Unge danske kræfter skal sikre World Cup-sejr Danmark har dog valgt ikke at stille op med de største VM-håb, idet de er på højdetræningslejr i Sydafrika. Det betyder, at der plads til endnu yngre talenter, der skal leve op til den danske succes fra specielt sidste måneds World Cup i Los Angeles, hvor Danmark vandt guld i parløb og bragte sig frem til en komfortabel føring i denne disciplin. Mørkøv og Rasmussen overlader World Cup-trøjerne til Daniel Kreutzfeldt og Michael Færk Christensen. I den samlede World Cup-stilling har Danmark 30 points, mens Holland og Rusland har 23 points. Det betyder, at Danmark med blot 6 points (en 5.-plads) vil tage World Cup-sejren hjem, uanset hvordan de andre nationer placerer sig. Den endelig startliste til parløbet er desværre ikke offentliggjort endnu. Men det er dog sikkert, at Ruslands trumfkort Mikhail Ignatiev ikke er til start i Manchester, hvilket gør det en del nemmere for det danske par. Hollænderne har pointløbsverdensmesteren Peter Schep til start, der sammen med Danny Stam fik sølv til
EM i elitens parløb. Hvis man antager, at han stiller op, så kunne et godt bud på en makker være VM-sølvvinder i forfølgelsesløb Jens Mouris være et godt bud. Og de to kan i hvert fald gøre løbet hårdt for danskerne. Men så er spørgsmålet om yderligere fire nationer kan stille med hold, der kan slå danskerne og dermed holde dem fra sejren. Og det kan godt være svært at udpege, hvem det lige skulle være. Men i parløb ved man aldrig 100%, hvad der sker, for der kan komme masser af uventede angreb, som kan vende rundt på det hele.
Flere unge mænd… Daniel Kreutzfeldt får dog ikke meget tid til at slappe af før søndag eftermiddags parløb, for han deltager nemlig også i 1000 meter på tid med hurtige ryttere som Chris Hoy og Tim Veldt. Og han skal også køre holdforfølgelsesløb sammen med Michael Færk Christensen, Martin Lollesgaard og Christian Ranneries, hvor to sølvmedaljer fra Sydney og Los Angeles, har bragt Danmark op på en samlet 3.-plads efter Rusland og Ukraine. Danmark har 22 points, og det er 8 mere end New Zealand på 4.-pladsen, så det burde være muligt at forsvare den.
Derudover skal Michael Færk ud og køre individuelt forfølgelsesløb, og så skal Mørkøv – Jesper Mørkøv – vise de danske farver frem i scratch. Sidst men ikke mindst skal den altid glade Kasper Jessen kæmpe mod hele verdenseliten i både sprint og keirin. Man kan håbe på, at han kan finde samme styrke frem i keirin som til EM, hvor han blev 2’er i keirindelen kun overgået af Tim Veldt, der ikke stiller op i denne disciplin. Det gør verdensmester Theo Bos til gengæld, og han skal i første heat køre mod blandt andre Craig Mclean, der på hjemmebane godt kunne tænke sig at slå Bos. Teun Mulder er også at finde på startlisten, og han er bestemt også en rytter, der har klassen til at vinde. Jessen skal i første runde køre i 4. heat, og der er ikke de allerbedste, der er med der, så man kan håbe på, at der også er danske farver at se i anden runde i denne konkurrence.
… og et par verdensklasse piger Så må man endelig ikke glemme, at Danmark stiller op med to 18-årige piger, der sprudler af verdensklasse. Det er kun et spørgsmål om tid, før hele verden går rundt og taler om Mie Bekker Lacota og Trine Schmidt Hansen som to topnavne inde for kvindecyklingen både på banen og på landevejen. De to har som mål at komme med til
VM på Mallorca i næste måned. Lacota skal i pointløb forsøge at kvalificere sig i pointløb, hvor en placering i top-12 formentlig vil række. Hun er regerende juniorverdensmester, og Flexpoint-rytteren kan også klare sig, når hun skal kæmpe fredag aften.
Schmidt skal i individuelt forfølgelsesløb formentlig bruge en 6.-plads, og det er selv sagt lidt sværere for den regerende danske mester og danske rekordholder. Men hvis hun har dagen lørdag eftermiddag, så er hun også på vej til Mallorca om lidt over en måned.
Masser at glæde sig til Der er helt klart masser at glæde sig til i denne weekend både set med danske og internationale øjne. World cuppen kan følges her på siden, og de fleste af finalerne kan ses direkte i TV på Euro Sport. Så der er en rigtig god grund til ikke at bevæge sig ud i snevejret, men i stedet blive inde og følge banecykling i verdensklasse.
Program: Fredag eftermiddag (13.00-17.45 dansk tid): Kvindernes sprint – fra kvalifikation til og med kvartfinaler og 5.- til 8.-pladskamp
Mændenes keirin – første runde og opsamling
Mændenes individuelle forfølgelsesløb – kvalifikation
Mændenes scratch – kvalifikation
Kvindernes pointløb – kvalifikation
Fredag aften (19.30-22.50 dansk tid):
Kvindernes sprint – semifinaler, bronzekamp og finale
Mændenes 1000 meter på tid – finale
Mændenes keirin – anden runde og finaler
Kvindernes pointløb – finale
Mændenes individuelle forfølgelsesløb – finale
Mændenes scratch – finale
Lørdag eftermiddag (12.30-17.50 dansk tid):
Mændenes sprint – fra kvalifikation til og med kvartfinaler og 5.- til 8.-pladskamp
Kvindernes individuelle forfølgelsesløb – kvalifikation
Kvindernes 500 meter på tid – finale
Mændenes holdforfølgelsesløb – kvalifikation
Mændenes pointløb – kvalifikation
Lørdag aften (20.00-23.10 dansk tid):
Mændenes sprint – semifinaler, bronzekamp og finale
Kvindernes holdsprint – kvalifikation og finale
Mændenes holdforfølgelsesløb – finale
Mændenes pointløb – finale
Kvindernes individuelle forfølgelsesløb – finale
Søndag middag (11.50-13.40 dansk tid):
Mændenes parløb – kvalifikation
Kvindernes scratch – kvalifikation
Søndag eftermiddag (14.15-18.15):
Kvindernes keirin – første runde, opsamling, anden runde og finaler
Mændenes holdsprint – kvalifikation og finale
Mændenes parløb – finale
Kvindernes scratch – finale
Herudover køres et internationalt keirin for mænd om søndagen med første runde og opsamling i middags-sessionen samt anden runde og finaler i eftermiddags-sessionen. Dette tæller ikke med til den samlede World cup.