Hollandsk konti-rytter vipper Wanty af pinden i Druivenkoers

28. august 2019 17:47Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

For første gang i fem år var det ikke en Wanty-Gobert-rytter, der kunne række armene i vejret efter en sejr i Druivenkoers-Overijse. Det var derimod hollandske Arvid de Kleijn, der sprintede sig til sejren i det belgiske løb.

Det blev den 25-årige hollænder Arvid de Kleijn, der efter en tæt sprint løb med sejren i det belgiske 1.1-løb Druivenkoers-Overijse.

Corendon-Circus' Gianni Vermeersch kom ind på andenpladsen, mens Israel Cycling Academys Tom Van Asbroeck tog sig af tredjepladsen.

Løbsreferat:

Det 59. udgave af det belgiske løb Druivenkoers - Overrijse løb i dag af stablen i Bruxelles-forstaden Overijse, og her var det op til 135 af 142 ryttere at sørge for, at Wanty-Gobert holdet ikke skulle løbe med sejren for femte år i træk.

Wanty-Gobert stillede til start med både sidste års vinder, Xandro Meurisse, og vinderen fra 2015, 2016 og 2017, Jérôme Baugnies, men det belgiske hjemmehold var hverken repræsenteret i løbets første udbrud, hvor tre ryttere kortvarigt fik et hul, eller i det lidt større andet udbrud.

Her kom en gruppe på fem mand bestående af Piet Allegaert (Vlaanderen-Baloise), Benjamin Perry (Israel Cycling Academy), Simon Pellaud (IAM), Rory Townsend (Canyon) og Angelo Tulik (Total Direct Energie) afsted, og 50 kilometer inde i løbet havde de skabt sig et hul på 3.25 til feltet, hvor Wanty-Gobert førte an.

Efter tre omgange på en 24,5 kilometer lang rundstrækning, kom udbruddet ind på den afsluttende rundstrækning, og her var tidsforskellen stort set uændret. Løbets anden rundstrækning skulle tilbagelægges otte gange, inden målstregen ventede efter i alt 198,3 kilometers kørsel.

Da feltet kørte over målstregen første gang, var det med Wouter Wippert (Evopro Racing) forrest, og det var som om, at målstregen gav feltet fornyet energi. Trods et upåklageligt samarbejde i frontgruppen var forskellen ved anden passage af målstregen reduceret med et minut.

Stille og roligt blev forspringet reduceret, og med fire omgange og 58 kilometer igen, kom forspringet for første gang under to minutter. I feltet havde Wanty-Gobert igen overtaget styringen.

Løbets eneste danske islæt, Ludvig Anton Wacker (Development Team Sunweb), måtte med cirka 50 kilometer tilbage af løbet stå af. Hvorfor meldte historien i første omgang intet om. Ti kilometer senere angreb Dries de Bondt (Corendon-Circus) sammen med sidste års vinder, Xandro Meurisse (Wanty-Gobert), og Mathijs Paasschens (Wallonie-Bruxelles), og trioen fik hurtigt kontakt til de fem mand i front.

Den otte mand store gruppe var dog ganske kortlivet, og inden længe var der samling på feltet. Samlingen varede dog ikke længe, før Dries de Bondt igen forsøgte sig. Han fik Dylan Bouwmans (Metec-TKH) med sig, og duoen fik skabt sig et hul på cirka 20 sekunder. Med 20 kilometer til mål måtte Bouwmans dog sande, at han ikke havde kræfterne til at følge med De Bondt, der fortsatte alene.

I feltet var det Xandro Meurisse, der uden tanke på at gentage sidste års sejr orkestrerede jagten på De Bondt. Halvvejs på sidste omgang måtte en hårdt kæmpende Dries de Bondt give fortabt, og så var der endnu engang samling på tropperne.

På løbets sidste fem kilometer var der angreb i både højre og venstre, og specielt Dries de Bondt lod til at have kræfter i reserve. Den 700 meter lange Schavei-stigning, der havde top 2,5 kilometer fra mål, strakte feltet ud, men ingen formåede at komme fri, og dermed så løbet ud til at skulle afgøres i en sprint.

Her var det lidt overraskende den hollandske Metec-TKH-rytter Arvid de Kleijn, der var stærkest, og dermed kunne han sørge for, at der for første gang i fem år ikke var ubetinget glæde i Wanty-Gobert lejren, der end ikke fik en mand i løbets top-ti.