Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Lynoptakt: 4. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

22. marts 2024 14:18Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

I flere år havde løbet et relativt fast format, men i de seneste år har man opfundet flere nye etaper. Det gælder også i år, hvor man byder på en helt ny fredagsetape, der er betydeligt fladere end de foregående. Her venter nemlig en ganske flad dag, der præges af korte eksplosive bakker, om er en invitation til klassikerryttere. Måske er der en sprinter, der vil prøve at holde det samlet, men en stejl mur med top med ca. 5 km igen efterfulgt af en 400 m lang bakke op til mål vil snarere appellere til puncheurtyper, hvis da ikke et udbrud vil løbe med sejren nu, hvor forskellene må være større.

 

Som altid er der tale om en kort etape, når der denne gang skal køres 150,7 km med start og mål i Brisighella. Der er tale om en rundstrækningsetape, der består af omgange på to forskellige rundstrækninger. Således lægger man ud med at køre tre omgange på en 36,9 km lang rundstrækning, hvoraf de første 1200 m af første omgang er neutraliserede. Den starter benhårdt med, at man kører mod nord og nordvest op ad kategori 3-stigningen Il Monticino (2,7 km, 6,0%), der starter med 2,0 km med 7,4%, men derefter kun stiger med 0,7% frem mod toppen, som rundes efter hhv. 1,8 km, 38,7 km og 75,1 km, idet der kun er bjergspurter ved de to sidste passager.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Derfra leder en teknisk nedkørsel mod nordøst og nord ned til dalen, hvor man kører mod nordøst ad lange, lige og let faldende veje. Derefter bliver det stort set fladt, når man forsætter mod først nordøst, siden sydøst og derefter sydvest hele vejen tilbage til målbyen, hvor stregen krydses efter hhv. 35,7 km, 72,6 km og 109,5 km.

 

Efter sidste omgang afsluttes etapen med to omgange på en kortere 20,6 km lang rundstrækning. Den indledes på samme vis med kategori 3-stigningen Il Monticino (2,7 km, 6,0%), hvis top rundes efter hhv. 112,5 km og 133,1 km, idet der kun er bjergspurt første gang. Fra sidste passage indledes de sidste 17,6 km igen med den tekniske nedkørsel og de let faldende veje, der fører mod nordøst, men dem forlader man, når man afviger fra den første rundstrækning ved at køre mod syd op ad en bakke (800 m, 9,2%), der har top med bare 5,4 km igen.

 

Derefter falder det over 3 km, inden de sidste 2 km er let stigende frem mod den sidste 400 m lange bakke, der stiger med 4-5%. Nedkørslen er teknisk ukompliceret og går ad en relativt lige vej. Med 1500 m igen drejer man skarpt, og det gør man igen bare 400 m fra stregen, hvorefter der er to hårnålesving, det sidste bare 100 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 2215 højdemeter.

 

Brisighella har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i Adriatica Ionica Race i 2022, hvor Giovanni Carboni tog en solosejr fra et udbrud foran en lille gruppe af favoritter, hvis spurt blev vundet af Natnael Tesfatsion foran Paul Double.

 

 

 

 

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Det gode vejr varer ved på en fredag, der kun byder på få skyer og en temperatur i målbyen på først 17 og til slut 19 grader. Der vil bare være en let vind (8-9 km/t), og den vil undervejs dreje fra nordøst til østnordøst. Det giver på den store rundstrækning hovedsageligt modvind på første del og medvind på anden del. På den lille rundstrækning, vil der først være med- og sidemedvind over stigningen, indtil man efter nedkørslen får sidemodvind. Man får dernæst sidemedvind på den lille mur og derefter igen sidemodvind, indtil man får sidemedvind over de sidste 1500 m.

 

Favoritterne

Med de flade finaler på flere etaper lå det hele tiden i kortene, at løbet kunne blive afgjort at taktik, og meget taler for, at det er sådan, det vil gå. I hvert fald kunne Koen Bouwman ligne en vinder, for modsat Diego Ulissi har han et hold, der kan forsvare trøjen, ikke mindst med den velkørende Johannes Staune-Mittet (jeg skal beklage, at jeg fik skrevet Darren van Bekkum i liveopdateringen).

 

Den største trussel mod Bouwman er sidste etape. Fredagens etape burde Visma kunne kontrollere. Ganske vist er stigningen svær, men den ligger langt fra mål. En større trussel er den sidste mur, men manden, der kan køre væk herfra, nemlig Archie Ryan, der utvivlsomt er løbets bedste klatrer, kan næppe få et forspring, der kan holde hele vejen. Tværtimod kan Bouwman meget vel styrke sin føring med bonussekunder.

 

Det er en etape, der kan gå til et udbrud. Sådan er det på dette tidspunkt i løbet med større forskelle, for Visma vil have det fint med at se bonussekunderne forsvinde. Jeg vil dog tro, at Jayco, Lotto og UAE begge vil gå efter en spurt, og jeg kan også sagtens se EF jagte. De er nødt til at tro på, at Ryan kan køre væk i finalen, selvom det bliver svært at tro på.

 

Derfor vil jeg tro, at vi får en spurt. Feltet vil være større end i dag, men Monticino er så hård, at vi bør få nogen udskilning. På sidste omgang vil der komme angreb, men jeg vil forvente, at Visma kan holde det samlet. Derfor bliver favoritterne mange af de samme, som vi så det i dag, men denne gang er det altså en ret hård spurt på en 400 m lang bakke. Derudover er finalen teknisk, og positionering vil være altafgørende.

