Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour de Hongrie

Optakt: 4. etape af Tour de Hongrie

11. maj 2024 13:19Foto: Sirotti

Ustoppelige Thibau Nys viste igen sit nærmest grænseløse potentiale med en sejr på kongeetapen, og nu kan han drømme om at vinde resten af etaperne. Lørdag fortsætter løbet nemlig med en puncheuretape, der er helt ny, og som med afslutning på en 1300 m lang bakke lægger op til en spurt for de eksplosive folk - og blandt dem er Nys jo en af de fremmeste.

Artiklen fortsætter efter videoen.

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet travlhed under Giroen har jeg ikke nået at skrive den klassiske detaljere rutebeskrivelse. Det bliver derfor en skitseagtig gennemgang af etaperne.

 

Lørdag venter så løbets helt store nyskabelse, nemlig puncheuretapen. Her skal der klatres 1283 højdemeter over 166,6 km, der fører fra Budapest til Etyek. Terrænet er generelt fladt, og man slutter med to omgange på en 39,2 km lang rundstrækning, der ender på toppen af en bakke. Den stiger med 5,8% over 1,3 km, herunder med 6,2% over den sidste kilometer, hvor den starter med 600 m med ca. 7%, inden den flader ud med 5,0% over de sidste 300 m. Der er et blødt sving med 2000 m igen og et skarpt sving med 1600 m igen, hvorefter vejen er stort set lige.

 

Læs også
Optakt: 18. etape af Giro d’Italia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Læs også
Asgreen snakker med flere hold - Holm anbefaler tre

 

Vejret

Efter nogle flotte dage bliver det mere skyet. Fra start vil der kun være lidt sol, og dagen vil slutte overskyet. Det vil dog være lunt med 22 grader ved starten og ved mål, og der vil kun være en svag til let vind (6-10 km/t), der vil start i øst og dreje over nordøst og nord til nordvest. Det gør det lidt svært at sige, hvordan vinden vil stå undervejs, men på sidste omgang på rundstrækningen bør der først være sidemodvind første halvdel og sidemedvind på anden halvdel, indtil man igen får sidemodvind over de sidste 2000 m.

 

Favoritterne

Der synes jo snart ikke at være grænser for, hvad Thibau Nys er i stand til. Det var dagens etape, der stod i vejen for en samlet sejr, så ny synes vejen banet. Der er dog stadig en udfordring på søndag, hvor en enkelt tur op ad stigningen kan passe ham, men hvor den samlede etape måske kan blive for hård. Og så kan hans hold måske også komme under pres, hvis ikke Mathias Vacek igen har de vilde ben, han havde i dag.

 

Inden vi kommer så langt, kan han endda have styrket sin føring yderligere. Lørdagens etape var på forhånd den allerbedste chance for ham i hele løbet, og det har ikke ændret sig efter i dag. I teorien skal han jo nu lade et udbrud sejle hjem og fjerne bonussekunderne, men det vil undre mig, hvis ikke han går efter endnu en sejr, der jo også kan styrke hans føring. Det indebærer ganske vist også en risiko for, at Diego Ulissi tager bonus, men den risiko løber han formentlig. Jeg vil også tro, at UAE er klar til at løbe samme risiko.

 

Der er nu kommet større forskelle, og derfor vil jeg forvente, at der kan komme en længere kamp om at ramme udbruddet. Når det er kørt, vil Lidl tage kontrol, og selvom forskellene gør, at en udbrudssejr ikke kan udelukkes, vil mit gæt være, at de sørger for at skabe samling. Jeg vil også tro, at de får hjælp af UAE, hvis det bliver nødvendigt, og det bør derfor ende i en spurt på bakken.

 

Det er en ny finale, og vi har derfor ikke nogen tidligere reference. En bakke på 1300 m med små 6% er ikke noget, der nødvendigvis vil skræmme de holdbare sprintere, som vi senest så i de lignende finaler i Tyrkiet. De kan godt være med her, særligt når der endda er modvind. Denne bakke er dog noget længere og også lidt stejlere end de tyrkiske, og jeg vil derfor tro, at de eksplosive puncheurs og ardennertyper har en fordel.

