Lutsenko sejrer efter 100 kilometers parløb

12. juli 2018 19:18Foto: Sirotti

Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) vandt sjette etape af Østrig Rundt efter at have tilbragt 100 kilometer i udbrud med Matej Mohoric (Bahrain-Merida) på torsdagens etape. Belgiske Ben Hermans (Isreal Cycling Academy) forsvarede sin førertrøje forud for fredagens sidste bjergetape i dette års Østrig Rundt.

Den kasakhstanske mester, Alexey Lutsenko, rystede sin slovenske udbrudsmakker Matej Mohoric af på de sidste 600 meter af dagens sjette etape ved Østrig Rundt. Sejren blev Astana-rytterens tredje i indeværende sæson.

Etapereferat:

Rytterne skulle tilbagelægge 177 kilometer med små 3600 højdemeter på dagens sjette etape. I begyndelsen af etapen forsøgte mange rytterer at komme afsted i udbrud, men ingen kunne lykkedes med den eftertragtede mission. Før opstigningen til etapens første stigning, Schanzsattel, kom et stort 25-mands udbrud afsted, og selvom de mange lykkeridderer skabte sig et forspring på 40 sekunder, ville samarbejdet i gruppen ikke fungere.

To rytterer fra det oprindelige udbrud var dog på bølgelængde, idet Lutsenko og Mohoric fandt et fornuftigt samarbejde mellem hinanden. Reaktionen nede bagfra resulterede i en dannelse af en seksmandsgruppe, hvor rytterer som norske Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert), Pieter Weening (Roompot) og Wout Van Aert (Vérandas Willems-Crelan) forsøgte jagten på den førende udbrudsduo på mellemhånd.

Da rytterne nåede byen Wenigzell var løbets førende rytter Ben Hermans hele fire minutter efter Lutsenko og Mohoric, hvorfor belgiske Hermans virtuelt havde mistet sin røde førertrøje. Hermans og sit hold Isreal Cycling Academy formåede dog at barbere forspringet ned på en kontrollérbar margin, der sikrede endnu en dag i førertrøjen for Hermans.

Dagens etapesejr skulle findes i udbrudsduoen, der i finalen skulle kæmpe om sejren i mellem sig. Her viste den nykåret kasakhstanske mester sin nye nationale mesterskabstrøje flot frem ved at hægte Mohoric af på de allersidste meter og tage dagens etapesejr. Hermans og resten af favoritgruppen kom i mål to minutter og 14 sekunder efter Lutsenko, hvorfor ændringerne i det samlede klassement blev små.