Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Prolog til Boucles de la Mayenne

Optakt: Prolog til Boucles de la Mayenne

23. maj 2024 17:00Foto: Sirotti

Prologer er en uddød race, men Boucles de la Mayenne er et af de løb, der i langt de fleste tilfælde er blevet åbnet med en kort, teknisk enkeltstart. Det gør de også i år, men hvor det plejer at være en fest for de sande prologspecialister, der er teknisk dygtige og eksplosive, betyder en lidt mere enkel rute denne gang, at mere klassiske specialister kan gøre det bedre - og så betyder en historisk lang distance, at nøgleetapen endda er endnu vigtigere, end den plejer at være.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet travlhed under Giroen har jeg ikke nået at skrive den klassiske detaljere rutebeskrivelse. Det bliver derfor en skitseagtig gennemgang af etaperne.

 

Løbet indledes igen i år med en prolog i Laval, men altså nu over en langt længere distance end vanligt. Hele 5,5 km skal der tilbagelægges torsdag aften, og som altid er det en teknisk affære. Således tæller jeg hele 13 sving og to rundkørsler, men der er også flere lige strækninger, end vi tidligere har set det. Ruten er placeret i samme område som vanligt og er ikke helt flad, da den har 56 højdemeter, herunder en bakke (500 m, 4,3%), der har top med 2 km igen.

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Tekniske prologer som denne kan blive totalt spoleret af regn, og sådan kan det desværre gå denne gang. Der venter en potentielt våd aften med en temperatur på 15-16 grader, hvor risikoen for byger vil være 45% i starten, stigende til 80% midtvejs og aftagende til 50% for de sidste. Vinden vil være let og aftage fra en styrke på 13 km/t til 11 km/t, og den vil komme først fra nordvest og siden vestnordvest. Det giver vind fra alle retninger på den tekniske rute, men der vil primært være forskellige former for medvind på første halvdel og forskellige former for modvind på anden halvdel.

 

Favoritterne

Prologer er en uddøende race, og derfor var det egentlig lidt synd, at en af de sidste af slagsen forsvandt. Nu er den imidlertid tilbage, og som altid bliver det i et løb, der typisk afgøres på bonussekunder, en helt afgørende åbning på løbet.

 

Ruten er ny igen i år, og det er lidt anderledes, end det plejer. På den gamle rute var det ekstremt teknisk, og vi skulle slet ikke se i retning af tempospecialister. Nej, her handlede det om tekniske evner, eksplosivitet, punch og accelerationsstyrke igennem det enorme mylder af sving, og sidste år introducerede man den nye, lille bakke, som er med igen i år, og som betød, at puncheurs stod endnu bedre. Det var noget for eksplosive sprintere og puncheurtyper, som vi har kunnet se de seneste gange. Mathieu van der Poel har gjort det godt flere gange, Dorian Godon, der er alt andet end tempospecialist, har vundet to gange i træk, blandt andre Clement Venturini, der som crossrytter er eksplosiv og teknisk dygtig, er gået på podiet, selvom han slet, slet ikke kan køre enkeltstart, og sprinteren Bryan Coquard har vundet og været på podiet flere gange. Det er altså den slags ryttere, vi har kigget i retning af.

 

 

Det er det formentlig også denne gang. Der er trods alt 13 sving og to rundkørsler over bare 5,5 km, og derfor er der grænser for, hvor meget man får ud af sin power. Der er dog flere lige stærk end vanligt, og distancen er samtidig længere. Jeg vil forvente, at klassiske temporyttere kommer længere på denne rute, men jeg har virkelig svært ved at vurdere, hvor langt de kan komme. Det gør det til en ret åben affære, og da feltet samtidig har mange gode kandidater, er der i mine øjne mange vinderkandidater.

 

Prologen har før været spoleret af regnvejr, der selvsagt kan ødelægge et løb på en rute som denne, og det kan det meget vel gøre igen. Det ligner en våd aften, og det kan helt afgørende påvirke udfaldet. Vi risikerer, at der vil være våde veje for nogle og tørre veje for andre - og det er svært at sige, hvem der har størst chance for at vinde i dette lotteri - og det er klart, at det så vil være en rytter på tør vej, der vinder. Vi risikerer dog også, at der er våde veje for alle. Det er heldigvis mere fair og bedre, men det gør, at det i lige så høj grad bliver et spørgsmål om risikovillighed. Jeg baserer optakten på antagelsen om, at alle har lige forhold - om de så er tørre eller våde.

 

Fordi prologer i dag er så sjældne, er det ikke det letteste at skrive optakt til denne etape. Det er derfor med betydelig usikkerhed, jeg giver mine bud, for denne etape har før skabt store overraskelser, og det bliver endnu mere kompliceret af den nye rute.

