Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Julie Leth stærkest og dansk mester

08. november 2013 07:00Foto: A.S.O.

Ved damernes DM i omnium var Julie Leth den stærkeste og vandt fortjent guldmedaljen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den ventede duel udspillede sig i Ballerup Super Arena torsdag aften. Julie Leth og Amalie Dideriksen kæmpede om guldmedaljen i en kamp, hvor de øvrige ryttere ikke var i nærheden. Til gengæld stod det tidligt klart, at Leth var stærkest af de to, da hun klart satte Amalie Dideriksen på plads i spurterne.

Bronzemedaljen blev en duel mellem Michelle Lauge og Janni Bormann, som var tæt helt til det sidste. Bormann tog dog podiets laveste plads for andet år i træk.

Løbets udvikling

Omniumet blev kørt over fem afdelinger: omgang på tid (250 meter), scratch (6 km), udskilningsløb, pointløb (10 km) samt en afsluttende 500 meter tidskørsel. I hver afdeling fik rytterne point lig deres placering i afdelingen, dermed gjaldt det om at have færrest point.

Leth viste styrken tidligt

Allerede i den indledende omgang på tid viste Leth styrken med at sætte klart bedste tid. Hendes tid lød på 15,342 sekunder. Dideriksen præsterede 15,626, men trak også for sent ned i banen og fik derfor ikke det optimale medløb at komme i gang med. Bormann tog tredjepladsen foran Lauge.

I det efterfølgende scratch prøvede Dideriksen med et tidligt soloangreb, som blev kørt ind igen. Lidt senere kom hende og Leth alene væk fra feltet, der så ud til allerede at have opgivet tanken om at hamle op med de to. Leth og Dideriksen vandt en omgang, da der var en fjerdedel af løbet tilbage. I spurten åbnede Leth fra spids, og den ellers spurtstærke Dideriksen kunne slet ikke komme forbi Leth til sidst, der vandt med omkring en cykellængde. Lauge tog tredjepladsen foran Bormann, så de to stod lige.

Sejren slået fast

I udskilningsløbet havde Dideriksen og Leth ikke rigtig problemer med at blive de to længst overlevende ryttere. Spurten lignede en gentagelse af den fra scratch, hvor Dideriksen ikke kunne meget mere end at følge Leths hjul. Tidligere i løbet havde Lauge overlevet en omgang længere end Bormann og lå nu treer.

Pointløbet startede med dramatik, da Rikke Lønne styrtede på den døde omgang sammen med Leth og Dideriksen. De to sidstnævnte rejste sig hurtigt igen, mens Lønne blev liggende i noget tid. Efter lidt tid kunne hun dog selv gå til midten af inderkredsen og mere behandling af samaritterne, mens de andre genoptog konkurrencen.

Det blev også det mest spændende i pointløbet, hvor der ganske vist blev kørt om spurterne, men heller ikke rigtig mere end det. Farten røg flere gange ned omkring 30 km/t mellem spurterne. Dideriksen havde lidt mere held med at presse Leth, og kun et point skilte dem inden de sidste to spurter. Leth vandt begge og tog dermed også sejren i afdelingen. Bormann vandt sin duel med Lauge og udlignede i bronzekampen.

Dideriksen fik oprejsning til slut

Inden den afsluttende 500 meter førte Leth således med fire point med Dideriksens otte. Bormann og Lauge havde begge 15.

Med tiden 38,446 sekunder sluttede Dideriksen af med manér og afdelingssejren. Leth kørte i 38,715, mens Bormann kun var lidt efter med 38,758 og sikrede sig bronzemedaljen foran Michelle Lauge.

Det ændrede ikke ved det samlede billede af, at Leth var stærkest og blev fuldt fortjent dansk mester foran Amalie Dideriksen med seks point imod ni.