Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Kristoffs chancer underspilles inden Omloop: Historien er imod ham

Kristoffs chancer underspilles inden Omloop: Historien er imod ham

24. februar 2023 20:16Foto: Szymon Gruchalski

Alexander Kristoff er udset til at være Uno-X’ talisman i klassikerne, som lørdag skydes i gang med Omloop Het Nieuwsblad. Men netop det løb har plaget nordmanden i årevis.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et Omloop Het Niuewsblad uden de suverænt største klassikerstjerner gør chancerne større for flere af de formstærke sekundære profiler.

 

Blandt dem kan norske Alexander Kristoff medregnes, som har vundet blandt andet Gent-Wevelgem og Flandern Rundt.

 

Senest har han endda vist rigtig god form med en stærk etapesejr i Volta ao Algarve og en fjerdeplads i Clasica de Almeria.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Alligevel er Uno-X Pro Cycling Teams sportsdirektør Gino Van Oudenhove noget tilbageholdende, når han vurderer nordmandens chancer i et interview med Feltet.dk.

 

”Kristoff er Kristoff, du ved. Man skal altid stole på ham, og man ved aldrig. Nu er det sådan, at hans historie i åbningsweekenden ikke er den bedste. Hans hovedmål har altid været senere, i de større klassikere. Jeg tror ikke, at det er meget anderledes i år, men han er meget motiveret i hvert løb,” pointerer han.

 

Som bekendt består åbningsweekenden af Omloop og Kuurne-Bruxelles-Kuurne, og den erfarne sportsdirektør udpeger, i hvilken han tror mest på sit holds nyerhvervede stjerne.

 

”Måske har han bedre chancer i Kuurne end i Het Niuewsblad,” tilføjer han, da Kuurne oftere ender i en spurt i en større gruppe, hvilket Kristoff eksempelvis vandt Gent-Wevelgem på i 2019.

 

Forklaringen på, hvorfor den hårdføre sprinter ofte har haft det lidt sværere i åbningsweekenden end senere på foråret, giver belgieren også sit bud på.

 

”Han er en dieselmotor, han skal komme ind i disse løb, så vi må se. Men vi har også Tiller og nogle andre ryttere, der kan gøre det godt, så det er lidt bredere på toppen, for at sige det sådan, med Kristoff på holdet,” forklarer han og fremhæver en anden nordmand Rasmus Tiller, som i fjor gjorde god figur i klassikerne for Uno-X.

 

”Det er måske ikke nødvendigvis formen i åbningsweekenden, men man ved også, at det er et mere hektisk løb. Der er brostenene, der er mange ting, der spiller en rolle, og stjernerne har ikke stået rigtigt for ham i åbningsweekenden,” føjer han til.

 

Kristoffs bedste placering i Omloop kom tilbage i jubelåret 2015, hvor han blev nummer 11, inden han dagen efter blev nummer to i Kuurne, hvilket er hans bedste placering i det løb til dato.

 

Det har han endda formået én gang mere, imens han er sluttet på podiet en yderligere gang.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Så Van Oudenhoves vurdering af Kuurne som et bedre løb for nordmanden er ikke helt ved siden af.

 

I Omloop for blot to år siden var det tydeligt, at heldet ikke er med Kristoff i årets første klassiker, da han styrtede kort før mål, imens han sad i gruppen, der spurtede om sejren.

 

”Jeg tror for kun to år siden, var han med i finalen, da der var en 40-mandsgruppe, men så styrtede han med to kilometer til mål. Så som jeg sagde, resultatmæssigt har åbningsweekenden ikke været hans bedste. Så det ville være ret fedt, hvis vi kunne ændre det,” håber han med et grin.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Den norske stjernes største succes på brostenene var sejren i Flandern Rundt 2015 for snuden af Niki Terpstra. Foto: Sirotti.

 

Større mål i sigte

Noget der dog er vigtigt at have in mente, når man kigger på Kristoffs kedelige historik i særligt Omloop, er, at hans største mål ligger senere i foråret, hvilket som bekendt har givet afkast med sejrene i Milano-Sanremo, Flandern Rundt og Gent-Wevelgem.

 

Og det er selvfølgelig også ambitionen igen i år.

 

”Han bruger næsten hele vinteren og februar og en del af marts med Paris-Nice til at bygge op til klassikerne. Jeg synes, at alle klassikere er lige vigtige. Vi taler selvfølgelig om det, vi kalder de store, Harelbeke, Gent-Wevelgem og så Flandern Rundt og Roubaix,” forsikrer Van Oudenhove.

 

Måden Kristoff har i sinde at bygge formen op, har vi allerede fået en smag på i år, da han sejrede på Volta ao Algarves åbningsetape.

