Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lars Bak dansk mester

Lars Bak dansk mester

29. juni 2007 17:560


- Jacob Kollerup - "Hvem er han?"
- Christian Andersen: Vi havde chancen for medalje
- Holdkammerat imponeret over Jacob Kollerup
- Dan Frost: Bak var skuffet efter Tour udtagelsen
- Michael Blaudzun fik krampe
- Jacob Kollerup: Fantastisk glad
- Lars Bak overrasket over Vandborg
- Lars Bak dansk mester i enkeltstart

Artiklen fortsætter efter videoen.

Jacob Kollerup - "Hvem er han?"
Godt nok var Jacob Kollerup nævnt i Feltet.dks optakt forud for de danske mesterskaber i enkeltstart, men Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel rytterens præstation kan vidst bedst opsummeres via den nye danske mester i enkeltstart Lars Baks reaktion, da han spurgte til konkurrenternes præstationer.

"For satan, det er godt kørt. Hvem er han? Det er flot. Surprise!," lød det impulsivt fra Lars Bak.

Det var da også svært at pille smilet af den 26-årige Team Vision Bike rytter efter bronzemedaljen.

"Det er fantastisk. Det havde jeg ikke regnet med," sagde Jacob Kollerup til Feltet.dk.

"Jeg har altid kørt okay enkeltstarter og har virkelig fokuseret på det her. De seneste år har jeg gerne ville gøre det godt til DM og i år skulle det være. Vi har kørt masser af enkeltstart herude tidligere på året, så jeg kender ruten rigtig godt og har på det seneste blot lagt til på træningsvolumen. Jeg havde en rigtig god lodtrækning med Lasse Böchmann foran mig. Jeg ved, at han kører en rigtig gode enkeltstart og kunne jeg komme i nærheden af ham så ville det være rigtig godt. Allerede efter et par kilometer kunne jeg se, at jeg havde kørt ind på ham og det gav helt vildt. Jeg får så at vide, at jeg er 27 sekunder bedre end André Steensen, som plejer at køre rigtig gode enkeltstarter og så var det bare fuld knald hjemad."

Jacob Kollerups bronze-medalje er uden tvivl det bedste resultat til dato for Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel og et resultat, der bestemt kærkomment for det nye danske kontinentalhold.

"De er glade. De er helt vilde. Vi har haft en forårssæson, som ikke har været helt vild god, så det var lige, hvad vi trængte til," siger Jacob Kollerup, der dog er enormt skuffet over, at han ikke længere har mulighed for at køre sig til en billet til Post Danmark Rundt.

"Jeg blev skuffet da jeg i sidste uge kunne læse, at der reelt ikke var noget at køre om. Jeg havde det lidt i hovedet, at hvis jeg kørte godt til DM så kunne man komme med i Post Danmark Rundt, men det kan man så ikke. Nu handler det om at vise, at de har taget fejl," understreger Jakob Kollerup.

Christian Andersen: Vi havde chancen for medalje
Sportsdirektør hos Team Designa Køkken, Christian Andersen, troede på, at hans hold kunne have vundet en medalje på dagens enkeltstart i Roskilde, men det blev lige ved og næsten. Holdets Martin Mortensen blev lige præcis nummer fire og fik dermed ingen medalje med hjem.

"Danmark har altid haft tradition for at have nogle af verdens bedste enkeltstartsryttere, hvilket var tydeligt ved VM 2006, hvor Brian Vandborg blev nr. 4. Som verdens fjerdebedste enkeltstartsrytter ville det være givet, at man i langt de fleste lande så også ville blive national mester, men sådan gik det ikke i dag. Det var derfor rigtigt at sige til vores specialister, at de på en god dag havde chancen for en medalje, og at de alle fire har niveauet til at køre i top-10. I dag har de alle fire fået mere erfaring i denne disciplin, hvilket generelt vil gøre dem til bedre cykelryttere."

Holdets øvrige ryttere blev nummer 11 (Michael Tronborg), 14 (Daniel Foder) og 36 (Thomas Guldhammer).