 

Da etapen er let, vil feltet være stort, og dermed bliver positionskampen vigtig. Det er dog en helt enkel finale med et 1800 m langt opløb, og på en bakke som denne kommer der en udskilning, der gør, at risikoen for at blive lukket inde er mindre. Det ændrer dog ikke på, at det er en risiko, selvom vejen ser relativt bred ud. Jeg vil forvente, at UAE lægger pres på fra bunden for at gøre det så hårdt som muligt.

 

Jeg går naturligvis med Thibau Nys. Denne finale er skræddersyet til ham, som han beviste med sine sejre i Aargau og Norge sidste år, og særligt efter i dag kan jeg ikke se, hvem der skal slå ham på fart. Alligevel er han sårbar. Romandiet og de to første etaper her har bekræftet hans store problemer i positionskampen, og selvom risikoen er mindre i denne finale, kan han blive lukket inde. Han har dog et ret godt tog med Fabio Felline og Mathias Vacek, der begge imponerede i dag, og med udsigt til, at bakken og dermed styrken hjælper på positioneringen i en enkel finale, tror jeg, at han vinder igen.

 

De værste rivaler kommer fra UAE. Egentlig skulle de jo køre for Marc Hirschi, men mon ikke de går med Diego Ulissi, der skal bruge bonussekunderne? Finalen er skræddersyet til den lille italiener, der i Coppi e Bartali viste, at han stadig har punch. Vi har dog også gennem hele sæsonen set, at han slet ikke har samme fart som tidligere, og jeg tror kun, at han slår Nys på positionering. Her hjælpes han dog også af det bedste tog, der foruden Hirschi tæller Alessandro Covi og Filippo Baroncini, der sammen kan trække den ud på bakken. Jeg tør ikke udelukke, at de begge får lov at spurte, og derfor rangerer jeg Hirschi som nr. 3, da han i dag nok er bedre end Ulissi i denne slags finaler.

 

Skal de slås, skal sprinterne have en bedre chance, end jeg venter. Derfor må jeg rangere Cees Bol og Michele Gazzoli som de næste. Gazzoli imponerede stort med sin sejr i en stigende spurt i Norge sidste år, og hvis han har samme form her, kan han overraske igen. Han klatrede nemlig overraskende godt i Norge, og Astanas tog frem til bakken er jo eminent. Der er dog en god chance for, at de i stedet kører for Bol, der er et større navn. Han er også den hurtigste af de to, og vi så sidste år i Tyrkiet, at han kunne presse Jasper Philipsen i en dog lettere finale.

 

Læs også
Kørte fra holdkaptajnen: Derfor gjorde jeg det

 

Finalen bør også være for hård til den Jon Aberasturi, vi kender i dag. I sin storhedstid overraskede han mig ellers flere gang i Burgos med, hvor holdbar han var i denne slags finaler. Han har jo kørt nogle ret gode spurter i år og dermed vist, at han stadig har noget fart, men har han holdbarheden? Derudover har han kæmpet med sin positionering. Hos Euskaltel finder vi også Gotzon Martin, der burde kunne lave en top 10 i denne finale.

 

Q36.5 har en kandidat i Niccolo Parisini. Vi har ikke rigtigt set ham køre denne slags spurter før, men vi så i Tirreno, at han godt kan spurte op ad i hvert fald blødere bakker end denne. Han fik også en ret flot 10. plads på kongeetapen i Kroatien i en finale, der endda var hårdere end denne. Jeg ser ikke noget, der taler for, at han er rasende god i denne slags finaler, men han er en ubekendt, der derfor måske kan overraske. Den bør være for hård for Matteo Moschetti, der ellers før har overrasket i denne slags finaler.

 

TDT har Adam Toupalik. Han burde være skræddersyet til denne finale, men han har desværre skuffet mig med sin fart i år, ikke mindst i Coppi e Bartali, hvor han ellers var i storform. Han synes ikke i samme form nu, men han viste i dag trods alt lidt fremgang efter en svær periode. Holdet har også Lander Loockx, der jo lavede en top 10 i en af bakkespurterne i Tyrkiet. Endelig har de Niclas Amdi Pedersen, der måske kan  blande sig, men den er nok lidt for hård.