 

Jeg vælger at gå med Stefan BIssegger, men det er ekstra usikkert, fordi han har skuffet på sine enkeltstarter igen i år. Vi ved dog, hvor vil han er på tekniske ruter, og derfor burde dette lige være noget for ham, selvom vi ikke har de store erfaringer med ham på prologer af denne type. Med de tempoevner, han trods alt har, står han også stærkt på de flade dele, og han har derfor hele pakken. Vi ved også, at han er risikovillig på våde veje, men det har jo desværre tendens til at tage overhånd, så han styrter. Undgår han det, tror jeg på, at han kan vinde.

 

Den største trussel kunne være Dorian Godon. Han har vundet prologen to gange, og han bekræftede sine prologevner med 4. pladsen i Romandiet. Min store bekymring er bare, at denne prolog er lidt anderledes, og han kan lide under, at der stilles større krav til tempoevnerne. Derudover kender vi heller ikke hans form efter en pause.

 

Vi skal også give en god chance til sidste års vinder. Ivo Oliveira viste nemlig med sin 5. plads i Romandiet, at han vitterligt er en sand prologspecialist. Også for ham gælder dog, at jeg er bekymret for de ekstra powerstykker, og for ham gælder også, at den ekstra distance nok kan hæmme ham, hvad den næppe gør for Godon. UAE har også Marc Hirschi, der jo med sin teknik burde være skabt til prologer, men han har altid skuffet mig, senest sidste år. Jeg tror, at tempostærke Filippo Baroncini og Sjoerd Bax kan komme ret langt, men ikke hele vejen.

 

EF har også Alberto Bettiol. Også han har den rette kombination af tempoevner og punch, men jeg kan godt være lidt bekymret for, om han ville blive slået af endnu mere eksplosive folk. Hans tempoevner har heller ikke været helt så gode som tidligere, og jeg kan frygte, at han ikke tager de nødvendige risici. EF har også Marijn van den Berg, der som sprinter kan gøre det ganske pænt, og som jeg faktisk har ret store forventninger til. Det burde også være en perfekt disciplin for Owain Doull , mens Jonas Rutsch kan forsvare sig.

 

Cofidis har Axel Zingle, der med sin teknik og sit punch er den ideelle prologrytter. Det så vi også sidste år, hvor han blev nr. 2, men desværre er han en af de ryttere, der lider under den ekstra distance og de større powerkrav. Også tempostærke Antony Perez kan gøre det pænt, og det samme kan måske Alexis Renard og Gorka Izagirre, der har et vist punch.

 

Lige bag ham sidste år endte Benoit Cosnefroy. Han viste altså, at han med sit punch er en glimrende prologrytter, og vi ved, at han er i form. Jeg har dog samme anke med ham, nemlig at han formentlig får det vanskeligere på denne rute. Ag2r har også Pierre Gautherat, der passer til disciplinen, men sidste år missede han top 10. Valentin Retailleu og Jordan Labrosse kan måske gøre det pænt.

 

 

Det er ikke den ideelle rute for Victor Campenaerts , men han har før overrasket mig på tekniske ruter. Han hjælpes af den nye rute, nu hvor han har genfundet sin power, og han er jo blevet ret eksplosiv. Det vil dog undre mig, hvis han kan vinde. Lotto har også Milan Menten , men han missede top 10 sidste år, og han får svært ved at gøre det bedre på denne rute.

 

FDJ har en ret spændende kandidat i Sam Watson. Han er eksplosiv, og han viste i Provence en helt ny power på flad. Dermed burde han have hele pakken, men han har til gode at bevise det. Holdet har også sprinteren Paul Penhoët, der kan gøre det godt, men nok mangler lidt power til den nye rute. Endelig har de banerytteren Matthew Walls, der også er eksplosiv, men har skuffet i år. Marc Sarreau og Thibaud Gruel kan forsvare sig.

 

Hos Movista skal de nok mest sætte deres lid til Mathias Norsgaard. Danskeren overraskede mig med sin 4. plads sidste år, og dermed har han vist evner i disciplinen. Han passer vel endda endnu bedre til denne rute. Holdet har også Remi Cavagna, men selvom han før har overrasket på tekniske ruter, kan dette ikke være noget for ham. Den er formentlig også for teknisk for Ivan Romeo, der var langt efter sidste år. Jeg tror mere på den ret tempostærke sprinter Carlos Canal, der burde passe ret godt til disciplinen - og så må vi se, hvad banerytteren Manlio Moro kan.

 

Arkea har Clement Venturini, der tidligere er gået på podiet. Han har dog skuffet på sine seneste prologer, senest i Romandiet, og denne rute passer ham ringere. Et mere ubeskrevet blad er Vincenzo Albanese, men han bure med sit punch kunne gøre det ganske pænt. Til gengæld er det ikke noget for Thibault Guernalec.