Holdkammerat imponeret over Jacob Kollerup
På dagens DM enkeltstart kørte Jacob Kollerup en fantastisk enkeltstart, som vi allerede tidligere har omtalt. Kollerup kørte de 41,9 km med en gennemsnitshastighed på 46.5 km/t.

Holdkammeraten Thomas Bendixen sad sammen med holdleder Ib Hansen i bilen efter Kollerup: ”Vi havde lagt taktikken efter en top 8 placering, men fra start kørte Jacob rigtigt stærkt og holdt en virkeligt flot rytme. Da vi fik første mellemtid efter 15 km, lagde vi taktikken om og begyndte at snakke medaljechancer til Jacob, da vi kunne se, at han kunne bide skeer med profferne. Han holdte et sindssygt tempo opad bakkerne, hvor Elverdammen blandt andet blev forceret med 38-40 km/t. Efter et forår hvor resultaterne har haltet lidt, så er det rart at se at forårets 25 løbsdage i udlandet med hård konkurrence har givet en råstyrke, som nu kan vendes til succes med 2 DM bronzemedaljer.”


Dan Frost: Bak var skuffet efter Tour udtagelsen
Sportsdirektør Dan Frost (Team CSC) sagde fredag, at han havde kunne mærke på Lars Bak, at han havde været skuffet over, at han ikke var blevet udtaget til Tour de France.

"Lars var om muligt mere glad end normalt over denne sejr. Han har naturligt nok været lidt ærgerlig over, at han ikke kom med på Tour-holdet, og det er lidt forskelligt, hvordan man reagerer på sådan noget," forklarer sportsdirektøren i en meddelelse fra holdet.

Dan Frost roser dog Lars Bak for sin indstilling.

"Men jeg skal love for, at Lars reagerede med fuld kraft, for det var faktisk en ret overlegen sejr. Han fejede simpelthen alle af banen. Han havde helt klart nogle ting, han gerne ville bevise," sagde sportsdirektør Dan Frost efter medaljeoverrækelsen.


Michael Blaudzun fik krampe

2005 enkeltstartsvinderen Michael Blaudzun blev nummer 7 på dagens enkeltstart - trods krampe.

"Michael kørte faktisk rigtigt godt, men der kom lige 3-4 mand ind lige foran ham, så han røg et stykke væk fra medaljerne. Han sagde bagefter, at han fik krampe til sidst, så det var måske lige det, der blev afgørende," forklarer CSCs sportsdirektør Dan Frost.


Jacob Kollerup: Fantastisk glad
De færreste havde vist regnet med, at Jacob Kollerup fra Team Vision Bike fredag skulle tage velfornøjet hjem fra Roskilde med en DM bronzemedalje i lommen. Kollerup kørte en perfekt enkeltstart og førte herrernes elite enkeltstart i lang tid. Desværre for Jacob Kollerup, så blev han overhalet til sidst overhalet af Lars Bak og Brian Vandborg.

”Det rullede perfekt for mig. Jeg har trænet på ruten og kendte den godt. Han vidste præcis, hvor jeg skulle satse henne. Jeg er fantastisk glad for resultatet,” forklarer Jacob Kollerup til Feltet.dk.

Jacob Kollerup var kun 3 sekunder fra DM sølv.


Lars Bak overrasket over Vandborg
”Jeg er meget overrasket over at slå Vandborg (Brian, red.) så meget,” forklarer Lars Bak til Feltet.dk efter dagens enkeltstart.

”Jeg var rigtig godt kørende på den afsluttende enkeltstart i Schweiz, samtidig med Vandborg ikke havde haft så meget løbstræning, Så jeg vidste godt, at det var i dag, hvis jeg skulle være dansk mester. Jeg har ikke specialtrænet overhovedet. Det har faktisk ikke været et decideret mål, men naturligvis ville jeg gerne være dansk mester,” griner Lars Bak.

Faktisk er det ikke blevet til, så meget træning før dagens enkeltstart fra Lars Baks side.