 

Hos Polti er jeg lidt spændt på Javier Serrano. Han bliver mere og mere holdbar og gjorde det ganske godt i dag. Han er også hurtig, som vi senest så i Tyrkiet. Det burde være en finale, der tiltaler ham, men farten rækker nok ikke hele vejen. Erik Fetter kan også komme et stykke her.

 

Jeg skal vel rangere Wout Poels som den næste. Han skuffede ganske vist i dag, men denne spurt burde han nok kunne køre. Hans hold af sprintere er perfekt til at positionere ham i bunden af bakken, og dermed har han det rette udgangspunkt. Han er som bekendt en god puncheur, men skulle han vinde, skulle bakken formentlig være stejlere.

 

Jeg kan ikke helt finde ud af, hvor hurtig Frank van den Broek egentlig er. Han viste i Tyrkiet og Catalonien, at han godt kan spurte, men rasende hurtig er han ikke. Det vil derfor overraske, hvis han vinder, men han er så meget en ubekendt, at han skal have en vis rangering. Han er i hvert fald revanchelysten efter dagens defekt. Måske vil Pavel Bittner forsøge sig, men han har slet ikke imponeret med sin holdbarhed i år.

 

Jeg tvivler på de øvrige hold. Hos Corratec kan Kristian Sbaragli måske vise lidt af sin gamle fart, mens den nok er for hård for Niccolo Bonifazio. Man kan håbe, at Peter Sagan viser sig i en finale, der passer ham perfekt, men det har jeg meget svært ved at tro på. Hos Jayco bør den være for hård for Dylan Groenewegen, for selvom han imponerede i Limoges under Touren, skulle han nu have arbejdet på sin spurt på bekostning af sin holdbarhed. Jeg vil forvente, at Yannis Voisard, Harm Vanhoucke, Emanuel Buchmann, Oscar Rodriguez, Damien Howson, Callum Scotson, Matteo Badilatti, Marton Dina, Kamiel Bonneu, Lucas Eriksson, Mikel Bizkarra og Edoardo Sepulveda alle ender ret langt fremme, da de skal spurte for ikke at tabe tid. Endelig må den være for hård for Elia VIviani, Sam Welsford, Emils Liepins, Mark Cavendish, Manuel Peñalver, Samuel Quaranta og Jarne Van de Paar.

 

Feltet.dks vinderbud: Thibau Nys

Øvrige vinderkandidater: Diego Ulissi, Marc Hirschi

Outsidere: Michele Gazzoli, Cees Bol, Jon Aberasturi, Niccolo Parisini, Adam Toupalik

Jokers: Adam Toupalik, Javir Serrano, Gotzon Martin, Wout Poels, Lander Loockx, Frank van den Broek, Nicklas Amdi Pedersen, Kristian Sbaragli, Yannis Voisard, Harm Vanhoucke, Marton Dina, Kamiel Bonneu, Jakub Riman, Pavel Bittner, Niccolo Bonifazio

 

FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Thibau Nys
Diego Ulissi, Marc Hirschi
Michele Gazzoli, Cees Bol, Jon Aberasturi, Niccolo Parisini, Adam Toupalik
Adam Toupalik, Javir Serrano, Gotzon Martin, Wout Poels, Lander Loockx, Frank van den Broek, Nicklas Amdi Pedersen, Kristian Sbaragli, Yannis Voisard, Harm Vanhoucke, Marton Dina, Kamiel Bonneu, Jakub Riman, Pavel Bittner, Niccolo Bonifazio
Mathias Vacek, Peter Sagan, Dylan Groenewegen, Manuel Penalver, Erik Fetter, Kelland O’Brien, Alessandro Covi, Filippo Baroncini, Oscar Rodriguez, Damien Howson, Lucas Eriksson, Emanuel Buchmann, Callum Scotson, Matteo Badilatti, Eduardo Sepulveda, Ben Zwiehoff, Alexander Hajek, Mikel Bizkarra, Joan Bou, Lars Craps, Emils Liepins, Mika Heming, Pavel Novak, Niklas Märkl, Matteo Moschetti, Elia Viviani, Alberto Bruttomesso, Dusan Rajovic, Jarne Van de Paar, Fabio Felline
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Hongrie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Tour of Estonia(2.1) 23/05-25/05

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 01/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 02/06-09/06

Classica Andorra Pirineus(1.1) 02/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?