 

Jeg tror, at Diego Ulissi får sin revanche. Denne puncheurspurt er skræddersyet til ham, og han viste jo i går, at formen er god. Denne gang vil han køre finalen helt køligt og formentlig sidde på hjul frem til spurten, mens Bouwman kan blive tvunget til at bruge kræfter selv. Udfordringen er et svagt hold og positionskampen, men han har rutine, og mon ikke han får Sjoerd Bax med hjem denne gang? Han er en god lead-out man, og derfor tror jeg, at Ulissi rejser sig med endnu en etapesejr.

 

Det kan dog også blive til endnu en sejr til Koen Bouwman. Hollænderen er ganske fremragende i en puncheurspurt som denne, som han viste, da han vandt sine to Giro-etaper, og der er næppe mange, der kan slå ham her. Ulissi var stærkere i går, men denne finale er lettere, og Bouwman har et stærkere hold med særligt Milan Vader som en god lead-out man. Min bekymring kan være, at han bruger for mange kræfter på at gå med i Ryans angreb, og at han kan ende med selv at skulle føre, hvis ireren kommer væk. Er han frisk, står han dog meget stærkt. Både Vader og den velkørende Johannes Staune-Mittet må være hjælpere nu.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Jeg har været meget overrasket over, hvor godt Jenno Berckmoes har spurtet. Denne finale burde endda passe ham endnu bedre, for han viste sine puncheurevner to gange i Oman. Han har også et ret stærkt hold til at hjælpe sig i positionskampen, og nu vil de formentlig arbejde 100% for at holde det samlet. Inden løbet havde jeg ikke troet på hans fart, men det er jeg nødt til at gøre nu.

 

Det er også en god finale for Davide De Pretto. Jeg har været skuffet over hans to flade spurter, men i går viste han jo, hvor god en puncheur han er, og at han er en af løbets allerstærkeste. Han blev slået af Berckmoes i puncheurfinalen i Oman, men til gengæld slog han belgieren i går. Min frygt er, at han har for svagt et hold til positionskampen.

 

Adam Toupalik har klatret chokerende godt i dette løb. Han skuffede mig til gengæld i dagens surt, hvor jeg havde større forventninger. Denne puncheurfinale burde til gengæld passe ham som fod i hose, og på en lettere etape vil han formentlig være mere frisk. Jeg tror meget på hans fart, men jeg kan være bekymret for positionskampen. I dag var Hartthijs de Vries også så langt fremme, at han kan være deres sprinter, men i denne stigende finale bør de vel gå med Toupalik.

 

Det er også en perfekt spurt for Gianluca Brambilla, og jeg bliver overrasket, hvis ikke han ender langt fremme. Jeg tvivler dog på, at farten rækker hele vejen på baggrund af det, vi har set de seneste dage, men i denne stigende finale bør han stå bedre end i en flad spurt.

 

Så er der Archie Ryan. Han er indiskutabelt stærkeste mand, men selvom han nok kan køre en god spurt på denne bakke, kan han ikke vinde. Hans chance er at køre alene væk på den sidste mur, men det ligner efter i dag heller ikke en umulighed. Den kommer trods alt ret tæt på mål.

 

Endelig vil jeg nævne Giovanni Carboni. Det var chokerende, at han i dag som den eneste kunne følge Jefferson Cepeda og Ryan på sidste stigning, da de kørte op til Paul Double. Han kørte også en uventet god spurt til sidst, og det taler for, at han vil kunne gøre det godt i denne finale.

 

Andre navne, der kan lave et resultat, er Thomas Pesenti, Sylvain Moniquet, Paul Double, Floris De Tier, Domenico Pozzovivo, Giulio Pellizarri, Adrian Bustamante, Kristian Sbaragli, Valerio Conti, Sergio Meris, Matys Rondel, Florian Samuel Kajamini og Luca Covili, men de kan næppe vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Diego Ulissi

Øvrige vinderkandidater: Koen Bouwman, Jenno Berckmoes

Outsidere: Davide De Pretto, Adam Toupalik, Gianluca Brambilla, Archie Ryan, Hartthijs de Vries

Jokers: Thomas Pesenti, Valerio Conti, Kristian Sbaragli, Sylvain Moniquet, Paul Double, Floris De Tier, Giulio Pellizarri

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Diego Ulissi
Koen Bouwman, Jenno Berckmoes
Davide De Pretto, Adam Toupalik, Gianluca Brambilla, Archie Ryan, Hartthijs de Vries
Thomas Pesenti, Valerio Conti, Kristian Sbaragli, Sylvain Moniquet, Paul Double, Floris De Tier, Giulio Pellizarri
Adrian Bustamante, Sergio Meris, Domenico Pozzovivo, Matys Rondel, Luca Covili, Milan Vader, Johannes Staune-Mittet, Giacomo Villa, Lennert Teugels, Louka Matthys, Alejandro Osorio, Florian Samuel Kajamini, Diego Pescador, Sjoerd Bax, Alessio Martinelli, Pavel Novak, Andrii Ponomar, Hannes Wilksch
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Coppi e Bartali
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?