”Jeg kom hjem i mandags, og jeg fik ikke trænet igennem pga. vejret, så jeg har kun trænet på ruller”, smiler en velfornøjet Lars Bak.


Lars Bak dansk mester i enkeltstart
Lars Bak (Team CSC) vandt fredag eftermiddag det danske mesterskab i enkeltstart. CSC-rytteren var suveræn i mål, hvor han vandt foran Brian Vandborg (Discovery Channel) og Jakob Kollerup (Team Vision Bikes).


Resultat
1 Lars Ytting Bak - Team CSC 0.52.45 
2 Brian Bach Vandborg - Discovery Channel Pro Cycling Team 1.02  
3 Jacob Kollerup - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 1.05  
4 Martin Mortensen - Team Designa Køkken 1.39  
5 Casper Jørgensen - Team Odense Energi 1.39  
6 Michael Færk Christensen - Herning CK - Elite 1.39  
7 Michael Blaudzun - Team CSC 1.49  
8 André Steensen - Glud & Marstrand Horsens 2.05  
9 Lasse Bøchman - Glud & Marstrand Horsens 2.08  
10 Frank Høj Christensen - Team Cofidis 2.25  
11 Michael Tronborg - Team Designa Køkken 2.27  
12 Lars Ulrich - Team Odense Energi 2.39  
13 Torbjørn Sindballe - Fredericia CC 2.46  
14 Daniel Holm Foder - Team Designa Køkken 3.02  
15 Thomas Japp Hansen - Team Vision Bikes - Løgstør Parkhotel 3.08  
16 Søren Pugdahl Pedersen - Herning CK - Elite 3.16  
17 Simon Andreasen - Herning CK - Elite 3.26  
18 Kristoffer Gudmund Nielsen - Team GLS 3.28  
19 Allan Johansen - Team CSC 3.39  
20 Troels Toftager Nielsen - ABC 3.42  
21 Christian Knørr - Continental Cycling Team Differdange 3.43  
22 Lars Werenberg - Team Reelight 3.48  
23 Jacob Moe Rasmussen - Team GLS 4.00  
24 Kalle K. Corneliussen - Herning CK - Elite 4.14  
25 Jacob Keldsen - Glud & Marstrand Horsens 4.16  
26 Martin Hansen - Herning CK - Elite 4.27  
27 Flemming Rasmussen - Herning CK - Elite 4.46  
28 Rudi Nielsen - Randers CK 1910 4.52  
29 Thomas Kristiansen - Team GLS 4.52  
30 Daniel Vestergård Andersen - CK Aarhus 4.56  
31 Martin Wang Hjørngaard - CK Aarhus 5.04  
32 Dennis Jønsson - CK Fix 5.07  
33 Philip Nicholas Nielsen - CK Fix 5.29  
34 Lars Ejaas - CK Aarhus 5.34  
35 Morten Knudsen - Farsø CK 5.47  
36 Thomas Guldhammer - Team Designa Køkken 5.48  
37 Dean Pagh Iversen - Farsø CK 6.16  
38 Jan Almblad - Team GLS 6.21  
39 Kaspar Schjønnemann - Glud & Marstrand Horsens 6.42  
40 Anders Poul Hansen - CK Fix 6.49  
41 Max Sloth Nielsen - Farsø CK 6.52  
42 Kim Lindhardt Jensen - Holbæk CR 7.02  
43 Claus Nielsen - CK Aarhus 7.12  
44 Kasper Elmar Malmkjær - Herning CK - Elite 7.24  
45 Christian Ranneries - Team Python Pro Næstved 7.24  
46 Lasse Allan Pedersen - Nakskov CC 7.50  
47 Stephan Phillip - Vejle CK 7.58  
48 Kasper Poulsen - Cykling Odense 8.40  
49 Thomas Gøhns - Cykling Odense 9.47  
50 Gregers Rosdahl - ABC 10.56 

Læs også
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Amstel Gold Race Ladies(1.WWT) 14/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 14/04

Tour du Doubs(1.1) 14/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?