 

Netop det at han kører løb som Algarve, hvor flere af etaperne var ganske kuperede, mener hans sportsdirektør er en af nøglerne til hans succes.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

”Han startede med Valencia og Algarve, hvor der faktisk kun var nogle få etaper, der passede ham. Men han ved, at han har brug for disse hårde løb for at opbygge sin form til klassikerne. Så det er meget svært at basere hans præstationer på resultater,” forklarer belgieren.

 

Derfor fungerer sejren, flot som den var, også som en slags bonus for både ham og det norsk-danske mandskab.

 

For Van Oudenhove mener nemlig, at den norske stjerne kunne have haft endnu flere sejr i år, men det ville have sin pris.

 

”Men i virkeligheden kunne han have valgt lettere løb og måske have 3-4 sejre. Men sådan er han jo. Han skal lide på de her stigninger og på det høje niveau i både Valencia og Algarve for at tage de rigtige skridt mod klassikerne,” uddyber han og holder fast i, at de store klassikere senere på foråret har topprioritet.

 

Dog bliver en af de store klassikere, som Kristoff normalvis har højt på prioriteringslisten ikke aktuel for Uno-X i år.

 

Det drejer sig nemlig om Milano-Sanremo, hvor ProTeamet ikke har fået wildcard, hvorfor den stærke sprinter ikke kan forsøge at gentage sin succes fra 2014, da han vandt La Classicissima.

 

Men han dvæler ikke for meget ved det.

 

”Kristoff selv har en ret afslappet holdning til det. Så vi talte med ham og sagde, at vi ikke ville køre Milano-Sanremo. Men så sagde han, ok, men så starter jeg med Brugge-De Panne i stedet for Harelbeke bagefter. Så det var nemt for ham,” lyder det positivt fra belgieren.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Kristoff har allerede taget sin første sejr for Uno-X på 1. etape af Volta ao Algarve. Foto: Volta ao Algarve.

 

Læs også
Chefen puster til rygte om superstjerne

 

Hele klassikerperioden har prioritet, men i ét løb har han mangler
Dermed får brostensklassikerne fuldt fokus fra den 35-årige.

 

Og det gælder alle brostensklassikerne, idet der ikke ét løb, der stikker særligt ud i nordmandens bevidsthed.

 

”Han træner som sagt hele vinteren og bruger februar og marts til at være på toppen i disse to uger. Det er ikke et løb, der stikker ud. Han er en vinder, og han er en fighter. Så de 14 dage er meget vigtige,” slår Van Oudenhove fast.

 

Alligevel fremhæver sportsdirektøren, at han, ligesom med Omloop, har et hængeparti i specielt ét af cykelsportens allerstørste løb.

 

”Og det er også sådan med Roubaix, der har Kristoff lidt den samme historie som åbningsweekenden. Der er altid sket det samme, og han har aldrig rigtig ramt den. Så jeg tror, at han har noget uforløst der og virkelig ønsker at gøre det godt og være helt på toppen i Paris-Roubaix inden slutningen af sin karriere.”

 

Ganske rigtigt har Kristoff, selvom løbet på papiret passer ham perfekt, aldrig sluttet ’klassikernes dronning’ med en bedre placering end nummer ni, hvilket han opnåede i 2013.

 

To år senere fik han sin eneste anden top ti-placering i løbet.

 

Slutteligt pointerer den rutinerede belgier dog, at målsætningen forbliver med henblik på klassikerperioden som helhed, selvom et topresultat på cykelbanen i Roubaix mangler.

 

Men hvad er så tilfredsstillende at have opnået, når brostensklassikerne er overstået engang i april?

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Jeg tror, at det mest tilfredsstillende resultat selvfølgelig er en sejr. Jeg tror for hans type rytter, der selvfølgelig har vundet Flandern Rundt én gang før. Men jeg tror, at han vil have bedre chancer for at vinde Gent-Wevelgem eller Waregem (Dwars door Vlaanderen, red.). Så det mest tilfredsstillende ville være at komme ud af disse 14 dage med en sejr. Eller et podie, for at sige det sådan,” runder han af.

 

Når Kristoff lørdag trækker i Uno-X' gul-røde trikot, bliver det med en enkelt dansk holdkammerat i form af William Blume Levy.

 

Feltet.dk har også snakket med Van Oudenhove om den unge dansker og hans klassikeraspirationer.

 

Læs mere om det her.

DEL
INFO
Alexander Kristoff
Nyheder Profil Resultater Statistik
Omloop Het Nieuwsblad
Nyheder Profil Resultater
Gino Van Oudenhove
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?