Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af Tour of Britain

Lynoptakt: 4. etape af Tour of Britain

06. september 2023 14:53Foto: SWpix.com

Fra søndag til søndag køres årets Tour of Britain, der i år byder på et hav af sprinteretaper, men også en hård sidste weekend med appel til klassikerrytterne samt et stærkt felt anført af Wout van Aert og Tom Pidcock. I en uge med Vuelta a Espana og tillader tiden desværre ikke store forkromede etapeoptakter, men vi vil hver dag give en hurtig oversigt over favoritterne i en lynoptakt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

At årets Tour of Britain er uhørt let, kommer igen til udtryk på onsdagens etape. Her skrues der ganske vist marginalt op for distancen og antallet af højdemeter i forhold til den foregående, men det ændrer ikke på, at der atter er tale om en kort og flad sag. Igen er det derfor vinden, der synes at være den eneste reelle trussel mod sprinterne, selvom udbrud har en ganske god historik i løbet. Det nye er denne gang, at vi for første gang har en finale, der både er lidt enklere end tidligere og helt flad.

 

Med en distance på 166,6 km er det endnu en relativt kort etape, der fører feltet fra Sherwood Forest til Newark-on-Trent. Start og mål ligger tæt på hinanden, og man finder distancen ved at lægge ud med at slå en sløjfe mod nord. Her er det en anelse mere kuperet, og derfor lægger man ud med at køre mod nordvest og nord igennem let kuperet terræn frem til kategori 3-stigningen Kilton Hill (500 m, 4,4%), hvis top rundes allerede efter 14,9 km. Herfra bliver det imidlertid helt fladt, når man kører ad lige veje mod nord, inden man kører mod øst og nordøst frem til Bawtry, hvor man efter 33,6 km når det nordligste punkt.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Her vender man rundt for at køre mod sydøst ad en lang, lige og flad vej, inden man efter 49,9 km drejer mod syd og efter 52,1 km mod vest. Nu leder lige og flade veje ind til den store by Retford, hvor man efter 61,5 km drejer mod syd. Derfra går det mod syd og sydvest ad lige og flade veje forbi dagens spurt, som kommer efter 76,5 kmm frem til kategori 3-stigningen Red Hill Lane (800 m, 2,4%), hvis top rundes efter 81,6 km. Herfra fortsætter det flade terræn, når man kører mod syd, vest og sydøst ned til det sydligste punkt, hvor man efter 99,5 km vender rundt.

 

En lige og flad vej fører nu mod nordøst, inden man efter 108,8 km drejer mod nordvest for at fortsætte gennem fladlandet frem til Tuxford, hvor man efter 121,2 km drejer mod nord. Det varer dog ikke længe, da man efter 132,8 km drejer mod øst og efter 136,0 km mod syd, hvorefter det går ad en lige og flad vej. Mod slutningen slår man en sløjfe mod sydøst, inden det går mod sydvest ind til målbyen, hvor det kortvarigt falder ned mod de sidste 3,5 km, der er helt flade. Med 2,5 km drejer man skarpt til venstre, inden man skal igennem en rundkørsel med 1300 m igen, hvorefter der er to skarpe kurver med hhv. 900 m og 500 m igen.

 

Etapen byder på i alt 927 højdemeter.

 

Newark-on-Trent har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i dette løb i 2017, hvor Fernando Gaviria vandt en massespurt foran Elia Viviani og Alexander Kristoff

 

 

 

 

 

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Vejret

Det suveræne sommervejr fortsætter, og efter en lidt blæsende tirsdag venter nu en varm og nærmest vindstille onsdag. Rytterne vil starte i en temperatur på 22 grader, men den vil lynhurtigt stige. Undervejs vil den endda nå 32 grader, mens den vil være 29 grader i målbyen, og der vil kun være få skyer. Vinden vil være svag (2-7 km/t) og komme fra skiftende retninger, men fra syd i finalen. Det gør det svært at sige, hvordan retningen vil være undervejs, men der vil være mod- og sidemodvind på det sidste stykke ind mod målbyen. Med 4 km igen får man medvind, men der vil være sidemodvind over de sidste 2500 m.

 

Favoritterne

Vi har haft to helt flade etaper i træk, men vi er end ikke halvvejs i serien endnu. Også morgendagens etape er helt enkel, og modsat i dag er der slet ingen vind at slås med. Til gengæld skal rytterne kæmpe med de absurd høje temperaturer på op til 32 grader! I England! I september!

 

Det lugter jo af massespurt, men som jeg har skrevet flere gange, lurer chancen for en udbrudssejr, så længe Jumbo er alene om at kontrollere. Jo flere dage, der går, jo større bliver chancen. Vi så også i dag, at de store hold pludselig begyndte at angribe i finalen. Det var ikke helt umuligt, at det kunne være gået galt for Jumbo, for de havde brugt to mand til at kontrollere og var således fire mand tilbage.

 

Jeg tror stadig, at det bliver svært for et tidligt udbrud. Vi fik lidt større forskelle i dag, men sandsynligvis vil udbruddet true klassementet, og dermed kan Jumbo forvente at få hjælp. Helt udelukkes kan det dog ikke, for der er efterhånden en del ryttere, der har tabt tid, og jeg tror, at Jumbo er klar til at lade et ufarligt udbrud sejle for at spare kræfter til weekenden.

 

En større trussel er dog nok, at det eksploderer i angreb til sidst. Det bliver vanskeligere end i dag, hvor vinden havde trættet folk, men chancen er der. Som vi fornemmede i dag, kan klassementet godt blive afgjort af et sådant angreb, men jeg tror stadig mest på en spurt. I dag sendte Jumbo ”kun” Nathan Van Hooydonck med, men det oplagte er at bruge atombomben, nemlig Wout van Aert. Går han med i angrebene, er lysten til at slæbe ham med til stregen nok helt anderledes lille, hvis han bare sidder på hjul

 

Jeg tror altså mest på en spurt. Finalen er denne gang ikke helt så kringlet som de første to dage, da det sidste sving kommer med 2,5 km igen, men de sidste to kurver med 900 og 500 m igen er meget skarpe. Vejen er denne gang meget bredere end hidtil, men med disse kurver er det en spurt, der mest af alt afgøres på positionering.

 

Derfor er Olav Kooij igen klar favorit. I dag havde de brugt Edoardo Affini til at jagte, men så sendte de bare Nathan Van Hooydonck ind som nr. 3, og det gav samme dominerende resultat. Toget er i særklasse, og Kooij viste igen, at han er feltets klart hurtigste. Får vi en spurt, er det svært at se, hvem der skal slå ham. Igen vil jeg pege på Wout van Aert som største trussel. Det kan som nævnt flere gange lykkes ved, at de i deres dominans måske kan undlade at lade Kooij gå forbi, men derudover udelukker jeg ikke helt, at de kunne finde på at bytte rundt og lade Van Aert køre spurten.

 

Det må stadig være Sam Bennett, der er største trussel. I dag blev han sat af, enten fordi han var træt, eller fordi de i den stigende finale kørte for Danny van Poppel. I den flade finale efter et let løb uden vind bør de dog køre for ireren. Han har ikke Kooijs fart, men toget med Nils Politt, Ryan Mullen og Van Poppel har vist potentiale til at tage kampen op med Jumbo. Hvis nogen kan true Van Aert til sidst, er det i hvert fald Van Poppel. Det er også muligt, at de kører for Van Poppel, men han har trods alt nok stadig ikke i en flad spurt helt Bennetts fart.

 

Hos Movistar kører de åbenbart for Max Kanter, der har gjort det godt i forhold til både fart og positionering. I dag så det i hvert fald ret lovende ud, og får han et lead-out fra Fernando Gaviria, kan de måske endda tage kampen på med de to bedste hold. Det kan også være, at Gaviria efter sit styrt nu er klar til at spurte. I det tilfælde er han vel stadig løbets fjerdehurtigste, og med Kanter som lead-out man kan måske overvinde sine positioneringsproblemer.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Jeg var skuffet over den spurt, Ethan Vernon kørte i dag, og han ligner en mand, der får svært ved at vinde. Han har dog klaret positionskampen uventet godt, og kører Noah Hobbs samme sublime lead-out som i dag, bør det blive til endnu et godt resultat.

 

Jeg vil også igen fremhæve Uno-X. I dag kørte de for Rasmus Tiller, men det skyldtes formentlig den stigende finale. I morgen vil jeg tro, at der igen satses på Stian Fredheim. Han kan ikke vinde i dette felt, men i den kringlede finale kommer han langt på sit tog.

 

Det sidste gode tog er DSMs. I dag manglede de den forslåede Tobias Lund, men med en ekstra dag efter styrtet og et lettere løb kan han måske hjælpe. Toget med Niklas Märkl og ham så i hvert fald lovende uden inden styrtet i går, men den sidste fart mangler Casper van Uden.

 

Vi har set, at Ineos mangler lidt fart til sidst, og i en flad spurt bliver det lidt for svært for Tom Pidcock. Kometen Luke Lamperti bekræftede også sit potentiale i går, men har et svagt hold.  Rory Towsend har også et godt tog, og Davide Bomboi har været imponerende stabil med god støtte fra et godt hold. Man kan også håbe, at det endelig kommer til at spille for Alexander Salby og Davide Persico. Andre, der kan blande sig, er Milan Fretin, Szymon Sajnok, William Tidball, Giacomo Ballabio, Tom Wirtgen og Matthew Bostock, mens klassementsrytterne også spurter af hensyn til de vigtige placeringspoint.

 

Som sagt kan man ikke helt udelukke et sent angreb. Her skal vi kigge efter hurtige folk, og jeg tror som sagt, at Jumbo vil sende Wout van Aert med denne gang. Gør de det, vil han måske endda køre med rundt og tage chancen for at vinde tid i klassementet. Andre gode kandidater er Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Nils Politt og Ben Turner, der alle var med i dag, men også Tom Pidcock, Tobias Johannessen, Magnus Sheffield, Connor Swift, Stephen Williams og Ide Schelling. Kandidater til et udbrud, der har tabt tid, kunne være Matthew Bostock, Kamil Malecki og Tobias Lund.

 

Feltet.dks vinderbud: Olav Kooij

Øvrige vinderkandidater: Wout van Aert, Sam Bennett

Outsidere: Danny van Poppel, Max Kanter, Fernando Gaviria, Ethan Vernon, Stian Fredheim

Jokers: Casper van Uden, Luke Lamperti, Rory Townsend, Tom Pidcock, Davide Bomboi, Alexander Salby, Davide Persico, Milan Fretin, Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Nils Politt, Ben Turner, Tobias Johannessen, Magnus Sheffield

 

SE TOUR OF BRITAIN OG VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER - FOR KUN 129 KR

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Olav Kooij
Wout van Aert, Sam Bennett
Danny van Poppel, Max Kanter, Fernando Gaviria, Ethan Vernon, Stian Fredheim
Casper van Uden, Luke Lamperti, Rory Townsend, Tom Pidcock, Davide Bomboi, Alexander Salby, Davide Persico, Milan Fretin, Rasmus Tiller, Gonzalo Serrano, Nils Politt, Ben Turner, Tobias Johannessen, Magnus Sheffield
Connor Swift, Stephen Williams, Ide Schelling, Matthew Bostock, Kamil Malecki, Tobias Lund, Tord Gudmestad, William Tidball, Szymon Sajnok, Giacomo Ballabio, Tom Wirtgen, Paul Magnier, Robert Donaldson, Alex Colman, Niklas Märkl, Joren Bloem, Hartthijs de Vries, Finn Crockett, Noah Hobbs, Mark Stewart
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Britain
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?