Peschici - 16. majEndnu en kuperet dag, der ender i Peschici efter at feltet undervejs har rundet det sydligste punkt i årets Giro d’Italia. Det er en endnu en oplagt afslutning for feltets mere eksplosive ryttere, da det de sidste 1,3 kilometer går pænt opad og der er grund til at køre sig helt ud på dagens etape, da løbets 2. hviledag kommer dagen efter.

Bud på vinder: Danilo di Luca (Liquigas)
Hold øje med: Paolo Bettini (Quick-Step)

Tilbage til toppen11. etape: Pontedera – Pontedera (Enkeltstart) - 18. majEfter at hviledagen blandt andet er blevet brugt til en transport nordpå skal rytterne ud på løbets eneste længere enkeltstart, omkring Pontedera med et smut forbi Pisa. På menuen står 50 kilometers kamp mod uret på en rute, der er fuldstændig flad. Det er derfor de rigtige specialister, der vil folde sig ud, mens de lette bjergryttere vil håbe at der ikke er for meget modvind.

Bud på vinder: Bobby Julich (Team CSC)
Hold øje med: Ivan Basso (Team CSC)

Tilbage til toppen12. etape: Livorno – Sestri Levante - 19. majFavoritterne puste nok ud efter gårsdagens enkeltstart, og da ruten ikke ligner en for sprinterne med en 10 kilometer lang stigning 25 kilometer fra mål, så ser det ud til at dagens etape skal afgøres blandt de mere bjergstærke lykkeriddere, der i øvrigt heller ikke vil få mange flere chancer i årets Giro.

Bud på vinder: Giampaolo Caruso (Liberty Seguros)
Hold øje med: Sandy Casar (Francaise des Jeux)

Tilbage til toppen13. etape: Alessandria - La Thuile - 20. majRytterne er nu kørt ind i Alperne og det markeres med den ekstremt stejle stigning Colle san Carlo, der stiger med næsten 10 % over 10 kilometer. Selvom det ikke er en bjergafslutning ligger målet kun 6,5 kilometer fra toppen og det må siges at være begrænset, hvor meget der kan hentes på nedkørslen, hvorfor det for favoritterne gælder om at være på mærkerne, når det begynder at gå op.

Bud på vinder: José Rujano (Selle Italia)
Hold øje med: Damiano Cunego (Lampre)

Tilbage til toppen14. etape: Aosta - Domodossola - 21. majPå trods af 2 større stigninger sparer de største favoritter nok en smule på kræfterne på dagens etape og lader ryttere lidt længere ned i klassementet udkæmpe kampen om sejren på denne 223 kilometer lange etape, der fører rytterne et godt stykke ind i Schweiz inden de vender tilbage til Italien og målet i Domodossalo.

Bud på vinder: Emmanuelle Sella (Panaria)
Hold øje med: Juan Manuel Garate (Quick-Step)

Tilbage til toppen15. etape: Mergozzo - Brescia - 22. majEfter 2 dages udfordrende dage i bjergene venter der klassementsrytterne lidt hvile på dagens 189 flade kilometer til Brescia, der ligger straks øst for Milano. Det ligner i den grad en etape sprinterne har udset sig på forhånd og med tanke på, hvad der venter rytterne de næste 5 dage er dette formentlig løbets næstsidste chance for en sprinterduel.

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Team Milram)
Hold øje med: Olaf Pollack (T-Mobile)

Tilbage til toppen16. etape: Rovato - Trento - 23. majRytterne drejer mod nord og kører ind i de frygtede Dolomitter, hvor de som afslutning skal op af stigningen Monte Bondone og fejrer dermed 50-års jubilæet for Charly Gauls mytiske sejr i snestorm, hvor han udraderede hele feltet med et solofremstød over 4 bjerge. På dagens etape er det kun Monte Bondone, der skal besejres, men det kan såmænd også være en stor nok mundfuld.

Bud på vinder: Ivan Basso (Team CSC)
Hold øje med: Thomas Danielson (Team Discovery)

Tilbage til toppen17. etape: Termeno/Tramin - Plan de Corones/Kronplatz - 24. majMens gårsdagens etape nok har sat en del ting på plads vil dagens korte men eksplosive etape være en chance for at komme tilbage i løbet igen. Med 2 stigninger undervejs lyder det måske ikke af alverden, men opstigningen til målet i Plan des Corones er noget af det værste cykelsporten har set, ikke nok med at den stiger med godt 10 % de sidste 5 kilometer, men disse foregår på en grusvej, der til tider hælder med 22-24 %.

Bud på vinder: Danilo di Luca (Liquigas)
Hold øje med: José Rujano (Selle Italia)

Tilbage til toppen18. etape: Sillian - Gemona del Friuli - 25. majSelvom det ikke kan kaldes afslapning, så må dagens 210 kilometer kuperede etape til Gemona del Friuli være en kærkommen puster for mange ryttere, men samtidig også løbets sidste chance for mange andre. Der vil sikkert blive angrebet hårdt i starten, og når et større udbrud er kørt vil hovedfeltet formentlig ikke foretage sig mere.

Bud på vinder: Stefan Schumacher (Gerolsteiner)
Hold øje med: Cristian Moreni (Cofidis)

Tilbage til toppen19. etape: Pordenone - Passo di San Pellegrino - 26. majHele 4 større bjerge og 224 hårde kilometer er menuen og de sidste kræfter er ved at blive hevet ud af rytterne. Dagen slutter på den 18 kilometer lange stigning Passo de San Pelligrino, der er sidste bjergafslutning i årets Giro d’Italia. Etapen ligger både op til angreb ude fra, men kan samtidig også blive afgjort til sidst blandt de af klassementsrytterne, der har flest kræfter i behold.

Bud på vinder: Ivan Basso
Hold øje med: Gilberto Simoni

Tilbage til toppen20. etape: Trento - Aprica - 27. majSelvom der ikke er flere bjergafslutninger betyder det ikke at rytternes kvaler er ovre. Dagens etape indeholder en rigtig lækkerbisken for cykelfans, stigningen Mortirolo, der af mange betegnes som den værste stigning i Europa og med god grund, da den stiger 10,3 % over næsten 13 kilometer. Inden da har rytterne såmænd passeret Cima Coppi (Giroens højeste punkt) Passo Gavia, der bedst huskes for Andrew Hampsten og Erik Breukinks kamp i sneen i 1988. Selvom afslutningen ikke er markeret som en bjergafslutning stiger det dog en smule til målet i Aprica og således er der sikret action helt til slut.

Bud på vinder: Mauricio Ardila (Rabobank)
Hold øje med : Damiano Cunego (Lampre)

Tilbage til toppen21. etape: Museo del Ghisallo - Milano - 28. majDen tidligt annoncerede enkeltstart på Ghisallo er blevet droppet og i stedet er det paradekørsel ind til Milano, der traditionelt er legestue for de sprintere, der har overlevet bjergene.

Bud på vinder: Alessandro Petacchi (Team Milram)
Hold øje med: Robert Förster (Gerolsteiner)

Tilbage til toppenKilde til profiler: Gazzetta.it
Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?