 

En joker er Giacomo Nizzolo. Som ung var han fremragende på prologer, og han er den type kraftfuld sprinter, der typisk gør det godt. Denne kan dog være for lang, og han mangler nok en del efter sin lange skadespause. Hos Q36.5 kan sprinterne Matteo Moschetti, Szymon Sajnok og Nicolo Parisini forsvare sig, mens det bør være for eksplosivt for Tobias Ludvigsson.

 

Burgos har Aaron Gate¸ der har genfundet sine tempoevner i år. Han har også spurtet ret godt, og dermed har han egentlig det meste af pakken. Han passer med sin banebaggrund også til distancen, men i lyset af hans resultater på lavere niveau, ser jeg ham ikke komme hele vejen. Holdet har også de eksplosive Sebastian Mora, Oscar Pelegri, Jesus Ezquerra og Clement Alleno, der måske kan forsvare sig.

 

Jeg skal vel også nævne Joel Suter. Han kørte i top 5 på prologen i Romandiet sidste år, men det var en ren tonsersag. Denne burde være for teknisk for ham, men på den nye rute tør jeg ikke afskrive ham. Han ledsages på Tudor af Tom Bohli, der tidligere var prologspecialist, men han er nok faldet for meget af på den.

 

De øvrige hold får det svært, men jeg vil holde øje med sprinterne Emilien Jeanniere, Blake Quick, Lorrenzo Manzin, Manuel Peñalver, Javier Serrano, Eduard Prades, David Martin, Alexander Salby, Kenneth Van Rooy, Jon Aberasturi, Iker Bonillo, Xavier Canellas, Andoni Lopez De Abetxuko, Romain Cardis, Jeremy Lecroq, Thomas Boudat, Emmanuel Morin og Paul Hennequin, samt Kelland O’Brien, Valentin Ferron, Abel Balderstone, Alexandre Delettre og Xabier Isasa.

 

BEMÆRK: Lad mig igen understrege, at etapen med stor sandsynlighed kan ende som et lotteri eller i høj grad et spørgsmål om risikovillighed.

 

 

BEMÆRK OGSÅ: Den endelige startliste er onsdag aften ikke kommet. Jeg håber at opdatere optakten inden starten torsdag aften kl. 18.15, men vi mangler kun endelig udtagelse af Tudor, Auber og Nice.

 

OPDATERING 2: Den endelige startliste er kommet, og der var kun én ligefyldig ændring.

 

Feltet.dks vinderbud: Stefan Bissegger

Øvrige vinderkandidater: Dorian Godon, Ivo Oliveira

Outsidere: Alberto Bettiol, Axel Zingle, Benoit Cosnefroy, Victor Campenaerts, Sam Watson

Jokers: Marijn van den Berg, Mathias Norsgaard, Pierre Gautherat, Marc Hirschi, Filippo Baroncini, Clement Venturini, Aaron Gate, Carlos Canal, Giacomo Nizzolo, Joel Suter, Remi Cavagna, Owain Doull, Sjoerd Bax, Vincenzo Albanese, Anthony Perez, Alexis Renard, Milan Menten, Ivan Romeo

 

Starttider

Du finder starttiderne her.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Stefan Bissegger
Dorian Godon, Ivo Oliveira
Alberto Bettiol, Axel Zingle, Benoit Cosnefroy, Victor Campenaerts, Sam Watson
Marijn van den Berg, Mathias Norsgaard, Pierre Gautherat, Marc Hirschi, Filippo Baroncini, Clement Venturini, Aaron Gate, Carlos Canal, Giacomo Nizzolo, Joel Suter, Remi Cavagna, Owain Doull, Sjoerd Bax, Vincenzo Albanese, Anthony Perez, Alexis Renard, Milan Menten, Ivan Romeo
Tom Bohli, Gorka Izagirre, Tobias Ludvigsson, Jonas Rutsch, Thibault Guernalec, Valentin Retailleau, Jordan Labrosse, Manlio Moro, Nolann Mahoudo, Matteo Moschetti, Nicolo Parisini, Szymon Sajnok, Sebastian Mora, Oscar Pelegri, Jesus Ezquerra, Clement Alleno, Kelland O’Brien, Valentin Ferron, Abel Balderstone, Alexandre Delettre, Xabier Isasa, Emilien Jeanniere, Blake Quick, Lorrenzo Manzin, Manuel Peñalver, Javier Serrano, Eduard Prades, David Martin, Alexander Salby, Kenneth Van Rooy, Jon Aberasturi, Iker Bonillo, Xavier Canellas, Andoni Lopez De Abetxuko, Romain Cardis, Jeremy Lecroq, Thomas Boudat, Emmanuel Morin Paul Hennequin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Okolo Slovenska(2.1) 26/06-30/06

Okolo Slovenska(2.1) 26/06-30/06

Tour de France(2.UWT) 29/06-21/07

Tour of Austria(2.1) 02/07-07/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger